Diskuse - Deprese v těhotenství
Linda, 10.03.2011 14:49:37, IP: ***.***.55.163, #129573Já si teda taky nemyslím, že pokud baba otěhotní a dítě nechce, tak má být jen schránka na donošení dítěte pro případné adoptivní rodiče. Kdybych otěhotněla a navíc přes antikoncepci, tak proč? Když vím, že na to nemám, abych ho vychovala a zabezpečila, hm?
Linda, 10.03.2011 14:52:42, IP: ***.***.55.163, #129574A Tereza - toho chlapa vlastně nechtěla, dítě nechtěla, s nikým žít nechce, chce být samostatná, tak proč by měla dítě mít? Vždyť ten její přítel si dítě může udělat ještě kdykoli a s kýmkoli a Tery ať buduje kariéru.
Irča, 10.03.2011 15:11:52, IP: ***.***.63.232, #129575Já bych ohledně potratu váhala u sebe hlavně ze zdravotního důvodu. Jak říká, Tralala, jak se té její maminky ptali. Asi nějaký vliv na zdraví to teda má. Já už dvě děti mám a rozhodně nesouhlasím s názorem, jako to bylo za našich praprababiček, že kolik jich tam je, tolik jich musí ven, myšleno dětí. To bychom se vrátili do středověku. Pokud lidi žijí v partnerství či manželství, tak k tomu ten sex patří, tedy pokud ten vztah klape. I když někdy na to nezbývají s dětmi ani síly ani čas, což je kapitola jiná. Ty jsi nějak věřící, Evo?
Irča, 10.03.2011 15:14:22, IP: ***.***.63.232, #129576Já jsem četla Zkáza britského muzea a ta kniha se tím dost zaobírá, jak církev je proti nejen potratům, ale vlastně i antikoncepci a do jakých šílených poloh to pak lidi žene. Je to samozřejmě s nadsázkou, tak se člověk i dost nasměje.
EvinaH., 10.03.2011 15:23:56, IP: ***.***.180.186, #129577Irčo - odpovím Ti na Tvou otázku a Tvou domněnku, pokud Ty odpovíš na mé - to je docela fér nabídka, ne?
Irčo - piješ kafe nebo kouříš? Jíš sladkosti, klasickou českou kuchyni nebo tzv. zdravou stravu?
Pojem - nějak věřící je zavádějící - NĚJAK věřící je každej. Schválně - pokud uvidíš něco strašného - copak řekneš v první chvíli? A pokud je to panebože nebo ježišikriste - jsme věřící obě dvě.:-)
Jinak pokud myslíš náboženská fanatička, co se potratů týče - to by ses pletla, to nejsem.
Naštvala jsem se, protože ta Tereza se sem přišla vypovídat - a od Tebe zrovna dostala takovou sodu. A že to bylo pořád dokola? A kdo sem nepíše dokola, můžeš mi říct? Já - příběhy s exem, tralala pořád s barákem, ty pořád s úzkostí - přečti si to dozadu - všechny furt mělou to samé dokolečka dokola, a|ť jim na to ty druhé radí, co chtějí.
Taky to je důvod, proč už u toho tolik času netrávím - jen zkusmo kouknu - jo, Irča úzkosti,tralala by chtěla barák, Tereza se nemůže srovnat s těhotenstvím...Kdo z nás co změnil z téhle diskuse? Nikdo nic. A i Tobě bych já mohla napsat - jo, když máš pořád úzkosti, tak to se na to vykašli, skoč z mostu - smrt je jistota. Ta jediná, kterou v životě máš.
Doufám, že si z toho vyvodíš, CO PŘESNĚ mě naštvalo.
