Diskuse - Deprese v těhotenství
Irča, 12.03.2011 19:12:52, IP: ***.***.63.232, #129702Já se ani tak nenaštvala, přišlo mi to spíš líto a přišlo mi to zbytečné a k ničemu. Člověk tady za tu dobu leccos na sebe odkryl a k čemu to pak proti tomu druhému používat? Já jsem dokonce psala Tereze, že bych si i to její dítě vzala, tak nějak jsem skrytě doufala, že tím pochopí, že spousta lidí by o to malé stálo. Vždyť jsem i o třetím dítěti uvažovala a stále i uvažuju, jen teď bych se opravdu bála zdravotních rizik a toho, že by si manžel neporadil, kdybych si eventuelně musela jít lehnout na rizikovku nebo nakonec i kdybych byla doma a musela ležet, abych si nepotrhala tu jizvu, jak mi tvrdil ten doktor na sále.
On se ten život zas tak moc nemění a ty postoje taky ne, takže zmiňuju úzkosti, protože mne stále trápí, ale zase nepíšu nebo se snažím nepsat jen o tom, myslím si.
A Tvůj názor na tuto věc je zcela jasný a nedá se popřít, že se ho i ve vlastním životě držíš. Tj. že sis nechala obě holky, ačkoliv mnoho žen na Tvém místě by to třeba neudělalo. Jenže ne každý takhle uvažuje.
Irča, 12.03.2011 19:20:43, IP: ***.***.63.232, #129704A máš pravdu, já jsem se nikdy nesetkala s tak proti rodinným a proti dětském názoru. Třeba Lenale vyjadřovala svůj strach a pochybnosti ohledně mateřství, ale ne to, že by za to sebou opovrhovala, že by se za to nenáviděla, že by zradila vše, co si v životě předsevzala. Že se jí za to budou jen druzí smát. Že těhotnýma opovrhovala nebo je spíš litovala. Že embryo si nic nemyslí, že to je jen shluk buněk.
Irča, 12.03.2011 20:57:19, IP: ***.***.63.232, #129706Zrovna tady si čtu Instinkt ze dne 20.ledna 2011, je tam velký článek, porodím vám dítě, za 350 tis. Kč aneb zasluhují trest ženy, které pronajímají dělohu? Vcelku zajímavá debata o etičnosti nebo neetičnosti toho, nechat si odnosit dítě cizí ženou. Faktem je, že spousta žen dnes z nějakých zdravotních důvodů dítě mít nemůže a pro ni je tady to řešení.Na druhé straně nechat si odnosit dítě cizí ženou jen abych si nezkazila postavu je dost šílené.
jiřina , 13.03.2011 16:26:47, IP: ***.***.29.47, #129731ja jsem v těhotenstvi brala diazepan a ditě je zdravi
eicul, 14.03.2011 14:36:31, IP: ***.***.166.34, #129760Diazepam,mam od dětskeho malemu na vysoke horečky,ale nikdy sem pořadně nečetla na co je,jen vim že kvuli febrilnim křečim a zanět moz.blan.Jelikož sem měla depku o vikendu tak občas přemyšlim co bych si vzala kdyby bylo nejhuř a nebylo po ruce nic,mam diazepam a rivotril,ale zatim to zvladam....jo Irčo,ja si myslim,že i ten "shluk buněk" asi už něco citi nevim no,asi každyho nazor a věc...nevracejme se k tomu,a jedme dal v diskuzi....
tralala, 14.03.2011 15:36:22, IP: ***.***.166.229, #129764Teď jsem četla na Netu, že ústavní soud právě zrušil baliíček škrtů v sociální oblasti...Nevím přesně, jak to pochopit. Třeba tam napíšou víc...Že by vrátili zpátky porodný? To se mi nějak nezdá..
eicul, 15.03.2011 8:41:41, IP: ***.***.166.34, #129799Tralala,ja taky v noci blbě už spim stejně jako u prvniho a to mam ještě 3 měsice čas...jen jsem ti chtěla že sme taky byly na dovče a Ondrovi byly 3měsice a par dnu a bylo to super,byly jsme také jen Čechy a spokojeny všichni i maličky,dobře mě na horach spal a leto sme užili jako naše prvni společna dovča.Tak tě v tom podpořim,neni se čeho bat.Ja si řikala doma vždy najdu lekaře jak se něco stane,viš takove ty uzkosti co kdyby....ale parada,jeli jsme teda do Beskyd což je pro nas druha strana čech.A kdy maš termin?Ja jdu zitra na cukrovku a na ultr.tak jsem zvědava posledně se neukazalo co čekame...ja myslim že holku tak uvidime komu se vic poštěsti,zda mě či chlapum doma.
