Diskuse - Deprese v těhotenství
tralala, 24.05.2011 6:06:07, IP: ***.***.166.229, #134884 Včera jsem zas byla na baráku. Přítel mě tam večer zavez a čekal v autě. Tentokrát jsem byla na koni já. Ex si nedovolil na mě řvát. Přivezla jsem si tam lehátko, abych se tam mohla opalovat.Jestli tam dneska pojedu uvidím, ale co s malým v paneláku. Jezdit s kočárem kolem dokola mě nebaví a vůbec v tom vedru to ani nejde. A přítel mě navrhnul, ať se tam opaluju jen tak. No to neměl říkat.. Stejně můj život je pestrej. Máma říká barevnej, ale , že těch barev je někdy moc. Jo, připravuju (zatím teoreticky) oslavu svých kulatin a holky narozenin a narození malýho. To bude akce, bude na 40 lidí. Aspoň se něco děje.A s přítelem jsme teď naprosto v poho. Po dlouhý době odjela máma a náš vztah se rapidně zlepšil. Jak jsme psala je v tom sex. A to je i můj lék na deprese teď.
Irča, 24.05.2011 8:46:04, IP: ***.***.63.232, #134891Tak sex je pro chlapi hroozně důležitý, to je jasný. To je dobře, že jste víc v pohodě. Tak ať se daří, Tralala. Já zkouším trochu ubrat s jídlem a jsem zvědavá, co to udělá.
tralala, 24.05.2011 10:06:17, IP: ***.***.166.229, #134899Já taky nějak po porodu přibírám a taky to je o jídle a o málo pohybu. Ale hlavně jídlo mám ráda a takový to nezdravý - majonézový saláty, chlebíčky apod.ale sladký zas tak moc nemusím. Malej usnul, tak jdu uklízet. Jinak s tím sexem. Přítel to na mě zkouší s dalším dítětem. Vždyť tohle se sotva narodilo.Jo ti chlapi, jen by plodili děti. Je na čase začít brát HA, ale až bude MS.Tak snad proboha bude.
Irča, 24.05.2011 12:23:21, IP: ***.***.63.232, #134904Tak asi by chtěl dvě, to chápu, ale když ani nevíte zda Vám to vůbec klape, tak nedoporučuju. Já tady zjišťovala a po antidepresivech se vesměs tloustně. Já, co jsem na nich jsem nabrala 20 kg, otázka ale je nakolik je to chyba těch léků a nakolik mojí životosprávnou. Já jsem po porodu shodila kojením, ale jen co jsem odstavila, šlo to raketově nahoru. Taky by mne zajímaly Vaše zkušenosti ohledně AD a sexu, já nikdy nebyla sexuálně moc aktivní a teď už vůbec nejsem, je to nebo není těmi léky??
Evzenka, 24.05.2011 13:26:02, IP: ***.***.15.44, #134908Ahojte po delší době, už jsem na MD a stále 2v1, ale už se mi to rapidně blíží. Začínám mít strach z porodu, na druhou stranu se těším, až to přijde a už to budu mít za sebou. Mimi je nějak moc aktivní, takže chodím 2x týdně na kontrolní monitory....na porod to ale zatím nevypadá. Konečně jsem si začala balit už tašku, nějak jsem tentokrát "laxní".
Já po AD taky nechuť.....spíš žádná chuť. Jo a jsem taky typ, že ihned co přestanu kojit, automaticky začnu nabírat. Podle mě je to tím, že si při kojení zvyknu na vyšší příjem jídla a pak v tom pokračuju dál, jenže tělo se zklidní a začne si ukládat...
Tralala ty budeš mít život ještě dlouho"barevnej":), držím palce, ať to vypořádání SJM dopadne pro tebe nejlíp.
Irča, 24.05.2011 13:45:06, IP: ***.***.63.232, #134910Ahojky Evženko, tak to dej vědět, až se mimi narodí. Jsem zvědavá.
Nikol , 24.05.2011 16:15:27, IP: ***.***.97.93, #134917Ani po jedny AD jsem nenabrala nic, je to tema porcema, jak pise Evzenka. Chce to pevnou vuli, nepribrala jsem ani po antikoncepci, ani kdyz jsem prestala kourit.
Tralala, tak to by byla rana poridit si jeste jedno dite s pritelem. Dej tomu par let a uvidis, jestli to bude klapat.
Na sex to vliv urcite ma, dneska o tom byl i clanek na netu od Pavliny Porizkove, ze ji malem AD pripravila o manzelstvi.
