Diskuse - Panická porucha
katuška, 17.08.2012 1:19:37, IP: ***.***.128.27, #167551mám to samé a dal mi také citalec je to dobré na psychiku tady ten lék ?
miki, 17.08.2012 5:12:49, IP: ***.***.110.187, #167552Přesně tak RUDY..jsem téhož názoru a nevěřím na PP a nějaké psychické stavy,alespoň co se mě týká.
Jestli je tady někdo,který prožil nějakou katastrofu ( vyvraždění celé rodiny a pod.),tak se nedivím...,ale mít problémy z přepracovanosti,úmrtí babičky,kočky a jiné nesmysly čím Vás oblbují psychiatři..a pod.,tak tohle jsou vážně nesmysly.Jsou to běžné stavy a každý člověk ať je na tom sebe lépe musí vždy nějakou záležitost řešit..,ale že by se měl z toho později léčit x roků a chodil na sedánky k psychologům nebo do PL..tak to je vážně moc.
Ano já věřím,že se s námi něco děje jen lékařská věda zatím neví co to je.
Mám stejný problém jako RUDY nějaký nález na srdci (podle doktora nic vážného),ale já kolabuji od malička,bývá mě špatně,mívám kolísavý tlak a extrémně reaguji na změny počasí.Podle psychiatrů mám ale PP byť jsem v životě zatím nic strašného nezažil.......... ztráta zaměstnaní ?? - našel jsem jinou práci...rozvod ??- za týden jsem měl novou ženskou...kdepak lidi PP je jen odborný název něčeho s čím si lékaři neví rady a proto tihle lidé končí na psychiatri kde dostanou AD které oblbnou člověka,otupí nervovou soustavu,
Jeden příklad za všechny: když jsem před 1,5 rokem musel po úrazu na operaci ( následky mám dodnes) a uvedl jsem,že se léčím z PP,tak přijímací lékař na mě hleděl s vytřešněnýma očima a musel jsem mu popisovat co mě vlastně trápí,tak se u toho náramně bavil a jen nad vším kroutil hlavou,.Připadal jsem si tam jako největší blbec pod sluncem.
Zkuste si přečíst něco o meteosenzitivě a mnoho dalších článků o vlivu počasí na člověka a věřím,že právě tam najdete odpovědi na otázky,které Vás trápí. Nebo alespoň v mém případě to takhle funguje.Přecitlivělost na změny počasí..meteosenzitivní člověk...někdo by řekl,že mám PP
Romana, 17.08.2012 7:20:21, IP: ***.***.209.192, #167555Citalec jsem mela i ja 4 mes. zezačatku dobry,pomohl mi ale pak to bylo na bode mrazu a musel mi zmenit AD a ted je to o moc lepsi ale nikdo ti tady nenapiše jo nebo ne na každeho zabira vse uplne jinak,musiš počkat jak to bude fungovat u tebe ale jsou to AD tak ti rozhodne pomužou!!!
Romana, 17.08.2012 7:30:51, IP: ***.***.209.192, #167557Ahoj Blanko,nejduležitejši je aby tvoje dcera mela v tobe oporu neni nic horšiho když je ti važne zle a nikdo te nechape.Když me to začalo tak na mě koukaly jak na cvoka jak DR tak doma litani po DOktorech 3 roky mi taky nejak nepridalo a nejvetši uleva byla když mi konečne rekli diagnozu,ted je to pul roku co beru AD a je to o dost lepši.Když daš dceri doma pohodu a porozumeni ma na pul vyhrano.DRžim palečky
Andy, 17.08.2012 9:14:38, IP: ***.***.21.240, #167563Miki,nevím jestli diagnoza PP existuje,ale léky které nám doktoři předepisují jsou určeny k léčbě této nemoci.Lidí s touto nemocí stále přibívá a nemyslím si ,že by všichni reagovali na změny počasí.Co se týká negativních zážitků z minulosti tak na sobě vidím,že se na mě opravdu podepsaly.Mé problémy nastaly po smrti mého otce a opravdu není nic příjemného když se člověk v 17 letech dívá na člověka kterého miluje jak 2 roky umírá.Já vím,že všem někdo v rodině zemře a tady jsme zase u povahy člověka jak se s tím vyrovná.Já jsem se teda nikdy nesetkala ,když jsem někde řekla,že mám deprese a panickou poruchu,že by doktor nevěděl co to je za nemoc.To mi připadá,že asi špatně studoval ,protože každý kdo studuje na doktora o této nemoci musí vědět.Pa
miki, 17.08.2012 10:04:31, IP: ***.***.119.255, #167566Andy
já taky beru AD a pomáhájí mě,dokonce jsem v ID pro chronickou PP,ale chtěl jsem říci,že právě počasí a to je napsáno v článcích o vlivu počasí na člověka o meteosenzitivě...,že může vyvolávat tyhle deprese,stavy při kterých je člověku jinak než normálně.Já nevím jak bývá ostatním,ale mě mraky,déšť,mlha,sníh...doslova smotá do klubíčka,nevím jestli budu zvracet,nebo zkolabuji,mám motolice.... bývá to hrozný.Sleduji diskuze už pár roků a je zvláštní,že při klimatických změnách si nejvíc lidí stěžuje na zdrav.stav a různé ataky.
Já jsem včera byl v pohodě,sekal jsem dřevo,byl jsem autem v několika obchodech,dělal jsem na baráku zateplení...atd...no proč nééé bylo pěkně... zatím co dnes od 05:00 .nespím a teď jsem musel ulehnout protože je mě mizerně.Vyletěl mě tlak a mám motolice...no bodejť vždyt je venku zataženo.Tohle já už pozoruji od mládí,že mám takové problémy.
