Diskuse - Panická porucha
Majbe, 08.03.2013 19:00:28, IP: ***.***.22.239, #175020Miki, to bude o ludoch, nie o narodoch, tak nezovseobecnuj. Tvoj koment o tebe napovie dost, tak sa necuduj.
Irča, 08.03.2013 22:28:08, IP: ***.***.38.66, #175024Maybe, já nevím, co to je, ale můžu Ti říct, že je to pěkná otrava. Já se teda teď klepu pořád, ale před lidma víc. Mám pocit, že se schodím a možná víc před přáteli, než před cizími, protože cizí lidé mi mohou být fuk.Ta úzkost se ale má tendenci přelévat, tu mne to chytne v krámu tu někde jinde. Je to ale fakt pro mne nepříjemné a ještě jedna věc je s těmito věcmi spojená a to je pasivita, že mám pocit, že nezvládám domácí prace a že jsem manželovi na prd. Dnes na mne i vylítl.
Irča, 08.03.2013 22:37:25, IP: ***.***.38.66, #175025miki: Jo a by jsi je jako česky? To neznám... Snad bys, ne??A co o nás měli za myšlení, to též není česky spíš jak o nás smýšleli, ne? To je přesně to co říkám, dneska už česky neumí pořádně nikdo...Jen kde kdo má češství plnou hubu
Rézi, 09.03.2013 0:27:25, IP: ***.***.96.1, #175027Maybe,vidím,že vůbec nechápete,že dědek chce právě lidem co trpí pomoci,je to pravda,že ty mršky jsou v mozku a myslím,když jich má někdo pár tisíc,tak stačí větší stres a ty poničené vlásečnice způsobí paniku .Ten kdo jich má málo v mozku,žádnou paniku nepozná,ale je to otázka času.Vy jistě chcete dál být na AD, Radím všem,zamyslete se nad těmi zvířátky co vám okusujou mozek.
., 09.03.2013 7:30:42, IP: ***.***.252.252, #175029Rézi, přibližně asi tak, ale co bude potom ?číst ty příspěvky je hrůza !
klotylda, 09.03.2013 11:05:51, IP: ***.***.35.174, #175033Psala jsem tu cca před 3 týdny, mám PP , nevěděla co mám dělat, nic nezabíralo, cvičení, relaxace, pokec s kamarádkami, jóga, vždy se to vrátilo. Byla jsem zoufalá z ničeho nic jsem začala brečet, manžel mě utěšoval zprvu ale pak už ho to taky nebavilo, v práci neskutečná nervozita a třes nejhorší bylo když jsem měla strach , že to na mě půjde vidět. Měla jsem strach chodit na obědy společně s kolegyněmi, měla jsem obavu, že se neovládnu, že zblázním no mazec. Nebavilo mě vařit, uklízet, neměla jsem náladu na rodinu a strašně jsem si to vyčítala. Jedním slovem hnus, stupňovalo se to.Zkrátím to- Navštívila jsem psychiatra a ten mi dál antidepresiva, první dva týdny byly snad ještě horší ale nyní se to stabilizovalo a je mi o hoooodně líp. Jezdím sama autem, byla jsem v shopingu 3 hod. nakupovat , chodím na zumbu, jógu, no prostě začínám se zase radovat ze života. Moc si přeji aby to bylo jenom lepší a to samé přeji i Vám. Včera byl na čt 1 13 komnata s Olgou Šípkovou, zajímavé, trpěla tím 3 roky a pak taky navštívila psychiatra jelikož to nedávala nyní bere antidepresiva a stabilizuje se. Tak hezký víkend bez PP:-)))
Maybe, 09.03.2013 11:38:05, IP: ***.***.199.185, #175034Rezi, ja to chapem. V niektorom prispevku som pisala, ze pripustam cokolvek. Ani chlamydie nevylucujem. Nakoniec to moze byt este nieco celkom ine, citam si o tom vela a hladam suvislosti. Co sa tyka Dedka, vadi mi len jeho impulzivnost, napr.: 25.2.13 (strana 1012) nas vsetkych nazval vymytymi mozgami, 5.3.13 (strana1023) sme boli blaznami. Vsak clanok napisal, my sme si ho precitali a ostatne je na kazdom jednom z nas, nie je dovod, aby tu ludi urazal.
., 09.03.2013 12:15:21, IP: ***.***.252.252, #175035to si toho našla ještě málo, nic nechápeš, na tvůj mozek je to moc složitý,že tě doma nevyléčili, machři doktoři
Maybe, 09.03.2013 13:16:42, IP: ***.***.199.185, #175039Irca, dakujem za zastanie sa. Je dolezite, aby ta manzel chapal a podrzal ta, pohovorte si. Aj on to ma tazke, i ten moj obcas stratil so mnou nervy. Niekedy asi zo strachu a zufalstva, preco to ide so mnou dolu vodou, ked som mala podmienky na zotavenie. Bola som fakt troska, nejedla som, nespala, cely den lezala, neusmiala sa a nic som s tym nevedela robit, lebo ked som sa postavila na nohy, tak strasne tocaky a klepanie celeho tela. Neverila som, ze toto sa moze stat inak zdravemu cloveku, lebo podla vysetreni mi fyzicky nic nebolo. Tym padom neboli pre mna lieky (AD=moja smrt), zostalo len "jednu malu radu ti dam - porad si sam!" Nic zvlastne som nerobila, Kukumberg a Prasko mi vysvetlili, co sa deje a ze sa na to priamo neumiera a nejako sa to zmiernovalo postupne. Ty si tie hory zjavne neuzivas, ked ti pomaha pisat, tak pis. Aj mne vzdy pomahalo aspon si citat, ze som v tom neni sama. To bola a je pre mna terapia, no uvidim, ako sa to bude vyvijat tu v diskusii. Mozno mas pravdu a treba si dat pauzu. Drzim ti palce, aby ti uz zabrali lieky a mohla si si uzit peknu jar a leto.
