Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    

Diskuse - Deprese v těhotenství

Linda, 17.02.2011 13:59:16, IP: ***.***.89.78, #126990
Irčo, studuji sociální práci a měla bych býti sociální pracovnicí, ale ne na E55, hihi. Ale už zkouším sehnat práci v tomhle oboru, což nebude lehké, když mám jen praxi v rámci školní praxe.
Irča, 17.02.2011 14:47:55, IP: ***.***.63.232, #126991
Ale Ty, Lindo, jsi z Vysočiny, ne? Tam je celkem dost takových těch sociálních zařízení, domovy důchodců, mládeže atp. ne? Já to nevěděla, ale jak jsem si dělala to pedagogické minimum, tak jsem se to dozvěděla. Tak by něco jít možná mohlo nebo ne??

Jo, strie, ty mám taky, ale to teď po druhém. Já totiž nemazala takovými ty antistriovými krémy, u prvního docela jo i když ne taky denně a teď jsem na to kašlala z vysoka a dopadla jsem. Vy těhotní mažte, protože kdo maže, ten jede. Kámoška 40 kg i se železnou postelí při těhu mazala a nemá ani jednu strii. No jo, když mne to nebaví na to pořád myslet a taky když má už člověk jedno malinké dítě doma, nemá na to moc čas se zaobírat sebou.
Tereza, 17.02.2011 15:00:35, IP: ***.***.112.2, #126993
A kdy se to ma zacit s tim mazanim?
Jinak, Lindo, na socialni praci zadnou skolu asi opravdu nepotrebujes. Naopak je po takovych lidech poptavka a klidne te i zauci. Cahpu to tak, ze to studium te asi bavi. Proc ne, moje kamoska studuje na materske 3. VS.
Ja taky planuju neco delat jinak muj mozek zakrni.
Tereza, 17.02.2011 15:04:55, IP: ***.***.112.2, #126994
Byla jsem ted na obede v hospode. Sla jsem tedy do nekuracke casti a tam byly 4 kocary a 5 mimin. Normalne bych se otocila a sla bych do te kuracke. Maminam s detma jsem se vzdy vyhybala, kdyz jsem videla kocar v dopravnim prostredku, tak jsem automaticky sla do jineho vagonu. Ale ted jsem musela pretrpet ten rev. A jeste me to ceka ve velkem...Boze, do ceho jsem se to navezla!
EvinaH., 17.02.2011 15:29:58, IP: ***.***.180.186, #126995
Terezo, mazat musíš hned,každému jinak roste břicho, mně při první holce vyrostlo naráz až v osmém měsíci, v devátým jsem navíc dostala vyrážku a škrabala se hlavně na tom břiše, tak mi mazání pak nepomohlo.
Irča, 17.02.2011 15:31:34, IP: ***.***.63.232, #126996
Asi můžeš mazat už od začátku, tím nic nezkazíš. Normálka koupíš v drogerii, je tam napsáno proti striím pro těhotné. Mazala jsi pravidelně, Evi?
EvinaH., 17.02.2011 15:43:28, IP: ***.***.180.186, #126998
nejím pravidelně ani AD - vzpomenu si jednou v devět, podruhý ve dvě...:-)
Linda, 17.02.2011 15:56:02, IP: ***.***.89.78, #127000
Jo jo, jsem z Vysočiny a to přímo z krajského města :o). Teď jsem právě na jednu práci volala a oni požadují v praxi v oboru. Jinak je mi jasné, že bez protekce se nechytám. Školu bohužel potřebuju, protože podle zákona o soc. službách z r. 07 je nutná VŠ nebo VOŠ soc. zaměření, abych mohla být soc. pracovnice. Vlastně i pracovníci v soc. službách (pečovatelky) musí mít rekval. kurz. Ten mám tedy taky, ale přímou obslužnou péči v nepřetržitém provozu dělat nechci. Není to žádný med, to jsem viděla na praxi.
Tereza, 17.02.2011 16:18:51, IP: ***.***.112.2, #127001
Jinak me zajima, proc vsechny tak touzite po cisari? To je nejaky lepsi?
EvinaH., 17.02.2011 16:38:48, IP: ***.***.180.186, #127003
Není, Terez, jen si lidi zkratkovitě myslí, že přijdou do porodky, doktoři udělají fik a dítě máš bez práce a bez bolestí prakticky...
Nikol , 17.02.2011 17:30:10, IP: ***.***.97.93, #127011
Irco, je to zamestnani, ktery je tady velmi dobre placene, myslim osvojeni a adopce, proto jsem o tom uvazovala. Nemusis se o ty deti starat furt, ale treba jenom na mesic a pak jdou do jine rodiny, je to skoro jak studentsky vymenny pobyty, kdyz to tak zjednodussim.
A mimochodem o tom, jak jsem se citila po porodu jsem napsala clanek na zena.cz, ale uz tu diskuzi davno zrusili, bylo to asi dva mesice po porodu. Nekdo me tam chtel dokonce upalit na hranici jako carodejnici, jen proto, ze jsem priznala, ze jsem malyho nechtela.
A jo, budu mit druhy dite. A zase jenom proto, ze miluju manzela, proto, ze vim, ze kdybych si to dite nechala vzit, nikdy uz by ten vztah, ktery mezi nami je nebyl takovy, nikdy by se z toho nevzpamatoval a tak radeji trpim, budu mit druhy dite a doufat, ze jednou budu mit zase svoji svobodu.
A mimochodem, manzel si jede do Londyna dva tydny po porodu na predavani cena Bafta a ja uz zase musim sedet doma, misto abych jela s nim a sla s kamaradama treba na nejakou predpremieru nebo si zasla podivat se na kamaradovo stand up comedy, nebo jenom nakupovat s ostatnima manzelkama. Misto toho budu doma kojit a menit pleny.
Nikol , 17.02.2011 17:42:04, IP: ***.***.97.93, #127012
Irco, neverim v telesne tresty a v praci vidim, tyrany deti, je mi jich lito, nemam srdce z kamene, navic manzel byl hodne telesne trestany, takze nepripada v uvahu u nas doma ani zvysit hlas na dite. A kdyz jsem to psala meli jsme zrovna jedno miminko hodne nemocny v praci, a kdyz pak cekas, ze to miminko umre, protoze doktori doporuciji nekrmit, jenom davat vodu a leky proti bolesti, tak nad takovyma se potom ustrne i kamen.
A ano, rekla jsem, ze by mi ta adopce nevadila, protoze tady to neni takovy stigma jako v CR, je to normalni prace, zamestnani v kolonce uvedeno: adoptivni rodic. A pak nemusim si brat mimino, ale vetsi deti, pri kterych uz takovy casovy zavazek neni. taky jsem se o ty deti partneru nestarala 24 hodin, nebydlela jsem s nima a pristup jsem mela spis jako kamaradka a to je dost rozdil si myslim. Nechtela jsem, aby to vyznelo, ze jsem najednou Matka Tereza (sorry Terko).

