Diskuse - Deprese v těhotenství
Irča, 25.11.2010 13:09:09, IP: ***.***.63.232, #116212Je možné, Nikol, že by mi v noci bylo hůř? Znáš to taky? Vzbudila jsem se skoro bych řekla až v panice? Já nevím, hrůza ze tmy nebo co...
Nikol , 25.11.2010 14:45:50, IP: ***.***.97.93, #116233Irco, ja nevim, ja se ted budim spis kvuli nocnim muram, nekdo mi chce vzit malyho, nebo mu ublizit. Celkove moc dobre nespim, nejak se to nechce upravit, ani po AD. Ale jinak asi takhle, na uceni jsem vzdycky kaslala, stacilo mi byt prumer, nejradeji jsem si lehla do postele a cetla knizky, nebo litala s partou kluku po meste a tropila neplechu. Na stredni to bylo jeste horsi, nikdy me ta skola nebavila, taky jsem si ji nevybrala. Delala jsem judo, ale protoze jsem se hodne rvala venku, vylili me z oddilu a to jsem i sbirala diplomy na zavodech. Spatne jsem si delala kamarady a nikdy jsem nepatrila do zadne skupiny ve tride. Ale to se vsechno u me zmenilo, kdyz jsem dospela, pochopila jsem, ze jsem to ja a jedine ja, kdo to vsechno muze zmenit. Mym konickem je staroveky Egypt a vsechno kolem toho, dokonce jsem se i zacala ucit arabsky. Sice je skoro nemozne se dostat na egyptologii v Praze, ale tady v zahranici je situace jina a tak doufam, ze jednoho dne budu mit nejake penizky nasetrene a splnim si svuj sen a egyptologii vystuduji. Dalsim konickem je brisni tanec, tomu se venuju uz deset let a musim rict, ze kdybych chtela tak se tim dost dobre uzivim. Sice to ted stagnovalo kvuli recesi a prvnimu tehu, ted ale dostavam nabidky, ze je musim odmitat, protoze tehu toho zase moc nezvladnu. Ale vypada to, ze se asi vybodnu na denni job a pres den se budu starat o deti a vecer a o vikendech delat brisni tance. Rada si ctu, ale od te doby co se malej narodil jsem precetla jenom jednu apul knizky. Puzzle tady mam rozdelany taky uz skoro rok a nemuzu se dokopat to poskladat. Porad si opakuju, ze je to momentalne jenom docasne, ze jednoho dne, az budou deti ve skole, tak ja budu mit zase cas na tyhle vsechny konicky, proste to musim prezit. Malyho miluju a na mimco se tesim, i kdyz mam strach jak to budu zvladat.
Nikol , 25.11.2010 14:50:27, IP: ***.***.97.93, #116235Dneska jsem v cekarne u doktora cetla clanek o tom, ze na postnatalni depresi je nejlepsi placenta. Za 300 liber si muzu udelat kurz, kde se naucim varit prasky z placenty, ale nejlepsi je pry jeste syrova hned po porodu, pry to pomaha. Akorat doktor tam pak psal, ze nejsou prokazane zadne ucinky placenty na postnatalni depresi vedecky. Uz se vidim, jak poslu manzela na prochazku a uvarim si placentu na chilli s citronem, pak to ususim a rozemelu na prasek, ze kteryho udelam pilulky do mrazaku a budu je lupat, kdyz se budu citit dole. A autorka clanku si udelala ovocne smoothie s placentou hned po porodu.
EvinaH., 25.11.2010 15:24:26, IP: ***.***.180.186, #116237ahojte! Jdu Vás pozdravit - dnes a včera - blbě, blbě - přitom by stačilo možná jít ven - jak je zima a sníh, jsem ve svým živlu, může být i zataženo.
Ale - dala jsem se do těch perníčků, víc jsme jich snědli a teď už je to spíš otrava a dřina než něco, čím se zabavím. To je můj problém NIC MĚ NEBAVÍ dost dlouho.Já se nadchnu rychle - ale rychle to je pryč.
A - přála jsem Luluně, protože tu byla holka, co byla stejný znamení jako já - tj. střelec a já měla narozeniny včera.
