Diskuse - Panikářky 8
Marilyn, 09.03.2008 13:25:25, IP: ***.***.45.227, #39466Tak to máš velikou rodonku :). Já ani 3/4 svých příbuzných neznám. Tak to bývá, když je spor v rodině :(, takže ani vlastně nemám co vyprávět, odkud moje rodina pochází :(
Alka, 09.03.2008 13:31:00, IP: ***.***.214.94, #39467MARTIČKO, já jsem taky ráda, že se to tu srovnalo, bylo mi z toho ve čtvrtek moc špatně, ale vlastně nechápu začátky toho, co se tu dělo? Napsala jsem ti včera o tátovi, jen abys byla v obraze, proč o něm nepíšu´. Marti, ty pracuješ v léčebně?
Marta, 09.03.2008 13:53:25, IP: ***.***.1.78, #39469Alko, vyjímečně , ti odepisuju...chci si dát chvilu oddych....věřím že ty a ostatní to pochopí, i když já sama vím, že mi po vás bude smutno!!Dělám poradce v jednom centru, takže psycholog nejsem,.ale už jsem ti odepisovala , co se týče o tatínkovi.Je to moc bolestivé , to co se ti stalo....jak už jsem psala i ostatní , že jsi byla dítě a cítíš celou dobu vinu a myslím že i to tě moc trápí, nemůžeš si to odpustit , ale chápu tě , že je to těžký...beruško napiš jestli chceš na mail--ramart@volny.cz.Pa
Lenka, 09.03.2008 14:34:19, IP: ***.***.27.82, #39472Děkuji vám za přivítání, Majulce, Verunce... Nevím co se se mnou děje, jestli to jsou úzkosti, deprese nebo co jiného, ale v pořádku po psychické stránce určitě nejsem. Jak jsem psala, potíže se mi neprojevují třeba těmi problémy se srdcem, infarktovými stavy, ale spíš tak, že třeba něco dělám, najednou na mě začne jít nějaká úzkost, z ničeho nic, pocit že mám něco s hlavou, tlak v hlavě a strach že se zblázním nebo zešílím. A to i když jsem sama doma, a i když jsem s rodinou, protože tehdy mám zase strach že to na mě poznají, že nejsem normální, že na mě promluví a já se rozbrečím... no je to nanic. Teď jsem sama doma, syn se odešel zrovna učit někam ven, má letos maturovat a manžel jezdí jako řidič kamionu a je zrovna pryč. Tak jsem sedla k počítači a čtu nové příspěvky, včera už jsem to jaksi nezvládla, připadá mi že trpím pořád strašnou únavou (vstávám unavená už ráno do práce, pokud to nejde vstát a jít, tak prostě zůstanu doma, naštěstí mi zbývá ještě nějaká dovolená) a většinou chodím brzy spát. Majulka se mě myslím ptala, odkud jsem - takže bydlím kousek od Olomouce. Jak jsem psala, zatím pracuju jako účetní ale zvládám to s mými potížemi tak tak a navíc se má firma od května stěhovat o dalších 20 km, což už bych nemohla dojíždět takže budu v práci končit. Vůbec si nedokážu představit, jak budu hledat nové zaměstnání.
Budu moc ráda, pokud si budu moci s vámi občas tady na netu popovídat, člověk si uvědomí že není s potížema sám, protože mezi ostatními venku a v práci si tak připadám.
lenka, 09.03.2008 14:55:37, IP: ***.***.249.69, #39474je koukam ze jsem ted psala taky nejaka lenka tak ja ta co si vas cte a nepise budu lenule aby se to nepletlo kdyby jsem vam chtela napsat. pa priste lenule.
Jířa, 09.03.2008 15:29:14, IP: ***.***.28.159, #39475Ahojky
Ach jo, tak dneska mi je opět mizerně:-( nevim jestli to tak někdo taky máte, ale vždycky je mi třeba 2 tejdny úžasně a pak najednou šlus:-( tak nevim je li to tím vysazením nebo prostě zase špatná dekáda:-( jen doufám, že zvládnu masírovat:-( No nic. Hlavně se tomu nepodat že.
