Diskuse - Deprese v těhotenství
Nikol , 20.11.2010 10:26:45, IP: ***.***.97.93, #115716Evi, ja te chapu, me tchyne taky nekdy pekne sejri, protoze si bere malyho, jenom kdyz se to hodi jim do planu, ale posledni dobou se to zlepsuje a pohlidaji i jak ja potrebuju. Co kdyz ji udelas nejakyho levnyho turka, postavis ho na stul a pujdes si treba do jiny mistnosti neco delat? A ona at si uzije malou. Jinak zacinam valcit s manzelem, protoze malej pouziva vic cestinu nez anglictinu, tak jsem mu vysvetlovala, ze ja na nej mluvim nepretrzite a on, jenom kdyz si hrajou, brblal, ze mi nerozumi, kdyz mluvim s Lucou, ze se taky bude muset naucit vic cesky, nez co umi ted. Ale ja na malyho mluvim, kdyz ho oblikam, tak mu rikam, co delam. On si mysli, ze mu povidam buhvico.
Irča, 20.11.2010 11:18:34, IP: ***.***.63.232, #115719Evi, udělej to jak myslíš. V tom Ti nemá právo nikdo radit. Ale tak nějak jsem myslela, že když malá má už tatínka k hovnu, tak ať má alespoň babi. Však víš, jak je to blbý, když člověk nemá nikoho.
Nikol, pokud chceš, aby malý mluvil, tak musíš vydržet. On totiž časem, až bude chodit do školky a školy Ti stejně bude odmítat mluvit česky. Je to dáno tím prostředím, bude mu divné mluvit s okolím jinak a doma jinak a tak jestli chceš, aby vůbec trochu mluvil, tak s ním musíš mluvit Ty. Švagrová je Bosenka, na děti od miminek mluvila bosensky, ale teď už taky moc nechtějí-klukovi je 6, začal chodit do školy a holce budou 4. Mluví tedy samozřejmě výrazně líp česky, protože to pochytávají všude z okolí. Ale alespoň se tedy domluví s babi a dědou, ty teda za ta léta česky mluví tak, že jim nerozumím vůbec.
Irča, 20.11.2010 12:37:00, IP: ***.***.63.232, #115727Tak jsem teď přepírala věci od paní, co je dováží z Anglie a fakt musím pochválit, jsou to pěkné věci. Nejsou flekaté a dají se podle mne nosit ještě i na parádu. Já normálně bydlet Nikol v Anglii, tak kupuju jen sekáčové zboží. Já to teď taky teda dělám, ale ty věci pro větší, na nich už je nošení fakt vidět. Nechci mít z holky šmudlu, takže od toho asi už upustím.
Jinak je nám stále blbě, krk bolí pěkně, do toho mám stále depku, takže super.
EvinaH., 20.11.2010 13:20:11, IP: ***.***.180.186, #115731měla jsem mít schůzku s bývalým - jenže jsem se do jedné v noci litovala a depkařila, ráno se mi nikam nechtělo - a teď lituju, je krásně.Tak aspoň vyperu.
Irča, 20.11.2010 15:30:21, IP: ***.***.63.232, #115734Z toho vztahu stejně nic už nebylo. Prostě to nemělo ani pro jednoho z Vás žádný smysl. Chtělo by to si hlavně vyjasnit ty finanční věci. Myslíš, že z něj něco vyrazíš? Chtělo by to.
Irča, 20.11.2010 16:14:57, IP: ***.***.63.232, #115736Hale Nikol, Ty máš dneska svátek?? Svátek má prý Nikola, tak nevím, jestli jsi Nikol nebo Nikola, ale jestli máš fakt svátek, tak vše nejlepší.
Irča, 20.11.2010 19:01:22, IP: ***.***.63.232, #115748Tak to jsem se trefila:-) Hale, ať se fakt nebojí. Tak mu řekni: "Devi parlare italiano.":-)A budete si kvit, no ne? Akorát malej bude mít trošku hlavu v pejru, ale kdybyste chtěli, aby fakt dobře uměl, tak Ty bys musela fakt mluvit jen česky, on zas jen italsky a pak v jeslích a školce a škole by se pak perfektně naučil anglicky. A pak by asi dělal nějakého překladatele:-)) No není to k zahození. Akorát asi nakonec bude nejlepší mluvit čínsky a to bez legrace.
