Diskuse - "Panikářky"
Andrea, 13.06.2007 21:00:18, IP: ***.***.187.55, #10156Ahoj Blani, tak se moc hrdě nehlaš, jsme na stránce tuším 216, to Miruška popíše za chvíli k té stránce 250,kde nám to začalo pak blbnout, takže už pomalu přemýšlej nad dálším názvem!!!! Haha!!!!
Blanka, 13.06.2007 22:45:25, IP: ***.***.221.40, #10162Čau Andri!! Neboj, není problém!! Ráda založím novou diskuzi, ať se nám to zase rychleji otvírá!!! Nad názvem popřemýšlím. Vymyslím něco origo...Hojec B.
Světlana , 13.06.2007 22:57:36, IP: ***.***.48.245, #10163Ahoj, zdravím nového mužského, jinak Andrejko AD opravdu momentálně neberu, ale bez anxiolytik v kapse bych nešla ani na roh ulice.
Mirko, byla mi diagnostikovaná neurogenní tetanie. Calabron to byl vlastně vápník plus ještě něco, už se nedělá (prý). Ty spazmy mohou postihovat buď různé svalové skupiny nebo se vyskytují křeče generalizované. Může dojít i ke křeči hladkého svalstva (průdušky, hrtan) a já samozřejmě jsem to musela absolvovat od palce u nohy přes to příšerné dušení až po křeče v ksichtě. Taky to spustí i hluboké dýchání, naše známá hyperventilace.
Tak zatím všichni dobrou!
Jitka, 14.06.2007 7:19:28, IP: ***.***.165.9, #10166Mirko, noveril je noradrenalinové antidepresivum a úžasně zklidňuje žaludek. Já už ho beru asi 1,5 roku a teď mám jen zvýšit dávku když nemám nic jiného.
Jiřina, 14.06.2007 9:53:42, IP: ***.***.238.58, #10175Světluš,jáaž takhle silné záchvaty neměla.Ty křeče,ale i tak byly hrozné.Dýchat jsem taky nemohla a to mě právě děsilo nejvíc.Když přešel záchvat tak jsem dostala otřesnou zimnici a nemohla jsem zastovit to hrozné drkotání zubů.Druhý den jsem se nemohla po těch křečích skoro mlet.Bolel mě snad každičkej sval v těle.Brala jsem hodně hořčíku a vápníku.Dneska už je to lepěší,ale ta vzpomínka je děsivá. Tak se měj .
Andrea, 14.06.2007 10:27:32, IP: ***.***.187.55, #10176Ahoj Světlanko a Jiřinko,taky beru, ale jen hořčík,byl mi doporučen v těhotenství,měla jsem právě křeče dělohy,které vypuzovaly plod. Zjistila jsem, že po něm nemám už ani ty noční křeče v lýtkách(určitě všechny znáte) takže ho dlabu taky. Koukám, že zezobnem kde co!!!
Andrea, 14.06.2007 10:53:15, IP: ***.***.187.55, #10177Ahoj Simonko, o příčině vím, u psychologa se tomu říká hlubinná terapie,ale spíš by mě zajímalo, jestli se sem ještě podíváš a není to tajné, co ty jsi měla za tu příčinu. Mě to totiž způsobilo ušlapání na koncertě před 13 roky, pak se to jen pomalu rozjíždělo. S doktorem jsme na příčinu sice přišli ale dál jsme se nehli. Vím, že ty lidi by se chovali pořád stejně bezohledně, vidíš to ve zprávách každý den. Prostě se davu bojím, a od zjištění té příčiny se mi ten koncert tak oživil, že snad ještě víc, než před tím. Tak mi napiš, opravdu by mě to zajímalo!!!
Marta , 14.06.2007 16:32:14, IP: ***.***.139.25, #10187Ahoj všichni,tak ja si myslim také ze na každého působí neco jinyho a taky si myslim ,že AD nam ty potíže jen zmírní a to mi rekla doktorka u komise kůli důchodu,ze mam jeste absolvovat psychologa,což jsem udělala ,Dneska mi je jak když jsem něco pila ,sice jsem byla ve meste diky bohu jsem nikde nezkolabovala ,ale citila jse se tak divne jako když jsem po narkoze nebo co po ty sice jsem ,ale tyden kůli tomu zubu,to taky je PP nevite nekdo? Jako kdyby me nekdo necim nafetoval . jinak Mirko ,jak se daři manzelovi?Marta
Jiřina, 14.06.2007 17:02:31, IP: ***.***.238.58, #10188Simčo,o té kineziologii jsem už také slyšela,hledala jsem i tady v okolí někoho kdo to dělá,ale nenašla.Jsem z jihlavska a tady bud nikdo takový není nebo nemá své stránky.Také by mě zajímolo jak to probýhá.To dělá v nějakém spánku nebo jak.Prosimtě napiš nám o tom něco víc.Díky moc a měj se fajn.
Jiřina, 14.06.2007 17:10:36, IP: ***.***.238.58, #10189Ahoj Apllíčku,souhlasím zAndrejkou.Ten lexoš jsem taky měla,ale vůbec jsem nepocitovala nějakou úlevu.Pak my dali ten neurol a ten zabral.Jenže jsem ho brale 3 roky a pok už jsem potřebovala čím dál silnější dávky.Je totiž návykovy,Tak bacha.Přeji ti at najdeš to co ti sedí nejlíp.Měj se fajn.