Alko jojo byla jsem zneužívaná pár let.Takže malou holčičku v sobě fakt nemusim.X let jsme se snažila jí zneškodnim... jak krásně do toho zapadají depky a úzkosti a jinačí věci, který jsem pro to dělala. Než jsme pochopila, že ona chudák potřebovala pomoct:-( No ale jsme na začátku. jsem štastná že jsme jí v relaxaci dokázala obejmout:-) tekly mi slzy jako malý holce :-) a cejtila jsme jak ta malá holčinka je ráda, že se může vybrečet.Tak doufám, že mi to ted půjde líp a líp a přestanu se chtít zneškodnit:-)) pomohla mi v tom ta paní kyvadelnice:-) ted k ní beru naší Aninku. Našli jí nějaký alergie a ted řeší jestli i lepek, obilí :-( střeva souvisí s ouškama, takže třeba:-))) to by bylo kdyby nakonec po dietě a pročištění kyvadlem začala slyšet.-))) jupííí
Dneska jsme nakoupila vajíčka a ozdoby dětem na okna. A chci jim něco namalovat barvama na sklo:-)
jé a hlky včera jsme byla Anince k narozkám nakoupit.. nevim jestli jsme to psala už.. koupila jsme mončičákachichi jako zža mého dětství. je nádhernej. a nějaký nový oblečky.většinu kupuju v sekáči, ale ted jsem se teda rozšoupla. Ale bude nadšená:-)).Tak já jdu. Manžel je s dětma na písku, tak jdu malovat:-)
MAJULKA, 09.03.2008 15:33:16, IP: ***.***.65.56, #39476Teda holky,jak já mám čas,tak je to se mnou hrozný a zase jsem byla na netu a slídila po Kardiolog.článkách.Mě zjistili na vyšetření srdce mírnou nedomykavost a kardiolog řekl,že se nemusím bát,že to má kařdý druhý člověk,ale já ted četla,že se to létama zhoršuje a může dojít až k selhání srdce,pomooooooc :-) ty brďo já nechci umět číst!!!!!!! nemáte taky někdo mírnou nedomykavost????????at mě to uklidní :-) já jsem šťoural,to je děs :-)))) co když to je vše k tomu ? moc doktorům nevěřím,co když mě chtěl jen uklidnit :-)
majulka, 09.03.2008 15:41:43, IP: ***.***.65.56, #39477Sestřičky sem s radama prosím :-)VERUNKO neznáš dobrýho kardiologa? já byla u dobrýho,ale už je to 4 roky,co když potřebuju zase kontrolu ? :-))))))))))))))
LENIČKO,jasný,že tu buď s námi,to ti pomůže překonat ty začátky a opravdu potřebuješ správná AD věř mi beruško !!! ty tě pak vrátí do normálu a nebudeš žít ve strachu a napětí,bude ti líp.Ta únava je k tomu,je toho na tebe moc,tak se tělo brání,chce to hned zasáhnout,čím dřív,tím líp,opravdu.
JÍŘO,to mě mrzí,že ti není dobře,zkusila jsi někdy meditovat ? je to výborná věc,ale já jsem na to taková netrpělivá :-)
Ivanka, 09.03.2008 15:50:00, IP: ***.***.183.37, #39478Milovaná Majulenka, poslala som Ti dva mailíky a ja len dúfam, že sa Ti rýchlo dostanú pred oči. Moc na Vás myslím, nikdy nezabudnem, NIKDY , na všetko, čo sme spolu tu prežili a hneď ako sa trochu sa dokážem postaviť na vl. nohy sa vrátim. S veľkou láskou ku všetkym Ivana
Marilyn, 09.03.2008 16:13:01, IP: ***.***.45.227, #39479Pořád čekám a čekám a čekám a ještě nepřijel :´( už se mi opravdu stýská, to ještě musíme dojít nakoupit brrrrrrrr, přijde babička se na něj podívat, vyprat mu úrádlo a navařit. To si ho moc neužiju :(
Jířa, 09.03.2008 16:55:27, IP: ***.***.28.159, #39481MAJULKO. kamarádka má nedomykavost chlopní.má tachy při potížích léky a to je všechno.neplašit prosím :-) Nikdo nevíme dne ani hodiny tak s e bojdmě zkusit nebát :-)
Jinak ano, meditace , AUT, relaxace, 5 tibětanů... znám, dělám...
