Diskuse - Deprese v těhotenství
EvinaH., 20.12.2010 16:21:58, IP: ***.***.180.186, #119664čaute, tak si taky postěžuju, abyste viděly, že v tom nejste samy.Od rána skluz jako hrom, jela jsem do krámu až kolem devátý, ale překvapení - nebyli tam žádní lidi, tak dobrý, nakoupila jsem snad na celej tejden a táhla to a malou k nám do kopce.Ex tu možná byl mezitím, nevím.
Zrovna dneska jsem na něj fakt čekala, malá je protivná ale fakt jak činže, nastydla, má rýmu a jen po mně leze a ječí.
Nepřišel, nenapsal, že by tu byl.O.k.Tak čekám na 14.15, holka přijde ze školy, bude aspoń chvíli klid, malá ji zbožňuje.
V pondělí holka ve tři odchází, má hasičský kroužek.
Je půl třetí, pokouším se aspoň něco uvařit, malinká židli u mycího pultu, pořád něco tahá, ochutnává...Dorazila velká holka.S kotětem, že ho našla.Malá šťastná, zviřátko, to je něco.Dávám zviřátko děsně slanou krkovici, batolátko kouká, jak kočička papá.Velkou holku popšlu ke kámošce,ať kotě někde udají.
Malá ječí, uklízet nelze...
Dochází mi: a) dokud jsme kočky měly, velká je nijak nezbožňovala,b) ví, že by ex řádil - chtěla si koupit potkana, nedovolil jí to,c) je to měsíc, co mi vykládala, jak si její spolužačka táhla kotě domů a máma jí s ním vyhodila
TAK PROČ TO KOTĚ PŘITÁHLA???
Irčo, já bych moc ráda nic neřešila a poddala se předvánoční atmosféře a klidu...Ale copak to jde??? Holky, držte se!
Irča, 20.12.2010 18:50:22, IP: ***.***.63.232, #119683Hale to mi nepovídej, radím, snažím se podle toho řídit, ale znáš to, zas tak moc mi to nejde. Včera mi třeba bylo dobře, dnes zas nic moc, tak se v tom tak plácám, chvilku trochu líp, chvilku hůř.
Evzenka, 20.12.2010 19:11:18, IP: ***.***.15.44, #119687Holky, já se vždycky večer nějak dostanu do klidu....mám to úplně naopak než minule. Dneska mě tady dcera uklidňovala, já brečela jako želva a ona chudák nevěděla proč...
Taky si chci užívat předvánoční čas, ale jaksi mi to moc nejde....no, musíme se víc snažit.
tralala, 20.12.2010 20:10:16, IP: ***.***.166.229, #119698Taky mi to moc nejde, užívat si předvánoční čas. .. Jsem po dlouhý době chvíli v bytě sama. Přítel volal, že přijede dýl. Je mi to jedno.. .Byla bych v celku spokojená, jen kdybych nebyla těhotná...
Nikol , 20.12.2010 20:53:34, IP: ***.***.97.93, #119702Evzenko, my to nechceme vedet. Je to napinavy, ted co jsem dala na facebook 3D scan se cim dal tim vic lidi priklani k tomu, ze je to holcicka.
Tralala, neboj, vsechno dobre dobre dopadne. Holka poznala, ze nejsi v pohode, ale az se vysorti ta depka a cukrovka bude lip, jde o to, ze musis do nemocnice ted pred svatuma, to by nepridalo nikomu.
Nikol , 20.12.2010 21:02:34, IP: ***.***.97.93, #119704Evi, umim si predstavit malou, jakou mela radost z kotatka. Nas malej nedela nic jinyho, nez se beha po baraku a porad vola kocky, dneska k nemu ta jedna prisla a on ji hladil, tak byla kocka moc spokojena a nehla se od nej. Jinak meli v jeslickach Santu a malej byl jediny, kdo nebrecel. Vzal si darek, ale pry nebyl nijak nadsenej. Manzel rikal, je mi budeme mit jedno z tech deti, co taha Santu za fousy.
