Diskuse - Panikářky 8
Verunka, 13.03.2008 21:43:25, IP: ***.***.89.241, #40004Berunky,tak konečně jsem tady.Nakonec jsem domů přišla až v 19h a akorát dala spinkat malou..no a pak byla Růžovka...Dneska se mi ten díl moc líbil.
Jinak v práci jsme měli schůzi,která byla velmi nepříjemná,atmosféra napjatá až vyhrocená,primář v nenáladě...Ještě předtím jsem zašla za svoji přímou nadřízenou a vše jí v klidu řekla,že chci odejít a ať si tohlavně nebere osobně a také,že už mám rozjednané místo v nemocnici.Vzala to úplně v klidu,vše to chápe.No a teprve po schůzi jsme s tím šly za primářem a ředitelem.Ředitel byl zcela v klidu a chtěl mě pustit za měsíc dohodou,ale primář byl proti,takže nakonec mohu odejít po 2-měsíční výpovědní době,takže ke 31.5..Jsem ráda,že vše proběhlo v klidu a bez zbytečných jakýchkoliv emocí.Zítra mám hned ráno schůzku s hlavní sestrou v nemocnici a mohu jí alespoň říct,kdy mohu nastoupit.Tak mě ještě držte ,Berunky,palečky zítra ráno a budu mít pořešeno.
Jinak stran psychiky jsem v nebývalé pohodě.No samozřejmě jsem byla cestou do práce dnes velmi napjatá a ráda jsem pak šla s děvčaty z práce na skleničku,ale jinak se nepoznávám,jakoby se mi vrátila má stará síla a energie,chuť do života.Asi byla tato změna opravdu už nutná.Zatím všem pápá
Nikča, 13.03.2008 21:49:33, IP: ***.***.38.105, #40005Ahojky,já se snažím ten diazepam moc nebrat,ale do začátků není na škodu,ale pak jsem zklamaná když si ho vezmu,že jsem to nezvládla bez něj.Ach jo holky co bych dala za jakou koliv jinou nemoc,mám to sice jen psychické,ale je to strasne neprijemne s tim srdcem,vzdycky je to z jake koliv mensi stresove situace a nedokazu to proste ovladnout,a rano kdyz mam jit treba o autobusu a pak jdu pesky do prace busi mi i stoctyricet,a pak se to sklidni,doktor mi ale rekl ze jsem mlada a kdyz se pohybuju,kord po ranu ze je to jeste normalni,ale mam to vsechno s ty uzkosti,a strachu,bojim se infarktu a kolapsu,cely den mam takovy divny napeti v tele atd,je to hrozne uz aby mi zacali trochu zabirat ty AD.
Jarča, 13.03.2008 22:01:32, IP: ***.***.207.28, #40006Verunko,jsi statečná holka a věřím,že to všechno zvládneš,jsi určitě ráda,že jsi se takto rozhodla a dodalo Ti to i energii,už jsi asi musela něco ze sebou udělat,však víš,jak jsi často vyčerpaná a unavená,třeba už jsi to měla všechno v podvědomí,jen něco podniknout,budu držet palečky,aby bylo vše v pořádku.Nikčo,nic si nevyčítej,já taky někdy nezvládám bez léků a nic si nevyčítám,to totiž není k ničemu dobré,jen se sama nervuješ.a jakoukoli jinou nemoc nechtěj,nechtěj nic a tohohle se zbavíš a budeš ráda že je Ti dobře.Holky držte se,Jarča
Verunka, 13.03.2008 22:05:22, IP: ***.***.89.241, #40007Jaruško,děkuju!!!Zítra opět napíšu,jak jsem dopadla.
Berunky,jdu do Hajánkova.Dobrou!!
Nikča, 13.03.2008 22:08:59, IP: ***.***.38.105, #40008Dekuju moc,moc rada bych byla kdyby se to zlepsilo,udelala jsem velkou chybu ze jsem se na ten tep tak zamerila,dala bych cokoli kdybych sla k doktorce a mela normalni tep a uz aby ze me spadlo to napeti a ty obavy ze smrti.Mejte se krasne,dobrou noc...