Tak - drahý ex se neozval, ani SMSku neposlal, jeho rodiče též. Když mi on řekl, že má máma narozeniny, letěla jsem do krámu pro flašku vína a hned k ní. Svátek jsem vynechala, protože když ho měla loni, byla jsem v porodce a letos mi o něm nikdo neřekl.Fakt jsem dost depkařila, že se neozval, říkala jsem si, že to udělal schválně. A nebyl tu tři dny. Asi zkoušel, jestli mu napíšu nebo tak něco - on by rád, abych za ním dolejzala. Ale na to já mu seru.
No ovšem dneska - bordel děsnej, malá se včera vyspala DO sedmi večer, takže pak lítala asi do jedenácti, vzhůru jsem byla do jedný...Nemám vařeno, nic, jen ty perníčky zadělaný - až z toho mám špatný svědomí - malá tu po mně pořád lezla - jak se jí naruší ten systém, je to konec...Tak jsem to dělala s ní na ruce, ona tu rozsypala čaj a i jedla syrový to těsto - nestihla jsem jí to vyndat z pusy! A do toho ON. S bonboniérou.Otevřela jsem dveře - myslela jsem, že je to holka, vzdychla: "aha, to jsi ty" a nechala ho s malou.Za asi pět minut přišel, narval mi tlapu, mlel něco do dlouhém žití - neposlouchala jsem a podal mi tu bonboniéru.Jen očkem jsem na ni mrkla - datum je na ní 10.7.2010 , Možná se pletu, ale datum výroby to asi není.Ta čokoláda je šedivá.Tak jsem to rozbalila, udělala mu kafe a postavila to na stůl. A tam to stojí a bude stát, dokud on si to nesežere.Vždycky nám dával prošlý sladkosti - třeba prošlou bílou čokoládu. Tak já jsem mu dala k narozeninám cigarety, co jsem zabavila holce, půlku šamponu, co mi nevyhovoval - ten tam nechal a nechal tam itu prošlou čokoládu, co jsem mu tam přibalila.Dostal balíček z těchhle věcí.
tralala, 25.11.2010 16:10:45, IP: ***.***.166.229, #116243Ahoj holky, tak jsem tu správně. Mám deprese. V noci špatně spím, často chodím čůrat, nic mě nebaví, ani domácí práce ani v práci. Jsem ve 23. týdnu a je to čím dál horší. Mám dceru ve střídavé péči - vidím ji po týdnu...1. důvod k depresi. Bydlím v podnájmu, nemám vyřešení vypořádání SJM ..2. důvod k depresi. Přítel má menší plat, tudíž budu muset nastoupit po MD brzo do práce...3. důvod k depresi (a to jsem si mimi chtěla užít). Zvažovala jsem těhotenství, ale bude mi 40, moc času nebylo...někdy si ani nejsem jistá tím novým vztahem..jak to všechno dopadne, kde budeme bydlet, z čeho budeme žít..ale ten věk rozhodl... teď nevím, jestli jsem neudělala chybu...Co s tím?
EvinaH., 25.11.2010 17:42:15, IP: ***.***.180.186, #116251ahoj, neudělala, neboj.
Hele, jak to mám já: Vychovávala jsem sama holku do 12 let, otec na ni neplatil, já nic neměla, paráda...Po letech jsem dostala od města byt, potkala kluka na netu, otěhotněla, mimčo nechtěl,prosadila jsem si svou, dítěte se nevzdám.Otočil, předělává barák, má mě rád,vezme podnájem a budem bydlet spolu a vše bude o.k.Teď se rozcházíme,vůbec nevím, kam půjdu bydlet, nemám hlídání, takže do práce nemůžu a místo s jedním dítětem teď budu sama se dvěma.Dokud jste dva dospělí, vždycky si nějak poradíte.A rada? Ještě nejdeš do práce, hádám marodíš - užívej si toho, co je TEĎ.Teď máš přítele.Miminko bezpečně v bříšku schované ( jak na tohle já vzpomínám!).Hlaď si bříško, říkej mu, že se na něj těšíš, věnuj se staršímu dítěti,,když u tebe zrovna je.Užívej si to, CO MÁŠ! Taky to dělávám.Jdu do lesa, protože zatím ho MáM kousek za domem.Fotím milion fotek, protože MÁM foťák a batolátko - a to tak uteče rychle!Sedím do noci na netu, protože ještě MÁM počítač a Facebook a diskuse atd...A měěla jsem rozpustný kafe a tak jsem si do něj kupovala šlehačku, protože s tou je lepší...Držím Ti palce! A pozdrav miminku! :-)
EvinaH., 25.11.2010 17:44:44, IP: ***.***.180.186, #116253aha - čtu blbě - do práce chodíš...Dr.řekni, jak se cítíš, že blbě spíš...I když zůstávat doma by bylo pro Tebe asi horší.