Mala dneska moc nechce spat, nejradsi by se jenom chovala. Malej ve skolce, takze se koukam na youtubku na Arabelu.
eicul, 24.05.2011 21:11:49, IP: ***.***.166.34, #134934Ahoj holky,tak ja a AD sem vždy měla tedy opačně,mě se to vše vždy srovnalo,a mohli jsme furt,ale pokud byly depky,bez AD sem nemohla,ani se donutit,takže v tomhle sem ja byla spokojena přes AD.Tet to taky už moc nejde na 34tt,a když tak mě boli cely spodek jako kdyby už bylo po porodu,hruza,tak jsme to omezily,raději.Evženko,taky se bojim jak se to bliži,pak si řeknu,už at je to za mnou a pak se zas bojim,depky mam jen jak na to myslim.Přitom u maleho bude mamka nebo manžel,pokud nebude nikdo jiny,mamka muže mit službu,tak by musel byt u něj a ja měla u porodu švagrovou,ale jinak snad to vyjde tak že bude manžel a tady mamka.Uvidime.Za tyden na ozvy,a porodopis se musim objednat,sila,to z Turnova neznam,a tet sem navic na Mb slyšela jen špatne takže zvažuju Jičin,ale ten mam už o 15km dal...tak nevim...babo rad.
Nikol, 25.05.2011 9:21:37, IP: ***.***.97.93, #134976Eicul s vyberem porodnice ti fakt nezavidim. Ja jsem si vybrala tu nasi trochu ze sentimentu. Narodil se tam manzel, ale taky hlavne z praktickych duvodu, protoze je to nemocnice velka a tudiz, kdyz jsou nejake problemy, tak tahle je nejvybavenejsi a nejpripravenejsi, dokonce i z jinych mensich nemocnic okolo se vozi deti nebo rodisky s problemama prave sem. Mohla jsem si vybral Leicester nebo Nottingham, ale protoze ve zdravotnictvi tady pracuju, nikdy bych do Nottinghamu nesla rodit, ani do nemocnice, takze Leicester Royal Infarmery byla jedina adekvatni volba. Navic je tam fakt vsechno, od mistnosti, kde muzete v pohode porodit bez komplikaci, po mistnosti s bazenkem az po operacni saly a vsechno na jednom patre. To co se ted deje v CR s porodnicema me dost vydesilo, kdyz jsem o tom cetla.
Uvidis, ze bude vsechno dobry a vsechno to vyjde, tak jak budes potrebovat, i kdyz moje deti si pri porodech delali co chteli ony, takze prave treba mala se rozhodla, ze se narodi driv a malymu se zase ven nechtelo vubec.
Irča, 25.05.2011 18:37:29, IP: ***.***.63.232, #135023A co se děje s porodnicema? V Praze se akorát registruje, protože je narváno. Dnes jsem byla u psychoušky, nabídla mi nějakou terapeutickou skupinu na řešení úzkostí a naučení se relaxace, jen je těch sezení 36 a jedno vyjde na 90 Kč.Tak váhám.Prý je o to veliký zájem a ta cena je taková i když větší část pokreje pojišťovna, to nechápu.
eicul, 26.05.2011 13:33:59, IP: ***.***.22.87, #135097Ale,Irčo,neděje se nic,jen že na tu kam bych měla jit neni moc dobra chvala,a navic,tam něco kamaradce a par lidem z blizkeho okoli něco zadupaly,tak ja se tet strašně bojim,manžel nechce abych tam šla,ten by volil Jičin,ale ten je z ruky,a nejrychlejši je pravě Mb,a i pro něj,z prace je tam hned a kolem mě lidi co sem s nima domluvena na odvoz v připadě že manžel bude v praci,jezdi tam...Tralala vid,když jukneš kde bydlim,tak je to už z ruky,Mb je bliž,jsi tak nějak pobliž takže asi znaš i Jičin.Holky mě taaak štve že ten Turnov je zavřeny.Před 3lety sem tam rodila,nadšena,personal super,takova mala rodina atmosfera,pohoda.Seznamila jsem se tam s holkou co žila na Kypru,ale rodila v Turnově,jelikož tu ma rodiče.A chvalila.A tet todle.No jo,snad ji otevřou časem zase,pro dalši maminky.
Jinak uživame prodlouženy vikend od včera,jsme na moravě,počasi nam přeje-zatim.Maly je tu spokojeny jako vždy,ja odpočivam,babička s dědou skačou kolem nas...parada,jen ty nohy mě otykaji ajaj,nepřijemne.A taky mě od 2 let kluk nechodi spat odpoledne a tady jo takže ja relaxuju.No tet sem v pohodě,spiš to na mě zase padne až pojedem domu,do toho stereotipu,to bude něco,ach jo.