Luluna, 20.11.2010 19:39:08, IP: ***.***.28.172, #115754Nazdárek, holky! Teda, vy jste držáci. Koukám, že sem pravidelně chodíte. Evi, že by? Že by KONEČNĚ rozchod? Rozhoupala jsi se? Mám z tebe radost. Nic se neboj a vzhůru do života. Malou už máš velkou a za chvíli si už budeš užívat. Já pořád pohoda. Od pondělí se pouštím do práce. Vymyslela jsem takový malý projekt, tak uvidíme, jaký bude mít úspěch. Jo, taky jsem si všimla, že nemám vůbec slovní zásobu. Máte to taky tak? Vůbec nevím, jak v pondělí začnu schůzky. To bude utrpení. Jo, Evi, s hlídáním jsme na tom stejně. Moje máma mě ubezpečovala, jak bude hlídat. Teď hlídá 2 hodiny týdně, když mám tréninky a všude říká, že nic nestíhá, protože "pořád hlídá malou". Teď si maličkou občas bere ex matka, ale to jen tehdy, když se on se mnou chce sejít, teda zahrát tenis. Takže přemýšlím o chůvě. Pomalu se bojím mojí mámě říct, jestli by malou mohla pohlídat víc. Jo, mj. moji rodiče bydlí přímo naproti mě. Takže máma jen přejde chodbu a je u mě. Nechápu!!! tak páááá
Nikol , 20.11.2010 20:18:08, IP: ***.***.97.93, #115756Luluno, jo to oni vzdycky slibujou, nez se dite narodi. Taky jsem to mela tak, vsichni slibovali, a kdyz se malej narodil, skutek utek, takze ted si to u druhyho nemaluju vubec.
Irco ja nechci, aby mel malej vic jak dva jazyky driv, nez mu budou tri, aby si uvedomil gramatiku a skladbu vet apod. Pak stejne bude mit francouzstinu ve skolce a ve skole a jeste jeden jazyk a italstinu. Navic budu na matersky chodit na spanelstinu pro rodice s miminkama, malej chodi do knihovny uz ted, takze jak rikam vsude je obklopeny anglictinou a se mnou mluvi jenom cesky.
EvinaH., 21.11.2010 10:48:52, IP: ***.***.180.186, #115798ahojte - Irčo, schůzku jsem měla mít se svým dávno bývalým.Ne s tímhle.S tím se máme pořád rádi - i když nikdy neplatil pořádně, ale beru ho jako mladšího bráchu nebo co...:-)
Lulu, vítej!
Já na chůvu nemám, ale o hlídání mimo rodinu uvažuju taky.
Tchýni jsem řekla, že jestli chce přijít, má se domluvit S NÍM! Nastala fakt masáž.Jeden den se neuráčil, druhej přišel a řekl mi: " Jsem slyšel, že jsi na holky", pak to několikrát zopakoval a pak , že nejsem na sex. Pak z něj vypadlo něco jako "ty můj chlape" a pak se chtěl bavit o tom, že i lidi, co spolu nejsou spolu komunikujou s úctou, no po půl hodině vytáhl rodiče - že si stěžuju, že mi s malou nepomůžou a že to je proto, jak se chovám.Sdělila jsem mu, že nepotřebuju pomoc, stačí, když otec si převezme svůj díl povinností.Tuna plků o tom, že máme mezi sebou špatný city, že si myslím, že za mnou lidi půjdou tím víc, čím jsem protivná - nesmysl - rozhodně nechci, aby sem bába nelezla. když říkám, že ji nechci vidět, tak nechci - ne, že po ní toužím.
No, myslím, že nejlepší odpověď na větu: "ty můj chlape "by byla rána pěstí přímo do ksichtu.Na to jsem ale měkká.Ostatně i já kolikrát slyšela, co on je za k**ota a provokovat ho tím nechodím. Takže tak.
Irča, 21.11.2010 16:41:48, IP: ***.***.63.232, #115826Tak ať Ti klidně říká Ty můj chlape. Hlavně když pak tak podle toho bude s Tebou i zacházet, tedy myslím slušně a nebude za to nic chtít. To mi připomíná, moje máma, když byla učit na univerzitě v USA, bylo jí tam moc smutno, a jediní kolegové, co tam měla, byli Indové. To víte, kde by jaký Amík dělal vědu, to tak leda byznis a právo, a taky jim řekla, že prý ať se s ní kamarádí jako s chlapem. Myšleno, berte mne jako rovnou, přátelte se se mnou a nic víc po mně nechtějte. Sex v tom nehledejte. Jinak ať si to přebere, jak chce.
