Diskuse - rakovina slinivky břišní
Zuzana, 20.01.2012 20:38:09, IP: ***.***.97.211, #158555Ondro,a kolik má tatínek roků?
Ondra, 20.01.2012 21:50:47, IP: ***.***.252.28, #15855849
Pavla, 20.01.2012 23:25:23, IP: ***.***.180.79, #158561Teda Václavo, tak vy jste do toho teda šli až na dřeň. My taky tak, ale bylo málo času, přišlo se na to už moc pozdě. Byla prý to už čtyřka. Chtěli jsme prodat nemovitost, když budeme potřebovat hodně peněz. Dnes jsem jela do Prahy, měla jsem to moc ráda, bloumat po ulicích, čučet do výkladů, ale nevím, co jsem si myslela, že můžu utéct beznaději a zoufalství? Všude si mě najde.
Jára, 21.01.2012 21:18:39, IP: ***.***.95.9, #158585Ondro, před časem jsme prošli Breussovou dietou (podle Vašeho popisu zřejmě totéž) - bylo to v obdobném stádiu (žádné chemo ani ozařování). Byla to jediná naděje. Snažili jsme se tehdy sehnat někoho, kdo by tuhle metodu použil právě na rakovinu slinivky, ale marně. Proto se ozývám - nechci brát naději, jen předat zkušenost: poslední dny diety byly zlé (z chlapa v plné síle se stal věchýtek), po dietě chvíli fajn - velká chuť k jídlu, nějaký váhový přírůstek, ale jen nakrátko, testy špatné, brzy i vážné obtíže, nechutenství, kapačky (dnes jsme už asi jen kousek před koncem). Je to těžké - využít naději, a přitom i každou chvíli - ať se to Vašemu tatínkovi podaří! Přeji všechno dobré.
Evík, 22.01.2012 22:20:39, IP: ***.***.224.13, #158626Petro,jak se máte a jak se daří vašemu tatínkovi?
Evík, 22.01.2012 22:22:28, IP: ***.***.224.13, #158627Petro,omlouvám se,že jsem se dlouho neozvala..jak se máte a hlavně jak se daří tatínkovi?My jsme byly před vánoci na kontrolním CT břicha,které naštěstí dopadlo v pořádku,vše je čisté,žádné metastáze,markery šly rapidně dolu..tatka dodelal 5 sérii paliativní chemo/chodil od srpna/ a vzhledem k těmto výsledkum mu ted byla na 2 měsíce přerušena,prý není potřeba..za 2 měsíce jde tatka na kontrolu a uvidí se..bojím se těch měsícu bez kontroly,takhle byl sledován každý týden z krve,a ted jen čekání..je fakt že tatka už má 79kg,opravdu ty nudridrinky pomohly i když až po delší době,sice mu moc už nejedou,ale pije je poctivě..chtěla bych tímto všem napsat at neztrácí naději,8.unora to bude rok,co tatku operovali,a vzhledem k těžkým pooper.komplikacím nám nedávali moc naděje..vím,že asi máme výhodu,že operace byla ještě možná,přesto,jak říká tatka,vážím si každého dne,kdy mohu být s vámi a vnoučaty,vím,že následujícího dne muže být jinak..ta nemoc je sv.... a já to vím..držte se všichni a Peto ozvěte se...
Petra, 23.01.2012 10:18:34, IP: ***.***.230.83, #158630Evíku,
mám z Vás a Vašeho tatínka obrovskou radost. Těším se moooc z Vašich výborných výsledků. U nás nic nového, taťka se v rámci možností drží (ťukám), jsme už bez jakékoli léčby. Máme pouze léky na bolest, které taťka užívá sporadicky. Jeden den lepší, druhý horší, jako na houpačce... Ve čtvrtek jdeme na onko na kontrolu, dneska na krev. Vzhledem k tomu, že mému taťkovi žádná ze 3 druhů chemo, které měl nezabrala, tak už žádnou zkoušet nebude. Taťka po poslední chemo zhubl na 58 kg a tu váhu si zatím drží, i když se snaží jíst... Jsem vděčná, že jsme v poklidu přežili vánoce a co dál, to se ještě uvidí... Taťka má za sebou rok od operace (prosinec 2010), nebyl to rok snadný, jelikož mu nádor neodstranili a nově má i od srpna 2011 zjištěny meta na játrech a plicích... Každopádně si myslím, že tento rok bude mnohem náročnější, nechci moc myslet dopředu... Jsem realista, vím co nás čeká a bojím se toho, hlavně abych nezklamala a mohla pomoci...
Hodně sil všem, pa Petra
Pavla, 23.01.2012 10:23:33, IP: ***.***.166.41, #158631Jak to, že chemoterapie nezabírá, do pytle! Říkají, že vezmou vzorek nádoru a vyzkouší, co na něj zabírá a jak je dneska medicína daleko, že, co bylo před pěti lety je už stará věc, tak jak jen je možné, že se nedaří? Ta nemoc - to je, chtěla jsem to napsat sprostě, ale zadrželo mě to, tak jinak, mrcha strašná.
