Diskuse - Deprese
ROMANA, 10.07.2008 14:38:58, IP: ***.***.173.78, #56491JÁJO - jsi borec - jen tak dál !!! Smutek odejde, bolest přebolí, slzy odnese čas, nejlepší lékař, život máš před sebou - bude dobře, věř mi. Co bych dala za Tvůj krásný věk, přeji Ti ho, moc hezkého Tě čeká -jsi dobrá a teď už bude líp a líp a líp .... dokázalas hodně a dokážeš to zvládnout dál. Děláš to pro sebe a svůj budoucí život a já věřím, že budeš mít jednou milujícího a fajn muže a s ním děti a dobrou rodinu.
Zdravím TONINKO - mrzí mně, že se po gastru cítíš tak mizerně, ono to není nic moc, mám to za sebou třikrát. Prosím tě - předej nejnutnější práci doma rodině a relaxuj !! Ty to vůbec neumíš. Pořád si opakuj, že naleštěný barák není to hlavní - vůbec to není to hlavní ....popřemýšlej o kratší dovči, ještě jednou si to nech projít hlavou, potřebuješ změnit prostředí a lidi jako sůl. Pokud máš pocit, že na to nemáš síly, choď do přírody jen tak koukat, zkus sledovat hezké filmy nebo si něco přečíst - a nech postarat se o jídlo v lednici rodinu !!! Zkus to prosím !!!
LUBOŠI - přeji Tvé dceři pohodové manželství plné lásky a porozumění. Na věkovém rozdílu nezáleží. Vyřiď Tvé dceři ode mně vzkaz - že má moc statečného a skvělého tátu !!!
SILVI - zdravím s přeji vše dobré, zdravím taky MARCELKU -Marci, děláš samá dobrá rozhodnutí,jsi moc šikovná a přeji Ti šťastný start do nového života, vnitřní klid, lásku a pohodu, totéž SILVINCE.
SONI, moc mamce držím palce. Vím, že není jednoduché odnaučit silného kuřáka kouřit. Jsem zapřisáhlá nekuřačka, zkusila jsem to v šestnácti, nedalo mi to nic, jen pocit, že mi nikotinem smrdí vlasy a prsty, vysprchovala jsem se a umyla si hlavu a od té doby si nezapálila. Nevidím důvod proč - nic mi to nedává. Šlukovat bych se nenaučila, to bych se dřív udusila. U nás v rodině jinak kouří všichni - manžel, otec, tchyně, tchán, švagři, kouřila i maminka. Tvoje mamka bude vše zvládat s takovou dcerou jakou jsi Ty po boku, tomu pevně věřím - pa holči ...
MALÍŘKO - vím, že jsem udělala správné rozhodnutí tehdy s tátou. Taky mi řada známých řekla, že by tam u táty po takových extenpore bouchli dveřmi. Ale je to otec. Nechci udělat nic, co bych si později mohla vyčítat. Má nedávno diagnostikovanou cukrovku. Zatnu tedy vždy zuby. Hodně ráda jsem, že má přítelkyni a že mně už netýrá řečmi o sebevraždě, protože nemůže bez mamky žít. Dokázal mi, že může. Je hnusné, co teď napíšu, vím to - odpusť mi to - mám pocit, že odchod maminky jsem nesla tíže já než on, že víc poznamenal mně, že moje duševní utrpení bylo jednu dobu větší než jsem si dovedla představit, že bych dokázala unést. Nikdo mně nelitoval, že jsem přišla o mámu, musela jsem pracovat a usmívat se na všechny. Otec šel do důchodu, bahnil si v sebelítosti, on přece ztratil ženu, všichni ho litovali, on jen kńoural a kňoural a vykřikoval, že když nezapínal pračku celý život, že se nebude učit ji zapínat na stará kolena a nechal mně tam jezdit 160 km prát a čekat, až to prádlo uschne v zimě třeba dva dny, abych je mohla vyžehlit. Jsem ráda, že není sám, chovám se k němu slušně, ale dal mi zabrat - moc mi dal zabrat. Vím, že despota byl, je a bude, starého psa novým kouskům nenaučíš. Ale je to otec, je moje povinnost ho tak brát a snažit se odpouštět - aspoň se snažit ...
Malířko, nejsou to jen slova, je to od srdce - taky Tě mám ráda, za vše - jak pomáháš lidem a dáváš lásku a jsem moc ráda, že jsi.
Včera volal dědovi mladší syn ( 13 let ), děda si ho spletl se starším a slyšela jsem Romana, jak říká, ne to není David, to jsem já a mutuju - jojo, život letí jako pták ...
Pozdrav všem - taky Petrovi - slunci naší diskuze v mužském vydání .... s láskou Romana.
Jarmila, 10.07.2008 15:02:06, IP: ***.***.31.39, #56493Marie jak přesně umíte popsat to co se snad ani popsat nedá!