Irča, 09.03.2013 13:43:26, IP: ***.***.38.66, #175041Myslím, že ty léky fakt to u mne zmírňují, jen se musí přidávat postupně, třeba začít čtvrtinkou a navyšovat každý měsíc o čtvrtinku. Ne začít brát hned celý. Je to silné kafe.My už jsme doma.Cítím se teď lépe. Ani jsem se Tě tak nezastala jako mne štve ta česká a nakonec i slovenská malost. Jak si stále myslíme, že jsme pupek světa a přitom jsme nějací prťaví šmrdlové s počtem obyvatel jako má New York a budeme si tady hrát na Čechy, Moraváky, Slezany, Slováky, Maďary a nevím koho ještě.Přitom reálně hrozí, že nás smete taková angličtina, dřív to byla němčina a maďarština. Jestli se s manželem rozhodujete odejít za prací, já bych fakt šla do nějaké anglicky mluvicí země a na nějaké Čechy či Slovensko bych se vyprdla. Tady jsou lidi absolutně netolerantní k ostatním, jakmile jsi jiný, tak Tě odsoudí. To samé máš, když někomu řekneš, že bereš antidepresiva nebo máš tyhle problémy. Hned jsi za hysterku nebo za hypochondra.
Jarczek, 09.03.2013 19:05:48, IP: ***.***.164.20, #175046Irčo:k Praškovi se přímo nedostaneš protoze je přednosta te kliniky takze uz moc s pacienty v kontaktu neni jen na velké vyzitě a nekdy kdyz je málo doktorů ALE má velice schopny tým lekaru takze kdo by se tam chtel dostat z Olomoucka tak jde o to byt veden v jejich Psychiatricke ambulanci a lékař rozhodne jestli je nutná hospitalizace a to je 6 tydnů terapeuticky pobyt na otevrenem oddeleni.Je to pro lidi s depresemi co maji problemy v rodine praci atd.dal pro socialni fobie a panicke poruchy.Me to pomohlo nevim proc a jak ale pomohlo tak jestli je nekdo zoufalej tak klidne zajet tam je to primo ve Fakultni nemocnici jako psych.klinika i stranky na internetu maji moc pekne udelane a prehledne a jsou tam veskere informace.
Jarczek, 09.03.2013 19:09:23, IP: ***.***.164.20, #175047Miki:Já nemám nic proti Slovákům dokonce musim uznat že maji krásny ženy a nadhernou krajinu.ted jsem tam skládal dvakrat v Banské a musím s tebou souhlasit že co se týče přístupu ke me jako ridiči je strašna.Ser_ou na nás však čech si počká takže prázdný rampy cigárko pohodička a až po hodině me konečne ty 4 palety složili...muže to byt náhoda ale stava se mi to často.Nic mene jak jsem rekl kazdej jsme jinej a i v česku narazite na protivny lidi...
Irca, 09.03.2013 19:43:41, IP: ***.***.38.66, #175048Souhlasim s tim,ze vsude muzes narazit hodne lidi i
Irča, 09.03.2013 19:58:17, IP: ***.***.38.66, #175050Pardon, zkoušela jsem psát na tabletu a dopadlo to viz příspěvek výše. Chtěla jsem napsat, že všude jsou hodní a zlí lidi, chytří a ignoranti. Bohužel u menších národů jako jsou Češi a Slováci ta netolerance je více rozšířená. Čím menší národ, tím je často ta xenofobie větší. Prý je to obecné pravidlo.A vezmi si, že tak je to i k těm psychickým nemocem. Nebo jaké máte reakce okolí kolem sebe?Jinak moc díky za ten kontakt na Olomouc, myslím, že třeba Dáša by ho mohla využít, možná?? Jinak já jsem pražák a manželovi v Brně poškrábali auto a propíchli pneumatiky, docela ironie, původem narozen na Slovensku, v občance napsáno, občanství české, národnost slovenská, babička Němka a v Brně brán za hnusného pražáka.Minule tam odmítl parkovat na jiném, než hlídaném parkovišti.
Jarczek, 09.03.2013 20:09:01, IP: ***.***.164.20, #175051Ja jsem kdysi spal jednu noc na slovensku a rano jsem mel vymlaceny okynko vybrany komplet auto.Na parkovisti o 10 autech vybrali me a jeste jednoho čecha...policajti rikali ze kdybych mel slovenskou znacku ze bych byl v pohode..:D :D