Diskuse - Deprese v těhotenství
evinaH., 03.01.2012 9:00:00, IP: ***.***.180.186, #156731copak je s Váma holky? Žijete? Co? Lindo?
eicul, 03.01.2012 23:14:06, IP: ***.***.215.12, #156772Občas se to tu zasekne a pak zas člověk nestiha čist přispěvky....u mě polojasno,rano asi depky hned po otevření oči,je to jako kdyby mě někdo vzbudil ze strašně hlubokeho spanku a ja byla ještě napul v něm,takže to neni depka jako depka,tak co to je do haje??? Mam menses,tak nevim,ale po hodce se vždy nastartuju a funguju cely den uplně užasně,spokojeně,s usměvem,tak ja nevim...dnes navic užasne sluničko,parada už v 10h sme byli venku a na 12.30h se vratili a v 14.30h už sme zas trajdali,takže parada!Pomohlo mě potkat sousedku a pokecat a potkala sem i kamaradku takže parada,to mě chybělo,už aby bylo jaroooo!A ten vzduch dnes fakt jak duben.Tak uvidim jak bude rano,zda jasno či polojasno,jak jinak to mam nazvat když podle dr.jsou to dny ktere ma občas každy,jen ja byvaly depresař za tim něco hledam!Holky dobrou..jdu pod peřinu :-)
Irča, 04.01.2012 10:21:17, IP: ***.***.38.66, #156786Tak tohle přesně znám, ale je super, že pak celý den Ti je OK, to zas u mne teda takhle není. Já mám spíš ale furt ty stavy úzkostí, člověk cítí jakoby osamělost, smutek a vše dohromady. Takže pokud tyhle stavy nemáš, tak je to pohoda.
eicul, 04.01.2012 22:08:47, IP: ***.***.215.12, #156822to nemam no,taky sem rada!
eicul, 06.01.2012 9:31:00, IP: ***.***.215.87, #156865Holky,teda změna počasi na mě pusobi,dnešek fakt blby den.....a to je teprve rano,vše mě rozhodí a ještě sem na bodu mrazu s naladou.Jak je vam?ja rano depku,už to nebudu hrotit,sice trvaji tak 1min ale asi by to chtělo něco s tim dělat,takže porada s lekařkou a pokud to pujde nasadit leky,ale zas když je mam jen po ranu tak ja nevim,ale je to možna ten spouštěci signal,že se zas v mozku neco děje,že chybi serotin nebo jak se to jmenuje ... :-) Irčo jak je tobě?pusobi na tebe počasi?na mě pusobilo vždycky,i jak byla tehda ta vanice asi před 3-4lety tak to sem měla taky divne stavy.
evinaH., 06.01.2012 10:13:36, IP: ***.***.180.186, #156867ahoj, já odpovím, jak je mně: asi tak čtrnáct dní jsem dost dobře spala - 8 i 9 hodin.To se na psychice projevilo, myslím, pozitivně.A na dnešek jsem skoro nespala.Jestli nebude do třech dní úplněk, tak netuším, proč to tak je.fakt je, že jak mně tak bavilo žít, bavilo mně i vařit a uklízet - tak to tu vypadá jako u lidí .- ale dneska jsem vyřízená.Tož tak!
Irča, 06.01.2012 14:25:00, IP: ***.***.38.66, #156873Podle toho, co Eicul popisuješ, se mi zdáš ještě docela v pohodě. Pokud nemáš období naprosté nespavosti a denních úzkostí, asi to tak hrozné nebude. Už tím, že jsi tím někdy předtím prošla, tak to má vliv na to, jak třeba některé věci vnímáš, ale myslím, že to s Tebou teda nijak strašné není, alespoň podle toho, co tedy píšeš.
