Diskuse - rakovina slinivky břišní
Veronika, 01.12.2011 19:46:01, IP: ***.***.221.150, #155463Doufám,že ano.Spánek posiluje a pokud je v pohodě,tak je to dobrý.Jezdí na chemu?Jakou má?
Sisi, 01.12.2011 21:25:20, IP: ***.***.129.114, #155464Jdu se k vám vybrečet. :( Babičku naši zase odvezli před chvíli do nemocnice. Měla 38,4.Odpoledne šla pro malou do školky a pak šly spolu za námi do školy, kde děla starší dcera vánoční dílny. Už po cestě šla babička dost pomalu, ale nic neříkala, pak že jde s námi až nahoru do třídy, to jsem se divila ve třídě mi řekla, že jí je těžko po obědě, že jde raději domu. Teď když si na to zpětně vpomenu, tak řvu. Asi měla už nějaké bolení o kterém nechtěla říci a na ty holčičky se šla podívat jako by to mohlo být naposledy. Je mi hrozně smutno, nevím co bude, přes slzy nevidím. Každý pátek chodí pro malou do školky po obědě, té jsem musela před spaním říci, že babi nepřijde, že jede do nemocnice, že pro ni přijdu já a už to začalo, opět plakala. Já to snad nepřežiju, jestli přijde jednou nějaký konec, jak já to těm holčičkám vysvětlím, před nima jsem v posteli byla statečná, ale jen usnuly tak řvu. Tak se nezlobte za dlouhý proslov, ale je mi hrozně smutno, chtěla bych, aby se čas vrátil, aby se s tou nemocí dalo ještě něco udělat. Zdá se mi, že to snad není ani pravda.
Opatrujte se.
Galina, 01.12.2011 21:35:03, IP: ***.***.181.93, #155465Sisi je mi vás lito jen brečte a pište ulevi se vam mě osobně to moc pomohlo jsme s Vami
Veronika, 02.12.2011 7:22:54, IP: ***.***.221.150, #155472Milá Sisi,nebojte,babičku dají v nemocnici dohromady a věřím,že na štědrý den se bude spokojeně usmívat ,když uvidí holčičky radostně si rozbalovat dárečky.Včera jsem si pěkně pobrečela taky,vlastně nepamatuji moc den,jdybych nebulela.Lítost nad vším,ty koledy co se rozeznívají,atmosféra vánoc a já nad vším bulím.Malá má vystoupení-závodně tančí a táta ji neuvidí,starší dcera má závěrečné,šaty bude mít jak princezna a nezatančí si s ní,ač by moc rád.Ví,že nebude na jejím maturitním dni.Vesměs je doma zavřený,smutný a skleslý ze všeho.Nikdo z nás není připraven na to,odejít.....ani on,ani my.Mám jen jeho,byl to on,kdo mě vypiplal od mých 2 let,kdy máma odešla,on,kdo koupal poprvé svou první vnučku,protože já byla vytřepaná dvacítka:-)))A už brečím zase.Tak přemýšlím,kde v sobě člověk bere tolik slz.Sisi,drž se.No,ode mě to teda sedí,ale všichni tady víme ,co tohle všechno obnáší.Denně mě to sem táhne,na tyto stránky,mezi lidičky,co mají stejnou bolest jako já.Všem přeji příjemný a poklidný den.
Sisi, 02.12.2011 8:20:23, IP: ***.***.101.66, #155473Holky, díky moc. Dnes jsem ještě ve smutném rozpoložení. Babi volala, je statečná, dělali ji ještě v noci sono a rtg. dostává kapačky, ale je optimista, prý ji dají do kupy a půjde domu. Volala jsem si s mamkou a obě jsme bulely, je to těžší, neb jsem v práci, ale kolegyně o tom vědí a ostatním je do toho prd. Teď do toho hrají o neckáře tu novou vánoční či půlnoční, no už zase natahuju.
Zítra máme fir. večírek, jdeme v převlecích anděla, mikuláše či čerta, tak snad se i zasměju.
Opatrujte se.
LAURA, 02.12.2011 8:50:26, IP: ***.***.53.165, #155474Milá Sisi, vaše babička je silná, ještě vyzvedává vnučku ze školky, zato můj táta se jen šourá a po každé návštěvě lékaře je naprosto vyčerpaný, a protože měl taky nedávno 38°C, měli jsme strašný strach, že jeho tělo nemá sílu bojovat s virózou. Do toho měl bolesti a už byl téměř na cestě do nemocnice. Ale teplota klesla, bolesti se zmírnily a všechno se rychle vrátilo do "normálního" stavu. Takže věřím, že vaše babička vše překoná, teplota odezní a brzy se vám vrátí domů! Nebojte se, bude to dobré!!!
Václavo, děkuji, to co jste napsala bylo přesné!
Pro ostatní - myslím na každou z vás, prožívám vše s vámi, přeji hodně sil, trpělivosti a lásky od vašich nejbližších..
