Diskuse - Panikářky 8
Marilyn, 12.03.2008 17:21:34, IP: ***.***.45.227, #39821Ahojky, já mám chronickou gastritidu, což je zánět žaludku, beru na něj Lanzul a mám jaterňo žaludeční dietu, ale neni to z prášků, může to být špatnou životosprávou. Ten Omeprazol je proti zánětům z prášků právě a má i hojivé účinky, mě moc nepomáhal, tak mi dali ten Laanzul. Když budeš vše dodržovat, tak se toho za chvilenku zbavíš :)
Ajka, 12.03.2008 18:58:33, IP: ***.***.152.103, #39828Majulko, děkuji za optání, je mi celkem dobře.hodně piju, baštím brusinky a od zítřka už odpočívám. Dnes jsem musela ještě ráno do háku, dopsat nějakou práci a pak pro tu neschopenku.Ještě jsem musela podat žádost o občanku pro syna a zaplatit popelnici.Měla jsem toho až až, cítím se unavená, ale psychicky v pohodě. Jo a dnes jsem navštívila při svých pochůzkách krámek se šperky z lékařské oceli a vybrala jsem si tu piercingovou ozdobu. Má malé, růžové kamínky na obou stranách a stála 200 kč. Není to málo ? Je teda droboučká, tak aby byla kvalitní. Ale ten krámek je v centru Prahy v bejvalým Máji na Národní. Tak snad by si to nedovolili. Co myslíš ty ? Děkuji předem i za názory druhých, ale asi do toho půjdu, protože, kdybych věděla, že je někde poblíž salon, kde mi to rovnou píchnou, koupila bych si jí. Asi si pro ní v pátek pošlu přítele. Jakmile budu mít ozdůbku, už mi to bude líto jí nevyužít.
Astrida, 12.03.2008 19:16:15, IP: ***.***.59.140, #39831Díky všem za rady a povzbuzení. Největší strach mám ze zánětu jícnového svěrače, který má zabraňovat zpětnému vracení žaludečního obsahu do jícnu - tak mi to řekla doktorka. Tonus-napětí snižuje moc věcí (kouření,alkohol.....), ale také prí léky, které jsem brala a to u mě asi způsobilo ten zánět. Omeprazol beru 4 týden stejně jako dietně jím,, nic mi nebolí, žáha nepálí¨- ale několikrát se mi stalo, že začnu chraptět - a to prí je tím, že vdechuju kyselé žaludeční páry. Prí z toho může dokonce být i astma. Doufám, že se to časem zpraví. Uvidím, za 3 týdny jdu na kontrolu výsledků vzorků. Jinak už spím docela dobře, večer vezmu Esprital 1a1/4 a Novapasit, snad mi to konečně vydrží. Taky mi pomáhá to "předjaří" a více světla. Všem díky.
Astrida, 12.03.2008 19:31:46, IP: ***.***.59.140, #39832Ještě chci dodat,že ode dneška po hlavním jídle beru Gaviscon-gel, ten prí udělá v žaludku na povrchu jídla vrstvu, zabraňující zpětnému vracení do jícnu. Uvidím.