marcela, 09.03.2008 17:29:29, IP: ***.***.63.11, #39482MAJULKO neboj manžel má hraniční velikosti komor a nic s tím nedělají, dcera má něco, já nevím jak se to jmenuje, ale taky nemá něco v normě, takže jak postupuje s věkem, chodí na kontroly a je to dobré, jedné známé syn má srdeční vadu a normálně hraje fotbal, závodně, víš ono těch mírných výkyvů je plno, každej jsme přece jenom originál a nemůžeme mít všechno podle normy, i když se přiznám, že jsem loni touhle dobu taky šmejdila po těchto diskusích až mi manžel nadával, že se zbytečně stresuju ještě víc, že mi to vypne a bude to, on totiž udělal něco podobného, jeho kolega měl zánět srdečního svalu a manželovi začal vynechávat tep, byl unavený, na první svátek vánoční jsem mu volala záchranku, než přijel do nemocnice bylo všechno v pořádku, pak měl holtera jen ojedinělé KES, ale díky bohu se srovnal, říkal, že už to nepocitije vůbec, ale přiznal, že když se mu to stalo se taky hodně pozoroval. LENKO (lenule) kočičko, nepřechodila si náhodou nějakou virózu nebo něco jiného???? já jsem před osmi lety začala trpět chronickým únavovým syndromem a byla jsem taky pořád unavená, jbyla jsem ráda když jsem uvařila, do toho jsem měla pár měsíční cácorku.......syndromu jsem se sice nezbavila, ale je to lepší. ALKO ty to zvládneš neboj, jsi skvělá, jak by moraváci řekli BABA:-)
tak my odešly moje cácorky, babča si pro ně nakonec přišla, vytáhla mne do krámu a já tam nechala tolika peněz, může za to ale tchýně, koupila jsem si ale kalhoty, černé, ale opravdu mi sednou, což je co říct, dvě trička, manželovi taky něco, těm svejm cácorkám taky něco no a 1300 v čudu, tedy ne 1300 to si vymýšlím 902,5 byla na to 30% sleva, no nekupte to!!!!!!! MARILYN on přítel ještě nedorazil, taky má povolání, až budete mít jednou děti, tak ho budou znát taky jenom z fotek. IVANKO ahojíček a držím ti palečky ať všechno zvládneš a je ti brzy líp!!!!!!!!!!!!
Nikča, 09.03.2008 17:57:29, IP: ***.***.11.155, #39483Ahojky lidicky,jsem zoufala a chtela bych si z nekym dele psat.Nevim proc tohle neprijemne prozivam zrovna ja.Prave pred chvilkou mi zkoncil zachvat,trval nastesti jen necelych pet minut,ale mam strach.Píšu jsem poprvé,pedtim jsem psala jen na diskuzy Panicka porucha l.psala jsem si chvili s Ilonkou,nevim presne co se stalo,ale uz nepise mrzi me to.Lidicky meli by jsme byt na sebe hodni a navzajem se podporovat.Ja lituju toho jaka jsem,u doktorky mam vzdycky tep 120 a nedozu to ovlivnitg,tim to u me vsechno zacalo,driv jsem to mela jen u doktoru,ale ted jak jsem se na to soustredila a porad se pozoruju,tak to mam skoro porad,porad si merim tep,udelala jsem velkou chybu ze jsem se na to zamerila a do te panicke poruchy se mi pridala i ta agorafobie,vzdycky kdyz mam jit nekam ven tak se mi srdce rozbusi strachy,proto nikam nechodim,jen s prace do prace a po celou dobu jsem vyrizena,ze umru,kdyz jsem v praci tak si ani nedojdu na zachod,mam strach ze jakmile vyjdu s toho meho obchodu tak se mi hned zvedne tep a tlak a ja sebou seknu a budu mit infarkt.
Marilyn, 09.03.2008 18:59:31, IP: ***.***.45.227, #39489Podobné stavy mám také, chodím ven jen s někým, sama se hrozně bojím, že mě někde trefí, jdu maximálně s košem, ale to jen málokdy. Večer jsem úplně vyřízená a ráda, že jsem doma a kdybych náhodou měla jít do práce, nebo z práce sama, tak je to má smrt.
Nikča, 09.03.2008 19:10:42, IP: ***.***.51.170, #39491Byla jsem uz i psychiatricky,protoze mi nepomahalo to povidani s psycholozkou,tak mi predepsala cipralex beru ho teprve treti den,ale nic moc mam rozsirene zornicky,klepu se a to napeti je jeste horsi.Pak mi predepsala jeste diazepam,ale rekla mi ze ten jen kdyz mi bude nejhur,ale ja i kdyz je mi zle tak ho radsi neberu,protoze mam strach kdyz je navykovi.Je to hrozny,stokrat denne si rikam,proc zrovna ja?Z kazde normalni situace kterou vsichni zvladaji se ja hroutim,mam srdce az v krku a to napeti,a s kazde normalni veci se stresuju,aniz bych mela duvod.Porad si rikam si zdrava je to jen psychika,ale nepomaha to.