Diskuse - Deprese v těhotenství
Irča, 17.02.2011 7:56:33, IP: ***.***.63.232, #126947No, nevím, dítě jsi nechtěla, ale za necelých 14 dní budeš mít dvě a předtím jsi mluvila dokonce i o adopci a to je fakt něco jiného než mít dítě vlastní. Ale nechme toho, každý si musí zvážit pro a proti a rozhodnutí je jen a jen na něm.
My jsme nemocní, chytili jsme nějakou střevní chřipku. Malá má horečky a včera v noci blinkala a dnes v noci měla horečku, takže nic moc. A malý taky, zdá se, něco chytnul. Jestli to není nějaký ten rotavirus. V pátek jsme měli jít na očkování a to se zase odkládá.
Tereza, 17.02.2011 12:13:37, IP: ***.***.112.2, #126964Irco, nevim, proc Nikol porad predhazujes to, ze deti uz ma a snazis se to argumentovat tim, ze je chtela. Ja ji docela verim, ze sama od sebe urcite nechtela, ale pristoupila na to na prani manzela. Mne to prijde dost dobre mozne. Zdaleka ne pro kazdou zenu je to nejvyssi priorita a zivotni cil. A taky umim pochopit to, ze kdyz jsi sama, tak premyslis jinak, kdyz jsi s nekym ve vztahu. Ve vztahu, tak musis umet delat kompromisy, uz nejednas jen sama za sebe. To se prihodilo i me a nema to s tim konkretnim muzem opravdu nic spolecneho. Netouzim po tom mit tady jeho nebo svoji kopii, ale presto se mam se hodne rada. Proste mne vyhovuje muj sobecky zivot bez koule u nohy. A zase opakuju, ze se mi prozatim nepodarilo najit jedinou vec, proc se tesit na to mimino.
Tereza, 17.02.2011 12:18:26, IP: ***.***.112.2, #126965Opravdu pocitam s tim, ze kdybych to dite z nejakeho duvodu nezvladla, tak ho proste prenecham do pece priteli a jeho rodine.
Irča, 17.02.2011 12:57:51, IP: ***.***.63.232, #126971Protože narážím na naši debatu na str. 215 až 220 o pěstounské péči, kde Nikol psala viz str. 217:
Nikol (IP: **.**97.93) 13.1.2011 09:30
Irco, ja bych na malyho nesahla. My mu nic nevysvetlujeme. Neposlechne, tak je potrestanej, vysvetlime mu akorat proc ho trestame, minutu si ho nevsimame a pak se s nim normalne bavime. Zabira to. No vidis Irco, ja nemam problem s tim, jestli je to moje biologicke dite nebo ne. A tady se to proste tak nebere. Ja jsem v minulosti mela partnera, ktery mel holku z predchoziho vztahu a nemela jsem s tim problem. Ja dokonce uvazuje, ze az nam povyrostou deti a my nebudeme mit treti, ze klidne budu delat pestounskou peci.
A tak mi to právě nekoresponduje s tím, co zase psala teď.
Linda, 17.02.2011 13:04:19, IP: ***.***.89.78, #126973Čau holky,
zdravím po dlouhé době. Nepíšu sem už dlouho, ale občas si to tu pročtu. Taky tu padlo moje jméno (vlastně krycí), takže. U mne je to tak půl napůl s těmi pocity, s depresí bojuju pořád, někdy úspěšně, někdy neúspěšně. Moji malou miluju, i když musím přiznat, že mě taky omezuje. Nemůžu si jít, kam chci, pořád prosit o hlídání (musí jezdit moje máma, jinak nikoho nemám). Teď jsem nervní ze studia a přítel je taky nervní, protože musí víc pracovat, aby nás zabezpečil. Takže vztah nic moc. Je to jiné, dřív jsme jezdili pořád někde po výletech, chodili jsme pařit a to je pryč, sedíme doma (tedy spíš já, že). Na druhou stranu, jak píše Irča, všechno jednou omrzí, peníze být nemusí, ani ten partner. Je to právě ta možnost volby.
Tak pa pa, holky, opatrujte se.