Irča, 25.11.2010 18:16:26, IP: ***.***.63.232, #116258No, zůstávat doma z depresí je podle mne skutečně horší než chodit do práce, protože člověk sedí doma a užírá se tím. Otázka je, co je pro dotyčného lepší, zda být doma cítil by se líp nebo naopak. Mně je v noci opravdu zle, klepu se a tak. Noci se fakt bojím, což je hrůza. Nenapsala jsi, jestli jsi brala někdy antidepresiva. Ona je totiž deprese a DEPRESE a to je třeba rozlišovat. Jinak je možné předepsat na kratší dobu třeba diazepam nebo ještě nějaký lék dávají na spaní.
Co to, Nikol, že špatně spíš? Mimochodem, mne starověký Egypt taky dost zajímá, ale nikdy jsem neměla tu výdrž si to sama studovat. Můj otec byl sice jako táta naprd, ale chtěl kdysi studovat Egyptologii, takže místo pohádek na dobrou noc mi vyprávěl dějiny Egypta. Krále Narmera, stará, střední a nová říše. Džoserova stupňovitá pyramida, taky jsme se na ni byli v Egyptě podívat, taky na velké pyramidy králu Chufeva (Cheopse), Chafreho a Menkavreho. Byla jsem dost nadšená. Byli jsme v údolí králů. Číst by mne o tom ale asi nebavilo, to se přiznám. Manžel akorát četl Egypťana Sinuheta, ale to je samozřejmě jen dílko beletristické. I když tím pádem si hezky zafixoval období El Amarny,Achnatona a Nefertiti. Tak to je docela legrace, to bychom si asi docela pokecaly:-)
tralala, 25.11.2010 18:49:58, IP: ***.***.166.229, #116261Hoj, jestli to byla otázka na mě ohledně těch antidepresiv. Když jsem se rozváděla, řekla jsem si o ně. Vzala jsem si jednou jednu tabletu. V práci. Pak jsem 2 hodiny seděla sjetá na záchodě..pak jsem si přečetla, že se má brát jen půlka...Jo do práce chodím, práci mám dobrou, ale nějak mě to tam teď nebaví. Mám pocit, že mi je doma líp (ale možná tím, že tu moc nejsem).Štve mě všchno, Ex se válí v baráku, kterej jsem platila hlavně já, v šesti místnostech. Já ve třech v podnájmu.S holkou občas, s mámou někdy (bydlí daleko, tak tu občas i týden bývá a pomáhá mi s dcerou - je jí 9), a s přítelem na noc. Přítel se musí už nastěhovat, nezvládnu to tu platit. Taky by se mělo rychle vyřešit vypořádání SJM. V žalobě jsem uvedla, že ten barák chci. Nevíte, jakou můžu mít šanci, když jsem se odstěhovala? Třeba se soud slituje, když budu mít 2.dítě (bude tam hlášený k pobytu).Přece mě nemůžou nechat bez bydlení....Jinak chvílema je to malinko lepší. Teď se tu stavila budoucí tchýně, těší se na malé...Taky jsem mluvila s mámou. Přijede po neděli, aby mi pohlídala dceru, než příjdu z práce. Tak nás tu zas bude všude plno...a ten se bude válet sám v tom baráku..
Irča, 25.11.2010 19:40:59, IP: ***.***.63.232, #116268Hale, z AD být sjetá nemůžeš.-), to Ti dali spíš nějaké uklidňováky. Já je už beru 5 let a sjetá jsem z nich teda nebyla nikdy. Taky jejich fce není uklidňovat, ale pomoci produkovat hormon serotonin v mozku. Spíš Tě na začátku rozhodí a Tvůj stav zhorší, pak ho většinou zlepšily, ale teď mi asi po porodu nějak přestaly fungovat nebo co. Není to, Valium, jak jedna spolubydlící v porodnici si myslela. Nad tím jsem kroutila totálně hlavou. To by se s tím nemohlo přeci řídit a dělat v podstatě nic. To, že ty lidi, co to berou vypadají, jak říkáš "sjetě" je spíš jejich psychickým stavem, než léky, tolik vysvětlení.