Ja jsem v pohode, utahana jak kote, poradne jsme nejedli od soboty, protoze jsme porad nachcipani s manzelem, takze veskera zbyla energie jde do malyho.
Evi chtela jsem se zeptat, co takovy ty hracky, co delaji kraval? Jako hrajou hudbu apod. Me to porad davaji znami po svych detech, tak kdybys neco takovyho chtela pro malou, ja bych ti neco poslala. Plysaku moc nemame.
EvinaH., 21.12.2010 7:45:53, IP: ***.***.180.186, #119743ahojte,
Nikol, hračku, co dělá kravál, nějaký piáno nebo něco očekávám od babičky.Kupodivu se ale nehrne, že musí malou vidět.Tak uvidíme, co vymyslí na vánoce.
S holkou jsem se včera zrafala a fest, vyčetla jsem jí i tu kočku.Myslím, jestli nebyl včera úplněk, to bývám vzteklejší než obvykle.
V noci jsem zas pořádně nespala, u mně to k ůplňku taky patří...Ale přijde mi, že v pořádku jsem jedině, když si vezu ten prášek.Že by se projevily AD nijak nepociťuju.Asi nejlepší lék je práce, protože se člověk dostane do kontaktu s lidma.mezi 4 stěnama jsem na zabití.
EvinaH., 21.12.2010 9:46:00, IP: ***.***.180.186, #119767Evženko, myslím,že je i Tvůj drobeček využije.:-) Mám nakoupeno ze včerejška - jinak chodím každý den - uvařeno taky a chtěla jsem uklízet. Dítě po mně jen leze a a leze - tak mi už zas cvičí nervy. já si chci hrát - ale kdy?
Nikol , 21.12.2010 20:49:46, IP: ***.***.97.93, #119859Super, mame praseci chripku, teda podle obvodni doktorky. Ja myslela, ze padnu, manzel ji prechodil a ja ji pry zacinam a to jsme oba jen vlezli do ordinace a rekli dobry den, vyfasovali jsme oba Tamiflu a jsme v karantene. Ja si osobne myslim, ze jsem jenom unavena, volala jsem tchyni, ta to chytla taky, rekla jsem ji svuj nazor, nacez ona volala svemu byvalemu sefovi, co je doktor v nemocnici, takze mi volala zpatky, at to Tamiflu zacnu brat, protoze jednou jak se nastoly priznaky, uz nebude zabirat.
No super den, Evi, tak uvidis, co babicka maly posle, jak rikam, my toho mame, ze to davam do charity, tak proc ti nejakou vec neposlat, at se mala vyradi.
Ja si hraju misto uklizeni. My meli dneska legraci kocka zarli na malyho a malej na kocku, kocka leze do postylky a predstira, ze je miminko, a kdyz si mi lehla ona na klin odpoledne, malej prisel, shodil ji a schoulil se mi na kline jako kocka.
EvinaH., 22.12.2010 9:29:16, IP: ***.***.180.186, #119918Nikol! Ty bláho, to je teda na vánoce radost, co? My uklízely s holkou včera - ten náš malinkej byteček - to je hned - okna umyla tuhle holka jak byla sama doma.Psala si s někým na FB a mezitím myla okna.
Nám nejde Tv - no, možná to ani nevadí, jeden kabel jsem tuhle měnila, že byl vadnej a dneska je prasklej - mně přijde, jak bysme tu měly poltergeista. Tuhle zas jdu do lednice - jogurt pro malou skoro mraženej.Kouknu - lednice na 5 stupeń, dáváme ho na 3.Jak se to SAMO děje? Mít zviřátko, tak je mi tu blaze - děti a zvířata jsou show samy o sobě...
EvinaH., 22.12.2010 9:33:59, IP: ***.***.180.186, #119920tralala - mně moc pomohlo, když jsem zjistila, že miminko bude holčička.Hned jsem to měla tak, jako by se zázrakem vrátil čas a já mohla mít znovu malinkou tu velkou holku. Do tý doby jsme pořád říkali, že to bude kluk a já se pořád ptala, jak to s ním budu zvládat ... A pak na velkém Utz jsem se doktora třikrát přeptala, jestli je to pravda.Měla jsem pocit naprostého štěstí - to se nedá popsat.
