Diskuse - Deprese v těhotenství
Lenka, 07.02.2011 16:46:35, IP: ***.***.212.242, #126143Tak jsem si pročetla pár Tvých posledních příspěvků,abych byla v obraze....ty si těhotná a přítel se sbalil a odešel????
EvinaH., 07.02.2011 16:53:01, IP: ***.***.180.186, #126145ahojte - jsem už dočista magor - byla jsem nakoupit takovej ten základ - mouka, cukr, vejce, mlíko...A po příchodu domů mě už svrběly ruce zadělávat těsto - jenže jsem si nekoupila med! :-)
Venku jsem s malou byla od jedný do půl čtvrtý, vzala jsem ji na dětstký hřiště, nikdo tam nebyl - no, byla nadšená! ON tu ještě nebyl, takže pohoda - až na holku, nepíše jí kluk a tak je protivná jako činže.
tralala, 07.02.2011 17:36:35, IP: ***.***.166.229, #126147Jo, je to tak. Pohádali jsme se, byla jsem dost hustá,ale jsem přece těhotná. Vyčítala jsem mu peníze. Bydlím v nájmu, vloni jsem se rozvedla a odstěhovala z baráku. Přítel mi na nájem nepřispívá, občas koupí jídlo, ale jí tu taky a energie spotřebovává..prý si platí svůj byt...Řešíme taky společný bydlení, nemůžem se shodnout..Dohodujeme se o placení věcí na malýho....A teď je u mě dočasně nemocná máma a ta mi ze svýho důchodu přispívat může....
eicul, 07.02.2011 19:04:04, IP: ***.***.166.34, #126154ahoj,podobné přiznaky mam,teda krom toho že se lečim na depresi,teda tet ne,jsem v 19 tydnu...u mě to teda samo odešlo,ale tet v druhem těhotenstvi zase nějak blbnu,nežarlim,ale jsem vztekla a někdy až moc že to manžela taky otravuje.Ja se tedy svěřuji sve lekařce...třeba by ti to taky pomohlo.
eicul, 07.02.2011 19:09:05, IP: ***.***.166.34, #126155Ahoj,ja tedy Sarah nevim,ja čekam na leto druhé,chceme holku,mame tet chlapečka,ale pokud to bude opět kluk,tak nam to nevadi .Tak se trochu snažim pochopit to vaše netěšení,ale nějak mě to nejde.Třeba se vše srovna po čase,v kterym si tydnu?Pokud se budeš těšit ty bude určitě i přitel.Těhotenstvi je planovane?protože pokud ano tak už vubec nevim proč se netěšite...držim palce at je lip.
Irča, 07.02.2011 19:45:48, IP: ***.***.63.232, #126160Já to mám chvilku z kopce, chvilku do kopce. Už zase na mne lezou zatracené úzkosti. Těhotná už nejsem, mám 6 měsíční mimi a 3 letou holčičku. Píšu sem od doby, kdy jsem těhotná byla a pokračuju dál. Moje úzkosti jsou spíš trvalého charakteru než záležitost hormonální, léčím se na ně, ale že by nějak extra úspěšně se říct nedá.
Tralala, těžko radit, ale minule ses zmínila, že jako souhlasil s nastěhováním, tak pokud by ano, tak bych mu asi šanci dala a vidělo by se. Pokud ne, drž se plánu nastěhovat se do baráku a taky se uvidí. Vždycky to nějak dopadne. Kdy máš vlastně termín??
Evi, dobře, že pečeš. Je fajn si najít něco, co člověka baví, pečení, šití, vyšívání, prostě něco. Prosím Tě, holce je 14 a to už má kluka? Myslíš, že je to jen platonické nebo máš podezření??Netěším se, že mne tohle asi s malou časem čeká.
EvinaH., 07.02.2011 21:07:44, IP: ***.***.180.186, #126165Irčo - kdybys ty paňáry čtrnáctiletý tady slyšela - naše malá není žádná výjimka - i když se snaží být středem pozornosti, mnozí toho za sebou mají v jejím věku víc. Za měsíc jí bude patnáct a já nad ní zuřím a pak slyším,že je to jinde podobný.Třeba - dva kluci ze třídy - " Oni choděj každej pátek do hospody, mami." Běžná věc. Jen já zírám.A kluk? Ona za ním jela, ještě ji můj ex vezl nazpět a pak jsme se pohádali.Oba rodiče měl doma, maminka se jí moc líbila, tatínek míň, když řekl, že mu nedovolí, aby příště přišel s tím,že tam ona bude spát.A konkrétně za poslechu pankové hudby jí ve svém pokojíčku sahal chlapec na prsa.
