Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Diskuse > Zdravotní potíže, nemoci > rakovina slinivky břišní

Diskuse - rakovina slinivky břišní

Silvie, 17.07.2012 14:19:08, IP: ***.***.70.110, #165678
Ještě jsem chtěla Reny napsat, aby si nevyčítala, že manžela nedonutila jít dřive k lékaři. Můj tatínek má karcinom na kůži už 20 let a pořád tady je. K lékaři nechodí vůbec a když jsme ho celá rodina před 20 roky přemlouvali aby si jej nechal odstranit, zavrhnul to s tím, že k doktorům ho nikdo nedostane a jak se do rakoviny řízne má ji člověk po celém těle,.. Moje maminka chodila na pravidelné preventivní kontroly (k rakovině měla rodinné dispozice) a nádor na slinivce s meta na játrech neobjevili lékaři ani na CT. Bohužel za měsíc zežloutla a za další měsíc nám umřela... Věřím na osud. Myslím, že každý má právo o svém osudu rozhodovat sám. Jinak vám reny za tuto diskuzi moc děkuji. V prvním šoku, kdy jsme se dozvěděli maminčinu diagnózu mi pomohla.
Markéta, 17.07.2012 14:35:11, IP: ***.***.41.174, #165679
kdo je ze mně neštastný ty chronická lhářko?
Pořád si vymýšlíš, jako když jsem přála tvýmu tátovi smrt.......ale tohle ti nedaruju, takovou hnusnou lež .......vypadni odtud, na tvoej úchylný kecy není nikdo zvědavej......
Zdena, 17.07.2012 15:23:24, IP: ***.***.7.136, #165680
Pohodový den všem, kteří to tu myslí upřímně. Děkuji Vám paní Václavo za Vaše slova. Když nám před více jak půl rokem sdělili diagnozu, tak jsem sháněla všechny dostupné informace o léčbě (MMS, Ovosan, B17, diety, hladovky atp.)a nakonec jsme se rozhodli pro chemo. Říkají bez chemo max 6 měsíců, s chemo i více jak dva roky. Teď poslední měsíc začínám pochybovat o tom , že se opravdu jedná o prodloužení kvalitního života. Ale zase když onkolog říká , že chemo působí , tak možná ještě je naděje na nějaké zlepšení. Uklidňuji se tím, že kdyby to nemělo smysl, tak mu to nebudou dávat. Vy jste paní Václavo velmi silná žena, když dokážete být druhým takto nápomocná.
Všichni jste tu hrozně stateční. Vracíte se sem, i když Vaši blízcí svůj boj prohráli a pomáháte nám, kteří stále doufáme.
Reny - neutíkejte. Já osobně tu čtu sice vše, ale do hlavy se mi dostane jen to podstatné. Divný lidi byli, jsou a budou. Netřeba se zajímat o jejich bláboly když tu máme všichni jiná trápení. Jinak manžel je na tom psychicky docela v pohodě. Věří že se uzdraví. Nemám sílu mu říci pravdu. Ani nevím k čemu by to bylo. Jaký názor na to máte vy ostatní ?
Zdravím též DanuMarii, děkuji i za Váš názor. Já osobně bych asi taky už další léčbu odmítla. I když "kdo ví" ?
Paní Nastě lék na nudu taky poradit neumím. My jsme s manželem (když to ještě šlo) hráli karty, scrabble a taky k nám chodilo dost návštěv. Teď již většinu dne prospí.
Mě osobně se rakovina dostala doslova "pod kůži" (samozřejmě v přeneseném slova smyslu). S rakovinou usínám i vstávám, chodím s ní i do práce. Když zrovna nemyslím na manžela, přemýšlím o Vás a Vašich blízcích.
Zdravím též Jiřinku, Petru , Galinu a nějaké ty normální Jany a Verči. Také často myslím na paní Pavlu (snad už čas alespoň malinko obrousil její žal).
A díky Vám všem, že jste mě tu přijali. Z.
Jana2, 17.07.2012 16:08:08, IP: ***.***.248.114, #165682
Přesně vím paní Zdeňko, jak to myslíte, s tím dostáním pod kůži, i mě to zahltilo. I můj táta věřil do posledního vydechnutí a já s ním. Děkuji za to, že neměl bolesti, alespoň v to doufám. Je to 8 měsíců co zemřel a mně se stýská čím dál více, není to vůbec lepší, naopak, tak strašně schází. V celém reálném životě, chtěla bych se radit, mluvit s ním, vidět ho a držet. Myslím na něj pořád a každou minutou. Držte se! Jana
Markéta, 17.07.2012 16:26:16, IP: ***.***.140.33, #165683
Tím ja tu o něm celý dny píšeš Jano, HO TAHÁŠ VEN Z HROBU ...... jeho duše nemá klid a poletuje okolo, nemůže spočinout .......

