Diskuse - Deprese v těhotenství
Nikol , 14.11.2010 13:13:11, IP: ***.***.97.93, #115144No ja tady dneska s malym valcim, ma prujem a je prudi, nechce mi nic jist krom toastu.
Irco, psi taky kolikrat ohlodaji svyho mrtvyho pana. Ja mam prave rada to, ze jsou to selmicky a jsou nezavisle. Kone se mi taky libej.
My mame hypoteku na nas baracek, ano. Nevim, ceny sly dost dolu za posledni dva, tri roky. Ja bych rekla, ze ctyri plus jedna je v prumeru tady ve meste mezi 120 a 130 tisici, ale zalezi v jakym je to stavu a v jaky lokalite, muze to byt klido i pul melouna. Vzdycky je lepsi bydlet ve svym, nez v podnajmu, jsme si svymi pany, muzu si vymalovat, jak chci, prestavovat, apod.
Nikol , 14.11.2010 13:15:43, IP: ***.***.97.93, #115145Vidis Evi, je v pohode, myslim, ze kdyby bylo neco spatne, tak jsi to videla uz vcera, nepodcenuj matersky instinkt. Tady je dneska pod mrakem, vcera bylo nadherne, ale kosa. Dneska je taky jenom 5 stupnu, pujdeme se odpoledne pak jenom projit, ani snad malyho nenecham behat, protoze by se mu asi stejne nechtelo. Ted mi usnul a to uz jeden spanek hodinu a pul dneska mel. Asi mu vazne neni moc dobre.
Irča, 14.11.2010 18:21:48, IP: ***.***.63.232, #115174Takže jak jsi psala, že bydlíte v 2+kk, tak to je domeček? A máte i nějakou zahrádku? Čím to, že je to tak malé? A to si k tomu třeba nemůžete něco přistavit? Já se jen ptám, jsem zvědavá, jak se žije někde jinde a doma na mateřské se moc nic nedozvím, znáš to. Někdy si připadám, že docela blbnu. Manžel říká, že tady bude pěkná bída. Už porodný budou dávat jen na 1. dítě a nějakým sockám, DPH půjde nahoru a to i na jídlo, takže se svezou všichni. Byty šly taky dolů, i auta a zdá se mi, že i elektro, ale potraviny jdou fakt dost nahoru-jogurty, mléko, sýry. Hrůza. Jinak dnes bylo hezky. Byly jsme s malou na divadélku, byla hodná, ale podle mne je to na ní ještě dost těžké. Byl to Pejsek s kočičkou, ale nějak to děsně zakomplikovali, udělali z toho příběh v příběhu a děti ztrácely dost pozornost a nudily se. Ona byla sice vzorová, ale myslím, že jí to moc bavit nemohlo.
Nikol , 14.11.2010 20:05:51, IP: ***.***.97.93, #115190Jo Irco, je to domecek, v prizemi je obyvak a kuchynka s komorou pod schodama, z kuchyne se jde do zahrady, kterou jsme vydlazdili, takze je to jako terasa, pred domkem je jakoby predzahradka, ale nedostali jsme se k tomu, abychom to oplotili, takze je to jenom trava a plevel, vedle zahradky je parkoviste na dve auta, nase a sousedovo. Taky mame takovou malinkatou komurku vedle vchodu. No a nahore je koupelna a loznice. A podkrovi chceme predelat na pokojik pro deti, ale nejak s tim porad otalime. Pristavet bychom sice mohli, ale stavebni odbor by mohl prudit, ze ztratime zahradku a mame jenom jedno parkovaci misto, tady musis mit tolik parkovacich mist, kolik mas loznic. Takze spis obhajime to podkrovi, nez pristavbu. Tady uz porodny zrusili ke 31.12. takze nase druhy mimco taky nedostane zadne penizky. Potraviny jsou tady levnejsi nez v Cechach, aspon co jsem koukala, kdyz jsme tam byli v lete a taky ten vyber nebyl v Teplicich nic moc. Nas malej ma prujem a odpoledne mi prospal tri hodky, coz nikdy zatim neudelal od doby co se narodil a ted uz mi zase hezky spinka. Akorat se desne sprasil u vecere, protoze se rozhodl, ze se bude krmit sam a nemohla jsem ho vykoupat, protoze manzel jeste nahore na schodech nepridelal branku, i kdyz jsem mu to uz nekolikrat pripominala.
Ten nas malej sycak se naucil zapinat televizi a prepinat programy na sataku. Dneska nebyl signal, asi nekde bourilo, tak jsem vypla televizi a on si ji zase zapnul, tak jsem mu chtela pustit Toy Story, ale on si porad prepinal knofliky, potvora.
