Diskuse - rakovina slinivky břišní
Veronika, 06.12.2011 6:55:56, IP: ***.***.221.150, #155616Zdravím Lauro,pročítám tady u Vás,jak tahle nemoc postihla Vašeho tatínka a nyní útočí i na Vás.V našem případě-tedy v tátově bych řekla,že nastoupila jako tichý zabiják.Pomalu bez příznaků,pamatuji si jen,že sem tam měl zimnici,které se divil.Je to hrozný,když i na sobě sledujete počátky,ale držím Vám palce a věřím,že pokud je to v počátcích ,jde vše zachránit a nemusí to dojít tak daleko.V kolika letech tohle postihlo tatínka?U nás v 63.Diagnozu víme od května letošního roku,vteprve v říjnu podstoupil ozářky s chemou 28 dní v kuse a nyní jsme ve fázi vykrmování,kdy z 54 kg pomalu přibírá.Blížíme se k 60.Vím,tohle je pouze ,malý úspěch v jeho boji.Vy se prosím opatrujte,to omezování zato stojí.S pozdravem Veronika
Martina, 06.12.2011 7:04:11, IP: ***.***.255.111, #155617Lauro, KLÍDEK, slinivka je mrcha, zánět bolí, měla ho kdysi máma a byl to horor. Rakovina slinivky to však není a zánět nemusí nutně v tu mrchu vyústit. Vždyť z těch psaníček tady sama víte, že to má spoustu lidí, co v životě nekouřili, nepili a neměli zánět slinivky!!! Uvidíte, že vše bude v poho a hlavně, nic takového jako Vašeho tátu Vás NEČEKÁ!!! Jasný!!!! (to je rozkaz!).
U nás vše v poho, teda dcera i děda. Včera byl Mikuláš, dítko nadšené, děda zklamán - nebyl tradiční mikulášovskej rumíček. Vždy si dával večer panáka a teď by taky. Mám však strach, že by se mu akorát přitížilo. Stačil ten blbej močák či prostata či co to tam ti chlapi mají za neplechu. Fakt jsem byla přesvědčena, že je konec, finále, definitiva!!!
Představa, že se podobné krize budou opakovat, je snad mou představou poslední. Mám z toho šílenou depresi ještě teď, nemůžu skoro nic dělat, ani do práce ani doma na vánoce. Vše mi příšerně dlouho trvá a s lexaurinem jsem opět kamarád.
Verčo, a jak to vypadá u Vás? Napečeno, naklizeno? Táta v poho? Určitě jo!
Magdi, a co zařizování pohřbu? Je s tím nějaká štrapác? Jaké doklady musíme mít nachystané? Rodný list, občanku, kartu pojišťovny? A co ještě? Budu ráda, když se to dovím, táta je z Prahy a teď se mnou v Brně, tak tu ty pytloviny jako rodný list nemám a budu muset popř. nějak zařídit dovoz. Máma zemřela v Praze, já u toho ten den nebyla, staral se děda, tak nevím co mít všechno připravené. Je mi však blbý se ho na takové věci ptát, aby si třeba nemyslel, že se ho už chystám pohřbít. Holky, pěkný den a večer či zítra ahoj tady. Doufám, že tu nebude opruzovat žádný m..a..g..o..r Jaroslav. Martina
Magda, 06.12.2011 8:04:47, IP: ***.***.79.238, #155620Ahoj Martino, na pohřeb jsou potřeba jen rodný list zemřelého, jeho občanka, občanka vyřizovatele pohřbu a rodný list. Pak budou chtít na pohřební službě vyplnit nějaký formulář a fotku a oblečení pro zemřelého. Já jsem babičce vzala černé kalhoty+halenku a spodní prádlo+ponožky. Jelikož byla věřící, tak jsem hned potom ještě letěla na faru, abych poslední rozloučení domluvila s farářem. A pak jsem ještě musela zajistit smuteční hostinu pro rodinu a objednat nějaké koláče a malé koláčky, kytičky na rakev v květinářství. Ty vyzvednu ve středu před pohřbem. Dneska ještě musím roznést parte, včera jsem pár poštou odeslala rodině co jsou dále a nemám na ně jiný kontakt. A totálně mě naštvala babičky sestra, která má bratrance se kterým se nebaví více než 12 let, ona jim nemůže dát vědět.....to je pro ni moc. Takže dneska to budu muset nějak pořešit, protože mám obavu že to parte když jsem ho posílala až včera odpoledne tam dneska nedojde a zítra už bude pozdě.Pohřeb budeme mít v 13 hodin. Což je docela brzy, pro někoho kdo má před sebou hodinu a půl cesty. Takže uvidím co z toho vyleze, ještě musím dneska na kontrolu a převaz do nemocnice. Tak pěkný den všem a držte se.
