Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    

Diskuse - Deprese v těhotenství

Irča, 16.12.2011 17:34:09, IP: ***.***.247.164, #156122
Tak já popíšu, co teď jsem si provedla. Tak jak jsem snížila mi bylo dost divně, ale jako jsem si říkala, že zvládám, ale byla jsem taková furt nasraná, na děti, na manžela, měla jsem takovou agresivní náladu, přesně, jak to popisuje Eicul, že bych nejradši někoho zavraždila a po té, co mi Nikol vysvětlitla a i jsem si někde přečetla, že to je taky příznak depky, tak jsem si to vztáhla na sebe. Tu agresivitu jsem vybila dovnitř a začaly šílené stavy úzkosti, příšerné myšlenky. Prostě fuj fuj. Celý den se klepu, dnes jsem v Brně a teda hodně špatně se mi to před spolužákama skrývalo. Volala jsem dok, tak ta řekla opět o půlku navýšit. Je to vážně naprd. Mně už se to totiž neomezuje jen na něco, spíš tak nějak na všechno, furt smutná, bez nálady, chce se mi brečet.
karen, 16.12.2011 20:28:48, IP: ***.***.174.89, #156129
ahoj holky tak koukám, že docela válčíte. irčo určitě to bude tím snížením léků prostě se musíme smířit s tím, že ty prášky budem muset brát celý život než se dostat do těhle stavů. když mi bylo zle tak jsem se taky těžko přetvařovala. Ty myšlenky zkus brát jako příznak depky a snažit se je nepřipustit k tělu. neboj zase bude líp. pamatuju si, kdyžž jsem sem napsala poprvý tak jsi mi přišla hodně vyrovnaná se sílou depky zvládnout. A ty to zase zvládneš znova.
Eicul proč nezkusíš nechat děti manželovi a zkusit si občas udělat čas jen na sebe zajít si na kafčo s holkama nebo si udělat pěknej den masáží nebo bazén prostě sama pro sebe bez dětí není se za co stydět každej potřewbuje chvilku klidu a jít mezi lidi. Mám kámošku a ta to tak dělá a já to hodlám pak taky ptak praktikovat. Ta si zajede do bazénu s mamčou nebo jedou na muzikál nebo divadlo taky sama přizná, že chce mít čas sama pro sebe. Musí taky ty chlapy pochopit, že i když nechodíme do práce tak je to záhul s těma dětma a i nápor na psychiku a do zblbnutí. oni sice chodí do práce, ale přijdou mezi lidi a je to takový jiný. my už to máme dohodnutý dopředu:-) už jsem ho na to upozorňovala
karen, 16.12.2011 20:30:38, IP: ***.***.174.89, #156130
omlouvám se za chyby ležím u toho:-)
Irča, 17.12.2011 12:30:44, IP: ***.***.38.66, #156152
Já myslím, že je to normální. Chvilku je jakžtakž, chvilku je hůř. Ale mám zjištěno, že lidem je to fuk, jak Ti je. I lidi, co to o mne ví na mně nic moc nepoznají. A je to tak lepší. Dokážu i dělat, že se směju. Ale ty myšlenky na smrt a taky si třeba přečtu v novinách, jak někdo spáchal sebevraždu a začnu rozvíjet různé konstrukce a motám se v tom, motám a nejhorší je, že v takových chvilkách. Kdyby se na to koukal někdo z venčí, tak Ti řekne, že to musíš zastavit. Jde to tak strašně blbě. Jinak já ty prášky musela alespoň zkusit snížit. Ono je jedna věc být na minimální dávce třeba leta a jiné je být na maximální, což bylo u mne.
Nikol, 17.12.2011 15:27:21, IP: ***.***.95.194, #156154
Drz se, Irco. Ja jsem v poradku, akorat utahana jako kote, porad marodim a Pindici vstavali dneska v pul seste, mala se pokakala a kluka vzbudila kocka. Otevrela si dvere do loznice a sla spat k nemu do postylky, tak si s ni povidal. Ted mi oba usnuli a ja se jdu na chvili taky natahnout. Jo holky, dneska prisel svara a tchan a sli jsme s deckama na chvili ven a ja zamkla, ale klic jsem nechala v zamku, nejenomze tam byl, kdyz jsem se po hodine a pul vratila, ale ani nas nikdo nevykrad. Mam pocit, ze muj strazny andel ma dneska migrenu. :-)
evinaH., 17.12.2011 21:03:20, IP: ***.***.180.186, #156159
Zlepšilo se to po dětech, né po letech.:-)
Jinak jsem stále na štíru se spaním.Vstávám běžně ve čtyři, pět, jenže jsem pak přes den docela mrtvá.