Irča, 17.02.2011 13:06:05, IP: ***.***.63.232, #126974Proto tady oponuju. Já si totiž vždycky pamatuju, co kdo kdy kde říkal a tak. Ale ono je stejně jedno, co říká ten druhý, každý se nakonec musí sám rozhodnout, co vlastně chce nebo nechce.
Faktem je, že někdy je člověk unavený a ten odpočinek by potřeboval. A já si třeba myslím, že u Nikol ta únava bude už velká a s tím panděrem takhle necelých 14 dní před porodem, no, nezávidím Ti.
Proto jsem říkala, že by nebylo špatné mít dítě bez těhu, kdyby tam nebyla ta rizika, o kterých už jsme debatily dřív.
My jak jsme nemocní, tak toho taky moc nenaspíme, malá se včera vzbudila v pět a blinkala, dnes v noci měla horečku a malý je taky nějaký podrážděný.
Akorát mám radost, koupila jsem si u Neckermanna dvoje kalhoty a světe div se, sedí mi super. Jsem ráda. A po dlouhé době i džíny, já je moc při mé postavě totiž nenosím.
Irča, 17.02.2011 13:16:41, IP: ***.***.63.232, #126976A co si psala, Lindo, že studuješ?? Jsi na magisterském nebo na bakalářském? Studuješ dálkově už od začátku? Ptám se, napadl mne blbý nápad si hodit ještě jedno studium, tak se ptám, víš?
Jinak ono je to taky hoodně o těch penězích, když je máš, můžeš si pořídit chůvu, zaplatit hlídání, netlačí Tě finance a to je ono. Podívejte se na takovou Verešovou, taky chce tři děti, ale i kdyby jich měla deset, tak to zvládá jinak, než my, určitě má chůvu, dokonce někde psala, že dvě, paní na uklízení, na vaření, na praní. To se to pak žije. A proto, jak říkám Tereze, vždyť ona vůbec nemusí být na rodičáku, může pobýt na mateřské a klíďo se vrátit do práce a pokud si zaplatí soukromou chůvu, tak o rodičák nepřijde. Mám pravdu, Evženko? To by přišla akorát v případě, že by dala dítě do státních jeslí s celodenní péčí. Tady na to za a nikdo nepřijde a za b, je to zákonné. A pokud si vezmeš dvouletý rodičák, tak dostaneš kromě platu 11. tis a z toho uhradíš velkou část celodenního chůvovného. Já minulý rok takhle byla v parku a bavila jsem se s nějakou paní a ještě jí tak chválím dítě a ono se ukázalo, že to není její dítě, ale že ona je chůva a že o něj jen celodenně pečuje, ptala jsem se kolik má a ona na to, že cca 16 hrubého, ale asi se dá sehnat i levnější varianta. A teď jak chodím s malou na cvíčo, tak s jednou holčičkou tam taky chodí paní, co dělá chůvu. Teda paní, spíš holka, tipovala bych tak okolo třiceti let, takže asi jako my.
Irča, 17.02.2011 13:21:24, IP: ***.***.63.232, #126978A jinak, co se týče deprese, tu mám teď taky, když chodíme ven, máme plány, chodím cvičit, setkáváme se s lidmi, je mi super. Pak si třeba něco přečtu nebo jsem takhle doma zavřená, buch ho a zase mi je tak nějak.Jenže u mne je to celoživotní boj, děti neděti. Už jsem se s tím asi narodila.
tralala, 17.02.2011 13:25:11, IP: ***.***.166.229, #126980To Tě Nikol teda obdivuju, takhle dlouho v práci. No ale jak, jsem psala, možná bych byla také, kdybych nedělala daně a neměla tu na starosti mámu. Ale fakt je ten, že už jsem poslední dobou byla z tý práce unavená a neměla jsem na to myšlenky... Jinak nebýt toho nevyřešenýho SJM a mit pořádně, kde bydlet, tak bych byla více happy, nebo taky ne a třeba by mě štvalo něco jinýho....Dneska jsem koukala zas na Net na kočáry. Ten x-lander se mi docela líbí, ale vadí mi, že sporťák nejde otočit proti směru jízdy...ale jinak je to kočár lehkej...No mě se taky líbila teutonia, ale ta cena....to by mi neprošlo...
