Diskuse - "Panikářky"
Jana , 26.06.2007 23:06:22, IP: ***.***.28.210, #10728Ahoj Miri,jak píšeš tak jsem to taky slyšela,že Cox je takovej mírnej.Říkal mi to i doktor,tak jsem zvědavá co mi dá.Neurol je automatika,bez žvíkačky a neurolu ani ránu.Ta promoce je 16.7.tak uvidím, jak na tom budu,to už asi budu na nových AD tak uvidíme jak budu vypadat.S tím čtením letáku jsi mě pobavila,ale já jsem takovej magor,že to si určitě neodpustím.Můj doktor je ze mě so se toho týče taky už asi na šišku!Dával mi jako příklíklad,že do lesa bych taky nemohla,protože je tam možnost,že na mě spadne strom nebo mě sežere medvěd!!!Tak to sem se taky teda pobavila.Jak mi to vymění tak napíši co mám. Zatím papa
Martas, 26.06.2007 23:14:10, IP: ***.***.109.119, #10729Ahoj Mirko, ono to docela souhlasi, protoze nez mi zacaly ty nervy na pochodu, tak jsem "p**el" jako kdybych snedl pytel hrachu. Bylo to den po alkoholu. No travu jsem si dal par tahu nepravidelne a prave jsem si dal asi 2 tydny pred tou krizi a to uz mi bylo nejak divne, takze je mozny, ze to trava odstartovala, nebo mam flashback a dostavam se z toho, kazdopadne jak na PP i na flashback je zoloft prej ucinnej. Pokusim se, zkousel jsem activii, ale pak se to vratilo, tak zkusim jeste neco jinyho na tu plynatost. I kdyz mam dojem ze s postupujici dobou ji mam slabsi co beru ty AD. Kazdopadne jak rikas, uvidime tak za mesic. Pokusim se dat dohromady. Ted mam obcas akorat pocit napeti, krece slabsi, ale je videt ze ty prasky zabiraj, jsem uz mnohem lepsi nez na pocatku. Jo a vse taky muze souviset s pateri, pry mam zablokovanou krcni pater a obcas kdyz zmenim polohu, at uz v posteli nebo na zidli tak je mi lip kdyz se mi pritezuje s dechem, tak uz nicemu nerozumim. V patek jdu k jednomu psychologovi, ktery je mimo jiny pry expert na psychosomatiku a PP, kdyby nekdo chtel muzu dat mobil, pri patri k nejlepsim, je to psycholog a psychiatr zaroven (Praha), coz je parada. A co ty, jak to zvladas, je ti s AD lepe ?
Martas, 26.06.2007 23:14:50, IP: ***.***.109.119, #10730Ahoj Mirko, dekuju za milej prispevek, ono to docela souhlasi, protoze nez mi zacaly ty nervy na pochodu, tak jsem "p**el" jako kdybych snedl pytel hrachu. Bylo to den po alkoholu. No travu jsem si dal par tahu nepravidelne a prave jsem si dal asi 2 tydny pred tou krizi a to uz mi bylo nejak divne, takze je mozny, ze to trava odstartovala, nebo mam flashback a dostavam se z toho, kazdopadne jak na PP i na flashback je zoloft prej ucinnej. Pokusim se, zkousel jsem activii, ale pak se to vratilo, tak zkusim jeste neco jinyho na tu plynatost. I kdyz mam dojem ze s postupujici dobou ji mam slabsi co beru ty AD. Kazdopadne jak rikas, uvidime tak za mesic. Pokusim se dat dohromady. Ted mam obcas akorat pocit napeti, krece slabsi, ale je videt ze ty prasky zabiraj, jsem uz mnohem lepsi nez na pocatku. Jo a vse taky muze souviset s pateri, pry mam zablokovanou krcni pater a obcas kdyz zmenim polohu, at uz v posteli nebo na zidli tak je mi lip kdyz se mi pritezuje s dechem, tak uz nicemu nerozumim. V patek jdu k jednomu psychologovi, ktery je mimo jiny pry expert na psychosomatiku a PP, kdyby nekdo chtel muzu dat mobil, pri patri k nejlepsim, je to psycholog a psychiatr zaroven (Praha), coz je parada. A co ty, jak to zvladas, je ti s AD lepe ?