Majulka, 13.03.2008 23:15:42, IP: ***.***.142.115, #40019JARUSKO,to jsem rada,že to zvládás tak dobře,jsi sikulka.U mě to je jak si co navodím,znás to,myšlenka velkou sílu má :-)snažím se myslet pozitivně a pak je vše ok...NIKČO tak se na ty Betablokatory zeptej svého mudr,třeba ti bude pak líp.hlavně se netrap tím,když si vezmeš Diazepam,na začátku léčby ti to dost pomůže,pak už to nebudeš potřebovat.teď si fakt takto pomoz a nebudeš tolik trpět.
Lenka, 14.03.2008 6:32:00, IP: ***.***.42.103, #40030Ahoj všem už dlouho jsem sem nepsala ,i když si vás občas pročítám.
byla jsem od ledna v pohodě a dnes ráno mě to zase po dlouhé době chytlo.Máme se v dubnu stěhovat do domečku,ale tak jsk jsem byla z toho nadšená,tak teď mám z toho strach,hlavně proto.že je to spíše taková samota a autobus do sousední obce nejezdí moc často a najednou,mš to prostě strašně znejistilo a už týden se tím trápím.Zálohu máme už zaplacenou a nevím co mám dělat, mám strach se tam nastěhovat,že to nebude to co jsem cgtěla.Zní to asi směšně,ale jsem na mateřské a už tak mi chybí lidi kolem,nějak jsem to nedomyslela,když jsem ten domeček za každou cenu chtěla.Jen jsen Vás chtěla poprosit o útěchu nebo něco pozitivního,abych na to pořád nemyslela a viděla to v dobrém.Musela jsem si vzpomenout na to jak jednou Jaruška psala,že se bojí do práce.Tak si říkám,jestli že jestli se takto budu bát všech změn,tak nevím.
Jarča, 14.03.2008 8:18:37, IP: ***.***.207.28, #40040Ahoj Leničko,já jsem se bála do práce protože mám chronickou únavu a zjistili mi EBV,tak proto,hlavně že to nezvládnu pro velkou únavu.Neboj se,nebude to tak,že se všeho budeš bát.A s tím domečkem,nevím kde bydlíš ted,já jsem z vesnice a vždycky jsem chtěla jít do města,takže už 35 let žiju ve městě,asi jsi měla nějaký důvod pro ten domeček,a těšila jsi se a co na to říká manžel,že máš trochu obavu ze stěhování?ví to?Beruško měj se hezky a zvládej,přeju krásný sluneční den všema já běžím do práce,Jarča
Marta , 14.03.2008 9:01:36, IP: ***.***.1.78, #40044NIKČO, pokud ti nestačí ten diazepam , zajdi si k doktorovi, at ti napíšou ten lexaurin a bud vasocardin nebo isoptin, ze začátku to potřebuješ.Neboj mse já vím , že ty začátky jsou hnus , ale postupem času to bude lepší , můžu ti to potvrdit z mojí zkušenosti a pokud někdy mám zrychlenej tep, tak se na to už nezaměřuju a tak neplaším jako ze začátku......bohužel přibývá lidí s depresí a s PP.....a to jaro je na to , jak vyšitý pak do toho nějaká zatěž....a k tobě LENI
Marta , 14.03.2008 9:14:16, IP: ***.***.1.78, #40049LENI-jakákoliv změna uzkostlivého člověka vyplaší a, ale také věř bude to lepší, já vím, že si řeknete , a já vám rozumím , že je to utrpení ....dneska jedu za tátou, má rakovinu a nechali si ho v nemocnici, včera jsem jen seděla a tekly mi slzy a nebyla jsem schopna vůbec nic, pak mě chytila ledvina , pak zub...mám z toho vítr, budu tam vidět to utpení, ale musím tam za ním....tata hodně kouřil 90% rakoviny plic je z kouření.....díky Bohu , že mi opravdu dáva sílu bojovat dál, mám i jiné problémy a to jsem myslela , že tento rok bude lepší.V sobotu máme ten sraz po 20 letech , tak bych chtěla jíta v uterý jedu s dcerou na tu celostátní soutěž ve zpěvu do Varů, tak že život má i ty hezčí stránky ..-), těm co začali s AD přeju hodně štěstí a aby to co nejdřivě překonali!!!!LUKÁŠI- jak jsi zjistil hned to nebude ....ale uvidíš , že to zvládneš, myslím na tebe , držím palce , aby si mohl fungovat jako chlap v rodině , protože pro chlapa to musí byt taky zátěž.....všem přeju hezky den bez PP Mám vás ráda Pa M.