Irča, 10.03.2011 15:43:28, IP: ***.***.63.232, #129578Myslím, že trochu přeháníš. Zbytečně se do mne navážíš. A teda doost hnusně. Vlastně bych to od Tebe ani nečekala. Zdála ses taková odevzdaná, spíše nesměla. Problémů máš taky kupu, myslíš, že můžeš soudit druhé? A že má každý v životě něco, to je jasné. Každý sem chodí dobrovolně, každý chce řešit, co ho trápí, druhá věc je, že to nejspíš nevyřeší, ale alespoň si pokecá. Ty to ale asi už nepotřebuješ.
Irča, 10.03.2011 15:47:01, IP: ***.***.63.232, #129579A mýlíš se, Tereza si nepřišla pokecat o problému, Tereza si přišla pro souhlas s potratem od druhých. Kdyby to sama nechtěla, nikdo v životě by ji k tomu nedonutil.
EvinaH., 10.03.2011 16:22:04, IP: ***.***.180.186, #129582a - nenavážím.A už vůbec né doost hnusně.
b - kdo jsi Ty, že otázky kladeš, ale neodpovídáš na položené?
Ptala jsem se, jestli piješ kafe,jestli kouříš a co jíš.
c - Viktor Hugo kdysi řekl moc hezkou větu, uplatňuju jí v diskusích s lidmi, jako jsi Ty - " Co o jiných pravíš, sám o sobě říkáš."
Takže - cože o sobě říkáš?
d - a jak Ty můžeš vědět a tvrdit ( !!!) za někoho jinýho, co přišel na diskusi dělat?
Jana, 10.03.2011 19:24:08, IP: ***.***.88.229, #129593Tak se tu nestačím divit.Hodně jsi mě Evino překvapila,dokonce tolik,že jsem se šla podívat na IP adresu nazpátek jestli to jsi opravdu Ty.Bohužel ano.Jestli si myslíš,že se do nikoho nenavážíš,tak jsi opravdu na velikém omylu.Jinak by se dalo říct,že se nenavážíš,ale ubližuješ.Copak po sobě nečteš co píšeš???Kde se to v Tobě vzalo?Když jsi tu plakala holkám na rameni,tak to jsi byla vděčná,ale jen Ti otrnulo a je Ti zřejmě fajn,tak využíváš toho co Ti holky psaly a jsi zlá.Kdo jsi Ty,že soudíš Irču?Zastáváš se holky,která podle mě žádný problém nebo depresi neměla,Irča měla pravdu v tom co Ti odpovídala a Ty jsi hned zlá.Možná by jsi se měla zamyslet nad tím jaká jsi a pak by jsi viděla,proč se Ti v životě děje to,co jsi tu psala.Rozhodně to nejsi Ty,kdo je soudce tady nad tou diskusí a kdo tu má dávat rady co se smí a nesmí napsat,sama jsi velice netolerantní,přece se Tě nebude nikdo ptát co smí napsat.Také píšeš co chceš a ani nad tím nepřemýšlíš.Možná by jsi měla dřív myslet než psát.Jana
Irča, 10.03.2011 20:14:26, IP: ***.***.63.232, #129598Díky, Jani. Mám pocit, že je dost Evina nešťastná ženská a možná si to vybíjí na mne, snad má pocit, že já všechno mám a stále si stěžuju. Možná má v lecčems pravdu, ale jak jsem psala Lindě, že každý má v životě něco, každý se s něčím pere. K Tereze jsem vyjádřila jen svůj názor, za kterým si stojím. Vlastně jsem od Vás od některých čekala i negativní reakci. Překvapilo mne, ale že byla vesměs pozitivní. V dané situaci jsem ale jiné východisko neviděla, všechny jsme jí psaly, proč by to děcko měla mít, ale ona jen psala samá negativa a jak jí to zničí život a že to dítě je jen embryo a shluk buněk, na každou naši pozitivní radu byla další negativní a tak jsem jí prostě příkře řekla, ať jde na potrat, že když na tom mít dítě je jen všechno špatné a ona je špatná, tak zřejmě pro ni jiné východisko prostě neexistuje. Myslím, že my jsme tu ani žádné rady nehledaly, protože těžko hledat radu od někoho, koho neznám, jen jsme se svěřovaly se svými problémy. Někdy stačí se jen vypovídat, utřídit myšlenky, aby se člověk cítil lépe. Někdy je paradoxně lehčí říct některé věci nahlas člověku, kterého nezná. Pokud se tady ale máme takhle napadat, tak tahle debata začíná ztrácet veškerý svůj smysl.