Martas, 26.06.2007 23:16:55, IP: ***.***.109.119, #10731sakra, zase jsem to poslal 2x :-) pardon. Jeste abych doplnil, po ty krizi mi zacaly stavy, ze se mi stridaly nalady, depka takova, ze jsem videl prazdno, pak zas uzkost, agrese a porad dokola, ze jsem si rikal, ze snad cvokarim, bud to delaji rozhaseny nervy, nebo se probudila ta potvurka PP :-)
Mirka, 27.06.2007 7:08:19, IP: ***.***.158.226, #10732Ahoj Ajko, já tyto věci studuji hlavně z počítače. Je tady toho oPP moc.Také o lécích.A když mám čas, tak sleduji různé diskuse, tam se člověk taky hodně doví. Taky mám doma vynikající lékařskou knihu, kde je toho,co se psychiky týče, taky dost. Ve svém hypochondrickém období, jsem v ní měla často zabořený čenich.
Pěkný den M.
Mirka, 27.06.2007 7:36:53, IP: ***.***.158.226, #10733Čau Jiři, však už jsem si říkala,že jsi se na nás nějak vybodla.
Co se týče toho Tritošu, tak ono ani nešlo tak o vedlejší účinky ale o to, že ti byl uzmut dobře fungující parolex a Triticco ho plnohodnotně nenahradilo.Ale už to bude určitě zase dobré.A se sexem neházej flintu do žita, ono se to časem zlepší a zase to bude lepší, pokud to ale nebude trvat jen osm vteřin. Chce to delší čas.Ale to víš, jak bez AD to nebude. Ale hlavně, když budeš jinak žít jak člověk.
Kytičky jsem dostala a moc potěšily.Dívala jsem s , že máš taky na jedněch růžích na listech jak když rez. Dělá se mi to po určité době taky. Nemáš na to nějaký fígl?
Tak ať je dobře M
Mirka, 27.06.2007 7:41:06, IP: ***.***.158.226, #10734Ahoj Jani, s novýma Ad tu promoci určitě zvládneš.
A ten doktor má pravdu ale vykládej to nám panikářům.
Měj se hezky, teď povolila ta horka, tak nám bude asi líp, vypozorovala jsem tady , že nejsem jediná, komu dělají horka zle.
Tak pá!! M
Mirka, 27.06.2007 8:01:09, IP: ***.***.158.226, #10735Ahoj Martas,jednou jsem jela z chaty a stavili jsme se cestou na večeři a zapila jsem to celým Gambáčem skoro na ex. Sedla jsem do auta, bylo horko a jak mně to nacpané nafouklé břicho tlačilo do bránice, tak jsem nemohla plnohodnotně dýchat, což je logické ale né pro hysterku-panikářku. Dostala jsem takovou ataku, že jsem málem nedojela do Brna. Bylo to v serpentinách a nemohli jsme zastavit a byl to děs. Bylo to loni v létě a předcházelo tomu plno starostí a tohle bylo už jen vyústění. Ještě teď , když jedu na chatu, tak se mi pořád "úží" dech jak to mám v sobě zapíchlí.
Marťas, ty se z toho určitě dostaneš. Jednak to máš poprve a to je vždycky větší úspěšnost léčby.Místo kouření trávy zkus sportovat, když máš navíc blbou páteř. Pokus si doma cvičit cviky na páteř, poradí ti to na každé rehabilitaci. Taky ti na každé rehabilitaci odblokují páteř.Ono je u nás důležité nemít žádné zdravotní problémy, protože každé tělesné šelesty v nás probouzí úzkosti. Tak si dej do pořádku tu páteř a také zažívání/může to být dráždivý tráčník/ a společně s AD z toho budeš za chvíli ven, což ti moc přeji. Páčko! M
Blanka, 27.06.2007 8:50:06, IP: ***.***.57.226, #10737Čau Dáši, náááádherný film, viděla jsem dvakrát...
Marie, 27.06.2007 10:41:19, IP: ***.***.40.111, #10739Ahoj Světlano,jsem moc ráda,že i my starší jsme se zapojily-vypadá to,že pouze ženy,muži to maji prý jednodušší/aspoň je to názor psychologa/.Pochopily tě tvoje děti?Moje na neštěstí ne a ačkoli jsem se moc a moc snažila o vysvětlování,starší syn mi řekl,že jsem byla zlá.Vím,že jsem byla nesnesitelná,že jsem chtěla být sama,když to přišlo,nemohla jsem s nimi absolvovat všechny jejich výlety,lyžování a podobné činnosti.Manžel,který to pochopil a v jehož přítomnosti mi vždy bylo lépe mi před čtyřmi lety zemřel.A tak další hrozivý šok a s ním nabalení jiných příznaků.Nedovedu např.odjet ze zaměstanání rovnou domů-musím na hřbitov.To kolečko se stále opakuje a já nemůžu vystoupit.Takové štěstí,že bys byla poblíž-to znamená z Karlovarského kraje mít asi nebudu.Ahoj
Marie , 27.06.2007 10:57:09, IP: ***.***.40.111, #10740Ahoj Mirko,
antidepresiva jsem nebrala,protože názor lékařů v r.1968 byl takový,že tyto nemoci v socialilistické vlasti nejsou.Vlastně být nemohou,protože se tu žije velmi dobře.A pokud ti teď sdělím,že můj OL je ten samý co v roce 1968,zřejmě neuvěříš.Ano,je mu 66 let a jeho názory se nijak nezměnily.I dnes mi vlastně nevěří.Napsat recept na antidepresiva je pro něj problém.Křivdila bych mu,napsal mi před čtyřmi lety Lexaurin-jedno balení.To mi zemřel manžel,shodou okolností byl to jeho dobrý známý,takže i toho lékaře to vzalo.Potom jsem se dočetla,že jedno balení Lexaurinu je nesmysl,neboť ta dávka nemůže vůbec zabrat.Měj se co nejlépe,moc to přeju všem....