eicul, 15.03.2011 8:50:21, IP: ***.***.166.34, #129802Irčo,uplně tě chapu,měla jsem to stejny jak sem komunikovala bylo fajn ale jak byla chvilka jen pro sebe bylo to špatny...takže tě chapu a jsem rada že tet sem na tom takle i když s obavama že se vrati vše čeho se bojim.Tet dva dny mam dobry mam to spiš po ranu,ale fakt to začinam přikladat těhu.Užij si hory,odpočin si a ja vim zkus vypnout i když to asi moc nejde.Ja mam maleho ve školce ještě doberem 5dnu jak je podle zakona k mateřske a začnem od dubna na cely měsic,a ja sem rozhozena jak ho mam doma tak si řikam musim ho zabavit a věnovat se mu až mě to vyčerpa,a jak je ve školce jsem v pohodě,jenže je asi po mě ma rad kolektiv tak vim že je spokojeny.Ale představa že bude chodit už denně mě děsi stejně jako ho mit doma,no rozhozena sem z toho nějak moc,až bude druhy asi budu rada že mam na něj čas a starši je ve školce,ufff.Prostě si potřebuju odychnout a jsem za tu školku rada a řikam si no co tak si ho necham občas doma,ale tot otazka zda on bude chtit když se mu tam libi.Chavli mě ho že je napřed oproti vrstevnikum tak jsem pyšna a mužu řict že mě to i pomohlo,ale ta představa že už neni jen muj mazanek a že už děla prvni kroky ve svem malem dětskem životě....no snad budu ja v poho stejně jako on.Irčo asi sem uplně odbočila od tematu,ale nějak to muselo ven.Užijsi to a pak nam pisni jak si vše zvladla.
eicul, 15.03.2011 8:53:48, IP: ***.***.166.34, #129803Ještě k těm soc.davkam a škrtum,Tralala nemyslim si že se umoudři a vrati porodny,šetři kde se da :-( bohužel na tomto zrovna nemuseji.
Jen se tady zeptam,slyšela jsem že porodne se dostavalo za placentu,kterou vlastně pak použiji na leky atd pokud je to pravda,nevim proč bych jim měla nechavat placentu po porodu,je i možnost ji nechat zmrazit pro sve " jakoby" horši časy,pry se da z ni potom dělat spousta leku či nějakych prvku pokud někdo nedej bože onemocni v rodině,čim je mysleno asi matka či ditě,ale to jen co jsem slyšela z doslechu a celkem by mě to zajimalo jak to vše je.
Irča, 15.03.2011 19:09:35, IP: ***.***.56.228, #129857Ahoj holky, díky za podporu. Takže Ti, Eicul, asi tyhle nepříjemné myšlenky nejsou cizí, viď? Je to fakt nepříjemný.
eicul, 15.03.2011 21:21:24, IP: ***.***.166.34, #129867Cizi teda rozhodně ne...ale dnešek byl super,i jsem vygruntovala cely dum a přidala k tomu okna tak hlavně at neprši a mužu na ně ještě chvili krasně koukat jak se lesknou.Jinak dobry,rano jdu na cukrovku a pak na ultr.tak uvidim co na mě zas padne tam,snad nic.Jen mě dnes napadaly myšlenky kolem meho taty,a raději jsem je zahnala....holky dobrou...Irčo a jak bylo?
Irča, 17.03.2011 6:59:50, IP: ***.***.56.228, #129935Tak jak, holky? U mne je to tak nějak střídavě. Jak se hýbu, je to lepší. Dnes ale uplakané ráno, tak zase nic moc.A co Vy? Ať si pořád nestěžuju.
Irča, 17.03.2011 12:59:52, IP: ***.***.56.228, #129954Uvidíš, barák je barák a klid je zase klid. Když by Tě vyplatil, tedy čistě teoreticky, co by sis za to u Vás mohla nebo nemohla pořídit a naopak, když budeš vyplácet Ty jeho, tak zase budeš asi potřebovat pomoc přítele, takhle by sis asi stála na vlastních nohách, ne? Prostě si sedni a napiš si pro a proti.
tralala, 17.03.2011 13:21:21, IP: ***.***.166.229, #129955Jo, máš pravdu byla bych samostatnější a každý bysme měli svoje. Jen ten prostor by mi chyběl. Přece jen jsem tady jak sardinky a to bysme byli v každým bytě.. Uvidím, jak to dopadne. Pomoc přítele bych potřebovala, do doby než budu zas vydělávat. Pak bych to zvládla finančně sama, ale přítel by chtěl být logicky s námi a tak by se mohl v "mým baráku" cejtit blbě. Ale spousta mých kamarádek to tak má. Teda většina, tak, že jsou baráku svých přítelů nebo manželů...tohle by byl opačnej případ...
eicul, 17.03.2011 14:16:02, IP: ***.***.166.34, #129960U mě taky srřidavě.V noci mě bylo tak zle že sem se bala že na mě jde předčasny porod,fuj takove křeče a na bliti,pak se přidala depka,ze strachu že se děje něco špatneho.Ale samo to odeznělo,oboje a malé sebou v břiše hazi....jen se nam opět neukazalo.Tralala je fakt že barak je barak,zahrade pohodli co se toho tyče,ale i větši investice,naklady na udržbu,pro děti je to sice užasny,ale vše ma svoje,ja v bytě byla spokojena,pak mě ruplo že chci barak,tak sme koupily barak a vydaje se zvyšily...opravdu je lepši si sep
sat pro a proti taky jsme to udělaly než sme to koupily.Hlavně teda ja nevim jak na tom si finančně,ale vyplatit taky asi nebude levny peniz že?