evinaH., 17.12.2011 21:08:28, IP: ***.***.180.186, #156160
s tou holkou to zas bude něco - potřebuju, aby fakt poznala, že nad tím nemávnu rukou.zapřáhla bych ji do předvánočního úklidu - ale bude protivná jako činže a máme po příjemných vánocích.Byla protivná i u příbuzných na návštěvě, docela jsem koukala, co si tam dovolí.Asi to budu řešit jako když byla malá - půjde prostě do jiný místnosti.Největší chuť mám sbalit jí věci a říct a´t se teda jde živit někam sama a dá mi už konečně svátek.Je s ní doma akorát zle.Malá ji nesnáší, protože jak ona občas nespí doma, občas jo, tak je jí to asi divný...Ve škole jí vychází čtyřky a ona je spokojená...vždyť pětky to nejsou, tak co...Co s tímhle jinýho než ji umlátit? Máte někdo nějakou radu? já teda nevím, co s tím.
evinaH., 17.12.2011 21:12:06, IP: ***.***.180.186, #156161
vím, už to vím - celej tejden bude makat, až se z ní bude kouřit.Dárek už dostala tak co... A udělám Štědrý den obráceně - prostě udělám stromek večer a dám pod něj dárky a malá je najde ráno - to ta velká ještě chrápe. Tak si to užijeme spolu a na tu káču se můžem v klidu vykašlat. Ať si nenávidí co chce.Ale na Štědrý den v rockovém klubu ji nepustím.Ona je to stejně sobota, od půl čtvrtý do půl sedmý ji bude mít bývalej, tak se klidně zamknu do koupelny a budu si tam číst. a je to vymyšleno... :-) Děkuji za to, že jsem se mohla dobrat řešení tím, že to tu napíšu.:-)
karen, 18.12.2011 18:17:12, IP: ***.***.174.89, #156182
když se ti uleví tak se klidně svěř. Alespoň to nemusíš dusit v sobě
eicul, 18.12.2011 22:53:24, IP: ***.***.215.170, #156194
Karen,ja davam děti manželovi,chodim na zumbu,a kafe s kamoškama by mě bodlo,jenže už problem,už už musimjit a vzit auto,jet 15-20km za nima,a při cenach benzinu si raději řeknu,dnes ne,raději zitra někam s rodinkou :-) Nemužeš řict že maš něco dohodle s mužem předem,ale to uvidiš pak sama že vše je jinak než si malujdeš.Jinak depka byla den a jednu noc,nevim z čeho,proč.... :-( asi zas z vanoc,fakkt jen spěch,penize a opravdu to neni jak bych ja chtěla :-( a mala ma od soboty 39teploty :-(
eicul, 19.12.2011 21:46:47, IP: ***.***.215.127, #156238
po dnešni navštěvě lekaře je peněženka opět lehči,mala ma zanět prudušek,pry virové,beruška mala,leži od soboty v horečkach dnes rano měla zas přes 39 teplotu tak sem na 8h frčela k dr.U mě jak na houpačce,holky mě nebavi nic,ani mě leos nebral vanočni uklid,okna,nic....jindy ve vaze větve nazdobené a letos jen věneček na stole a nic vic,prostě mě nic nezajima,není to nějaka forma depky?nevite?vubec se mě nechce do ničeho,ale fakt,někdy když je škaredě si nejsem schopna ani umit hlavu,tak stahnu do culiku a prdim na to,mam to takle tet posledni dny,snad se zlepšim,misto abych měla usměv na tvaři že sou vanoce a kluk bude štastny z darku atd tak mě ten usměv nějak nejde,dnes měl besydku ve školce to jsem byla teda štastna,měli to moc hezké a ja byla fakt pyšna,a pak to zas opadlo,ale vite co je zvlaštní,že až když se vracim domu tak tuhnu,že by to fakt bylo tim že sem pořad s dětma?bojm se aby se to nezvrtlo :-( nemate někdo zkušenost s tim taky?
eicul, 19.12.2011 21:50:42, IP: ***.***.215.127, #156239
ve středu mam doktorku tak ji vše povim.....a asi je to tim,že muj tata ma přitelkyni a nebude tu na vanoce,a bylt o zvyk,a navic od 26.do 30.12 tady mam tchyni a tchana a asi je to tim,jelikož mě nemaji radi,a ja si zas před nima přijdu jak blbec,jako když koukaji jak se staram o děti a jak a kdy udělam chybu,ale myslim,že o děti se stram dobře,co Karen?ty mužeš posoudit z fcb jak to vidiš ty?mě z toho hrabe,mam z nich splin,rada jedu k nim,vypadnu z domu a odpočinu si,ale u mě mam pocit že mě kontroluji....
