Diskuse - rakovina slinivky břišní
Galina, 09.12.2011 15:57:46, IP: ***.***.158.159, #155746No holky já už rodiče nemám tatka umřel před 6 lety a mamka ted v listopadu ani nevim jak přežiju vánoce zatim jsem ok asi si to pořad neuvědomuji ale vim na štědrý večer to obrečím ach jo to je život. Opatrujte se. Jak píše Martina bude líp musí
Flavia, 09.12.2011 16:37:21, IP: ***.***.121.251, #155749...také se neustále vracím na tyto stránky. První Vánoce bez mámy, vždy připravovala vánoční jídlo ona, tento rok to bude na mně a mám z toho strach. Přes víkend se chystám vařit její vánoční menu, abych si to "nacvičila" a pak nebyla ostuda. Ale už nikdy to nebude jako dřív, mám z Vánoc hrůzu, budeme s tátou sami u stolu, svíčka na stole a svíčka na hrobě...holky držte se, nějak to zvládneme.
Ambi, 11.12.2011 14:10:21, IP: ***.***.239.228, #155812Odporúčam dať si do Goolu MMS a tam sa dozviete veľmi veľa o najnoušiom prípravku ktorým sa to dá liečiť. Ja teraz takto liečim manželku s rakovinou pľúc.
Pozdravuje Ambi
Galina, 11.12.2011 14:35:26, IP: ***.***.188.156, #155813Ambi jestli chcete dělat reklamu na nějaky doplnky stravy atd tak stim jdete do háje takovejch už tu bylo dost.
LAURA, 11.12.2011 18:01:42, IP: ***.***.53.165, #155819MMS - bazénová drsná dezinfekce - no to je peklo! Už se o tom psalo hodně, na internetu je na to tolik podivných reklam, jaký je to prý zázrak,dokonce o tom byl pořad v TV, ale já neznám nikoho osobně, komu něco takového skutečně pomohlo, vy ano? Považuji tuto léčbu za vysoce nebezpečnou, toxickou, je to brutální zásah do organizmu, a těbůh - jestli Ambi takto léčí svou manželku. V každém případě varuji před tímto přípravkem!
LAURA, 11.12.2011 18:12:34, IP: ***.***.53.165, #155820Dejte si do vyhledavače MMS a klikněte na článek na ona.idnes.cz s názvem "Údajně zázračný lék MMS..."
LAURA, 11.12.2011 18:14:22, IP: ***.***.53.165, #155821Ale v této diskuzi se to už dávno, dávno probíralo, tak si myslím, že je asi zbytečné se k tomu vracet, ne?
Veronika, 12.12.2011 7:46:47, IP: ***.***.221.150, #155880Ještě naposledy k tomu MMS.U mě v rodině to na sobě prubl manžel sestřenky,je silný alergik.Ale s jakými výsledky,zatím nevím....jen vím,že přežil:-)))Tohle je fakt na vlastní nebezpečí a co se týče slinivky-tak tohle bych každopádně ani nezkoušela.Mimo jiné,ani tam o ní nepíší,že by bylo vhodné ji MMS léčit.Toť k tomu vše ode mě.
Jinak táta poslední týdny v poklidu,odeznívá chemka a ozářky a já na něm sleduji,že se trošku rozjedl.Pravda,po 3 týdnech už má nějakých skoro 6 kg přibraných.Leze mu to do bříška a už mu netrčí žebra na zádech.Začal jíst skoro všechno,a já mám vždy strach,aby mu nebylo zle.Je na něm vidět ,že je spokojenější a i po psychické stránce je na tom líp.Nevím,každý pacient po ozářkách a chemce má jiné stavy,no,snad je vše v pořádku a víc uvidíme 19.12 na ultrazvuku.Jsem ráda,že přibírá na váze,ale tak trošku mám pořád strach......
Všem přeji příjemný den a poklidnou předvánoční atmosféru
Lucie, 12.12.2011 10:33:31, IP: ***.***.208.98, #155884Flavio nebojte!! Já pořád mamce volala, psala a nebo chodila na rady. Moc chybí, když něco nevím...Ale musím to zvládnout a nějak to vždy dopadne. Taky teď dělám vánoce hlavně já! Loni první pokus o vánočku, pořád se snažím, aby to bylo jako od ní. Saláty jsem dělala dva druhy. Náš bez hrášku a pak pro taťku s hráškem. Pořád se snažíme dělat to jako ona. všechno, ale ono to tak úplně nejde. Byla můj velký rádce, i když už jsem 20 let vdaná.
