Diskuse - Deprese v těhotenství
Tereza, 16.02.2011 14:50:27, IP: ***.***.112.2, #126894Mela jsem kamaradku, ktera po prvnim diteti podstoupila sterilizaci. A pak porad rikala, ze maleho ma rada, ale nebyt jej, tak je uz davno nekde v Holandsku, zila by si svuj vlastni zivot bez manzela a deti.
Tak ja rozhodne pocitam, ze pritel prevezme velkou cast te pece na sebe. Nastesti potencialni babicku mame po ruce, takze i to by slo.
Dnes mi na UTZ rekli, ze uz je tam srdce. Ale ja si jeste rikam, ze to jeste neni do toho 12tt vubec jisty!
Tereza, 16.02.2011 14:59:36, IP: ***.***.112.2, #126896Taky resim, co s materskou. Nastesti muzu pracovat z domova, ale nevim, jestli budu schopna pracovat s miminem 8 hodin v kuse. To asi nehrozi, ze.
Tereza, 16.02.2011 15:01:32, IP: ***.***.112.2, #126898A samozrejme taky neprichazi v uvahu, ze bych se vzdala kurzu anglictiny a sportu. Pritele jsem uz infromovala, ze taky bude mit sichtu a ja si budu chodit do sveho pripravneho CAE kurzu 2x tydne.
EvinaH., 16.02.2011 17:52:35, IP: ***.***.180.186, #126909Irčo - možná mám dítě proto, že mně by nebavilo " užívání si", večírky, chlastačky, zábavy, sport nebo třeba tunning - začal se tím zabývat kámoš v 43 letech a mně by to nic nedalo. Nemohla jsem najít nic, čemu člověk naprosto propadne...A propadla jsem drobkovi tak,že jsem se nestačila divit. Ztloustla jsem - a bylo to fantastický, měla jsem radost ze svýho těla, který po letech zase " vyrobilo" zdravý (! kdo to dneska má, dámy a pánové !) miminko.A zamilovaná jsem asi byla, byla jsem ráda, že má jeho oči, malinký ouška...Užívala jsem si víc svoje tělo, ale i jeho...A začala jsem žárlit...A jeětě jsem hned od porodu chtěla ještě třetí miminko do tří let...
Irča, 16.02.2011 18:17:46, IP: ***.***.63.232, #126913No, Nikol, tak nevím, teď říkáš, že jsi dítě nechtěla, ale prášky jsi tuším nebrala a čekáš druhé snad ani ne po roce a půl a už jsi psala, že přemýšlíš i o třetím. To je na bývalou plánovitě bezdětnou osobu docela posun, no ne.-)? A jak tak píšeš, je to pořád malý sem a malý tam a malý udělal tohle a támhleto, tak nevím, jestli bys to vyměnila za život bez něj.
A vidíš Tralala, Tys holku už měla velkou, tuším devítiletou, pěknou práci, dobře placenou a stále jsi chtěla to druhé, viď? Tebe už do toho nic nehnalo, svoji "biologickou funkci" už jsi měla splněnou, ale rozhodla ses takto a to i za cenu, že Ti to sakra zamotalo život. Měla jsi přeci veškeré pohodlí, barák a všechno jsi to vyměnila za nejistotu s dítětem. Proč asi?
Terezo, ale prachy jsou věc pomíjivá, dnes být můžou, zítra nemusí. Dnes pro Tebe mají zajímavou práci a za pár let už budeš stará a pro ně třeba nezajímavá. Nemusí se tak stát, ale rozhodně se to stát může a v naší společnosti, kde se staří zkušení necení tím spíš. Nebo pošli na rodičovskou svého přítele, pokud vyděláváš tolik, co říkáš, Ty s dítětem být doma nemusíš, tenhle pohled je už pasé. Můžeš živit oba dva z takových peněz.
Tereza, 16.02.2011 18:23:00, IP: ***.***.112.2, #126914Ja jeste takove penize nevydelavam, ale vyhledove bych se k nim dostala, kdybych zmenila praci. Realne nabidky s takovym platem uz totiz mam a planovala jsem maximalne do roka to zamestnani menit. A pritel vydelava stejne vic, takze nechat ho doma asi bude dost tezky. Spis premyslim, co s tou materskou. Nechci byt prilis dlouho doma.
Irča, 16.02.2011 18:24:34, IP: ***.***.63.232, #126915CAE mám doma v šuplíku, nevidím na tom nic tak úžasného, ale když Tě to baví, proč ne? Já jsem zase pro zábavu takhle chodila a asi zase budu chodit na italštinu. Já bych si klidně to Tvoje dítě vzala, ale to asi nejde, což.-)? To bych ještě třeba od státu dostala pěstounské dávky a tady bych se nebála, jak jsem psala dříve a bavily jsme se o tom s Nikol, že by adoptovala nějaké to dítě z dětského domova. Tak takovéhle dítě jako od Terezy bych si vzala hned a nejen asi já. To bychom se nejspíš o něj popraly. No, škoda, že to nejde. To bych měla tříleté, půl roční a teď za 9 měsíců ještě jedno, to by si hezky rozuměly, takový akorát odstup.