Veronika, 06.12.2011 8:10:57, IP: ***.***.221.150, #155621Mar´to,safra co to tady řešíš?Jaké doklady potřebuješ při vyřizování pohřbu.........ani na to nemysly.Už jsi s malou pekla aspoň linecký?Já vím,nechce se,ale malá se určo vyřádí,nadělá u toho pěknej binec-tohle jsem moc nemusela,když byly holky malé a rády mi pomáhaly.To bylo víc katastrof,než užitku:-))))Jsem ráda,že máš doma celkem poklidno,no s tím rumem,to mi povídej.Včera bylo pěkně,tak jsem vzala taťku na procházku,do Penny,má to za barákem.A někdo tam shodil láhev rumu,no ta vůně a ta chuť-stál nad tím a inhaloval:-))),pokladní řekl,že ubrousek by to nasákl a ......,no smála jsem se,co ze sebe vypotil.Sem tam si dá skleničku pivka .To neškodí a doporučila mu to doktorka.Zítra jedeme do Olmika na kontrolu,tak snad bude mít krev dobrou a vše ostatní taky.No,za 14 dní přibral skoro 4 kg.Mazec,co?po léčbě měl 54 a nyní se blížíme k 60.Sice je pořád takovej drobek,ale samýho ho to těší.Poslední dobou ho honí mlsná,takže potajnu zobně čokolády,či křupky.Jen má nízko cukr a sem tam se mu zamotá hlava.No,jinak včera byl na námku mikuláš,šly jsme s malou Terkou a já se bohužel šprajcla v krámě s plesovými šaty a ten nám mezi tím frnknul.Stydím se,co jsem to za mámu?:-))Ale malá to brala sportovně ,odzkoušela si tam snad všechny ty trapné chlupaté čepice,co tam měli a já si koupila šaty,protože to bylo nevyhnutelné,v pátek má Anet závěrečné v tanečních a já neměla NIC.Nic ,dovařím bramborovou kaši s mrkví-tátova lahůdka a jdu za ním.Bydlí kousek od nás,tak to je fajn.Jinak co se týče MAGORŮ,tak myslím,že ten poslední otravuje už jinde.Je to děsný,ale bohužel,i tací jsou lidi.Marti,já nepřemýšlím,co bude zítra,žiju každým dnem a starosti jsou a budou,jen nemá smysl odhadovat je dopředu.Takže hurá do pečení,tátovi dej do čaje rumové aroma:-))) i to potěší a přeji Tobě i všem ostatním z těhto stránek,které jsou mou druhou rodinou příjemný den.
LAURA, 06.12.2011 16:58:11, IP: ***.***.53.165, #155644Magdo a Sisi, děkuju, už je mi lépe, přesto polehávám, chroustám suchary, ale při prudším pohybu mě vždy píchne vlevo pod žebry. Prostě jsem to přehnala s jídlem, vím dobře, že jsem poslední dny dost hřešila.
Veroniko, tátu si pamatuju od malička, jak měl neustále problémy se slinivkou, bylo mu asi tak kolem 40 let. Nyní je mu 84, téměř před rokem a půl se nemoc začala projevovat prudkým hubnutím. Včera mi maminka nešťastně sdělila pokles jeho váhy na 44,7 kg! Je to o více než 20 kg méně. Ale drží se, snaží se jíst, pracuje, šourá se po bytě, ... Já mám slabé zažívání evidentně po něm, ale souhlasím s Martinou, že nemusím mít stejný postup, jako u táty, když se budu hlídat. To CT, na které půjdu, je snad možností, jak odhalit včas případné nepříznivé změny, a tak bych se chtěla tímto způsobem čas od času nechat sledovat.