Irča, 20.12.2011 9:16:31, IP: ***.***.38.66, #156255
Tak to, co popisuješ, Eicul, byly právě ty pocity, než jsem začala mít ty děsné úzkosti. Už mi z toho fakt hrabe. Obdivuju Tě, jak dlouho to zvládáš bez léků, mně je blbě i s léky. Faktem je, že jsem snižovala a pak jsem sama zkoušela snížit ještě o chlup víc a pak mi opět začalo tohle martirium, jsem jak nějaký závislák. Ono to je samozřejmě těma věcma, co se dějí kolem, ale já už pak ani nevím, čím to je.
eicul, 20.12.2011 9:25:43, IP: ***.***.215.136, #156257
fakt IRČO?T o me děsiš,zitra vše řeknu dr.dnes je mi oki,sviti sluničko,parada,jen nemužem ven když ma mala tak vysoke teploty...
evinaH., 20.12.2011 11:09:09, IP: ***.***.180.186, #156264
Eicul - taky mám dítě momentálně s teplotou a koukám na sluníčko za oknem.A poslední dva dny jsem ospalá a utahaná tak, že nevím, co se děje.Po úklidu ani stopy - i když původně snaha byla, velkou holku - cokoliv jí řeknu, nic neplatí, když šla kupovat dárky s kámoškou, řekla jsem jí, po čem se má podívat, v cuku letu to zapomněla a neví, že jsem jí to řekla, je neuvěřitelná.Jediný, na co myslí, jsou kluci a to by mi ráda vyprávěla, jak ji všichni chtějí ( mají to v rodině, babička z otcovy strany i otec sám to oba v jejím věku zažívali.:-) ) Jenže já to slyšet nechci, chci,aby mně poslouchala a s klukama se krotila, co to jen jde.Takže když zůstala spát u kámošky,jejíž máma byla na noční s tím, že děda jí to dovolil - měla spát u něj, naštvala nás oba a musím jí to teď dát pocítit.A je to jedno s druhým. Navíc si u dědy sáhla na kamna, tak má teď ruku zavázanou a ani s nádobím nemůže pomoct.No, aspoň jsem jí dala peníze, z letáku hypermarketu VYSTŘIHLA OBRÁZKY, aby přesně věděla, co chci koupit a poslala jí s tím po škole nakoupit.
Proč to píšu - Eicul, může se to možná zvrhnout do toho, co říkala Irča, ale možná je to jen únava psychická i fyzická - máš dvě děti a z toho jedno nemocný, třeba pro mně je dost logický,že Tě vánoční úklid nechává klidnou. Do toho příbuzný a jejich způsob prožívání vánoc - můj táta je depresivní, o vánocích vzpomínal třeba na kámošku, co mu zabil její manžel atd...A mnoho let po sobě mluví jakoby z legrace o tom,že stejně skočí pod vlak...atd... A když s tím začal letos, takový to ... co kdyby se se mnou něco stalo... totálně mně to vnitřně rozhodilo a vedlo to k hádkám s bývalým o každou kravinu.Až dokud mi nedošlo,že ... to je prostě můj táta, vánoce jsou mu fuk, nic nepotřebuje, nechce, nic ho nebaví, protože jeho vánoce jsou prostě depresivní. No - nic novýho pod sluncem.Takže tak - nestresuj.Vánoce jsou o pohodě a i kdybys nestíhala večeři - v takovým McDonaldu budou dost dlouho na to, abyste něco pořídili tam. Dělala jsem tam a vánoční směny byly nejlepší.:-) Tak se drž.
Irčo, taky se drž, možná nejlíp prášků, ale taky věcí, o kterých si řekneš - to by mně mohlo bavit, to by mi mohlo chutnat, to bych chtěla zažít... Podle jedné místní maminky, kterou jsem tu potkala - na mateřský začala dálkově studovat, já jsem si říkala, jak je oproti mně dobrá - a pak jsem ji viděla, je vyřízená, ospalá na první pohled, nepracuje i u Tebe nějaká únava a vyčerpanost? Dvě děti a škola?dokud je to relax, tak asi O.K., ale jak to překročí nějakou mez je toho možná moc.Hezký advent a hlavně klidný všem.
        Předchozí   1 .. 239240241242243244245 .. 272      Následující
Přidat příspěvek k tématu Deprese v těhotenství
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.