Irča, 15.11.2010 10:04:05, IP: ***.***.63.232, #115215Já teda dnes měla noc, zdály se mi samé hrůzy. Tak nevím, to asi bude těma mýma stavama. Je to ale děsná otrava, když místo spaní se člověku zdají horory.
Tak to je lepší domeček, než kdybyste bydleli v bytě a pokud, jak říkáš, můžete z podkroví udělat pokoj pro děti, tak to je úplně super. To je asi dražší baráček, než kdybyste bydleli v bytě, ne? A na jak dlouho máte tu hypotéku? My máme výhodu, že hypotéku platit nemusíme, ale zase nebydlíme jakoby ve svém. Je to teď vše napsané na mamku, ale já jsem jedináček, takže snad na ulici nezůstaneme:-)
EvinaH., 15.11.2010 14:28:13, IP: ***.***.180.186, #115232ahoj, lidi, je tuším BIO2 - já lezu po bytě, semtam něco odnesu do koše, semtam vložím do puzzle dílek - třikrát jsme to stavěli s M. a malou a naprosto mi to nešlo.Teď to dělám sama a docela mi to jde a baví. má 1500 dílků a bude to krásný obrázek koní.
Jinak jsem ale s nervama dost v ...Malá pořád kńourá asi se nudí nebo co, pořád pío mně leze, jenže mně už hry nebaví, stěží s ní oloupu brambory a uvařím, max. zvládáme dolézt do krámu - z něj do kopce je to horší.uf, to je den! A to se ještě přemluvím do knihovny - z kopce dolů a pak nahorů. A ani nechci půjčovat knížky, jen vracet, aby se to tu neválelo - chodím do dvou knihoven současně, tak je tu trochu chaos.Hezký den!
EvinaH., 15.11.2010 14:32:31, IP: ***.***.180.186, #115233p.s. - fakt super den - vařila jsem brambory, tak je jich kilo a půl v dřezu, blbě jsem je slila. Začnem se asi živit chlebem a vodou, ušetříme a vaření mi stejně nejde.
Irča, 15.11.2010 14:43:33, IP: ***.***.63.232, #115235Ty jsi koukám taky zralá na antidepresiva, tak v tom alespoň nebudeme samy. Já Tě chápu, potřebovala bys někam vypadnout, to já taky. Taky jsem tu jak pes u boudy.
Nikol , 15.11.2010 15:20:53, IP: ***.***.97.93, #115239Hm, tak ja dneska tady do tohohle klubu, mam prcka doma, ma prujem, tak nesmi do jesli, uz aby prisel manzel z prace, sice jsem stihla jakztakz poklidit baracek a umyt nadobi i vyprat, dojit si k doktorce a vyzvednout AD na dalsi mesic, ale jsem vzhuru od 5 a vecer mam oducit dve tanecni hodiny, na ktery se nemuzu pripravit, musim holkam vypalit cd, ale nemame Nero, takze to musi udelat manzel a kocka se mi ted poblila v kuchyni, ja ji zabiju.
Ne hypoteka je ted momentalne levnejsi, nez kdybychom pronajimali, protoze urokove sazby sly dolu.
Nikol , 15.11.2010 15:24:34, IP: ***.***.97.93, #115240PS: a hypoteku mame snad na 30 let. Ona je vlastne manzelovo, protoze ja jsem se sem pristehovala teprve pred 4.5 rokama. Jdu uklidit po ty kocce.
Chce se mi straaasne spat, aspon na hodinku. Zitra mam zase pohovor s personalnim, ale mam pocit, ze me chteji nechat na nemocensky a pak me rovnou soupnout na materskou, s cimz ja nesouhlasim. Nejak porad ten muj navrat do prace oddaluji. A pak mam odpoledne psychiatra.
EvinaH., 15.11.2010 15:33:22, IP: ***.***.180.186, #115243Nezabíjej! :-)
Stihlas toho dost! Já mám zítra psycholožku,dá mi kontakt na psychiatra.
Ale jestli přijdou M. rodiče bez ohlášení, zabiju JE! Je tu bordel jako v tanku, náladu nemám - natož na ně.
