Diskuse - Deprese v těhotenství
tralala, 03.03.2011 13:43:13, IP: ***.***.166.229, #128569No, porodit prý můžu, žádný problém by to nebyl. Ale dělám ty daně. No, kdybych byla v porodnici tak 3 dny, tak bych to ještě do konce měsíce stihla udělat....
Nikol. obdivuju, že to zvládáš... já nevím, jak budu zvládat jedno mimi a 10letou dceru, ale ta mi zas pomůže a taky počítám, že máma malýho pohlídá, byť se špatně pohybuje, ale aspoň ho nebudu muset tahat s sebou, když půjdu nakupovat,..a taky budoucí tchýně se těší a přítel, když nebude v práci....jak říkám...armáda lidí...Jo a potřebujeme nutně větší prostory. Přítel se sem hodlá příští měsíc stěhovat (no se vším se sem nevejde) a taky jsem vyhrála pro malýho balík hadrů na aukru...a taky mámu pustěj z nemocnice a jelikož to je prý na dlouhodobý léčení (polyneuropatie - Irčo, nevíš o o tom něco? Ty víš všechno), tak tu máma bude s náma...
Irča, 03.03.2011 14:16:12, IP: ***.***.63.232, #128574Vím, co si přečtu. Tady o tom píšou:Polyneuropatie je relativně častý problém, který doprovází mnoho onemocnění. Podstata stavu vychází z jeho názvu. Poly- znamená mnoho, -neuro- znamená nervy a -patie znamená onemocnění či narušení funkce. Jsou to tedy poruchy mnoha nervových vláken, které jsou provázené narušením jejich funkcí. Typicky bývají nejviditelněji postiženy zejména nervý dolních končetin. Je to zřejmě proto, že jsou nejdelší v těle a k narušení funkce jsou tedy nejnáchylnější.Příčiny neuropatií jsou četné a vždy se jedná o nějaké celkové faktory, které poškozují všechny nervy. V našich českých prochlastaných poměrech je polyneuropatie typicky spojena s dlouhodobým alkoholismem. Alkohol totiž při pravidelné konzumaci poškozuje nervy poměrně spolehlivě. Další častou příčinou bývá nedostatek vitaminů ze skupiny B. Narušení nervů způsobuje i dlouhodobě neléčená či hůře léčená cukrovka. Polyneuropatie také doprovází nádorové procesy a objevuje se někdy i při chemoterapii.Jsou ovšem i méně časté příčiny polyneuropatií, například některé imunitní záněty cév (vaskulitidy) a jiné autoimunitní procesy a kromě toho i zvláštní nemoc známá jako polyradikuloneuritida Guillain-Barré [Gilén-Baré].
Irča, 03.03.2011 14:18:46, IP: ***.***.63.232, #128575Hale, Tralala, kolik je Tvý mamince let? To jistě není nějak stará, vždyť Ty taky nejsi a takovéhle problémy, co?
Nikol , 03.03.2011 16:10:58, IP: ***.***.97.93, #128590Vcera jsme si rikali s manzelem, jak jsme nemohli stihat pred tema dvaceti mesicema, kdyz jsme meli jedno dite, ted v pohode stihame obe, mala jenom spi, kadi nebo ji a jinak se porad tocime kolem kluka, takze zatim zadny problem. Dokonce hned tu sobotu, co me pustili z nemocnice jsem byla cele odpoledne sama doma a taky se to dalo zvladnout. Navic malej je tri dny v tydnu v jeslich, takze v tom nevidim zadny problem, a i kdyz je to ted holcicka, nemam zadny problem ji prebalit nebo umyt, toho jsem se trochu bala, jaky to bude na rozdil od malyho, ale je to vesmes stejne.
Nikol , 03.03.2011 16:16:47, IP: ***.***.97.93, #128592Ted nam odesla ta porodni baba, udelala test krve z paticky, je nadsena, protoze mala nemela zadny ubytek na vaze, naopak behem prvnich peti dnu pribrala, rikala, ze je to hodne vzacne, tak me aspon nebudou honit do nejakyho krouzku kojeni, jako minule. Ja jsem rada, ze se ji srovnal zaludek, vcera mela prujem, tak jsem se bala, aby nebyla dehydratovana, ale je v pohode, akorat ma slabej zanet spojivek, malej to pritahl z jesli, ja to chytla od nej a Maya ted ode me a to si pokazde meju ruce, nez na ni sahnu. Me akorat zlobi stehy, jsou na takovem blbem miste, takze kazde curani je pro me utrpeni a taky zakaslani, jinak jsme obe v poradku.