Irčo,co mala,už se vratila?
Nikol, 26.05.2011 14:28:28, IP: ***.***.97.93, #135106No hodne porodnic na malych mestech se zavrelo. Hodne porodniku odchazi do zahranici apod.
Ja dneska byla na ty skupinovy terapii, i kdyz to neni terapie jako takova, ale 10 mamin, ktery maji postnatalku, takze vime, ze prochazime tim stejnym a tudiz je to takovy prijemny, mit si s kym popovidat. A od zari si budu delat skoleni na laktacni poradkyni. Tak se tesim, ale bude to zahul, protoze pujdu uz do prace taky, tak jsem zvedava, jak to vsechno zvladnu, pry je ten trenink dost intenzivni.
Jinak dneska nespim od 5, protoze mi na hlavu skocila kocka, pak se probudila mala a pak i malej s manzelem, takze parada. Ted sel malej spat, mala taky vypada, ze za chvili zabere, tak to asi taky zalomim a nadobi musi pockat. Tak zatim.
tralala, 26.05.2011 16:03:19, IP: ***.***.166.229, #135111Tak eicul o MB jsem taky neslyšela nic pozitivního.Jedný známý tam něco zanedbali, snad ji tam nechali kus lůžka nebo co, pak krvácela a málem umřela. No ale nechci Tě strašit. To může bejt jeden případ ze sta. Já rodila v LBC teď a tam to šlo. Rodily mě samý ženský, což jsem uvítala, ale na druhou stranu je to tam jak na běžícím páse. A čtyři lůžka na pokoji, pak se ale uvolnil nadstandard a šla jsem tam. Aspoň tak, na pokoj přišla totiž nějaká feťačka a sestry se jí ptaly, jestli si konečně to třetí dítě nechá a jestli jim zase neuteče...no hrůza..Jinak u mě nic novýho. Štve mě to s tím barákem. Včera jsem se tam slunila a přijel ex s tou svou. Dali si kafe a pak zase odjeli. Ex před ní na mě řval.No ztrapnil se sice, ale mě taky nebylo nejlíp. Z toho hlavně, že do mýho majetku chodí cizí ženská a mě vyhazuje...Jinak ať si má koho chce, ale ať ji netahá do baráku. Ale zachovala jsem dekorum a ještě jsem se ji představila (aspoň jsem zjistila, jak se jmenuje) a pak jsem hodila počůranou plínku do koše (měla jsem stochutí ji jí hodit do ksichtu) a šla se dál slunit..
Irča, 26.05.2011 21:40:59, IP: ***.***.63.232, #135133Hale, Tralala, kašli na to. V tom má spíš prsty ten Tvůj EX než ona, ale nemá cenu se rozčilovat, to byl taky důvod, proč ji tam vzal, aby Ty ses rozčílila, nakonec se evidentně rozčilil on. Jinak s porodnicema Vám neporadím, znám jen ty pražské a vlastně mám zkušenosti jen z Podolí. Porodní sál/ místnost je fakt super komfort se sprchou a záchodem, míčem a sedátkem na porod do sprchy, křeslem pro doprovod, ale když ležíte 24 hodin na porodním lůžku, které je sice polohovací, ale na spaní naprosto nevhodné, dělají Vám tam monitory a nakonec Vás stejně říznou, tak si to zas až tak moc nechválím, ale taky jsem si vzala nadstandard, to je fakt super, sice drahé, ale na ty tři noci se to zvládne.
tralala, 27.05.2011 10:58:02, IP: ***.***.166.229, #135184Tak to je v LBC v porodnici to samý. Porodní sál je místnost, vypadá to jak pokoj. Se záclonama, vanou a rekvizitama jako jsou míče a lano. Vedle je samostantý záchod se sprchou. Tohle v TU není, tam byly sociálky na chodbě, takže Eicul nemusíš zas tak litovat. Zjisti si, jak to je v MB. Jo Irčo máš pravdu, ex mě chtěl vytočit. Já řekla, jen, že si nepřeji, aby do našeho baráku vodil návštěvy, hned kontroval, že tam můj přítel taky byl a já na to, že je na tolik slušný, že čekal venku. Jinak se připravuju na oslavu. Včera jsem byla nakupovat v Makru, vyšlo mě to na 5,5tis a to ještě není všechno. Ale tyhle kulatý narozeniny jsou jenom jednou v životě a malý je moje poslední dítě, a taky holka měla kulatiny, tak proč to neoslavit, že? Volali bráchové, že přijedou dřív, tak aspoň něco pomůžou.