Jani taky mně řekla maminy kamarádka, že jsme si hodně říkaly, že ona neměla s mámou takový vztah a o to to bylo asi jednodužší se s její smrtí vyrovnat.
My jsme drželi jako rodina při sobě! O to víc to bolí.
Evík, 12.12.2011 19:18:35, IP: ***.***.224.13, #155905Petro,jak se máte..dlouho jste se na těchto stránkách neozvala..co tatínek,jak mu je a jak vše zvládá?Muj tatka bude pomalu končit 4.sérii paliativní chemo,zatím vše snáší v pohodě,dokonce i přibral,už má 70kg.Ve čtvrtek jde na CT,tak se též před vánoci dozvíme co dál..markery má stejné jak před pul rokem,nehlo se to ani dolu ani nahoru..stále pije denně nutridrinky a jí ovosan,snad díky i tomu se ty markery nezvyšují,snad..snad i ta operace,i přes hrozné komplikace,byla k něčemu dobrá..tatka se cítí dobře,stále chodí do práce a mám z něj radost,jen se bojím toho CT,aby někde něco znova nebylo..navíc má větší břišní kýlu,tak aby tam v tom místě něco nebylo,je to hrozná boule.. ozvěte se,myslím na vás..
Petra, 13.12.2011 9:08:05, IP: ***.***.230.83, #155920Evíku,
já Vám psala str. 277, asi jste můj vzkaz přehlédla. Mám z Vašeho taťky upřímnou radost, jen tak dál!!! Můj taťka je bez léčby, Xeloda mu úplně naleptala žaludeční sliznici, hodně zhubl, byl na náplastech - mimo, plačtivý, jen ležel nejedl ani pít nechtěl.... Poté, co se mu žaludek uklidnil jsme náplasti na bolest odbourali, váží teď 58 kg/178 cm, přibrat se mu nevede, nemá na nic chuť a ani toho do sebe moc nedostane, v žaludku se mu to neustále převaluje, klokotá a bublá. Nutridrinky nesnese, zvedá se mu žaludek, na bolest si veme jen zřídka brufen, jinak prý víc nepotřebuje. Takže jsme s chemo úplně skončili, bere teď jen léky na podporu trávení a chuti. Jinak je teď znovu samostatný, tlumivé účinky léků odezněly, tak už zase jezdí autem, ale jen krátké vzdálenosti - za kamarádem. Potřebuje si vyčistit hlavu a přijít na jiné myšlenky, asi už mu taky trošku lezeme na nerv tím, co mu máme připravit k jídlu, ať alespoň něco zkusí a pod. je to pořád dokola... Ale pořád se to ještě dá, alespoň dokud je samostatný a pohyblivý, na to co přijde raději moc nemyslím... Jinak u našeho taťky se léčba podle markerů sledovat nedala, markery mu šly dolů, ale nádor narostl téměř o 100 % a nakonec se objevily plicní a jaterní meta...
Všem moc sil!
pa Petra
Martina, 13.12.2011 10:02:48, IP: ***.***.83.241, #155925Holčičky moje. teď jsem tu pár dní nebyla a jsem rozladěná stejně jako vy. U nás včera chemo a dr. zjistila, že dědovi natékají nohy. Takže před cévka. teď nateklé nohy... no určitě žádné dobré znamení. Asi ledviny v háji či na cestě do háje - zda nádor či chemo nevím a ani snad nechci vědět!!!! Koukáte někdo na přiblblé seriály - jako např. Ordinace v... ři Cesty domů? Já na to čumím díky dceři - ordinace začla jako 1. dospělé dívání v Bářině 1. či druhé třídě a teď se přidaly Cesty d... proto, že dědy okupuje Bářin pokoj, Bára musí respektovat mne a čumět na Cesty d... mi připadá snesitelnější než nejaký program Disney world či co to je!!! Každopádně - oba seriály řeší pro mne aktuálno (ordinace - smrt dědy a cesty domů - nechci dožít, chci buď žít nebo nežít, nebudu rok zatěžovat děcko tím, že možná zítra umřu). Myslím, že je dobře, že se tyto tázky řeší ve společnosti - byť zatím jen okrajově. Zažila jsem těžkej rok odchodu mámy z tohoto světa, teď odchází dědy - je však relativně v poho - zatím. Přála bych si však, aby z mé strany (jako rodiny) popř. pokud bude moct on i z jeho strany se dalo říct, už je to opravdu o ničem, je to jen o trápení, dejte mi injekci.... Fuj, jsem hnusná, že???? Ale já to opravdu takto vidím....