Takže co mě vlastně je ??...mám PP nebo jsem meteosenzitivní ?? Na PP mám důchod na něco to museli napsat když za posledních 14 roků se mě problémy neustále stupňovaly.
No a ten doktor se spíše ptal jak se mě nemoc projevuje,ale byl z toho takový udivený.Já jsem tedy hned vysvětlil,že mě největší problém dělá právě počasí a že nejsem nějaký pošahaný blázen.
Pod tímto názvem PP si může leckdo představit cokoliv.Je to přece jenom psychický stav.
To jen na vysvětlenou....dále je potřeba hledat příčinu a ne být spokojený s výrokem lékaře.
Ila, 17.08.2012 10:34:53, IP: ***.***.8.218, #167569Rudy mně než dali AD tak mi Dělali EKG i krevni testy a pak i zátěžove EKG a potom sono břicha nikde nic tak dali AD.Tak ty to máš zrovna od srdce je dobře že ti to udělali pa
Ila, 17.08.2012 10:41:55, IP: ***.***.8.218, #167570Katuško ten lék je dobry tímhle se ponejvice začina uvidíš co ti bude dělat mně ho vyměnila doktirka protože mi moc nepomohl,jsou už lepši modernějši pa
Ila, 17.08.2012 10:49:34, IP: ***.***.8.218, #167572Andy souhlasím s tebou starosti a ošklivé věci i třeba z mládi se nabaluji a působi na člověka a pak to propukne a nic s tim neudělame může se to jmenovat jak chce ale AD na to zabirají a že by lékař neznal tento název tak at vrati diplom deprese a PP jsou známy už hodně dlouho a smrt člověka může poznamenat na dlouho záleži na povaze probíeáme to na skup.terapii.tak pa
Ila, 17.08.2012 10:51:01, IP: ***.***.8.218, #167573Miki změny počasi působi na každeho hlavně tlak ,motolice a bolesti kloubů se projevi pa
miki, 17.08.2012 11:30:21, IP: ***.***.45.120, #167575Řekl bych to tedy jinak aby celou věc všichni pochopili !!!
Lékař,který slouží jako chirurg a operatér na úrazovém příjmu nemusí vědět všechno o psychických stavech.Zkuste se psychiatra zeptat kde se v těle nachází deltový vaz.Nebo sval - existují oba dva......Potom mu oznamte aby vrátil diplom.
ČTETE pořádně !!!!!
Andy, 17.08.2012 12:32:03, IP: ***.***.21.240, #167577Miki to máš sice pravdu,že dopodrobna nebude chirurg operatér vědět co je která diagnoza z psychiatrie,ale psychika je problém u všech co mají nějakou nemoc.Když vám sdělují jakoukoliv diagnozu at je špatná nebo lepší vždy by měli brát zřetel na pacientovu psychiku.Já osobně jsem se setkala s psychiatrem na různých odděleních. Jeden příklad.Kamarádka leží 8 měsíců na plicní ventilaci.Leží na neurologii nemůže jíst,mluvit dýchat sama,protože jí to její nemoc nedovoluje.Dochází k ní psychiatr pravidelně,protože nevím jak vy všichni,ale já kdybych takhle někde dlouho ležela tak bych to asi už vzdala a chtěla snad radši umřít.Ještě chci dodat,že její nemoc není smrtelná,takže na ni lidé neumírají,ale dochází k takovým krizím,že třeba leží i takhle dlouho v nemocnici.Já si myslím,že těch oborů je spoustu,kde se vyskytují psychiatři a každý doktor by měl alespon trochu vědět co dokáže s člověkem udělat psychika.Pa
Ila, 17.08.2012 12:35:08, IP: ***.***.8.218, #167578Blanko Romča má pravdunejvíc ji pomůžeš když ji vyslechneš nebudeš ji do ničeho nutit,vymysli ji nějakou zábavu karty,dama,hry.Vezmi ji někam na procházku třeba do lesa,nebo na večeři,chce to rozptylit.Nepišeš jake má obtiže a co bereza leky pa
Ila, 17.08.2012 12:51:16, IP: ***.***.8.218, #167580Tyto lidé s PP ponevic jezdi na internu a mysli se že maji infarkt znam to ze skupinove terapie od mnoha lidi a všude udělaji Ekg a krev a když je to OK tak daji Neurol a řeknou PP nebo deprese a ptaji se jestli neni něco v rodině nějaky problem moje teta leži na neurologii po operaci páteře a má taky psychiatra protože má pořad bolesti a nemůže chodit a dali ji Rivotril a je lepši aspon psychicky a tim se i snaži cvičit jinak nechtěla nic a byla bez nalady já jsem měla psychologii i na zdravotni škole 4 roky a maturovala jsem z ni tak lékaři ji maji určitě.papa
blanka, 17.08.2012 14:50:37, IP: ***.***.142.1, #167582Ahoj Romano,děkuji za odpověd.Dceru chápu a vždycky při ní budu stát,moc mě to bolí,když vidím,jak trpí,a já jí nemůžu pomoct....už jsme toho hodně prožili,prodělala plícní embolii a to právě nastartovalo tyto problémy,začala brát cytalat,tak doufám,že se to upraví a bude jí líp.Přeji tobě i všem ostatním hodně sil a hodně zdraví.