Diskuse - Deprese v těhotenství
Irča, 21.03.2011 15:29:34, IP: ***.***.63.232, #130174Já bych taky řekla, že ten porod je hodně velký nápor a podepíše se to na hormonální hladině a tím pak na psychice. Mně to právě takhle tvrdila psychouška. Prý ženské v těhu se s depkami lepší a po porodu pak často nastává propad. Já se tak spíš houpu od toho 3. měsíce.
eicul, 21.03.2011 22:00:52, IP: ***.***.166.34, #130196Tralala,to bude dobry uvidiš.Nikol,jsem tet tak v pohodě že se až divim,jako před vysazenim AD což bylo v čevenci,prostě je mě super.S manželem pohoda,s kuliferdou taky,zitra ma 3 roky,a už se těši na dort.Na ten porod se snažim nemyslet,mam strach i z klasickeho porodu jako jsem měla před tim,tak uvidim.Irčo,a změna leku by nepomohla?mama brala citalopram a dobry a předtim něco jineho od T.a to nešlo to bylo uplně špatně až po 7měs.po změně leku vše ok a funguje už asi 4roky...
Nikol , 22.03.2011 9:18:42, IP: ***.***.97.93, #130214Eicul, ja se prave taky citim super, jako moje stare ja, uplne pred tim nez jsem mela deti. Ale doktor rikal, ze me jeste par mesicu na tech AD necha, dokud se neuklidni hormony, abych do toho zase nezklouzla.
Ale myslim, ze to bude ok, moje telo mi taky dava najevo, ze uz ty prasky nepotrebuju. Poprve za 17 mesicu, co beru AD jsem si zapomela vzit prasky v nedeli.
Irča, 22.03.2011 16:49:24, IP: ***.***.63.232, #130234Tak to se máte holky. Já zase nechci měnit léky, Eicul, dokud kojím. Malému je teď 7,5 měsíce. Tak ještě tak 1 a balím to.
eicul, 22.03.2011 21:49:45, IP: ***.***.166.34, #130258Co bališ? Nějak jsem se lekla....!
Jasně, mě netrklo,že kojiš,což by nebylo asi tet vhodné na změnu.Ale uvidiš jak to bude potom,třeba se to také srovna samo.Bylo by to fajn.
Nikol,ja je brala přesně rok,pak mě je i musela lekařka vysadit nebo změnit,jelikož seropram,se smi uživat po dobu 12 měsicu,nevim proč,ale ja se teda vždy na nich děsně srovnam,většinou po pul roce je to ok...jen ty začatky jsou strašny,ty vedlejši učinky jak to vyvolava depky ještě horši...ale vše je otazka par dnu.Což je pro mě nočni mura,to je to čeho se bojim,že jednou se to vrati a ty vedlejši začatečni učinky,pak už vim,že je to ok.Ale podstoupila bych to samozřejmě,kvuli rodině.Dnes jsem byla na kontrole u psych.a ok,i lekařka řikala že zařim!I ja se citim dobře.Vypsala mě na 7 tydnu neschopenku abych teda nemusela do prace,jelikož mě nevyšli vstřic,a chtěli mě dat na 3 směnny provoz což je nemožné k memu stavu..tak jsem rada.
Jinak jsme dnes sfoukavalynsvičky,bylo to super,krasne 3ti narozeniny a ta radost z jeřabu byla užasna,tleskal,skakal,no užasny!
Tralala,určitě nas informuj o situaci po navratu,držim palce!
Nikol , 23.03.2011 9:46:04, IP: ***.***.97.93, #130292Tralala, taky drzim palce.
Eicul, ja jsem na praskach skoro dva roky, s asi trimesicni prestavkou. Ja nastesti nemela takove vedlejsi ucinky po zadnych AD, mela jsem Sertraline a ted mam Imipramine, jediny vedlejsi ucinky byla nevolnost po Sertralinu a desna ospalost po Imipraminu. Jinak jsem mela po obou dost rychly zlepseni.
eicul, 23.03.2011 11:37:04, IP: ***.***.166.34, #130299To ja to měla vždy zhoršené na těch 10 dnu a pak parada....ale dnešni rano bylo špatné,ale po dvou hodkach sem se zase zajela do svych koleji a pohoda...
Nikol , 23.03.2011 12:58:13, IP: ***.***.97.93, #130301Ha ha, ja jsem se lekla, Eicul, protoze jsem cetla, ze po dvou vodkach si se zajela do svych koleji.
Tady je nadherne, tak se pujdeme projit.
Irča, 23.03.2011 14:38:29, IP: ***.***.63.232, #130304Dnes je fakt krásně. Nevím, jestli ty moje stavy taky nezpůsobuje to, že už jsem na té mateřské děsně dlouho. Nějak už mne to neuspokojuje. Ale zase při dětech toho tak moc dělat nelze. Já nejsem taková ta typická domácí pipina, že by mne bavilo uklízení, vaření, praní, žehlení, no znáte to. Jako udělám to, ale nějakou satisfakci z toho necítím. Potřebovala bych něco skutečně pro sebe, co by mne bavilo, jenže nějak ne na to přijít. Zase začnu chodit na italštinu, to mne docela baví, ale chtělo by to jěště něco. Vím, že třeba Ty, Nikol, máš těch aktivit hodně. Ty děti mne sice zaměstnávají fyzicky, ale psychicky myslím kde na co a to právě pro mne není moc dobře. Teď jsem teda nějaká i zdrchaná, na těch horách jsem si hla s krkem, při poslední jízdě jsem pěkně žuchla, měla jsem helmu a ani to podle mne žádný extra náraz nebyl, ale prostě od té doby nemůžu hnout krkem. Taky dobrý. Už jsem si na to dávala 5 náplastí proti bolesti, mažu si to Alpou, masíruju nějakých vibračním přístrojem od tchyně a furt nic moc. Navíc si musím postěžovat, že malý je děsný nespavec, kojí se snad co 2 hodiny a od 5 hodin ráno křičí, brečí a pak se vykecává. Myslela jsem, jak dopo zabere a ani to nezabral. Tak doufám, že nemá nervy v kýblu po mně. Každopádně malá od kámošky, jsou jí 3 měsíce, ta pořád spí, ve dne v noci. Já myslím, že naše malá v téhle době už taky spala alespoň 5-6 hodin v kuse.