Lituješ sama sebe , místo abys mu přála klid a lásku........tak ho pořád obtěžuješ a taháš zpátky .......to je pěkně sobecký.......ale ty jsi celkově hloupý člověk.......
Jana P., 17.07.2012 17:01:14, IP: ***.***.34.50, #165684
Tato diskuse byla založena (a je úplně jedno kdo ji založil) aby pomáhala nemocným. Svůj účel myslím plnila a věřím, že bude plnit i nadále. Škoda, že administrátor nemůže ihned mazat příspěvky, které sem nepatří. Prosím, mějte ohled na nemocné a jejich blízké a nepiště sem už nesmysly. Tady pro ně není prostor a nikdo na to není zvědavý.
Paní Verčo, Markéto a kdoví jak si ještě říkáte, pokud máte ještě zbytek inteligence a empatie někde v hloubi Vaší osobnosti, opusťte laskavě tuto diskusi. Ostatní, prosím tuto osobu ignorujte.
Všem hodně sil přeje Jana P.
jana, 17.07.2012 17:06:38, IP: ***.***.164.148, #165685
Dobrý den,chtěla bych napsat paní Zdeně,jak tady diskutujete o té chemo.Můj taťka zemřel měsíc a půl od dg.Dlouho to nechával,pobolívalo ho břicho,myslel na vředy.Když už nemohla vydržet,došel k doktorce,to už byl zažloutlý.Měl metastázi na játrech,v žaludku na dvanácterníku.Slinivka nám nebyla nikdy na 100% potvrzena.Přesto jsem se přidala na tuto diskusi,protože tu byli všichni vždy velmi milí a pomáhali mi.K té chemo,mojemu taťkovi jí nasadili,měl ji jen tři dni.Věděl,že ho čekají nevolnosti,padání vlasů apod.Věděl ale.že má nějakou naději.Těšil se na to,když jsme zaním přijeli do nemocnice,měl dobrou náladu.Po třech dnech mu ji sebrali a byl konec.Psychicky se úplně složil a všechno vzdal.Za necelých 14 dní zemřel.Pokud to vašemu manželovi dává naději,stojí to za to.Držte se ,přeju hodně sil.Jana
Dana Marie, 17.07.2012 17:58:46, IP: ***.***.40.49, #165687
Reny,kašli tu "sqaw,nestoji za myšlenku.
Hanka, 17.07.2012 19:15:40, IP: ***.***.252.182, #165690
Zdravím všechny, jsem tu prvně, přidávám se do diskuzí. Postihlo nás taky neštěstí v rodině, mému taťkovi dg taky rakovinu slinivky a metastázy na játrech. Když jsem si o této nemoci začala něco hledat na internetu, tak teda přestávám být optimista. Taťka půjde teď v pátek na druhou chemo, moc toho nesní a začal ho bolet kyčelní kloub. Poraďte mi, kam se ještě obrátit, nechci, aby mi odešel, je mu teprve 73.Víte o nějaké jiné možnosti léčení, hlavně co pomůže.
Markéta, 17.07.2012 21:48:47, IP: ***.***.140.33, #165700
Znova říkám Jano, že když o něm po jeho smrti takhkle pořád píšeš , tak ho taháš z hrobu ........zpátky a on nemá klid .......ubližuješ mu tím.

Ale tobě jde jen o to vyhrát tady , na tatkovi ti houby záleží , vidíš jenom sebe a to že potřebuješ psát na forum ......i když je po smrti.

Proč myslíš , že se na hrobech píše : odpočívej v pokoji? Je to proto aby duše mohla být v klidu .........přej mu ten klid a neotravuj ho .

A nelži nám tady , zniova opakuju, že já žiju v Praze a Verča v JČ.