Magda, 02.12.2011 11:29:11, IP: ***.***.79.238, #155476Milá Sisi, je mi líto, že se to u vás tak pokazilo, ale řekla bych, že v nemocnici ji dají tu nejlepší péči jakou můžou. Teplotu ji sníží, posílí ji kapačkama a zase bude dobře uvidíte. Babičky jsou takové, že nechtějí svými bolestmi zatěžovat své blízké, naše babička mi taky nic nikdy neřekla, a až jsem ji více pozorovala, tak jsem už pak pomohla jak jsem mohla, ale kdyby mi to řekla, mohla jsem ji kolikrát pomoci dříve. Věřte, že každá z nás by to všechno chtěla vrátit a změnit, ale bohužel to nejde a my s tím nemůžeme nic udělat i kdybychom chtěli 1000x. tak jenom čekáme a třeseme se strachem jak to všechno jednou skončí. Držte se, vím že to není jednoduché, taky to mám takové.
Galina, 02.12.2011 17:04:05, IP: ***.***.180.143, #155480kdyby si chtěl někdo semnou popovidat na fb najdete mě pod jmenem Galina Malinovská rada si popovidam
Magda, 02.12.2011 17:15:27, IP: ***.***.79.238, #155481Tak dnešní návštěva nemocnice opět nic moc. Možná je to tím, že babičce píchají morfium, anebo tím, že se nám pomalinku vzdaluje. Mluvila tiše, že ji nebylo ani rozumět, pospávala s očima napůl otevřenýma a v sloup. Je hrozné se dívat na někoho koho máme rádi, že má takové stavy. K tomu se jí v myšlenkách urodilo, že jsme po ní prý včera házeli papuče, ale já u ní byla jen dopoledne když jsem šla z převazu. Kde babička bere takové věci nevím, vím jedno, že ta nemoc už asi napadla i její mozkové buňky. Doma jsem jí udělala dia bramborový salát, zobla si ho 4x a zbytek jsem opět odnesla, ale aspoň si pochutnala. Pěkný večer přeji a děvčata držte se.
Sisi, 02.12.2011 18:30:48, IP: ***.***.129.114, #155482Galino, bohužel na fb nejsem ani přihlášená či registrovaná nebo jak se to tam dělá. Bráním se tomu zuby nehty. :)
Magdi, ono to asi nebude tím, že by nemoc napadla mozkové buňky, ale asi to bude tím morfiem. Myslím, že to tady už někdo psal ( Galina ) - podobné zkušenosti. Co říkají doktoři? Pustí babičku ještě domu, spíš sami asi vůbec nevědí, že jo?
Babička mi volala, zdá se, že jí je lépe, zítra poo se za ní sjedu podívat, asi na chvilku vezmu i dcerky, ať ví proč se má zase rychle vrátit domu :).
Jinak holky, jsem ráda, že vás tu mám. Tyto hrůzy může pochopit jen ten, kdo to prožil se svými nemilejšími na vlastní kůži.
Držte se.
Magda, 02.12.2011 19:01:44, IP: ***.***.79.238, #155483Sisi, naši babičku už domů z nemocnice nepustí, doktoři říkají, že je to s ní hodně špatné. A že doma bych to nezvládla, když chodím do práce a teď vůbec, když mám jednu ruku mimo. Navíc babička už se sama nemá sílu zvednout z postele, takže už pomalinku zůstává pouze ležet. Je fajn, že je vaší babičce trošku lépe. Držím palce a ť vám ji brzí pustí z nemocnice a držte se.
Veronika, 02.12.2011 19:37:23, IP: ***.***.221.150, #155485Magdi,lékaři mají pravdu v tom,že toho Vy sama máte dost.Já sama jsem se srkrz tuhle tátovu nemoc vzdala práce,protože by nebyl nikdo,kdo by se o něj postaral.Jinak na morfin ze začátku tělo reaguje hrozně.Táta ho dostal jednou,když musel být hospitalizován a a nechápali jsme co vše po něm vyváděl,a dobrý 4 dny mluvil úolně z cesty.Každopádně,pro babičku je lepší,že je nyní v nemocnici a Vy buďte s ní,co jen to půjde.Myslím na Vás a držte se.
Sisi, 02.12.2011 20:46:53, IP: ***.***.129.114, #155487Magdi tak to je u vás smutné. Držte se, budete potřebovat hodně síly.
Jana, 02.12.2011 21:03:13, IP: ***.***.159.104, #155488Magdi hodně sil!
Jinak tatínek neměl ani léky, ani náplasti a ani morfium,ale z cesty občas taky mluvil. Nevím vůbec proč, jestli tou nemocí, nebo jak se ti lidé odebírají na druhý břeh?
Zuzka, 02.12.2011 22:39:53, IP: ***.***.119.162, #155491Pro Magdu- nemoc nenapadá mozkové buňky,ale ty nádory vylučují toxiny a ty jsou jedovaté pro celé tělo a tím i pro mozek....a ten na to reaguje,proto člověk mluví z cesty...