Archiv zpráv

Udělám radikální řez, říká si mnoho lidí, kteří se chtějí zbavit pár kil vlastní váhy. Místo aby věnovali pozornost skladbě jídelníčku, rozhodnou se nejíst vůbec nic. Smysl to velký nemá.

Horečka je spíše příznak než samostatná nemoc. Je to známka, že tělo bojuje s nějakou infekcí. Normální tělesná teplota je u většiny lidí 37 stupňů Celsia, i když u některých jedinců může být až o 0,6 stupně vyšší či nižší. Na začátku mnoha dětských infekcí může horečka vystoupat až na 40 stupňů Celsia.

Každá druhá rodina v tuzemsku má mnoho kilogramů navíc, prudce se zvyšuje počet obézních dětí. Co dělají Češi špatně? Proč nemůžou zhubnout? Viníků je několik: uzeniny, sladké limonády, bílé pečivo a také pivo.

Co to je artróza, artritida. Artróza je nepříjemné degenerativní onemocnění vyskytující se až ve vyšším věku. Artritida, zánět kloubů většinou revmatického původu

Anorexie, bulimie a nutkavá touha po jídle se nejčastěji vyskytují u dospívajících dívek a mladých žen s citovými problémy. Odborná lékařská pomoc je v těchto případech zcela nezbytná. Má-li se zabránit dalšímu prohlubování obtíží, je třeba poznat příčinu anorexie, bulimie

Při hubnutí mají muži oproti ženám jednu výhodu a jednu nevýhodu. Obvykle shazují kila rychleji, protože na rozdíl od žen nedrží v životě tolik diet. Naopak pro ně bývá velmi těžké zahánět pomyšlení na orosený půllitr.

Hovězí maso je navíc cenným zdrojem základních minerálních látek, mimo jiné jodu, manganu, zinku, selenu, chromu, fluoru a křemíku. Jejich množství se ale může dost zásadně lišit v závislosti na typu půdy, na které se zvíře páslo, nebo na složení uměle připravovaného krmiva.

Devadesát procent žen někdy v životě drželo dietu. Přály si zhubnout, už nikdy nepřibrat a vypadat jako filmové hvězdy. Málokteré se to podařilo. Proč, když je to teoreticky tak jednoduché?

Nové vakcíny slibují, že rakovina děložního čípku vyklidí pozici druhého nejčastějšího genitálního nádoru u žen. Ochrání však jen ty dívky, které ještě neměly pohlavní styk. Na třetinu virů způsobujících zhoubné bujení navíc nezabírá vůbec.

Tento článek vás upozorní na jeden ze základních problémů současné reálné výživy, kterým je pravidelná (nadměrná) konzumace produktů na bázi obilovin, především chleba a pečiva (slaného i sladkého), těstovin a sladkostí na bázi mouky a jednoduchých sacharidů, většinou kombinovaných s tuky.