Irča, 23.03.2011 14:41:48, IP: ***.***.63.232, #130305Jo, Eicul, a Ty ses ještě do práce nevrátila, ne? Měla jsi mateřskou do 3 let věku dítěte? Hale a to Ti jako chtěli šoupnout i noční, to je snad v rozporu se zákoníkem práce nebo není??
eicul, 23.03.2011 21:56:35, IP: ***.***.166.34, #130323No pravě,je to v rozporu se zakonikem,takže než se hadat,dohadovat,prosit praci na par tydnu před nastupem na mateřskou,jsme to s lekařkou takle vyřešily,navic si mysli,že by asi dopad pracovniho tempa neměl blahodarné učinky.
Jinak jsem vlastně dnes měla ofiko nastupovat do prace,byli ještě tak sprosty,že se mě neozvalo,a to řikali jak zavolaji zda maji praci na jednu směnu,tak mě dodělala věta-je,doufala jsem,že si to nějak zařidite-no to mě dostalo do kolen.
Svou povinost,nahlasit se před ukončenim mateřske jsem splnila,oni maji zase sve povinosti.
Jinak dnešek byl na mě nějaky naročny,nějak nejsem ve sve kuži...ale jak řikala lekařka,to neni klasicka deprese,to jsou stavy,ktere obzvlašt v těhu jsou diky hormonum,a každy zdravi člověk je pry také občas ma,což ja nevim,ja měla vždy depky jak hrom.Tak jak mě je jen trochu divně,tak hned koukam,hledam kde co se děje a čekam vybuch...hrozné že?
Irčo,neboj,určitě neni nervik po tobě,podle studie a i mě to potvrdil muj dětsky lekař,u děti do školniho věku depky nebyvaji,to by muselo byt ditě ve špatnem prostředí,mit k tomu podmět,a věřim,že to u tebe nema.Jen je třeba hladovy vic a hold ma kecavou,mě Ondra jeden čas v 5h vstaval nějak kolem 6měs.a taky kecal a kecal a mě se chtělo spat...a tet bych to tak chtěla vratit!
A manžel pomaha?mě s ondrou ano,ale domaci prace ne,ty si dělam sama,a jsem jako ty,nenaplnuji mě,tak chodim na Zumbu,to je požitek,že sem těhu,nevadi,neskaču,pokud nemužu tak si sednu a je mě fajn!Tak zkus najit i něco takoveho,sport jako takovy dodava tělu endorfiny což ti vyvola pocit štěsti a je to baječny...
eicul, 23.03.2011 21:57:56, IP: ***.***.166.34, #130324Tak jak jsem to po sobě četla poduhe,diky tvemu upozorněni,tak jsem také četla vodkach...fuj..brr to bych do sebe po ranu nedostala... :-)
Nikol , 24.03.2011 9:38:49, IP: ***.***.97.93, #130339Eicul, Zumba je dobra, akorat Anglicanky si ztezujou, ze je moc narocna, takze ji tady vsude rusi. Ja chtela taky chodit, ale zrusili mi ji v utery. Tak ja budu chodit do takoveho toho fitka, kde stroje pracujou za vas a vy hubnete. Je to pul hodinovy cviceni, takze to urcite zvladnu i pri detech a navic to mam kousek od baraku. Nebo zkusim aqua aerobik.
Irča, 24.03.2011 11:04:07, IP: ***.***.63.232, #130342Tak to na ty stroje jsem chodila taky po prvním těhu, ale nějak jsem v tom neviděla ten smysl. Chodím na ten Pilates, je to posilování na břicho a taky protahování na záda, to si myslím, že je dobré. Dnes jsem zrovna byla, zdá se, že možná krk je na tom o trochu líp, ale nechci to zakřiknout. O víkendu ještě jedeme na hory, ale má být dost blbě, tak uvidíme. Kdyžtak bychom třeba skočili alespoň do aquaparku. Budou tam i naši. Tak jsem zvědavá, jak budou hlídat:-))
eicul, 24.03.2011 11:32:20, IP: ***.***.166.34, #130344Taky jsem dělala pilates než nam ho zrušila švagrova pro maly zajem,pak začla dělat zumbu a ja s ni....mě pomaha je to užasny,ale každa z nas si přesně musi najit co ji sedne....holky je mě divně,asi mam posličky,u prvniho sem je měla v 7 měsici pravidelně a 2 dny ležela na gyndě,tet je mě od 23h divně....jedu pro maleho do školky tak snad vše zvladnu..manžel je v pohotovosti a ja raději sbalene věci...