eicul, 06.01.2012 23:07:49, IP: ***.***.215.41, #156897No Evi,to znam,jak člověk spi dobře je mu dobře a vše jde lip....i ten uklid,to mě povidej,posledni dny mě totiž nebvai nic,mam zimnice což spojuji k depkam,ale ty ja nemam,jak píše Irča,fakt jen po otevřeni oči rano jinak ne,ani uzkosti,ani nic jineho,je fakt že mě trapi že nemam tady kamarady,laka mě to opět zpět do města kde sem vyrostla,ale tam taky nikdo neni,kAŽDY PRACUJE A NENI ČAS....prostě až bude jaro a budem venku bude lip,Irčo maš pravdu,tim že sem to už několikrat zažila,je vše co se mě děje k zamyšleni zda to něco neni k tomu,moc se pozoruju,jsem i vic vnimava no někdy asi běs.Zitra jedem pryč a ja se těšim,pokecam s kamaradkou,Ondra si pohraje a manžel pokeca a mala bude spokojena jelikož ma rada změny a na každeho se směje.......
Jinak jsem tady u nas měla kamaradky,co nastoupily do prace tak se ani neozvou,ani sms nic...ale pohlidat děti když je třeba to sem dobra...a pak zas měsic dva nic...a co mě užira?měla jsem tady jednu fakt fajn kamaradku,děti nam od pul roka spolu vyrustali,mohla sem se na ni spolehnout i kdybych ji volala o pulnoci,trvalo to takle necele dva roky,chodily sme ven s dětma,na kavičky,na hřiště....jak sestry,a pak přišla třeti a ja šla bokem,nějak sem z toho do dnes hotova,je to teda byl to v zaři už rok,a mě to pořad trapi,koukame si do oken,občas prohodime par slov,pokud jedna z nas potřebuje něco co nema doma tak si pujčime,ale tim to konči,děti se odcizily,a mě je to lito,a proč?nevim v čem byla ta druha lepši,ale ze dne na den kdy nam děti společně šli do školky mě začla přehližet,ignorovat,nějakou dobu dělala že mě nevidí,ja doma brečela,manžel byl na bednu že to pejde atd...pak se to srovnalo do te faze skrz pujčovani věci vic nic,a mě se o tom zda,několik noci,dokola,vzbudim se a jsem smutna,možna je to skryta přičina trapení,nikdy mě neřekla co se stalo i když sem se ptala,jednou kdyžuž byla tet mala na světe mě pozvala ven na kavu,ja blbec byla rada a jak pitomeček přiklusala,a po 10min mě řekla že jde s tou druhou k ni na opekani buřtu,připadala sem si jako blbec,stojici tam jako tvrde Y,chtělo se mě strašně brečet,bylo mě lito maleho ktery si šel s radosti hrat k nim za kamaradem,pak sem to vzdala,nikam nelezu,začla sem byt s dětma sama a nějak mě z toho hrabe,tamty dvě kamaradky začly na podzim chodit do prace tak sem tady zbyla opravdu sama,kluk nechce do školky,nenutim ho,jsem rada že je doma,že mě skoči k male jak potřebuji něco dodělat,ale nemužu ho branit kolektivu,tak po neděli zas aspo na tyden pujde,pak zas uvidim,jak nebude chtit tak ho nedam,i ředitelka řikala at ho nenutim,že je paličaty aby pak nezanevřel...on,mala a manžel sou jediny na koho ja tady mluvim,jsem vděčna za každou navštěvu ktera přjede,nebo kam my mužem,e jet,mam ocit že už se neumim ani vyjadřovat,kocourovi řikam at uděla haji,manžel se smal,ale mě do smichu nebylo,vždyt na všechny mluvim jak na děti,už i na toho skoro 4leteho klučinu sem tak začla mluvit,no fakt,jsem jak zblbla.Ja bych snad ani nemohla s holkama nikam na pařbu,co bych asi vykladala? :-)