Přesně jako Vy jsem alergická na řeči někoho, kdo OPRAVDU neví o čem mluví. Jako by někdo řekl: já mám dnes rakovinu....No tak buď ji má a to nejen dnes a nebo kecá a neví nic. Mám svou dloholetou zkušenost a pro neznalé - váš život se úplně změní, už se stále musíte hlídat jako diabetici, kardiaci a podobně. Nejlepší mít doktora stejného celá desetiletí, pak člověk přijde a mnohdy už nemusí ani nic říct, doktor už pozná, že se "zase něco s..e", pardon, jinak to ani vyjádřit nejde.
Bohužel máme rodovou dispozici a dcera už je na tom tak špatně, že i když zaléčená, nedokáže pracovat ani na 6 hodin, právě hledá půlúvazek, jenže u nás říct "potřebuji to ze zdravotních důvodů" je naprosto nemyslitelné, práci nedostane, lidé jsou nepoučeni a co neznají toho se bojí. Stále u nás přetrvává pod pojmem duševní nemoc obraz karikaturistou nakresleného šílence s pěnou kolem úst běžícího nocí v nedostatečném oděvu. Když má někdo nemocné srdce snaží se mu pomoci kdekdo. Když má někdo nemocnou duši, okolí prchá ze strachu. Málo informací....
Moc jsem se rozkecala, kdo to zná, rozumí, kdo nezná stejně toto nečte. Pevné nervy všem přítomným a dobré doktory potřebným!
Martas, 10.07.2008 16:21:30, IP: ***.***.1.78, #56496Evo moc děkuji za váš příběh a je užasný , že jste z toho venku , moc Vám to přeju! Myslím si , že problém byl , jak píšete ve vztazích ..máte opravdové štěstí , že jste z toho venku.Bohužel někteří lidé musí brát AD . někdo i po celý život.Jsou různé diagnozy...ale já nejsem odborník.Jen vím ,že pokud se přidají i fyzické bolesti např psychosomatické potíže a taky termín jako "larvovaná deprese " pak je větší problém.....myslím , že právě Toni ví o čem píšu....pro ni je ještě problém něco udělat natož někam vylézt....ale věřím , že to postupem času taky dokáže!!Chce to čas..a hlavně i ta psychoterapie je také důležitá.TONI- jak se cítíš ještě máš problémy po gastru? Třeba to bylo jen škrábnutí v krku...a pak nastal panický strach a proto si měla pocit , že se dusíš?? Napiš , jak je ti a jaké , že bereš to AD a jak dlouho?Luboši - já mám muže staršího , taky se někdy nepohodnem , ale jinak jsme v poho..:-)))) to je dobře , že si užíváš vnoučátek, s tou prací je to bída všude , bohužel..-(((((.Mějte se hezky
Halina, 10.07.2008 18:28:37, IP: ***.***.9.57, #56504Tak to je pěkná blbost Jarmilo........moje dcera je postižená a když jsem pro ni teď hledala brigádu, našla jsem asi 25 organisací, které se starají o zařazení nemocných, mentálně postižených, psychotických a i jiných pacientů........a pracují po celé republice.........depresivní pacient určo práci najde, když pracují i těžcí schizofrenici a mentálně postižení lidé........
..
No ty Romano se pak nediv, že máš depky, když děláš takové blbosti s tatínkem, každá normální ženská by ho poslala někam a věnovala se své rodině a nä vydírání by neslyšela ...........nesnáším soběstačný chlapy , kteří se o sebe neumí postarat......tohle je možné jen na venkově, tady v Praze by žádná ženská takovou blbku nedělala.....nikdo nemá právo druhé vydírat, já mám také trochu cukrovku a nikoho neobtěžuju, naopak všem pomáhám.
Malina, 10.07.2008 18:56:20, IP: ***.***.113.254, #56507To by mě zajímalo, kdy Halina všem pomáhá? Ji ještě zbyde nějaký čas mimo vysedávání na netu ?Jedině s čím pomáhá, tak lidem na diskusích. Ale do hrobu. Hi,Hi,Hi
Halina, 10.07.2008 19:25:16, IP: ***.***.9.57, #56509Co kecáš ty trdlo prdlo Malino.........dnes jsem uvařila dcerušce výborný oběd... kynuté meruńkové knedlíky s jahodama a s tvarohem .......a pak jsem nakoupila a koupila kočičkám nové hamánky a vyprala jsem a ještě jsem byla u své známé na pokec a hodinu volala babičce aby nebyla sama a ještě starší dceři po telefonu radila jak udělat palačinky .......to sem ale hodná
A tady jsem poradila hloupé Toni,jak má zamést s propadlicí, také Romaně, jak vyrazit sobeckého otce a Lubošovi, jak se zbavit ožralého 70 letého dědka .....i Jáje, která zjevně nemá žádné vzdělání, protože píše hrozné hrubky........Jájo s takovou neprorazíš teda....ani u soudu, budeš za blbku všude...
Malina, 10.07.2008 19:44:58, IP: ***.***.113.254, #56511Opravdu zlatý člověk ta Halina. Kdybyste ji tady neměli, tak jste ztraceni.
A co má pořád s tím 70 letým dědkem? Luboš jasně psal, že má přes padesát a není to žádný ožrala ale obětavý otec rodiny, s kterým je manželka spokojená.