Verunka, 12.03.2008 19:55:24, IP: ***.***.89.241, #39836Ahoj Ajko!!! Copak tě trápí,broučku??, Odpočíváš? Ajči,promiň,já vím,že mi do toho nic není a nemusíš mi samozřejmě ani odpovídat,ale ráda bych se zeptala,kolk bereš měsíčně výplatu jao terénní sestřička.Prosím,neber to ve zlém,já jen sonduji,jak jsou na to jinde s penězi.Nevím totiž,zda sis přečetla můj včerejší večerní příspěvek o mé výplatě,kdy jsem za měsíc strašné dřiny dostala 9.500kč.Prý mám málo výkonů.No,tak já nevím,zda 35 pacientů denně je malá výkonnost,ale já už nemůžu.Víš,rozhodla jsem se fyzioterapii alespoň na nějaký čas pověsit na hřebíček.Sehnala jsem si místo na cévní chirurgii jako sestra.Vím,že se tam taky nadřu hodně,ale ne víc než dřu a budu to mít rozhodně lépe finančně ohodnocené.Dnes jsem volala holavní sestře a mám s ní v pátek ráno schůzku,ale předběžně jsme již na té chirurgii domluvené.Když jsem jí řekla své nynější platové podmínky,tak se do telefonu zakoktala,doslova bylo slyšet její údiv a rovnou mě ujistila,že tak nuznou mzdu mít rozhodně nebudu.Časem bych měla dostat 10.platovou třídu vzhledem ke vzdělání i praxi jako zdravotník.Vlastně se už na tu změnu těším.Zítra jdu odpoledne do práce za šéfem a dohonu se s ním,ke kterému datu mě je ochoten pustit.Už vidím,jak bude nepříjemný a možná ho i klepne...Ajči,mně se tolik ulevilo,že jsem se k tomuto kroku odhodlala,jelikož nad tím již přemýšlím delší dobu.Víš,už nemám sílu stále jen dělat segmentové masáže a měkké techniky.Najednou jakoby mi došel dech,síla,energie.Nové práce se nebojím.Bude to veliká změna,ale jsem připravena se s ní poprat.Když jsem maturovala,tak jsem se rozhodla,že budu mít samé jedničky a já je měla,jelikož jsem tak usilovně pracovala,že jsem dosáhla svého cíle.Jsem býk se vším všudy.Dlouho vydržím nepohodlí,ale pak to lítá a k tomu se ještě zapřu ,zatnu zuby a táhnu...
Astridko!!! Ahoooooooj nová beruško!!!Vítám tě vřele mezi námi.Už jsem si tě četla ráno,ale nějak jsem neměla sílu odpovídat.Řešila jsem ty problémy s prací.No a také mi 2x vytekla pračka,počůralo se mi dítě,přišel ze zahrady špinavý pes...no celý den jsem měla práce až nad hlavu.Astridko,já ttaké beru Esprital.Zatím ho beru přesně týden,jsem na 30mg a celkem se začínám cítit dobře.pápá tobě i všem!!!
babina, 12.03.2008 20:09:10, IP: ***.***.2.138, #39837Ahoj Verunečko, jen tě zdravím, nedaří se mi ti chatovat,ukazuje se mi , že jsi nepřítomná.Až teď jsem zjistila, že jsi na počítači,nevím čím to je.A co ty, co ti to ukazujeo mně?Někde je asi nějaká zrada, to co jsem chtěla slyšet o tvé práci , už vím a snad se technika umoudří. Zatím pa pa
Verunka, 12.03.2008 20:31:46, IP: ***.***.89.241, #39840Bábinko,už ti přišel ode mě chat??? Víš,z neznáého důvodu byl vypnutý...asi to udělal nějaký skřítek neposeda...možná moje Hanička,ona se tu dnes u PC také chvíli realizovala...:-)pápá
mája, 12.03.2008 20:33:57, IP: ***.***.144.10, #39841Už vás tu delší dobu čtu.Jsem panikář začátečník.Mohu se přidat? Snažím se už delší dobu něco napsat,ale pořád mi to nešlo vložit.