Václava , 23.01.2012 11:28:19, IP: ***.***.64.129, #158633No u někoho prostě nezabírá, onkoložka nám to vysvětlovala, že prý je to podle typu nádoru a zrovna nádor slinivky je hodně špatně ovlivnitelný chemoterapií. Takže se tam jedná spíše o to, že se zastaví na nějaký čas růst, což někdy ani to ne. My jsme měli ještě podepsat souhlas s nějakou léčbou novým lékem, kdy měli někteří pacienti dostávat ten lék údajně účinný, ale ještě se nesměl běžně používat a někteří placebo. Zdá se to neetické, že? Někdo mohl vyhrát bingo a opravdu se léčit a jiný ubožák jenom doufat, že on byl ten vyvolený a prdlajz. Ovšem podepsali jsme i to s nadějí, že zrovna my.. Udělal by to každý, že? Nedožil ani chemoterapie, ani toho výzkumu. Nebylo mu dáno ani téhle naděje.
Jana2, 23.01.2012 12:05:42, IP: ***.***.248.114, #158636Joj, medicína je daleko, bohužel ne u rakoviny slinivky. Bohužel nám říkala dr., že u slinivky bývá chemoterapie neúčinná a zbytečně vysiluje nemocného. X krát jsem si říkala u taťky, když už nádor, proč sakra ne jinde, neboť táta bojoval neuvěřitelně a kdyby to bylo něco porazitelného, pevně věřím, že by to táta svoji silou zdolal. Sílu všem! Jana
Pavla , 23.01.2012 12:12:55, IP: ***.***.166.41, #158637To je strašné! Myslela jsem si, že třeba někomu nabídnou ještě ne úplně vyzkoušenou léčbu. Ale netušila jsem, že by někdo mohl mít jen placebo, tak to je síla. Ale také bych to podepsala. Četla jsem, že od padesátých let se intenzivně hledá lék na rakovinu a nachází se ledacos, jenže pořád na ní umírá stejné procento lidí jako v těch padesátých letech. Takže nic.
Pavla , 23.01.2012 12:16:30, IP: ***.***.166.41, #158638Jano, moje dcera měla nádor pod klíční kostí, pak už metaztázoval do obratle a stejně svůj boj prohrála v děsivě krátké době šesti týdnů. Možná, najde-li se bulka např. v prsu, maličkatá a může se celá odstranit, tak pak bych věřila, že se dá, ale jinak...
Petra, 23.01.2012 13:10:32, IP: ***.***.230.83, #158641Bohužel u nás chemo nezabrala, ani nárůst nádoru na nějakou dobu nezastavila. Taťkovi nešel nádor vyjmout, v době zjištění měl cca 4 cm, bez meta.Taťka prodělal celkem 10 cyklů chemo. Nejprve snášel vše na výbornou. Poprvé měl kombinaci cisplatiny a vepesidu, podruhé Gemzar. Po Gemzaru šly i markery rapidně dolů - jejich hladinu měl, jako zdravý člověk, ale bohužel to bylo jen naoko, nádor si rostl vesele dál... Potřetí už nic nechtěl, chtěl si jen dožít co mu zbývá v klidu (to už mu zjistili meta). Pani doktorka ho nakonec přemluvila a začal brát doma chemo - Xeloda. Nedokončil ani první cyklus, bylo mu strašně špatně, měl bolesti, kterými do té doby netrpěl. Dostal léky na tišení bolesti a náplasti, vypadal hrozně. Hodně zhubl, po náplastech byl mimo, nechtěl jíst, pít, nemohl se ani trefit do pusy, potřeboval celodenní péči, byl plačtivý, jen pospával. Myslela jsem, že se už blíží konec... Po týdnu jsme zkusily s mamkou prostě další náplast nenalepit, protože se nám zdálo, že většinu těchto nepříjemností má právě z nich. Čekaly jsme, zda nenastanou bolesti - v záloze jsme měly silné léky s okamžitým účinkem.Trvalo to asi ještě týden, než účinky náplasti odezněly, taťka byl bez bolestí, pomalu začal jíst, chodit, prostě celkově se zlepšil...To bylo někdy v říjnu, od té doby sice nabral asi 1 kg, ale zase je samostatný, jezdí autem atd. (ťukám). Ta Xeloda mu zřejmě asi dost naleptala žaludeční sliznici - z toho asi ty náhlé bolesti...Nemyslím si, že tímto někomu pomůžu, naopak nechci někoho lekat v již tak těžkých chvílých. Prostě jsem se najednou potřebovala ze všeho vypsat. Hodně sil všem, Petra
onkologický pacient, 23.01.2012 13:51:20, IP: ***.***.8.181, #158642Třeba takový p.Karel Vaňák-léčí a léčil rakovinu a jiné choroby .Ale je tu určitá mez /jeho rčení/ kterou nelze překročit. Kvantovou teorii lidského těla vytvořil a už je zase mnohem dál....
Katka, 23.01.2012 21:36:20, IP: ***.***.36.90, #158657Všechny zdravím,chtěla jsem si s někým popovídat o té nemoci,jelikoz mi onemocnela maminka,ale jak tak koukam vy se tady jen dohadujete,cely ten váš girls kroužek je uplne nesmyslny,jen se dohadujete..a pomoc ,nebo zkusenosti jsou fuc!!