Diskuse - Deprese v těhotenství
Irča, 27.05.2011 11:24:11, IP: ***.***.63.232, #135186Hale, nikdy neříkej nikdy. Třeba ještě nějaký bude, když tak v pohodě rodíš:-) A navíc, dnes je to moderní mít dítě třeba v 45, podívej se na Basikovou. Naší sousedce taky bylo přes 40, když měla druhé. Každý se na to dívá nějak jinak. V Praze to už hodně zavedli, že rodíš sama a máš separé místnost, ale ono nezáleží jen na místnosti, hlavní je, aby ta péče byla v případě komplikací kvalitní a aby to člověk dobře zvládl. Já tím, že jsem měla dva řezy, tak třeba na to jsou v Podolí profesionálové, oba jsem měla v epidurálu, takže jsem viděla děti hned a mohla jsem jim dát pusu a tak a pak jsem se taky líp po té operaci dávala dohromady. Ale pořád je operace operací a přirozený porod přirozeným porodem, to je jasný.
Nikol, 27.05.2011 14:19:23, IP: ***.***.97.93, #135197A co myslis, ze vam zavedl Rath, kdyz byl ministrem zdravotnictvi? Anglicky model.
Jinak jit do zahranici, neni takovy problem, pratele si najdes vsude a uplatneni taky, pokud chces. Ja jsem se uplatnila v kazde zemi, kde jsem zila a vsude jsem si nasla pratele.
Tady je taky par doktoru a zdravotnich sester z Cech. Dokonce ted jedna jela otvirat nemocnici do Sudanu a bude tam skolit vsechny zdravotni sestricky.
Tralala, super jsi tu situaci zvladla a jak pises. Kdyby muj pritel prede mnou kricel na ex, tak bych asi zacala premyslet, jestli to ma cenu s nim byt, jestli se takhle nebude chovat i ke me. A naopak, on te urcite popsal jako nejakou hroznou babu, a kdyz si zachovala klid, tak si asi taky pomysli, ze to nebude tak horky, jak on povida. Jen tak dal.
Irča, 27.05.2011 16:11:29, IP: ***.***.63.232, #135205No, Rath je blbec, to je známo. Ale prý se u nás snažili zavést americký model, to je asi ještě větší chuťovka. Já tam byla jako dítě, tak jsem to tak moc nepozorovala, ale moje bývalá kolegyně tam asi tři roky pracovala a byla pojištěna v Čechách, což nechápu, ale když prý v nemocnici viděli, že má evropské pojištění, byli z ní nadšeni, protože americké pojišťovny pojišťují to a tamto ne a má to spoustu kliček, spoustu výjimek, tak to alespoň říkala ona.
To, co říkáš s tou prací. Ty se asi žádné práce nebojíš, ale přeci jen, já už jsem jednak ve svém věku dost pohodlná, když mám tu vejšku, tak bych jednak ráda nějaké teplé místečko v kanclu a ne třeba cizím dětem utírat zadky a jednak ono je to o hodně jiné a i těžší přesunout se s celou rodinou a faktem je, že mi tady tu pohlídá tchýně, tu moje máma, moje babi a tam bych nikoho neměla. Proto ty mladí svobodní jsou schopni odjet, ale ti starší, co mají manželku, rodinu, děti, už se tak ven nehrnou. To je taky důvod, že ačkoliv ty doktoři vyhrožovali, že odejdou, ve skutečnosti odešel jen zlomek. Spíš to byl podle mne jejich snaha zviditelnit sebe a svoje problémy. Nevím do jaké míry jim šlo o zájmy pacientů. Já o tom mám pochybnosti, manžel jim třeba zase fandil, takže těžko říct.
Ale to, že tady nefunguje spousta věcí, je známý a nerozporovatelný fakt. Teda lépe řečeno to, co fungovalo, tak se většinou zrušilo.
Zajímalo by mne, ale v Anglii se vzdělání platí, viď? Platí se i střední školy ve smyslu, že když chceš být někým, musíš studovat tam a tam? V Česku sice, jak víš, soukromé školy jsou, ale pořád nemají tak úžasnou pověst, aby byl velký zájem na ně chodit. Možná i tohle se pomalu mění, podle mne je to teda více méně změna k horšímu, protože co my, obyčejní lidé, ale v Anglii něco takového je, ne?
eicul, 27.05.2011 22:44:32, IP: ***.***.22.87, #135235Na terapie skupinove jsem chodila 2.5 roku,parada,jezdili tam i z Prahy lidi,jelikož v Mb je to vyhlašené,byla sem spokojena,pak když byla terapie vikendova tak sem si to uživala,fakt parada!Moc doporočuji....ale jak mě pak bylo ok,tak mě naopak sraželo k zemi problemy druhych,ktere sem si osobně brala,tak jsem to omezila,a pak byla moje terapie maly co se nasrodil,ale s lekařkou sm o tom mluvily,a mužu kdykoli začit chodit.
K porodnici v Tu,tam sem měla svoji toaletu na porodnim pokoji,vanu,tv,super postel,prostředi pěkny,a na pokoji jsme pak byli dvě...socialky na chodbě misto pokoje mě nevadi,ale Mb je vyhlašena špatně jako personalem a pravě zanedbanim atd a spoustou věci kolem....nevim no,mě rodil mudr.Huml z Hradce,ja zas nechci u porodu žensky,mě vyhovuje lekař.