To by se tady admin namazal, kdyby měl mazat výmysly Reny a dalších.
Danina, 17.07.2012 23:42:08, IP: ***.***.95.173, #165702
Paní Václavo, potěšilo mne, že zůstáváte na těchto stránkách. Také já mám se svým manželem stejnou zkušenost, o které mluvíte na konci příspěvku. Všechno je to jako na vlnách. Je tvrdé to říci, ale ke konci už si nic jiného nepřejete - aby vše bylo rychlé a bez trápení - naděje u této nemoci zdá se zatím stále není.
Danina, 18.07.2012 0:29:59, IP: ***.***.95.173, #165703
Zdravím Vás paní Zdeno na těchto stránkách. Jsou jediné,které mne držely nad vodou - díky Reny, Galině, Pavle, Petře,Václavě a dalším. Můj manžel byl od počátku pacientem paliativní onkologie - zde už se starají (musím poděkovat lékařům z Masarykova onkologického ústavu v Brně) o ty, jimž ta svíčka dohořívá a naděje není. Pan doktor velmi citlivě, ale přímo říkal - s ohledem na celkovou manželovu kondici - diabetes, podvýživa, velikost nádoru (cca 9 cm), metastázy na více místech, že v jeho případě jakákoliv léčba nepovede k vyléčení. Neodmítal sice manželovu snahu podstoupit chemoterapii, ale nepřímo řekl, že v některých případech je lepší kratší dobře prožitý čas bez zbytečného trápení. Snad měl pravdu - manžel se pak dočkal dalších skoro 4 měsíců, které prožil doma. Dokázal si je opravdu užít jak jen to šlo - slabý, ale vyrovnaný. Teď s odstupem 2 měsíců od jeho odchodu cítím,že naše poslední týdny, po které již byl v nemocnici, patřily přesto v jistém smyslu k těm dobře prožitým společným chvílím. Oba nás to nezvyklé souznění posilovalo. Každý člověk je jiný, ale i můj statečný muž, vědom si své situace, stále ve skrytu duše doufal v delší čas a já neměla sílu brát mu poslední naději. To je to co nesmí člověk udělat (!!!) i za cenu, že obě strany ví, že je to jen milosrdná lež. Tím neříkám, že chemo máte vzdát. Někomu ten čas prodlouží o další měsíce a snad i déle, ale bohužel prognóza této nemoci je jedna z nejhorších a tak je taky tak trochu na odvaze nemocného k čemu se přikloní. Přeji Vám dobrou volbu, sílu a hlavně vnitřní klid. Žijte každý den jako před tím pokud to jen trochu jde, hledejte nové zdroje společného rozptýlení - ono opravdu platí rčení "Kůň jednou hříbětem, člověk dvakrát dítětem". Nemocný se v určitých chvílích cítí opravdu bezbranný a ztracený. Nemůžeme jej v tom nechat. Držte se!
Verča, 18.07.2012 0:33:43, IP: ***.***.142.119, #165704
Jano ty jsi blbá jako necky, furt nejsi schopná pochopit, že já a Markéta nejsme jedna a ta samá.
Markéta bydlí v Praze a já ve Strakonicích, tak tady nemel ty tvoje bláboly, když ti to tady Markéta vysvětluje furt dokola, bohužel ty jsi natvrdlá jako tatar, takže to zřejmě nepochopíš. To raději píšeš ty tvoje bláboly, že odpovídám sama sobě. To spíš ty střídáš nicky, jednou jsi Jana a pak Maja.
reny, 18.07.2012 9:42:38, IP: ***.***.12.101, #165708
Holky prominte,ale musim reagovat.Jak tu lže a napada nas..
Marketo alias Verčo,Halino a další jmena..musis dávat pozor,už se ti to celkem plete..

Verča (IP: **.**134.110) 12.7.2012 09:35
Reny si vymýšlí , lže tu aby byla zajímavá a lidi jí litovali . Je to nějaký osamělý člověk , který rád píše pohádky na netu .
Popisuje příznaky , jakoby manžel umíral a přitom nejde k lékaři, chce to prodlužovat donekonečna , manželovi se přitížilo , ale k lékaři ne a ne . No bodejt, kdyby šel k lékaři , musela by napsat diagnozu a už by nemohla popisovat jak zvrací a vyvolávat soucit .Zdá se že i tatínek byl vymyšlený .

Markéta (IP: **.**134.110) 15.7.2012 09:37
Ale musíš Galino, protože jsi lhářka .

Tvoje historky jsou vymyšlený, pořád přidáváš další a další nemocné rakovinou a děláš ze sebe chudinku, protože tě vzrušuje o tom psát .

To skutečně není normální .
Kde mám 10 jmen ty lhářko ulhaná ?

Opravdu to nejsi ty....mysliš,že jsi chytrá..nejsi jsi hloupá nána..
Jana2, 18.07.2012 9:57:39, IP: ***.***.248.114, #165710
Reny, ale nám je to tu všem jasné, že dotyčná osoba je zoufalý a nešťastný člověk...nikoho normálního by nenapadlo vypustit takové hnusy. Já její příspěvky už stejně nečtu, to není k tématu mě nazajímá.
Všem hodně sil s touto nemocí!
        Předchozí   1 .. 248249250251252253254 .. 327      Následující
Přidat příspěvek k tématu rakovina slinivky břišní
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.