Irča, 10.03.2011 20:20:51, IP: ***.***.63.232, #129599Jinak nemám problém na Tvou otázku odpovědět, nekouřím, nepiju a v jídle nejsem vybíravá. Takže, co z toho plyne?
Ty máš opravdu problém tolerovat, když někdo vyjádří nazor na nějakou věc odlišnou s Tvým, co? Jako jsi před několika stránkama psala o tom svém kamarádovi, co Tě nějak popíchl a Tys ho pak poslala někam a smazala jsi ho z Facebooku. Tak mne prosím Tě taky smaž a nevšímej si mne, jo?
lenale, 10.03.2011 21:10:58, IP: ***.***.7.45, #129604Ahoj Terezo, já pokažde , kdyz čtu tvoje prispěvky, mám pocit, že bych je mohla psát sama. Mám naprosto stejně sobecké myšlení jako ty. Myslím si , že každý z nás je sobec, jen někdo si to dokáže přiznat víc a někdo méně. Žijeme jen jednou a tak každý musí žít svůj život tak, aby se jednou mohl otočit a řict, "stálo to za to."
Já děti nikdy nechtěla a asi ani mít neměla. Mne ten život s párty ,šampanským a v letadle bavil.
V jeden moment jsem se rozhodla si nechat dítě , stejně jako ty , na nátlak tak trochu společnosti, tak trochu ze strany mého přítele.Ale úplně upřímě toho lituji jen trochu. Kdybych se měla rozhodnout znovu, asi bych se rozhodla jinak, ale že tu malou mám jsem také ráda. Dnes jí je rok a měsíc , udělala první krůčky a pištěla u toho radostí a já si říkala, že to je určitě nejhezčí party mého života. Uvidíš, že toho, že si to dítě necháš nikdy litovat nebudeš. Možná toho, co už nezažiješ, anebo kariéry či peněz. Ale za to dítě , pokud bude zdravé , budeš moc vděčná.
Linda, 10.03.2011 21:17:13, IP: ***.***.89.78, #129605Čau holky,
jsem zpátky doma, pročetla jsem to tu a je mi líto, že diskuze pokročila asi špatným směrem. Proč pořád řešit Terezu, když má jen to, co chtěla.
EvinaH., 10.03.2011 21:21:26, IP: ***.***.180.186, #129606Ne Irčo - neodpovědělas mi na to, na co jsem se ptala.Přestaň ze sebe dělat oběť, byť Tě Jana podpořila, zřejmě to potřebuje, a odpověz na co jsem se ptala:
Jestli piješ kafe - o alkoholu slovo z mé strany nepadlo a jestli jíš klasickou českou kuchyni nebo zeleninu, rýži - zvlášť hnědou a oříšky.
EvinaH., 10.03.2011 21:26:49, IP: ***.***.180.186, #129607Jinak Irčo se dost pleteš - dost nešťastná ženská v dané chvíli právě nejsem.A vybíjet se na Tobě - oh, to mě podceňuješ, energie mám mnohem víc.A jestli má někdo problém s netolerancí druhých - budeš to nejspíš Ty, proto Ti tolik nesedla ta Tereza.Prostě je jiná.
Jano - s Tebou diskutovat o ničem nebudu.Nějaké Tvé moralizování a přednášky o tom, kdo je zlý a není - sama si dozadu přečti, kdo začal být první nejchytřejší a soudce a začal napadat diskutujícího.