A padaji kroupy,super,jsme u tchyně a auto je před panelakem,snad to nějak extra neodnese.
Irča, 28.05.2011 10:40:17, IP: ***.***.63.232, #135268Tak zkus ten Jičín, když si myslíš, že tam by to bylo lepší. Když říkáš, že ta MB je tak blbá, tak asi je lepší jít tam, kde si myslíš, že by to pro Tebe bylo dobré, ne??
Irča, 28.05.2011 13:06:08, IP: ***.***.63.232, #135285Hale, Eicul, a platila jsi za ty terapie?? Dík.
Irča, 28.05.2011 23:07:59, IP: ***.***.63.232, #135346Tak tady to sezení má být s psychologem, ale i tak některé terapie jsou zadara, spousta lidí mi to právě psala. No jo, ale asi nějak šťastní by mi nedali pozici pro vysokoškoláka, jistě si takovou schovávají pro své lidi, jak jsi říkala. Ale já o tom ani neuvažuju, mám tady zázemí, vlastní bydlení bez hypo, v baráku, rodinu, která mne podpoří, pomůže, takže je to stejně fuk. Vůbec o tom nepřemýšlím.
tralala, 29.05.2011 10:07:31, IP: ***.***.166.229, #135356Hoj holky. Tak máme po oslavě. Celkem se vydařila. Jídla, pití jsme měli spousta, ještě zbylo. Zábava taky dobrá. Tak uvidíme, jaký budou reakce...mějte se fajn a užívejte slunička
eicul, 29.05.2011 21:14:06, IP: ***.***.166.34, #135385Ne ja za terapie neplatila vubec nic....
Nikol, 30.05.2011 10:25:41, IP: ***.***.97.93, #135418Irco, moje terapie je taky s psycholozkou, akorat, ze tuhle skupinu vede jako dobrovolnice. Jinak ma svoji placenou praci.
Irča, 30.05.2011 13:29:34, IP: ***.***.63.232, #135426Tady jsem to pochopila to funguje tak, že psycholog může být Mudr. stejně jako Mgr. a právě za ty Mudry se neplatí, protože je to doktor, ale ty Mgr. mají vystudovanou filosofickou fakultu a právě u nich se platí. Ale právě mi známá říkala, že ti psychologové jsou drazí, že za samostatné sezení berou až 600 Kč, takže je to fakt dobrá cena. Pravda je, že i na cvíču platím 90 Kč za hodinu a to předcvičuje holka, která na to léta nestudovala, tak to musí vzít člověk takhle. No, tak jsem se rozhodla, že do toho půjdu, protože když mi psychouška řekla, že za ní ručí a že je dobrá, tak je to fajn. Protože shánět si něco svého a s buhvíkým, to radši zkusím toto a právě by to mělo být přesně na to, co potřebuju.
Irča, 30.05.2011 13:30:30, IP: ***.***.63.232, #135427Dnes super počasí, co?? My jsme venku v bazénku.
eicul, 30.05.2011 14:12:49, IP: ***.***.166.34, #135429Ahoj,počasi je super,taky jsme v bazenu....teda malej,ja sedim u notase.Jen se zveda vitr.Holky dnes mě vzbudila ve 4h depka a nemohla jsem zabrat,tak uvidim co dal,asi z toho že jsem věděla že jdu k zubaři a že se vše bliži.Tak nevim co z toho bude dal,snad nic,snad je to od toho jak se bliži porod.
Irča, 30.05.2011 18:52:29, IP: ***.***.63.232, #135441Tak na baráku se zahrádkou je to určitě lepší, ale zase jestli to stojí za ty hádky s EX, ale tak pokud máš šanci ten barák získat, ale nejlepší by stejně fakt byl prodej, takhle to budeš mít z bláta do louže, jestli se zase zaručí ten Tvůj přítel. Já bych asi radši měla něco svého i kdyby to byl byt pokud ty vztahy úplně nejsou 100%ní. Tak to víš, já bydlím u babičky, ale je to taky dost na nervy někdy, třeba přesvědčit ji, že má po každé malé splachovat a mít si ruce a podobné věci. Je to někdy složité.
eicul, 30.05.2011 22:01:59, IP: ***.***.166.34, #135445mužu řict,že se ti nedivim,co se baraku tyče,ale pozor,až začne kluk vnimat,chodit atd,co mu řekneš?kdo to je?a proč tak křiči?spiš ti držim palce at to maš do te doby vyřešene,myslim,že on vi,že mu teče do bot tak řve,to je obrana...to dělal tata mamce taky.
Jinak děvčata,ja mam depky,a asi ne těhu.IRČO,ty si na ad od začatku kojila?začinam se obavat že na lekach zkončim stejně asi bud ještě do porodu nebo hned pak,bojim se sakra!tak moc sem chtěla aby se to vyhlo,a navic,mam blbe myšlenky,jako že mičo je vetřelec,že mi postači malej,že nevim zda ji po porodu přijdmu atd...kde se to ve mě vzalo sakra!POMOC!!!