Mirka, 27.06.2007 11:12:13, IP: ***.***.158.226, #10741Ahoj Marie, přesně tak jsem si to představovala, že to s tebou je. Já vím,že všichni ti , co to měli už za totáče, kdy nic nebylo, tak většinou neměli šanci se z toho vyhrabat. A to je dost blbé, protože je to zbabraný život. Marie, obvoďáci ti ale těžko mohou napsat nějaká pořádná AD. To spadá do kompetence psychiatrů. Myslím, že ještě nejsi tak stará aby ti nestálo zato navštívit nějakého psychiatra a je dost pravděpodobné, že by jsi se z toho dostala. A kdo ti tedy píše ten Diazepam? To je pěkně návykový drek.
A to,že chodíš pořád na ten hřbitov, tomu se říká obcese. To se dá taky léčit.
Je mi opravdu líto, že ti to tak zasáhlo život. Na mně se syn taky díval vždycky s despektem ale já po něm ani nechci aby mně chápal, to může těžko někdo, kdo to nezažil pochopit.A manžel , zrovna jako tvůj, má pochopení.
A s tím Lexaurinem máš pravdu. Jedna krabička vůbec nic neřeší, leda občasnou výpomoc aby se člověk úplně nezbláznil.
Tak Marie měj se a s tím psychiatrem by to přeci stálo za zkoušku??? M
Mirka, 27.06.2007 14:19:03, IP: ***.***.158.226, #10752Majulko, zdravím do Pece pod Sněžkou, kdyby jsi náhodou nakoukla na váš miniinternet. Pá a hodně sluníčka a pěkných zážitků. M
majulka, 27.06.2007 15:16:54, IP: ***.***.191.48, #10754Ahoj Miroušku psala jsem ti teď dlouhý příspěvek a neuložíl se :) taky tě zdravím , byli jsme s Jessi na výletě na Černé Hoře a jeli lanovkou. Moc jsem se bála :) zpátky jsme šli 5 km pěšky, tím klesáním nás pálily lítka, to bude zitra něco :) teď uz odpočíváme na penziónu. Manžel i Jessi usnuli hned co si lehli. S tou Marií jak si jí radila, si myslim totéž. Maruško nejsi opravdu tak stará , aby ses takto trápila! Uz si vydržela dost a AD ti hodně pomohou opravdu :) kazdy psychiatr ti je napíše, neodkladej to, nemá cenu se trápit.
Jinak vás vsechny moc zdravím , Andrejko , Lindo, Jiřinko, Alčo, Applicku no vsechny do jedné:) pa krásné odpoledne. M
Mirka, 27.06.2007 17:21:16, IP: ***.***.237.38, #10757Ahoj Majulko, jsi hodná, že si na nás vzpomeneš i na dovolené.
Ten výjezd z Jánských na Černou Horu znám, je to fajn.Jsi dobrá, já se obávám, že do lanovky bych nevlezla. A jak jste to udělali s Jessinkou? Oni ji vzali do kabiny?
Co se týče těch lýtek, tak si vzpomínám jak jsme byli s manželem ve Vys.Tatrách a hned první den jsme vylezli na Solisko, až úplně na vrchol a druhý den jsme si vymysleli výlet na Skalnaté Pleso a scházeli jsme dolů kolem lanovky do Lomnice a byla to groteska. Šli jsme jak dva panáci, musel být na nás hrozný pohled, děsně nás bolely lýtka. Tak přeji, ať vás to zítra nepotká. Ale 5 km moc není, tak snad to bude dobré.
Majulko, tak pá a užívej si, závidím .