EvinaH., 07.02.2011 22:42:52, IP: ***.***.180.186, #126172tralala - narodí se Ti miminko a mojí dceři skončí bezstarostné mládí - 20.3. je jí patnáct.:-)
EvinaH., 07.02.2011 22:44:15, IP: ***.***.180.186, #126173jo a tak třináct let byla bezvadná - veselá, odvážná, chytrá, bystrá a kamarádská - mimčo bude taky, uvidíš! :-)
eicul, 07.02.2011 23:17:53, IP: ***.***.166.34, #126176Irčo,ja tet poprve co neberu leky jsem taky jednou nahoře a jednou dole,ale fakt mě to přijde že je to hormonama.Ale uzkosti znam,a nějak se vraci,a vraci se i strašny strach o rodinu o male,o zdravi ne moje ale ostatnich a mamky,přitom jsou všichni naštěstí zdraví...jo ukost a depka jsou svinstvo,nebudem si lhat.Jsem rada jak sviti sluničko a jsme jako dnes 3h venku,doma je to k zblaznění,a benzin tak drahy že ani nejezdim do města jako dřiv na navštěvy atd.Nechci se vam nějak plest do diskuze koukam že ji mate už pěkne rozjetou delši dobu,tak občas zareaguji,jinak si sem chodim pravidelně čist vaše članky.Ja budu mit kluka 3 roky a 3měsice až se narodi druhy a musim řict že si řikam že to zvladnu a většinou si vzpomenu na vas jak jste mě psala,že jste na AD že to někdy jinak nejde,mluvila jsem tom se svou psychiatričkou a řikala,že seropran,by byl možny jsem už po prvnim trimestru,ale neni zatim potřeba,vždy si na vas vzpomenu a řikam si že to pujde-diky.
tralala, 08.02.2011 11:32:06, IP: ***.***.166.229, #126215Je to všechno čím dál horší. Jsem doma a je to neúnosný. Pořád přemýšlím co a jak bude dál. Nic mě nenapadá...žádný světlo na konci tunelu.Tma. Přítele nemiluju, nemám ráda ani jeho dítě....a nechci ho, nechci být těhotná...Dcera to tady slýchává, je z toho také pryč. Odsuzuje mne, že mimi nechci...hladí mi břicho, jakoby ho chtěla zachránit. Já se modlím, aby umřelo...je to špatný si to myslet, natož o tom psát, spousta lidí mě odsoudí, ale já prostě už nemůžu...
Irča, 08.02.2011 12:17:15, IP: ***.***.63.232, #126222Podle mne jsi, Tralala, jen emočně vyšťavená. Ale pozor, tohle může vyústit i do laktační deprese. Chce to sledovat. Snad by to Tvoje mamka poznala. Já myslím, že mimi časem mít ráda budeš, určitě. Např. sestra mojí babičky nechtěla druhé dítě a vůbec už ne kluka ( kdyby měla peníze, šla by na potrat) a nakonec se to převrátilo a měla radši jeho, než své první dítě, což samozřejmě taky není dobře. Ale jak to dopadne s přítelem, to fakt nevím. Asi by pak bylo rozumné to zkusit a nechat ho teda nastěhovat, tím se to tedy s tím barákem natáhne, ale jeslti si máš vybrat život s EX nebo s ním, tak možná s ním to bude menší peklo i když, těžko říct...
tralala, 08.02.2011 12:42:09, IP: ***.***.166.229, #126224Díky Irčo za názor. Já si v tom musím vybrat. Ráno jsem nebyla ani schopná dojít do krámu. S mámou jsme povolaly přítelovu matku - nakoupila nám.Jak to tady holky jednou psaly nechci být ani z jedním z nich potřebuju být sama. Na druhou stranu jsem příteli psala SMSky a taky mu ráno před pátou volala, že mi je blbě....Dneska prý přijede..Plácám se v tom..Jestli by nebylo lepší nechat se zavřít do blázince...Máma je ze mě taky hotová. Nemůže na ty nohy a já ji svejma depresema taky moc nepřidám...A taky jsem psala ex, ať mě vyplatí nebo se mu tam fakt nastěhuju..Myslím ale, že už to nebere vážně..
Nikol , 08.02.2011 14:09:20, IP: ***.***.105.49, #126234Ahoj holky, sorry, ze nepisu, ale neco nebo nekdo nam rozkousal kabel od nabijecky k laptopu, tak cekame na novy.
Mam to uz jenom 20 dni do porodu. Ale jsem ted v ohode, akorat desne utahana.
Tralala, ja ti nevim, sice se pritel rozhoupal, ale jestli uz neni pozde. Me by tim asi spis vytocil. Jinak navez jeste par veci do baraku, at ex vidi, ze to myslis vazne. A treba se prestane tak cukat. Jak pises ted je atraktivni, barak, auto, co bude ta jeho nova hrdlicka rikat, az zjisti, ze ma v tom atraktivnim baraku tehotnou exmanzelku.
Nikol , 08.02.2011 14:15:08, IP: ***.***.105.49, #126235Evi, nam to malej dela s prackou, pretaci nam programy a dava vsechno na vyvarovani. A ji nam kocici jidlo, my ho sice hlidame, ale kolikrat ty ubohy kocky prijdou o misky a vodu, protoze my to musime dat vejs. Dneska rano si s tim zase hral a tata se ho zeptal, chces jit do kouta? A jeho odpoved byla. Jo. No ja jsem se neudrzela a vyprskla jsem smichy.
Nam je jedno, jestli to bude kluk nebo holka, hlavne at je to zdravy. Kluk by byl pro nas asi o neco malo prijatelnejsi, protoze by to bylo vsechno jednodussi, ale jak rikam. Je nam to jedno. No a ted zpatky do prace, honem prepnout na anglictinu. Hezky den vsem.