Magda, 13.12.2011 10:23:10, IP: ***.***.79.238, #155926Ahojky Martinko, při této nemoci se není čemu divit a ani tomu rozladění, bezmoci a podobným pocitům. Nateklé nohy nevěstí nic dobrého, ale snad se to bude ještě dát nějak usměrnit....Nejsi hnusná, taky jsem si říkala, že by pro naši babičku byla smrt vysvobození, než mít nějaké velké bolesti. Tak naštěstí měla bolesti jen poslední týden před smrtí, které ji tlumili morfiem....a právě je to 9 dnů co nám odešla. Aspoň už má po trápení i když nám doma moc chybí.... Hodně sily a všem ostatním taky.
Veronika, 13.12.2011 14:06:28, IP: ***.***.221.150, #155932Ahoj Martinko,no že se taky ozveš:-))),jinak s těma otokama-zrovna tohle řeším s tátou,otékají mu nohy,trochu v kotnících a šlapa.No,zatím to řeší octanovou mastí,co mu dala v lékárně,ale nevím.jedeme do Olmika 19.12,tak uvidíme,co řekne.Volala jsem obvodní a říkala,že pokud se to nezhorší,bude stačit kontrola 19,jinak by jsme museli s tátou za ní.Mohlo by se jednat o něco s ledvinama.Prý to začíná odspodu.No,fakt jsem z toho teda odvázaná,opět pomalu na prášky,sotva je chvilku klid,zase tohle.A to začal pěkně vše jíst a taky přibírat na váze.Děsím se,co to bude.Jinak Cesty domů jsou moje droga:-))jsem magor,co?Ordinaci jsem neviděla ani jednu.Pak tedy musím vidět páteční Vyprávěj.A zrovna naposledy jsem to promeškala,protože dcera měla závěrečné v tanečních,ale bylo to supééér,já zapoměla na starosti a pořádně vypla a restartovala se.Tohle mi pomohlo.Mladá byla jak princezna.No,snad to nebude nic zlého ,ty otoky.Marti,kde je děda má?celé nohy,nebo jen taky od kotníků níže?Nic,drž se a Vy ostatní holčiny také.Doufám,že vánoce přečkáme trochu v poklidu.Veronika
Martina, 14.12.2011 9:13:55, IP: ***.***.83.241, #155972Verčo, otoky se rozlízaj i od kotníků směrem nahoru. V po na chemo mu dávali na to odvodňovací injekci - čůral jak divej, naštěstí má ten kater, cévku, tak ho to moc neobtěžuje - jako 2minutové lítání na záchod. Co s tím budou dělat dál - nevím, podle mne kolabují ledviny, buď z toho, že se nezvaný vetřelec rozrostl, nebo z toho záhulu s chemo. Možná je i kompilace obého, že?! Prostě napytel!!!! Já se radši neptám, nepotřebuji vědět všechno (beztak blbě spím i bez toho) a nechávám věcem volnej průběh. Dokonce jse dědovi dovolila malého panáčka (tu malou flaštičku Johny Wolkera), když tu byla návštěva a udělám to i na štědrý den a silvestra. Pochutnal si, měl z toho radost a říkal, že spal jak mimino i bez prášků. No dobře to asi není, ale co už. Lepší to nebude a jestli se to zhorší o 3 či 5 dnů dříve je asi fuk. Hlavně aby bylo vše bez bolesti a šílenýho trápení. Mažu, dělám vanilkový rohlíčky, ať se mu nespálí Papáááááá M