A Ty říkáš, co musíš řešit. Ale houby. Žádná kaše se nejí tak horká, z nemocnice nic nevyřešíš - teď musíš tak řešit, co Ti řekli doktoři, že máš dělat. Budoucnost nevyřešíš, může se stát ještě spousta věcí... Je dobře, že můžeš v nemocnici na net, psát si s kámoškama atd... >>>><<<<<<<< Tak a tohle je pozdrav od naší Elišky.:-)
Evzenka, 22.12.2010 12:06:04, IP: ***.***.15.44, #119945tralala, musíš to vydržet!!! Léky zaberou a bude ti pak všechno připadat jednodušší......
já k takovým myšlenkám mám taky sklon, ale musíme to prostě vydržet....vždycky si řeknu, lepší než mít třeba rakovinu, já vím, zní to blbě, ale trochu mě to vždycky uklidní...
včera jsem byla odpoledne docela v pohodě, dokonce jsem si to užívala s dětmi, smála se bez křeče, normálně jsem fungovala....
teď se mi ale zdá, že už se to ke mně zase plíží....musím nějak odolat!!!!!!!
Evzenka, 22.12.2010 12:27:00, IP: ***.***.15.44, #119948Ještě mě včera napadlo, jestli nemám náhodou panický strach z porodu a ten to všechno startuje..... jsem totiž takový ten bolestínský typ (špatně snáším bolest) a když je mi psych. špatně a vzpomenu si na to, že budu muset mimčo porodit (hlavně tedy na ty bolesti), tak se mi udělá úplně fyzicky hrozně a v tu chvíli fakt to mimčo nemám ráda...
zkusím se o tom zmínit psychologovi i psychiatrovi
Nikol , 22.12.2010 13:18:43, IP: ***.***.97.93, #119955My jdeme dneska vratit Tamiflu, protoze tchyne, ktera je na tom uplne stejne jako manzel o vikendu ma normalniho vira, jeji obvodak, udelal podrobna vysetreni, takze ani my nemame praseci chripku. Ja nevim, my jsme akorat vlezli do ordinace a ona nam oznamila, ze mame praseci chripku, mozna se koukla do kristalovy koule.
Jinak jsme vcera minuli postaka a ted je tady zase nejakej snih a nic nefunguje, tak jsem rozladena, protoze cekame jeden darek pro malyho.
Manzel gruntuje obyvak, ja prijela z prace a on i pere zaclony.
EvinaH., 22.12.2010 13:36:52, IP: ***.***.180.186, #119959Evzenko, když jsem byla na začátku těhotenství, sledovala jsem seriál, kde paní onemocněla rakovinou - A JÁ SE DO NÍ NORMÁL VCIŤOVALA, JAKO BYCH MĚLA TO SAMÝ!!! Takže jo, já jsem to taky tak viděla.Ale pak to přešlo a i jsem se těšila - představav porodu hrůza - u první holky císař - nezažila jsem porodní bolesti, nic...Do toho partner, kterej u porodu chtěl být a dával najevo, že to je pro ženskou tak přirozená věc, že to zvládne levou zadní ( sám při rýmě uléhá do postele a 37 st.je horečka), bolestínská povaha - tak to jsem přesně já, takže trošku panika, teď ten jeho nátlak - primář z porodky strach z ruptury dělohy, kterou tam přede mnou nějak měli, ten zas chtěl císaře, protože při vyš. vyšlo najevo, že tělo s k porodu naprosto nechystá, do toho tlak od přítele - lepší je to přirozeně, do toho oba s dcerou vykládali, jak se těší, o babičce s dědou raděj mlčím...Tak to mi bylo taky nanic..A já nevěděla naprosto co . Nakonec z toho byl plánovaný císař se spinální anmestezí, na konci mě uspali a pak už bylo vše super.Ani druhé porodní bolesti jsem neokusila...Zato dcera - tahali ji extraktorem a pak ji, myslím, děsně bolela hlavička - všechny fotky zporodnice, i tu v novinách - máme plačící dítě.....