Jinak holky, mně je to jasné, jsem mešuge. Dnes opět strašné úzkosti, máme pozítří jít k švagrové na vyčištění zubů, a já se bojím tam jít už teď, nejradši bych z toho vycouvala. Víš, jak jsi Nikol říkala, že když máš depky máš strach jít mezi lidi?? Tak to mám teď já. Jenže co s tím, racionální to není. Mám pocit, že mi ty AD snad vůbec nezabírají, fakt nevím.
To víš, Luluno. Když se cítíš fajn, tak co by sis tu přidělávala depku. Jsi dobrá, že máš energii vymýšlet plány a pracovat na sobě. A jaká slovíčka si nevybavuješ, ruská?? Česká asi ne, co:-)?
EvinaH., 21.11.2010 17:08:47, IP: ***.***.180.186, #115828Irčo, Luluna spíš myslela asi celkově slovní zásobu.Taky blázním . ale trochu jinak, protože vyjít mezi lidi mě nečeká.Akorát asi zítra do krámu a to jsem přemýšlela, že si vezmu nákup na celej tejden a oddřu to nahoru do kopce a pak budu dřepět doma.Nechápu to - rok tu chodím dennodenně a nezvykla jsem si - prostě mě to děsně unavuje.A blázinec mám v tom smyslu, že tu menší holka lítá a všechno vytahuje. No, pár věcí jsem vrátila, ale je to dokolečka dokola. Já jsem nesla večer králíkovy ovesné vločky a nevšimla jsem si toho, že se sypou - ještě to není vyluxovaný. Nemůžu se dostat k mytí nádobí a k vaření - prostě se k tomu nemůžu dostat. Holka se na mě věší ( ta menší, přirozeně) a chce koukat.A ta větší přijela od dědy, poslala jsem ji ke včelaři pro med, že může zůstat do tmy venku. Tma jako v ranci - ona pořád chodí pozdě - to za prvé a za druhé - pořád tahá z mýho táty peníze a kupuje si nový věci. Líčila mi schůzku s otcem - předváděl se před přítelkyní rodinnýma radama typu - až ti bude patnáct, odtáhnu tě na gyndu předepsat ti antikoncepci, nerad bych byl brzo děda. Dodám, že ji neviděl v kuse asi osm let, pak před třemi lety řekla,že to je cizí člověk, co se ho bojí a teď jsou kamarádi. Mě osobně by takový kecy od táty vadily - a to se mnou žil.Přetrhnu ji, věčně chodí pozdě.
EvinaH., 21.11.2010 17:14:55, IP: ***.***.180.186, #115830p.s. - nešvar z kojení - malá bez prsa neusne. O.k.Ale - ted jí je blbě, tudíž se v noci budí co dvě hodiny, přisaje se A NEPUSTÍ! To můžu jíst, co chci, stejně hubnu.Ve čtyři ráno jsem jí dneska nacpala tvaroh, na to čaj - a nic platný! S tímhle fakt nevím, co.
Irča, 21.11.2010 18:34:04, IP: ***.***.63.232, #115845Hale, dneska je to vůbec jiný s tou antiko apod. Švagrová taky holce nechala nasadit antiko a ani kluka nemá. Prý je to údajně dobrý na pleť třeba ta Diane. Podle mne je to ale ptákovina. Cpát do sebe hormony jen tak. Chápeš to? Já do sebe teda taky cpu antidepresiva a je to k hovnu. Ale teda se dá říct, že mne teda alespoň něco je (chabá výmluva). To víš, ale ono jí to tatínkování pak možná zase přejde, až jí dojde, jak na ní kašle a vždy kašlal. A proč si vlastně neřekla o nějaký prašule taťuldovi??Proč je vyraží z dědy? Jinak já taky blbnu na kvadrát, viz text výše. No, malou odnaučíš jen když jí to prostě nedáš. Vyděržaj pioněr!
EvinaH., 21.11.2010 19:41:15, IP: ***.***.180.186, #115851Irčo, tatínek nemá ani na alimenty - má na ni platit 2300 měsíčně, platí 500 a to jen poslední dva měsíce.
Zatímco děda má a holčička si zařídí, že děda dá.No, nas*ala mě neuvěřitelně! O dvě hodiny zpozdí návrat domů z venku, protože se zakecala! A je jí to fuk!