Ona snad ani neumí číst.Ale nasírat, to ji jde.
Halina, 10.07.2008 19:53:33, IP: ***.***.9.57, #56512Ne je mu 70 let .....ty jsi tupá .........a dceři je 40 let.........seznámili se v hospodě , když on hrál na automatech a ona tam dělala ficku a půjčila mu 30 000 a pak měla manko.......jak romantické seznámení s plesnivým dědkem......ted s ním má dvě děti ....Luboš je blázen.......tohle by se u nás nidky nemohlo stát.......moje dítě nikdy nebude pracovat v putyce , protože má vzdělání a úroveń .........tady sou lidi fakt........ted opravdu vidím, že lidi si za svůj život můžou sami, Luboš, Romana, Jája, Toni, Marcela Prdlá 1, Marcela Trhlá 2, Sońa s kamionem ......jéééééé.....
Martas, 10.07.2008 19:54:17, IP: ***.***.1.78, #56513Malino já vím , že máte pravdu , ale pokud budete psát na adresu H.......ona je nemocná a tak opravdu nemá cenu dál řešit jí.
Halina, 10.07.2008 20:04:09, IP: ***.***.9.57, #56514Ty jsi pako Martas........jak vidíš Malina všechno pečlivě čte a stejně prudí, přestože ste se dohodli, že nebudete reagovat .......hihi.....jo mám pravdu Malino Blbino.........je mu pade dědkovi.......a jí je asi 25 .....jééééé, fuuuuuj....v takovým věku má mít muže k sobě a ne starýho ožralu, co málem propil vlastní dům........hlínááááá:-):-) Nedivila bych se kdyby měl Luboš i hloupá vnoučata po takovým tatínkovi .........to sou věci .......
Marcela 1, 10.07.2008 21:27:27, IP: ***.***.109.12, #56523Halino, jsi neskutečná kráva, budu to psát donekonečna, protože je to pravda. Tvoje děti mají možná vzdělání a úroveň, ale po matce ji nemají. Copak děláš ty za práci? Podle toho co píšeš se flákáš doma a NADÁVÁŠ LIDEM. Mezi námi jsi toho teda moc za den neudělala, podle toho co píšeš, moc pilná nejsi.....hihihi...
Soňa, 10.07.2008 21:32:05, IP: ***.***.115.22, #56528Ahojky lidičky. Hrozně ráda čtu, že vám je líp. Odpoledne se udělalo hezky, tak jsme vyrazili alespoň na 2 hodiny ven. Asi bych se doma zbláznila. Zítra máme naději, že se pojedem odpol alespoň na chvíli koupat. Naděje umírá poslední.
Mladší dcerunka je opravdu nemocná, má angínu jak vyšitou. Dostala rychlý antibiotika na 3 dny a stříká si něco do krku. V pondělí jedem hned na kontrolu a jak to doktorka odsouhlasí balíme a odvezu jí na tábor. Bylo mi jí dneska líto. Byla hrozně smutná.
Zítra snad znovu alespoň na víkend přijede ten můj hrozný kamioňák. Tak bude zase chaos. Nestíhá myčka, kamna i pračka. V neposlední řadě i já. Ale stejně se těším. Uvaříme něco dobrýho, musím něco vymyslet.
Je mi tu s vámi dobře, i když nepíšu asi tak záživně, ale chci, aby jste věděli, že tu jsem.
Jájo, držím ti moc palečky na ten rozvod. Musíš mu to nandat. :-))))
Sluníčko do bolavých srdíček.
Soňa, 10.07.2008 21:37:12, IP: ***.***.115.22, #56530Marcelko, nech ji. Já už na ní nereaguju a zatím se může podle nadávek vzteknout, ale mě k tomu nepřinutí. Fakt. To ti potvrdí každý. Občas je to hrozně těžký, ale mě už to jde taky dobře. Nech ji být. Teď to bude asi brát, že reaguji na ní, ale já reaguju na tebe.
debilce, 10.07.2008 21:51:13, IP: ***.***.69.26, #56532halino jsi kravka a kecáš
Halina, 10.07.2008 22:28:46, IP: ***.***.9.57, #56537
Jasněže mám úroveń, do hospůdek chodíme tak max pařit a na oběd, ale aby tam moje děti lovily, tak to teda nééé..........to by bylo fiasko , kdyby mi přivedly domů chlapa, co jezdí s kamionem , nebo štamgasta z putyky, nebo dokonce nějakýho propadlíka jako má Toni.........prčáááá.........Toni vyraž pro rohlíky , do rána to možná stihneš , když polezeš po čtyrech, jinak už to nejde , co ?? ......až příde dceruška ve dvě v noci ze zábavy, tak si dá čerstvý rohlíček .....jéééééééé.....nebo taky by mohly přivést nějakýho , co by vyžadoval bílé košile a kritizoval by, jak jsou vyžehlené......jéééé.......ten by letěl ze schodůůůů..........trojnásobný kopanec .....lidi vy ste se tady zbláznili ........