Kristýna, 15.11.2010 21:47:52, IP: ***.***.184.103, #115276Četla jsem si začátek téhle diskuze někdy z roku 2008 a vidím, že se ke konci téma dost proměnilo. Zřejmě mě taky trápí deprese v těhotenství. Celá moje věc je hrozně komplikovaná - jsem sama, už mnoho let, posledních pár jsem strávila ve vztahu s ženatým mužem, se kterým jsem to před pár měsíci ukončila, mám z toho zlomené srdce a slabší či silnější depresí trpím celý život. Teď jsem na dlouhodobé cestě v zahraničí, kde jsem se chtěla dát trochu dopořádku a co se nestalo - nehoda a otěhotnění. Je mi přes třicet, nemám vyhlídky na vztah a dítě chci. Ale.. po počátečním šoku přišla radost, a hned na to sdělení doktorky, že jsem sice těhotná, ale že embryo je zřejmě mrtvé. A že musím počkat, až se to potvrdí v 7. týdnu nebo tím, že začnu krvácet. Co je nejhorší, že se mi v tu chvíli ulevilo a začala jsem pochybovat. Teď vůbec nevím, co chci. Vlastně doufám, že to odejde a přitom mám strach, že už pak žádné dítě mít nebudu, jsem tu sama, za oceánem, a poslední týden dva skoro jenom brečím. Změnila jsem si letenku a za pár dní jsem doma, u rodiny i u své psycholožky. Ale netuším, jak to tu vydržím těch posledních pár dní. Je to hrozný a moje většinou netěhotné kamarádky, se kterými se bavím přes net, většinou vůbec nic nechápou...
Veronika, 15.11.2010 22:13:23, IP: ***.***.205.246, #115279Ahoj Kristyno,
ikdyz od cela nezname zeny, tak pochopeni u me mas. I ja jsem neco podobneho zazila. taky vztah s zenatym muzem a nakonec tehotenstvi, ktere skoncilo potratem.Momentalne ziji v Nizozemi a otehotnela jsem, ale ukazalo se, ze pritel postrada veskerou odpovednost a je nenapravitelnej lhar a jeho prioritou, ikdyz tvrdi ze je, zdaleka neni rodina. Mam ted oci pro plac, nevim co se mnou bude. Je mi 33 let a miminko jsem si prala, ted me trapi deprese a vse co tu ostatni holky popisovali, jo je to chvilema zoufale a neda se ta bolest skoro unest. Jsem asi v 5 tydnu a nedokazu si predstavit se trapit dalsi mesice. Prala bych si to tehotenstvi uzivat, ale hormony a zmeny v tele mi to nedovoli. Taky tu nemam pratele, ale alespon tu mam oporu matky, ktera me alespon trochu drzi nad vodou, abych se uplne nezblaznila.Ma situace je asi o dost lepsi, nezli ta tvoje.Hormony a zlomene srdce si ted s nami hrajou. Cesta zivotem je trnita a ja se chvilema hecuju, ze vzdy je nejake reseni, at uz to vypada sebevic zoufale, nekdy to zatracene nejde a samota a nepochopeni k tomu nepridaji. Ikdyz si rika clovek, ze osud jinych byva horsi a ze vlastne tenhle problem je o dost lehci,tak ale stale stoji za vyreseni.Vydrz tech par dni s vidinou, ze az budes doma, tak ti bude lepe.Pokud mas rodinu, tak budes mit oporu. Bude to chvilku trvat, nez budes uplne v poradku a urcite bych hodne komunikovala s psychologem, ja to tenkrat neudelala a skoncila jsem v nemocnici s psychozou...drz se...Veronika
EvinaH., 16.11.2010 7:51:16, IP: ***.***.180.186, #115291ahojky´, holky, vím, co prožíváte v období, kdy byste se chtěly těšit - a ono to nejde.Momentálně mám 14měsíční miminko a 4 dny za sebou rozchod - samota mě naprosto ničí, troufnu si říct, že vím, co prožíváte.Sem chodím od těhotenství pořád - za kámoškama.Moc vám držím palce, dneska jdu za psycholožkou a ta mi dá možná kontakt na psychiatra - asi mám úzkost, večer nemůžu spát atd...Tak uvidíme, co tomu řekne odborník.Držím oběma palce, myslím, že jste statečné holky.
Nikol , 16.11.2010 9:43:30, IP: ***.***.97.93, #115301Evi, ja nezabiju kocku, kdyz ty nezabijes jeho rodice. Domluveno? :-)
Jinak Kristyno a Veroniko, ja ziju taky v zahranici, ale na rozdil od vas jsem vdana. Vim, jak se musite citit, ja jsem necitila zadnou radost z toho, ze jsem byla tehotna, s prvnim ditetem asi do 17 tydne tehu, s timhle asi tak do 20. tydne. Hodne dlouho jsem pochybovala o tomhle tehotenstvi, a kdyz si prectete nektere prispevky z te doby, tak uvidite, ze dokonce manzel navrhl, ze dame tohle miminko k adopci, protoze ja jsem vysilovala, ze ho nechci. Ted uz se na nej neskonale tesim. Ale musela jsem na antidepresiva a taky dochazim k psychiatrovi. Jsem na neschopence uz skoro ctyri mesice. Drzim vam obema palce, at to zvladnete holky.