Tereza, 16.02.2011 18:30:18, IP: ***.***.112.2, #126918Nechapu, co vidite na tech detech tak uzasneho a jeste navic na cizich ;-))
CAE chci delat na British Council. Ted tam chodm do FCE kurzu, zkousku budu delat koncem cervna, to znamena, ze to stihnu jeste pred porodem. Pak jsem ale planovala pokracovat dal a chodit do CAE, protoze me to tam silene bavi. Maji tam vybornou metodu vyuku a uprimne receno, budu potrebovat na te materske trochu osobniho rozvoje, abych nezakrnela. Strasne se bojim te degradace.
Irča, 16.02.2011 18:33:01, IP: ***.***.63.232, #126919Tak ze zákona musíš doma zůstat 6 neděl po porodu, pak už je to na Tobě.A kolik je mateřská, 28 týdnů? Jsem sklerouš, připomeňte mi to. A na rodičáku může být třeba i Tvoje maminka, má-li na to dost sil.A nebo si můžeš najmout i chůvu a o rodičák nepřijdeš, je to jen a jen na Tobě. Nikol Ti poví, jak dlouhá je mateřská u nich, 3 měsíce?? Nějak tak, viď?? Totéž je třeba i ve Francii a taky tam mají děti nebo třeba v Americe a i v tom zmiňovaném Holandsku.
Irča, 16.02.2011 18:37:39, IP: ***.***.63.232, #126921Tak když tolik vyděláváš, tak si zajistíš chůvu a po mateřské se vrátíš do práce a bude, je to tedy zřejmě cca 5 měsíců od porodu. V dnešní době zřejmě nebudeš ani první ani poslední. A proč ne cizí, kdyby bylo od narození u mne, tak by v tom nebyl žádný rozdíl. Mělo by mne za mámu a ušetřila bych si to napuchlé břicho:-) a upřímně taky zdravotní komplikace, po dvou řezech se mi do třetího už teda moc nechce, přiznám se.
Evzenka, 16.02.2011 19:10:33, IP: ***.***.15.44, #126924Irčo, taky bych brala dítě bez těhotenství... ;-) Ale když jsem si přečetla Rok Kohouta od T. Boučkový, tak jsem si jakoukoliv adopci rozmyslela....
EvinaH., 16.02.2011 19:54:20, IP: ***.***.180.186, #126926a hele, inspirace do knihovny...Evženko, Irča nechce adopci, jen pěstounskou péči,aby to hodilo nějakou tu kačku.:-)) Terezm jestli se dohodnete,tak by ses měla k Irče přestěhovat, jako v Zoufalkách - dítě by tak bylo zvyklé na Irčin hlas a hlasy dětí...
Irča, 16.02.2011 20:33:46, IP: ***.***.63.232, #126930Já myslím, že Tereza by do toho nešla a navíc by stejně zřejmě dítě chtěl ten její přítel, takže je to pasé. Ale takové dítě si vzít do adopce nebo i do té pěstounské péče by chtěl kdekdo, to je právě to, že do adopce jdou právě jen děti z těch problematických rodin jak se to popisuje v té knížce, o tom jsme se už tady bavily. A toho já bych se teda fakt bála a jak jsem psala dříve, nešla bych do toho.Ale dítě bez těhu by nás asi bralo víc. Teď nedávno jsem četla, že některé zoufalé Češky, co nemohou mít samy děti, prý jezdí na Ukrajinu, tam je totiž možné si nechat dítě odnosit náhradní matkou, prý to stojí 16 tis. Kč, cituju noviny, ale člověk asi taky nemůže věřit všemu, co píšou.
Nikol , 16.02.2011 21:43:49, IP: ***.***.97.93, #126934Irco, manzel premysli o tretim, ja jsem s nim nespala od porodu, pak jsem se snad jenom otrela o jeho trenky a cekam druhy. Prvni jsem aspon mohla planovat tak, ze se narodil v lete, abych si mohla oducit svoje kurzy. Tohle je naprosto neplanovane a proto jsem tak rozhozena, nemam nad tim kontrolu.
Tralala dyl jak do patku me v praci nenechaji. pristi pondeli jsem 38 tydnu a 28. mam porod. Takze pracuju, jak nejdyl to jen jde, proste nechci byt doma. A do prace mazu uz 1. zari.
Nikol , 16.02.2011 21:53:34, IP: ***.***.97.93, #126935Jo rikam, ze ho mam rada, podle psychologickych pruzkumu se to kolem 18. mesice lame a porad jeste, kdybych si mohla vybrat a nemit ho asi bych ho nemela. Zila bych si spokojene bez deti. A na nejake jine diskuzi nebo na facebooku bych davala fotky kocek a psala, co ja jsem udelala, kde jsem vystupovala a co uzasneho kocky udelali. Na ktere vyletni lodi jsme byli na dovolene apod. Navic mi prace mela platit vejsku, ale protoze jsem byla na neschopence tak dlouho, tak z toho seslo a ted nevim, jestli budu mit kdy sanci si tu skolu udelat.
Jako sorry, ale ve 34 uz jsi zvykla na to svoje pohodli a menit to od zakladu je fakt zahul.