Ja teda nevim jak ste na tom,vy ostatni?ja vim,děti odrostou a budu rada vzpominat,jsem rada že je mam,uživam si s nima každou minutu,ale někdy fakt blbnu,taky přeci potřebuji kolem sebe dospěle lidi :-) Tet sem vam to tady asi zamotala co,možna vam to nedava ani hlavu a ani patu....od března budu chodit s malou na cvičeni pro batolata at sem mezi lidma :-) je ja jdu raději spat holky,nějak se do toho motam a pak bych vam tady psala co vše mě tiži a co v sobě dusím!Přeji všem hezky vikend!pro nas na mateřske je jedno zda je vikend či pracovni tyden,ja to nerozeznam,jen že je tet manžel doma :-)
evinaH., 07.01.2012 8:01:47, IP: ***.***.180.186, #156908eicul - sociální izolace dělá svoje, znám to.Kdykoliv jsem přišla do nový práce, dokázala jsem hned s někým kamarádit. Sem jsem se přistěhovala je to tři roky, malá si hned našla kámošky ve škole - domluvila mi s mámou jedné z nich, že se sejdem na kafe, přišla ona sem, já k nim, miminko se jí moc líbilo, sama má tři děti. Pracuje v konzumu.Jak malá vyrostla, nedostanu ji k nám, ať jí říkám cokoliv. Ještě se tu bavím s jednou, má holčičku o rok mladší a taky Elišku.Začala studovat při dítěti vysokou, stará se o zahradu... Mou dceru si přidala na FB - ona se umí bavit s lidma, s ní hned každý kamarádí, přitom je jí teprve patnáct, co si bude říkat s holkou, který je přes dvacet a má dítě...možná je jí i víc,nevím.Už jsem si asi zvykla, že když si pokecám v zelenině a v obchodě s prodavačkama, tak mám dobrý den.Někdy potkám i Zdendu - je hasič profesionál a pořád mně láká na tu jejich zbrojnici v Plzni.Jenže se ho bojím, aby návštěva nepřešla v něco, na co se fakt necítím, protože on je o pár desítek let starší a já jsem prostě na mladé maso.:-)))) Povídá se s ním ale skvěle. A pak si každý den několikrát píšu s kámoškou e-maily, ona má e- shop, takže je na mailu skoro pořád.Koukám na pořady o vaření a kolikrát si říkám - sakra bych taky mohla pozvat pár lidí na jídlo, ale nemám se k tomu a jsem typ, co za chvíli se bude lidí hrozně bát a radši si zaleze s knížkou.Takže Ti rozumím a nemůžu se dočkat cesty k psychiatře - nebyla jsem tam měsíc! S tou se taky bezva povídá. A obdivuju - na cvičení s místníma ženskýma bych nešla. Nevím, mám blok...
Irča, 07.01.2012 11:38:48, IP: ***.***.38.66, #156913Já má opět od rána úzkostné stavy, znáš to, Eicul? Nebo spíš mýváš tu depresivní náladu a na úzkosti až tak moc netrpíš? Šla jsem hned ráno s dětma ven, ale moc se mi to nezlepšilo.Většinou je to hned od rána, člověk se vzbudí a má knedlík na prsou, nemůže se nadechnout a stísněný pocit v žaludku. Většinou během dne to zůstává a večer se mi to trochu mírní. Třeba včera odpoledne jsem to náhodou neměla a to je taková paráda, nemít to. Chvilku si oddechnout. Mne taky chybí hodně kontakt s lidma a to pak právě člověk přemýšlí nad takovýma pitominama.
VGjAxqlbIJrwFjXTxNx, 08.01.2012 10:30:37, IP: ***.***.216.225, #156960Please keep thrwoing these posts up they help tons.
aayltRAYtQDUX, 08.01.2012 12:58:33, IP: ***.***.105.174, #156995Fell out of bed feeling down. This has birtghneed my day!
CrfVOGns, 08.01.2012 13:05:50, IP: ***.***.26.42, #156999No qusetion this is the place to get this info, thanks y'all.
MKchAAMEHj, 08.01.2012 14:55:17, IP: ***.***.216.60, #157026I will be putting this dazzling isginht to good use in no time.
BnEfccaRNUpktgjiH, 08.01.2012 15:43:12, IP: ***.***.216.60, #157043A good many vluaables you've given me.