Jířa, 14.03.2008 10:10:37, IP: ***.***.28.159, #40061NIKČO
betablokátory zužují cévy, tím zpomalují tdp srdce. Dávají s ena prokázanou tachykardii.. ovšem mám kamarádky, kterým dr řekly, že mladýms enedávají...mě daly, měla jsem na Holtrovi tep při pohybu 160, ale ještě jsme ho neměla. nějak mi nejni zle. To přijde v těch vedrech :-( Ale určitě bych s ena to optala. A AD asi taky.POkud máš deprese a paniku, tak ti betablokátory nepomůžu
Holky a když jsme u toho.. nevim co dělat. Bez toho espritalu blbě spím. Sice usnu celkem v pohodě, ale zase mě všechno probudí a pak to trvá než zaberu:-( A ani přes den zto není ono a to mám 30mg seropramu:-( takže asi zase najedu i na esprital co myslíte:-( ?
Apple, 14.03.2008 12:05:47, IP: ***.***.99.147, #40073Ahoj holky,
tak jsem na Vás přišla zase mrknout ... koukám, že válčíte statečně ....
Já bych měla jeden dotaz, který se netýká PP.... má některá z Vás zkušenosti s léčbou endometriozy? Já jsem dostala od Mudr. hormony.......jedna se bojím jakýchkoliv nových léků a jednak bych chtěla vědět, jestli nevede cesta i jinudy., protože se krom PP léčím i na depresi a Orgametril deprese vyvolává jak jsem se dočetla ....... dík za odpověď a přeju, aby Vám bylo dobře ...
Marilyn, 14.03.2008 17:04:07, IP: ***.***.45.227, #40111Ahoj sluníčka, dneska bylo ošklivé počasí, už mi bylo lépe, měla jsem jen 1 lexaurin, odpoledne menší nával horkosti a už to na mě šlo, tak šuo leoxš a bylo to, za 45 minut mi přijede zlatíčko, tak jdu vyvářet, ať si také dá něco pořádného, než hospodské jídlo. MAJULKO sluníčko ty přinášíš pozitivum všude okolo sebe, tak mysli také na sebe, ať je Ti dobře. NIKOLKO, víš, co jsme si říkaly, nepřemýšlet nad tím tolik, nebo se zblázníš. JÍŘA koupila jsi si ten piercing?? APPLE ahuuuj to je také dost, že napíšeš, pořád někde lítáš viď ty mrško :) LUKY, po Tobě se úplně slehla zem :( MARTIČKO jsi mocinky silná, zvládneš to, jako jsi zvládla vše před tím :) mě umřelo na rakovinu polovina příbuzenstva a to ani nekouřili, je to těžké. Drž se :-*. Jinak všem přeji hezký víkend, i když to teda na hezké počasí určitě nevypadá.
Jířa, 14.03.2008 17:25:24, IP: ***.***.28.159, #40117MARYLIN
já už píchlej pupík mám :-) kupovala si Ajka
Marilyn, 14.03.2008 17:43:48, IP: ***.***.45.227, #40125Jejda, to jsem popleta :)))
Tak tedy Ajko :)