Linda, 17.02.2011 13:28:22, IP: ***.***.89.78, #126982Irčo,
studuji jen VOŠ, kdybych byla chytrá, což nejsem, studovala bych VŠ. Tu chci potom taky, ale až po nějaké pauze. Studovala jsem celou střední dálkově a teď tohle dálkově a už je to 10 let, co studuji, tak chci trochu klid. I když se asi budu nudit. Takže teď by ze mne měla být DiS. Podle mého partnera a známých je to k hovnu, s prominutím, ale aspoň něco, ne. Jenže ta moje škola je dost intenzivní, 2-3x do měsíce a to na VŠ, myslím, není. I tak je to záhul, obzvlášť s agličtinou, která mi s novou vyučující dává dost zabrat.
mamina z Třebíče, 17.02.2011 13:31:09, IP: ***.***.14.229, #126984Takže holky mě je 27 ,mám 6ti letýho kluka a o porodu nevím.Vzbudili mě za dva dny po císaři a v porodnici jsm strávila 18dní,prodělala jsem další dvě operace pod celkovou narkozou,protože mě ve vnitř nedokázali sešít tak,aby mi to nekrvácelo.Obvykle po císaři ženský šli domů po 7mi dnech a měli na břiše pouze dvě malé jizvičky,na každé straně jednu.Za to já mám nad vaginou řez z jedné strany až na druhou.První 3roky byla hnusná,červená a tvrdá,ale dnes po 6ti letech je měká a barvu má jako okolní kůže.Za to břicho mám samou strii po stranách až nad pupík,břicho vytahané no hnus sama sobě se hnusim a nejhorší je,že se snažím s tím něco dělat a je mi to k prdu,protože cvičení nepomáhá.Sice jsem jak tyčka,vážím 48kg,ale ta hnusná kůže ne a ne se stáhnout.Už jsem z toho zoufalá.Nejhnusnější je,když mě manžel bere ze zadu a já vidím,jak mi ta kůže visí,jako kdyby nebyla vůbec moje.Jestli znáte něco,kromě plastiky na což nemám,tak napište ať se moje sebevědomí nerovná bodu mrazu jako do posud.Myslím,že bychom my ženský neměly mít takový komplexy,protože když nemůžeme žít sami se sebou,tak ten život stojí za .....Čauky mamina z Třebíče.
Irča, 17.02.2011 13:39:07, IP: ***.***.63.232, #126985Ono to zas tak moc o chytrosti není, je to spíš o vytrvalosti a sebezapření. A co je to za obor, co studuješ?
Tak ten X-lander, Tralala je pěkný. Má ho fůra žen a úpně stačí. Proč si pořizovat nějakej drahej kočár, pak ho stejně ani neprodáš nebo za hubičku. Je to škoda peněz.
EvinaH., 17.02.2011 13:47:08, IP: ***.***.180.186, #126987čauky, mamino, snad Ti pomůže, že se trápím podobným problémem - strie a vytahaná kůže...Navíc mi zůstala mezera mezi svaly, kam mi dítě strká při kojení prsty, tlačí mi pupík do té mezery, což se jí líbí, ale mě to drásá nervy.Ale zas občas si kouknou na štíhlý nohy,občas mi někdo pochválí, jak jsem hubená atd..A je mi fajn. Malá měla horečky a nechtěla několik dní nic jinýho než ležet a nechat se kojit.Pak jsem se šla koupat a měla komplex jako hrom - prsa vytahaný jak v kreslených vtipech. Takže - kdo víte, co s tím, pište i mně.:-)
EvinaH., 17.02.2011 13:48:07, IP: ***.***.180.186, #126988ale mamino, co nechápu, jsou při císaři ty dvě malinké dirky - jak by vytáhli to dítě? Po kouskách? nevidělas spíš jizvy po laparoskopii?
EvinaH., 17.02.2011 13:49:23, IP: ***.***.180.186, #126989hoky, nebojte se, ne každej to má tak jako mamina - já jsem si porod císařem dost užila, super holky na JIP, bezva péče sester...