Martino, já už jsem dávno rezignovala na vánoční úklidy, vždycky jsem to odnesla houserem nebo celkovým oslabením a vánoce odstonala nebo přežila vyčerpaná a vyšťavená. Letos mám obzvláště pádný argument, proč neuklízet, jsem přece lazar, ne? Uklízím průběžně, tak bordel doma snad nemám. A cukroví? Jen symbolicky pro dceru a návštěvy, já na sladký moc nejsem a na slinivku by to stejně byla pohroma!
Holky, držte se, Magdi, ať máte už všechno trápení za sebou, Sisi, přeji vám, aby se vám babička vrátila do vánoc domů!!!
Veronika, 07.12.2011 6:07:03, IP: ***.***.221.150, #155656Ahoj Marti,no,máš to komplikovanější a v Tvém případě musíš myslet dopředu,promiń.Takže Tě čeká někdy výlet do Prahy pro R.L.S oknama jsem hotová,teď co máme plasťáky,jde to rychle,předtím jsme měli kastláče,a to byl tedy mazec.Včera jsem poslepovala linecký a pudinkový strojkový a taky už končím.Tedy ještě mě čeká si pohrát s vaječňákem.Je 6 ráno a já za chvilku mažu k tátovi /bydlí tak 4 minuty od nás/,jedeme do Olmika na krev a kontrolu.Tak pak písnu.Dej se do pořádku,nemůžeš si dovolit takový přepych a lehnout se zády.No,co se týče rodiny,tak tátova nemoc mi otevřela oči a vidím,jak každý myslí jen na sebe.Stačí,když se Verča stará./o návštěvách ani nemluvím/Je mi z toho na nic,ale tak to bývá,když zasáhne nemoc,nebo získáš velký prachy /což nehrozí:-)/,poznáš svou rodinu v pravém světle.Nic,zatím ahoj,přeji klidný den s dědou a všem ostatním taktéž.Veronika
Galina, 07.12.2011 8:08:36, IP: ***.***.178.164, #155657Ahoj holky moc na Vás myslim každy den čtu příspěvky. Teta a mamka už nežijí ale mě to sem pořad tahne a neda mi to se sem podivat . Martino chápu tvuj strach s papírama rodný list atd stači občanka rodný list a kartička zdravotní pojištovny na vyřizováni pohřbu bez toho to bohužel nejde.Takbych Vás ráda všechny poznala. Holky držte se myslim na Vás
Veronika, 08.12.2011 8:26:33, IP: ***.***.221.150, #155682Ahojky,tak jsme včera byly s tátou v Olmiku na kontrole,výsledky biochemie neměla ještě hotové,tak nevím,ale 19.12 jedeme znovu na ultrazvuk břicha.Tam se věe uvidí.Mám z toho strach,že se dozvím zase něco bolestivého.A nebo také ne.Těžko říct.Táta dostal prášky na spaní,málo spí,jinak byl pochválen za přes 4 kg,co přibral.Zase to tam bylo na 5 hodin.Mazec,a čekárny praskaly ve švech,bože,tolik nemocných lidí rakovinou.Dnes má malá vystoupení,tak bude odpoledne v duchu kulturním,venku je jasno,po včerejšku ,kdy půl dne solidně pršelo.Nesnáším tohle období,zima je pro mě nutné zlo.Tak všem přeji pěkný a klidný den,hrneček lahodného svařáčku ......Veronika
Magda, 08.12.2011 18:59:23, IP: ***.***.79.238, #155703Tak a je skoro po všem. Včera jsme se naposledy rozloučili s naší babičkou. Bez její přítomnosti je to trošku zvláštní, netypické, studené a prázdné. Všude v domě, v každém koutě vidím kousek jí samotné. Tam oblečení, onam boty, jinde hůlku...dýchá na nás z každé strany. A přesto nám hrozně moc chybí...nemá nám kdo poradit, podpořit nás a vyplnit tu prázdnotu.