Majulka, 12.03.2008 20:36:20, IP: ***.***.142.119, #39842Ahoj AJUŠKO,jdi do toho neboj,nic se ti nestane,zvol dobrý salón tam jich píchají denně dost.Ta cena odpovídá té velikosti náušnicky.Budeš kočka! :-)my už jedeme z Teplic,mám dost za celý den.Mávám všem Majulka
Ajka, 12.03.2008 20:47:11, IP: ***.***.152.103, #39843Veru, vůbec mi to nevadí na co se ptáš, ale přece jenom bych ti to raději napsala na mail.Tak mi prosím dej svou mailovou adresu. Jinak já od včerejška beru ATB, protože mám akutní zánět močových cest. Nepříjemná záležitost. Budu týden doma.Alespoň si odpočinu, už jsem taky jela na doraz.3 neděle byla nemocná kolegyně a do toho druhá odjela na plánovanou dovču.Zůstala jsem tam sama. A šéfová. Pak si vzal přítel k nám na týden svou dceru, protože mladší syn měl prázdniny. Musela jsem denně vařit, aby měli obědy, samozřejmě i večeře a pečení dobrůtek, aby nestrádali.Do toho jsem chodila do práce. Možná i proto jsem onemocněla.Něco jsem v sobě měla a propuklo to, když jsem se oslabila tím frmolem.
Jinak co se týče mé pracovní vytíženosti, je to úplně o něčem jiném než to co děláš ty. Ono obstarávání klienta-pacienta, imobilního, kompletně- tzn. krmení,léky,ošetřování stomií všeho druhu, koupání, masáž těla,oblékání, rehabilitace,převazy, odběry....prostě je toho strašně moc a velmi fyzicky náročné. Když mám 2 imobilní klienty , strávím u každého 2 hodiny, než to všechno stihnu a pak třeba 3 převazy v terénu - kolikrát od sebe i dost vzdálených lidí, takže jezdíš MHD tak toho máš plný kecky.Ono i to přejíždění od jednoho k druhému a teď, když ti to nejede a ty v zimě, dešti čekáš na spoj, pak se neustále převlíkáš, někdy je to strašný. Ale já jsem si udělala už svůj systém a končívám i dost brzy. Víc ti napíšu v mailíku, ju????
mája, 12.03.2008 20:55:53, IP: ***.***.144.10, #39845začla jsem na podzim.napřed různí doktoři,různá vyšetření až nakonec psycholog.AD beru dva měsíce.citalec a neurol,ale ten jen když už se to nedá vydržet.je mi teď skoro dobře.jen se mi občas motá hlava a jsem tak nějak mimo.ale nedokážu srovnat myšlenky.pořád mám strach,že to není psychika,ale něco jiného.
mája, 12.03.2008 20:56:18, IP: ***.***.144.10, #39846začla jsem na podzim.napřed různí doktoři,různá vyšetření až nakonec psycholog.AD beru dva měsíce.citalec a neurol,ale ten jen když už se to nedá vydržet.je mi teď skoro dobře.jen se mi občas motá hlava a jsem tak nějak mimo.ale nedokážu srovnat myšlenky.pořád mám strach,že to není psychika,ale něco jiného.
mája, 12.03.2008 20:56:35, IP: ***.***.144.10, #39847začla jsem na podzim.napřed různí doktoři,různá vyšetření až nakonec psycholog.AD beru dva měsíce.citalec a neurol,ale ten jen když už se to nedá vydržet.je mi teď skoro dobře.jen se mi občas motá hlava a jsem tak nějak mimo.ale nedokážu srovnat myšlenky.pořád mám strach,že to není psychika,ale něco jiného.
mája, 12.03.2008 20:56:48, IP: ***.***.144.10, #39848začla jsem na podzim.napřed různí doktoři,různá vyšetření až nakonec psycholog.AD beru dva měsíce.citalec a neurol,ale ten jen když už se to nedá vydržet.je mi teď skoro dobře.jen se mi občas motá hlava a jsem tak nějak mimo.ale nedokážu srovnat myšlenky.pořád mám strach,že to není psychika,ale něco jiného.
mája, 12.03.2008 20:56:55, IP: ***.***.144.10, #39849začla jsem na podzim.napřed různí doktoři,různá vyšetření až nakonec psycholog.AD beru dva měsíce.citalec a neurol,ale ten jen když už se to nedá vydržet.je mi teď skoro dobře.jen se mi občas motá hlava a jsem tak nějak mimo.ale nedokážu srovnat myšlenky.pořád mám strach,že to není psychika,ale něco jiného.