Co jsem chtela rict Tereze a Jeer je, ze se nazor nezmeni hned a ze muze byt po porodu jeste hur. A stejne jako plati u chlapu, ze pokud chlap do 35 nedospeje, dospeje uz jenom tezko, nekomu proste materstvi a biologicky hodiny tikat nezacou. Myslim si, ze jak se prehoupne tricitka a biologicky hodiny netikaji, nemelo by se to lamat pres koleno. Mozna jsem mela byt vic rozhodna a rict manzelovi ne, ale prave jak Tereza psala, ze je to uz o kompromisech v partnerstvi, proste jsem si rekla, ze to zvladnu, ale byla jsem dost naivni.
Zitra mam pred sebou posledni den v praci a kdyby to bylo na me, tak snad jedu az do porodu, odrodim, tri dny v nemocnici a mazu zpatky. Ta predstava, ze zase budu jenom ja a mimino a ted i teda batole a navic tchyne jako vypomoc, no uz ted mam pocit, ze budu potrebovat navysit AD.
Nikol , 17.02.2011 17:58:37, IP: ***.***.97.93, #127013
Bricho me zivi (brisni tanecnice se striemi, neni hezke pokoukani), takze mazu od zacatku s prvnim ditetem, jednou denne, vecer nez jdu do postele mam na zabradli krem a neni ani proti striim, je jenom hodne hydratacni a tuk tuk na drevo, zabira to.
Jinak ja mam po cisari asi 10 cm dlouhou jizvu a malou tecku, kde jsem mela zavedenou turbicku na odtekani krve. Svaly se mi nerozestoupily a hrozne se smeju, kdyz mi nekdo rika, ze to bude kluk, protoze mam bricho ve predu a ne do strany, tak jak se nosi holcicky, tak se smeju, ze proste nemuze bricho jit do strany, protoze ho drzi svaly. Jinak nejsem vubec unavena, jak rikam klido bych vydrzela v praci do porodu, i kdyz se na me chodi divat cela budova a vsichni kontrolujou, co se deje, kdykoliv si sahnu na bricho nebo v predklonu pelasim kancelari, kdyz ja vzdycky cekam az na posledni chvili, nez jdu na zachod, no.
Nikol , 17.02.2011 18:03:23, IP: ***.***.97.93, #127014
Ne Terezo, ja jsem skoncila s cisarem po ctyrech dnech porodu, miminku klesly srdecni ozvy, tak ho museli vytahnout a ted jdu na cisare rovnou, protoze nechci riskovat roztrhnuti jizvy na deloze pri normalnim porodu.
Ale ma to svoji vyhodu, mam den, kdy budu rodit pevne danej, takze se lip organizujou pripravy a pak, protoze mam v papirech sensitivitu na latex, budu prvni na rade.
Jsem se nejak rozepsala dneska, jdu si udelat kakao.
Nikol , 17.02.2011 18:03:36, IP: ***.***.97.93, #127015
Ne Terezo, ja jsem skoncila s cisarem po ctyrech dnech porodu, miminku klesly srdecni ozvy, tak ho museli vytahnout a ted jdu na cisare rovnou, protoze nechci riskovat roztrhnuti jizvy na deloze pri normalnim porodu.
Ale ma to svoji vyhodu, mam den, kdy budu rodit pevne danej, takze se lip organizujou pripravy a pak, protoze mam v papirech sensitivitu na latex, budu prvni na rade.
Jsem se nejak rozepsala dneska, jdu si udelat kakao.
        Předchozí   1 .. 154155156157158159160 .. 272      Následující
Přidat příspěvek k tématu Deprese v těhotenství
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.