Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    

Diskuse - "Panikářky"

Luciáš, 27.05.2007 9:19:24, IP: ***.***.76.199, #8979
Ahoj Miru,tak hezky odpočívej,včera to dusno bylo hrozný,jela jsem s malou od mamky, v autě jsem pootevřela okna,zapla větrák a stejně se dýchalo naprd,malý to bylo jedno,ta opět v autě usla,doma už bylo líp..Tak přeji krásnou neděli
Andrea, 27.05.2007 9:27:37, IP: ***.***.187.55, #8980
Ahoj Majko, četla jsem si letáček u Lexaurinu, v nemocnici je max. dávka 60 mg. tak si myslím, že jestli máš 1,5 tak to snad neuškodí. Ty 4 by byli dohromady 6 mg. taky mě to zajímalo. Jak ti dnes je? Dej o sobě vědět!
Andrea, 27.05.2007 9:31:36, IP: ***.***.187.55, #8981
Ahoj holky, po dlouhé době jse, otevřela knížku od psychouša" jak se zbavit agorafobie" a mám pro vás novinu. S tím dýcháním do pytlíku to děláme blbě a pro Jiřinku, už vím proč jí to dělá ve spánku. Jak to tu pofackuju, tak vám to přepíšu. To budete koukat!
Mirka, 27.05.2007 9:32:50, IP: ***.***.237.38, #8982
Mirku, pročítala jsem si znovu tvé příspěvky a došla jsem k názoru, že celý tvůj problém je v tom , že ti přestalo účinkovat antidepresivum. Bral jsi ho již dlouhou dobu a ono to po tak dlouhé době chce vymněnit. Něco o tom by ti mohla říct Andrejka. Poprvé ti PP určitě začala z přepracování. Né každý člověk má na to aby byl tak činorodý a nesl na sobě takovou zodpovědnost. Já bych na podnikání neměladostatek psych. sil. Navíc máš určitě vrozené dispozice k úzkosti. Reakce tvého otce na extrasystolu nebyla adekvátní.
Napřed jsem myslela, že dokud nezmněníš povolání, tak že se problémů nezbavíš ale s fungujícím antidepresivem by to asi šlo, tak jak to šlo těch 8 let. S Neurolem opravdu opatrně, na můj vkus ho bereš moc nahusto. Oni potom problémy které se ti mohou jevit jako "nervy" , mohou být i vyžadování si organismu svoji dávku Neurolu. A on by toho potom ten organismus chtěl víc a víc aby byl na normálním fungování. Takže tobě bych doporučovala zajít k psych. změnit AD a pokud možno odstranit stres. Najít si klidné povolání,nebýt doma/jsi moc upnutý na svůj problém a zvýšeně reaguješ na každou odchylku chodu organismu. Což známe my všichni. Nejsem žádný psycholog ale za tu dobu co jsem měla problémy už o tom něco vím.Ale ber to jen jako můj názor. Jak budu mít čas, tak ti napíšu něco o průběhu nemoci u sebe. Poprve jsem měla PP před 4 roky, AD brala 3 měs. a teď už dlouho funguji bez jakýchkoliv prášků. Potíže jsem mívala veliké a přesto všechno jsem nikdy nepřestala chodit do práce, ač mi doktor chtěl napsat neschopenku. Tak o tom zase jindy. Měj se a drž se Mirka
Mirka, 27.05.2007 9:41:33, IP: ***.***.237.38, #8983
Čau Andri, jsem jedno velké ucho, jak heligon. Sem s tím.