Sisi, 09.12.2011 6:59:09, IP: ***.***.101.66, #155718Magdi, toho se taky hrozně moc bojím, jak bude chybět. babi vždy říkala, když jsme ji odporovali " Vy jednou budete vzpomínat " a už je to tady, už teď vzpomínám.. Pořád je v nemocnici, doktoři tvrdí, že tam nic nevidí, tak nevíme, dnes ji už pustí domu. Malé dcerce se hrozně stýská. Asi je v tomto po mně, já když se na někoho upnu, tak jsem hrozný závislák. Večer když ležím v klidu v posteli, tak babi vidím, jak jí objímám, jak je najednou malinká a drobounká a to jí ještě obejmout můžu a už se na to těším, ale až to jednou nepůjde.. :(
Držte se.
S.
Lucie, 09.12.2011 8:40:47, IP: ***.***.208.98, #155725Také mně to nedá a stále sem chodím a pročítám vaše příběhy. My už budeme druhé vánoce bez mamky. Strašně to letí. Vzpomínky jsou všude. Pořád chybí, každý den vzpomínáme. Ona ve všem poradila, kdykoli jsem se na ni mohla obrátit a snad se vším si věděla rady. A teď? Musím se s tím smířit, ale nejde to. Nedá se nehradit!! Opatrujte se!
Jana, 09.12.2011 9:44:44, IP: ***.***.248.114, #155731Luci, já mám z vánoc hrůzu, pro nás první bez našeho táty, u kterého nás nikdy nikoho ani nenapadlo, že by měl marodit, byl vždy tak silný, fyzicky i psychicky. Mě to zatím ani nedošlo, to NIKDY, často cestoval a byl pryč, proto mám furt pocit, že je jen pryč. Zlej sen. Ani už nebřečím, slzy došly, nebo spíš je ta bolest tak velká, že na ní slzy nestačí.
Luci, vím co cítíte. Synek se na dědu ptá každý den, říká, že se mu stýská, tak mu říkám, že mě také, zapálíme spolu svíčku a vzpomínáme. Hnusná nemoc. Držte se všechny...
Martina, 09.12.2011 10:51:20, IP: ***.***.83.241, #155734Verčo, my jdeme na sono 20.12., tak mám taky hrůzu z nějakého nevítaného "dárečku" pod stromeček. V pondělí toho 19. Vám budu držet palce, dej hned vědět jak jste dopadli.
Tak - a teď ostatním přítelkyním v neštěstí: Holky hlavu vzhůru (jo sama jsem zvědavá, jak to zvládnu, až to definitivní NIKDY přijde..)!!! Ono zase bude lépe!!! Marťajz
Lucie, 09.12.2011 14:08:07, IP: ***.***.208.98, #155739Jani, naše mamka taky téměř nemarodila. Jen sem tam chřipka a pak někdy ty nevolnosti, které už patřili k té "svinicve" jak jí ona začala v nemocnici říkat. Je to strašní to "NIKDY", taky mám pocit, že musí přijít. Taťka je v domku sám, snažím se ho rozveselit a zapojit. Loni to bylo moc zlé, ale řekla bych, že se lepší a trochu si zvykl. Ale nesmím mu nic říkat. Jen jsem ráda, že se pomalinku lepší. Měla jsem obavu, abych nepřišla i o něj!!
Jana, 09.12.2011 14:34:26, IP: ***.***.248.114, #155743Luci, přesně - mluvíte mi z duše, i já mám o mamku strach. Je moc statečná a jak jsem psala, můj taťka žil prací a cestami, měl to před rodinou a asi i před životem. Moje babička a můj děda zemřeli / taťko rodiče/ v jeden den oba a mamka občas říká, jak to měli fajn.Někdy je totálně rozumná a moc statečná a nikdy říká tohle a mně úplně mrazí. Ale je to u nás čerstvé. Jak mi hezky řekla kamarádka, moje obrovská bolest je daň za krásný vztah, který jsem k taťkovi měla.