Jinak je pravda, slyšela jsem to, co říkáš. Jakmile opustíš společnou domácnost, je malér. Dokonce dřív takto dokonce svěřovali děti do výhradní péče toho rodiče, který zůstane, ať už důvod k odchodu byl jakýkoliv (prý i v případech týrání). Pokud to ale dceři vyhovuje nebo tvrdí, že vyhovuje, asi moc šancí na změnu mít nebudeš. Leda, že by ona to chtěla. Co se týče toho bydlení, tam prý taky platí totéž, že jakmile tam nebydlíš, má přednost ten, co tam bydlí. Co Ti řekla na to bydlení právnička?? Ta to musí vědět určo líp.
tralala, 25.11.2010 20:06:48, IP: ***.***.166.229, #116274No, to je pěkný s tím bydlením. Právnička mi tenkrát radila, ať se odstěhuju, že nás jinak prý nerozvedou. Rozvedli, a na bydlení se neptali. Odstěhovala jsem se asi 14 dní po rozvodu.Já se odstěhovala, protože se to tam nedalo vydržet. Psychicky mě týral, jednou mě i napadl. Byla jsem na PČR, několikrát. I na sociálce mi taky tenkrát radili, ať se s holkou odstěhuju.Nezvládala jbych to tam. To s tím dítětem je hrůza. Můžu čekat, že požádá o holku do svý péče...Jinak jsem tuhle do baráku šla,nebyl doma, vyměněný zámky...To prý nesmí, dokud není vypořádání..tak jsem zas šla na PČR...takže válka Rooseových...stále...pak nemám mít deprese...
Irča, 25.11.2010 21:08:14, IP: ***.***.63.232, #116281Hale, tak když Tě týral a máš to i od policajtů, tak by ty šance mohly být větší. A co ta Tvoje právnička? Ta bere jen peníze a jinak je na pendrek, co? Tak to Ti každopádně držím palce. Co ale naděláš, když holka nechce do Tvé výhradní péče? Přes to vlak nejede.
Luluna, 25.11.2010 23:41:52, IP: ***.***.57.74, #116285Jééé. Evi, ty jsi Střelec. Tak všechno nejlepší a ničeho se neboj. Já jsem zjistila, že to, co chceme, za tím musíme jít. A nevzdávat se. Přeju Ti, ať jsi hlavně s tvýma dětma šťastná. Když budeš ty, budou i oni. A ty si to zasloužíš. Krásné narozeniny, dodatečně.
EvinaH., 26.11.2010 9:19:41, IP: ***.***.180.186, #116308Jani, krásný povzbuzující příspěvek, děkujeme za něj.10 minutové zpoždění u pubertální dcery mi nepůsobí kolaps, ale děsný vztek, protože už jsem nervozní a vím,že ona to ví, leč nedbá! Snad dětství svých dětí řežijeme ve zdraví.:-))
Nikol , 26.11.2010 10:04:52, IP: ***.***.97.93, #116317Je Irco, a ja myslela, ze jsem jedinej cvok, ktery se stoura v historii Egypta. Ja si ted uzivam vsechny ty historicky kanaly na sataku, vzdycky je tam neco o Egypte a nejlepsi byl ted program kdy Zahi Hawass vyvratil konecne ty povery, ze kral Tut byl zavrazden, umrel na malarii, prokazali to vedecky a pak v jednom programu hledali jeho matku, taky super informace. Zral to i manzel clovece. Jinak ja mam Egyptana Sinuheta rada, je to jedna z lepsich beletrii podle meho. A film podle knizky byl taky docela vyvedeny, rozhodne lepsi nez vsechny ty Kleopatry. Jinak nejnovejsi Kleopatra ma byt Angelina Jolie a Marcus Antonius ma byt Brad Pitt. Tak jsem doma prskala nepricetne.
Me AD nezhorsila nic, kdyz jsem ji nasadila, trva to vzdycky par dni, ale pak mam vyrazne zlepseni.
Evi zalezi kam jedes v Egypte, ja stejne jako Irca jela po pamatkach, ne se valet k rudymu mori, tam je nuda a horko. A mimochodem vsechno nejlepsi k narozeninam dodatecne kolegyne Strelkyne, i kdyz ja jsem spis Strelenec. Ja bych tu bombonieru nechala na stole do jeho pristi navstevy, udelala bych mu k ni kafe a zeptala bych se ho jestli to bude jist, kdyby rekl, ze ne, tak bych to hodila do kose pred nim a rekla, stejne je to prosle.