Irča, 03.03.2011 17:42:30, IP: ***.***.63.232, #128615No, ono je fakt, že když byl malej malej, tak to taky bylo docela v pohodě, ale teď jak mu je už těch 7 měsíců, tak už taky chce víc pozornosti a bude to víc a víc.
tralala, 03.03.2011 20:15:03, IP: ***.***.166.229, #128620Irčo, díky za výklad. Už chápu, proč ji dělali CT mozku, krevní odběry, magnetickou rezonanci míchy atd (alkohol nijak zvláš't nepije, cukrovku nemá)....na karcinom to snad nevypadá. I když v krvi prý měla onkomarkery, ale to se prý stává.Zítra si promluvím s doktorem o dalším postupu léčby. Máma to má prý nervovýho původu. Taky je hrozně hubená (45kg) a hodně kouří... Jo a letos ji bude 64. Takže by tu ještě 20 let mohla pobýt...sakra...To moje budoucí tchýni je 65 a je strašně vitální...v zimě byla i s mojí dcerou na bruslích...ale to je dáno stylem života.
Nikol , 03.03.2011 22:11:27, IP: ***.***.97.93, #128628Presne Irco, taky si myslim, ze to teprve prijde, to ze budeme muset delit nasi pozornost mezi oba dva. Mala je ted jeste moc malinka. Ale pak by si mohli zase treba hrat spolu. Nevim, kdo ji okukuje v kosiku vic, jestli malej nebo kocky, vsichni tri se u ni stridaji. Vcera malej nechtel, aby ji tchan drzel, nas necha, ale jemu vynadal, ze je jeho. Chudak tchan jenom koukal s otevrenou pusou. Asi si to umite predstavit, kdyz mu malej rikal, Bob, ne, Kuka (tak si malej rika) baby, ty ty ty.
tralala, 04.03.2011 8:09:52, IP: ***.***.166.229, #128653To co píšeš Nikol, mě asi čeká s holkou. Už dneska, kdy je malej v bříšku, si ho přivlastňuje, Že je jenom její. Snad ji to vydrží. Já jsem ráda, že tak zatím je. Nevím, jak to zkousne přítel, na malýho se těší a bude se o něj prát. Holce ale musíme dát prostor, aby ho brala za svýho stoprocentního bráchu, byť bude nevlastní podle otce. Přítel to musí pochopit, je dospělej, říkám mu.
Irča, 04.03.2011 10:30:29, IP: ***.***.63.232, #128668To opravdu je Tvoje maminka mladá, když vezmu, že mé babičce je 83 a ještě i pohlídá obě děti. Sice si pořád stěžuje a vidím na ní, že nám stárne, jak teda na psychice, tak na celkové pohybové stránce, ale na svůj věk... Chodí dvakrát týdně hrát s babama bridge a to je taky hra, kde se musí nějak mozek zapojit. Ale to ona je ještě břídil proti mamince máminného přítele. Té je 90 a běhá jako čamrda. A to už to není, co bývalo, letos jí operovali a dali jí kardiostimulátor. Prý každý den ale chodí na dvojhodinové procházky. Mé mamce bude letos 60, ale taky nevím. Taky je hodně štíhlá, ale je hlavně šílenej nervák, to jsou chodící nervy na pochodu. No, po kom to asi mám, že? Ale Tvoje mamča by asi s tím kouřením měla seknout. To jí nedělá dobře. Po tolika letech by už se na to mohla vykašlat, ne?
Já dnes mám klídek, malou tatínek odvezl ke tchyni, malej teď spí. To je pak lehárko.
Nikol , 04.03.2011 13:44:59, IP: ***.***.97.93, #128716No Tralala, ty to budes mit horsi nez ja s myma detma. Mezi manzelem a jeho segrou je taky 10 let rozdil a tchyne a svagrova se o malyho (manzela) praly, protoze svagrova si ho privlastnila jako svyho. Takze nejen otec nemel sanci, ale skoro ani matka ne. Mam pocit, ze od te doby maji obe naruseny vztah mezi sebou. Malymu dneska prislo desne legracni, kdyz me mala pokadila ruku, rval nam tady smichy. Ale aspon se ji ulevilo p**elce male, asi ji trochu zlobi brisko.
Irča, 04.03.2011 14:58:27, IP: ***.***.63.232, #128729Tak 10 let nebo i těch 9 let to je fakt veliký rozdíl a má se švagrová s Tvým manželem jakožto sestra a bratr rádi nebo ne??
tralala, 04.03.2011 17:40:31, IP: ***.***.166.229, #128758No uvidíme. Já jsem s bráchou taky o 10 let (já starší). Když byl malej, tak jsem se o něj starala. Krmila ho a vozila.Dneska máme dost dobrej vztah, lepší než s tím mým druhým bráchou, kterej je mladší ode mě jen o 3 roky. Ale to je asi povahou každýho...
Irča, 04.03.2011 20:00:50, IP: ***.***.63.232, #128769Hale a co že Ti nepomůžou s péčí o mamku taky bráchové? Nebo jsou to bráchové od tatínka?
tralala, 05.03.2011 8:42:00, IP: ***.***.166.229, #128815Ne, Irčo, jsou to moji vlastní bráchové, ale bydlí 100km odsud. Máma vlastně tam má taky TP, ale je teď tady u mě. Jo brácha se nabídl, že si tam mámu k sobě vezme, ale to by nic nevyřešilo. Zařídila jsem ji tady všechny doktory a chce bejt u mě, když jsem doma. Bráchové chodí logicky do práce. Ona mi tady i pomůže, co může. Akorát, že je nás tady moc v tom bytě..