Jiřina , 14.06.2007 17:24:10, IP: ***.***.238.58, #10190Jinak je mi dneska tak nějak divně jak když jsem namazaná.To pochopitelně nejsem.Tedje sice troch lepší,ale dopoledne to byla síla.Chtěla jsem si brat neurol,ale pak jsem si řekla,že to musím překonat bez něj.Když už se my podařilo ho takhle zredukovat.Mám stach,abych si na něj zase nenavykla. Minulí týden jsem na půdě u tchýně našla takovej starej trakař ,tak jsme ho snesly dolu a šla jsm ho čistit,že si ho natřu.Koupila jsem dneska barvu tak až zaleze slunko tak se dám do natírání.Už se těším pak na to postavím nějaké kytky a bude to.Jinak s tím motáním jsem si myslela jestli to nemám z toho tritica,ale jak jsem to tady četla tak dnes nejsem jediná.Takže kuřádka moje mějte se fajn a doufám,že nám zítra bude lépe.Ahoj vaše poplašená Jířa
Apple, 14.06.2007 20:27:54, IP: ***.***.14.147, #10195Ahoj Jiřinko,
lexaurin beru už 10 let ... v dávkách od 5 až do teď 1a půl .... po Neurolu mi bylo děsně zle, respektive bolela mě děsně hlava .....
Simona, 15.06.2007 10:52:04, IP: ***.***.43.50, #10204u mně to bylo z dětství zážitek z doby kdy mi byly tři roky naši se o mně moc báli a ten jejich strach jsem tehdy vnímala tak silně že se to ve mně schovalo a vyplavalo až po narození mých dětí. Já si samozřejmě nic takového nepamatovala až u té kinezioložky jsem si na to vzpomněla co se tehdy dělo.
Simona, 15.06.2007 10:57:32, IP: ***.***.43.50, #10205Vím že jich je hodně v Praze ale tam to dělaj asi dost na kšeft a když jsem tehdy já hledala tak jsem našla i v Brně, Plzni a dalších městech. O kineziologii vím jen to co jsem si přečetla na netu a co jsem sama u ní zažila víc by sis asi musela zjistit sama. Každopádně to sezení probíhá tak že si nejdřív chvilku popovídáte proč tam vlastně jsi a ona si zapisuje možné body čeho všeho by se to mohlo týkat a pak pomocí takzvaného svalového testu zjišťuje co na to odpovídá tvoje podvědomí přes svaly. Ona tomu říká silný a slabý sval. Jedno z toho je ano a jedno ne co je co si už nepamatuju. No a tak jsme se dostali i k tomu že to bylo ze tří let a že to bylo spojeno s rodičema a že to bylo doma atd. A Ty si pak projdeš tu situaci jako teď dospělá a vysvětlíš to sama sobě jako dítěti ale vysvětluješ to normálně v bdělém stavu není tam žádná hypnoza nebo něco takového zní to strašně jednoduše a nejkrásnější je to funguje.
majulka, 15.06.2007 20:32:37, IP: ***.***.52.170, #10219Ahoj holky,tak jsem se vrátila z cest.Celkem jsem to zvládala i přes to vedro.
Andrejko,jak si psala o tom kafi,to já jsem p**era a fakt mi kofejn víc vyvolává PP.Dřív jsem si dala třeba i skleničku vína nebo piva,ted si to nelajznu,když mám AD a večer 1 lexoš.Když vidím druhý lidi,jak kouří,napijí se a je jim fajn a já se bojím dát 2 kafe nebo skleničku a ty strachy,tak mě to štve....je to fakt jen asi ta hlava :-)
Světlanko dík za příspěvek s tou kineziologií.Já už to zvažuji dlouho a myslím,že si mi pomohla se rozhodnout.Mám špatné vzpomínky na dětství a dost mi to ovlivnilo život,tak myslím,že tam bude taky zakopaný pes.Psala jsem si s kinezioložkou Annou Pourovou,prý je výborná,má své stránky,tak jsem jí psala dotaz,zda kineziologie dokáže zbavit PP a ona mi napsala ,že ano.Tak proč to nezkusit.
Applíčku,teda ty máš s tím ale trápení,co?jestli nemáš slabé AD,ale tys psala,že toho moc nesneseš,vid?Tebe asi chvátí i ta práce jako mně,ne?je to pro nás náročný při našich stavech.Nebud smutná,jsme s tebou !
Lindo tobě si myslím se to pěkně rozjíždí,je otázkou,zda nezačít s AD,já vím,je těžký se rozhodnout,ale myslím,že když se to takhle začne rozjíždět,je lepší tomu přistřihnout křídla,než to bude v plné síle,.Ty to držíš i v sobě a o to to máš horší,pak se asi hlídáš,aby to na tobě nikdo nepoznal ,vid?taky jsem to tak měla,ale já jsem extrovert,potrebuju o tom mluvit.Myslíš,že by ti nebylo lépe,kdybys to řekla manželovi?ulevilo by se ti.Držím ti palečky !!!!!! holky,mějte všěchny krásný večer a držte se!!!!!!!! já to taky zkusím :-) papapapapapa M