Jinak mrkni na mail. Pá M
Mirka, 27.05.2007 9:45:44, IP: ***.***.237.38, #8984
Jo a co se týče toho Lexaurinu, tak se může použít i na jednorázové léčení PP u lehčích případů ale na těch 6 mg se to zvyšuje postupně během týdnů a pak zase během týdnů vysazuje a né to případně sníst během dne. M
Andrea, 27.05.2007 9:58:16, IP: ***.***.187.55, #8985
Hyperventilace zjednodušeně znamená nadměrné dýchání. Bud jde o dýchání příliš rychlé, nebo příliš hluboké. Velmi často probíhá natolik automatizovaně, že si ho člověk vůbec nevšímá. Po delší hyperventilaci se však objevují typické příznaky, např. roztřesenost,závratě, pocit zaujetí v hlavě, nedostatku dechu, mravenčení až brnění v prstech, slabost v nohách, bušení srdce, rozmazané vidění, studené vlhké dlaně, ztuhlost svalů, pocity nereálnosti skutečnosti( vše je jako ve filmu) a dálší. Paradoxní je, že hyperventilace může vyvolat dojem NEDOSTATKU DECHU( což někdy vede k pocitu dušení, nebo kašlání). Samostatné nadměrné dýchání je těžká fyzická práce,takže dochází k přehřátí organismu, pocení a samozřejmě únavě a vyčerpání. Povrchním dýcháním se více unaví svaly na hrudníku, zůstávají napjaté, bolí a mohou napodobovat některé příznaky kardiolodické. ( např. bolest na hrudi) Hyperventilace nemusí být navenek zřetelná. V mnoha případech může být jemná, nepatrná, zvláště probíhá-li delší dobu. V tomto případě může dojít k výraznému poklesu kysličníku uhličitého v oorganizmu,ale díky kompenzačním schopnostem jen k relativně malé změně v zásaditosti krve. Proto nedojde k vyvolání symptomů , ale tělo ztrácí schopnost se vyrovnat se se změnami,pak dokonce i malá odlišnost v dýchání ( např. ZÍVNUTÍ, POVZDECH) může být dostatečným spouštěčem všech příznaků panických atak a to i během SPÁNKU. Na tomto místě si musíme zopakovat, že hyperventilace není nebezpečná. Je nezbytnou součástí reakce " boj nebo útěk" jejím úkolem je chránit tělo před nebezpečím, nikoliv ho ohrožovat. Změny spojené s hyperventilací připravují tělo k akci, která sníží potencionální nebezpečí. Jinými slovy, automatickou instrukcí našeho mozku při hyperventilaci je okamžitě očekávat nebezpečí a člověk proto cítí nutkání uniknout!!! PŘÍŠTĚ- SNÍŽENÍ HYPERVENTILACE, správné dýchání
Jana , 27.05.2007 10:00:28, IP: ***.***.28.210, #8986
Zdravím všechny,jak tu psala Andruš o tom dýchánído sáčku,tak jsem se to učila v nemocnici,musíte mít ale nos venku. Pokud ho máte v sáčku tak je to špatně.Dýchání do sáčku je proto aby se šlověk sklidnil,sklidnil si tep a celkově se uklidnil.musí se dělat dlouhém a pomalé nádechy a výdechy.Já to tak ělám když to na mě příjde,ale bez sášku a taky to zabírá.Dnes mám ale den na houby,už ráno jsem se vzbudila unavená,bez nálady a bolí mě celé tělo.Hlavně ruse mě brní a jako by mi tuhly.To zase bude den.A to máme ještě dneska oslavu narozenin.
Jana , 27.05.2007 10:05:31, IP: ***.***.28.210, #8987
Andruš tak tohle bylo přesné,rána do černého.já už to znám z paměti,ale skoro pokaždé mě to tostane.Ale je pravda,že jak správně dýchám tak se po čase sklidním.
Jana , 27.05.2007 10:15:21, IP: ***.***.28.210, #8989
Děcka,zapoměla jsem vám napsat,že se nadechuje nosem a vydechuje pusou!Hold je vidět že nejsem redy!
Mirka, 27.05.2007 10:29:25, IP: ***.***.237.38, #8991
Holky, dnes se mi podařilo vám poslat Luciáška. Poslala mi své svolení. Pak mi došlo, že by se vás měla zeptat na svolení, jestli můžu vaše fotky poslat. Mám fotky Andrejky, Dáši, Luciáška a Blanky. Tak mně napište jestli můžu vaše fotky vzájemně přeposlat, ať sem nemusíte posílat adresy. Napište!! Dáše jsem psala, že to její nejde přeposlat, tak jsem ji napsala vaše adresy a ona vám to určitě pošle.Tak co se týče tohoto pá! M
Mirka, 27.05.2007 10:32:17, IP: ***.***.237.38, #8992
Androušku, jak píše Jana , tohle nás většina ví ale ještě to praktikovat. Ale je fajn, že jsi to napsala, hodně holek o tom nic neví a my si to připon¨meneme. M
Mirka, 27.05.2007 10:36:22, IP: ***.***.237.38, #8993
Všem panikářům hlásím bojovou pohotovost. Náš nástěnný barometr hlásí mohutný pokles a můj tělesný barometr taky! Tak se držte!! M
Andrea, 27.05.2007 10:39:08, IP: ***.***.187.55, #8994
Ahoj Miry, fotky mi přišli i od tebe i od Luciáška, moje klidně posílej dál, já už bych to v tom počítači asi nenašla. Jinak ten článek byl hlavně pro Jiřinku, nevěděla jsem, proč jí to dělá ve spaní!!!
Luciáš, 27.05.2007 10:42:30, IP: ***.***.76.199, #8996
Miru,Bláně to nevadí s těma fotkama,Andrejce jsem ráno fotky poslala,když tady psala adresu a Dáša adresy má-jak píšeš,tak zatím pá
        Předchozí   1 .. 9899100101102103104 .. 168      Následující
Přidat příspěvek k tématu "Panikářky"
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.