Diskuse - Deprese
Nina, 28.05.2008 11:04:37, IP: ***.***.242.173, #51148Ahoj moje zlatíčka,
pořád vás čtu a čerpám útěchu, jen nejsem schopná psát. A když to zkusím, abych vás aspoň pozdravila, tak se mi to nepodaří poslat. Vrátila se mi viróza a s ní Černá dáma v celém rozsahu, jsem neskonale smutná, přepadají mě zoufalé stavy beznaděje, smutku a zbytečnosti. Nejhorší je ta ochromující úzkost, z které někdy začínám snad až blbnout. Znám to, vím, že to musím vydržet a zase to když ne přejde, aspoň trochu ustoupí, ale dochází mi síla. Aspoň se tu mohu ujistit, že je to opravdu nemocí a ne tím, že bych byla takový srab a zbabělec, že je nás tu na tom takhle víc. Aničko a Toni, jak já vám rozumím, vím, že nám v těhle chvílích těžko může někdo pomoct, ale může nám svým chováním a postojem moc ublížit, já jsem si toho pohrdavého přezírání užila od bývalého manžela a rodičů víc než dost a tu bolest, kterou mi tím způsobili, asi nikdy nezapomenu. Měla jsem pocit, že pro ně vůbec nic neznamenám, styděli se za mně a při životě mě držela jen povinnost a láska k dětem.
Luboši, musíme to vydržet, zase se to zlepší, asi naše těla už cítila ten nápor veder, který přichází a ty jsi taky psal, že tě vždycky porazí. Člověk nedokáže myslet na nic jiného, než jak je mu zle, i když se zoufale snažím něco dělat, abych se trochu odpoutal. Ale ono to jde jen malou chvíli a někdy vůbec.
Marcelko, mohla bych tě poprosit o kontakt na tvojí paní psycholožku, je mi teď opravdu mizerně a i když bych tam asi nešla hned, měla bych aspoň v šuplíku nějaké záchranné lano. Moc ti přeju, že se ti teď daří, ať ti to už vydrží a jsi šťastná.
Děkuju zdravým lidičkám, Romance a Petrovi, že jsou pořád s námi a zdravím nové dušičky, Silvinku a Mišulku. Všem moc přeju hodně síly a klidu a aby nám bylo líp.
Lili, 28.05.2008 11:06:54, IP: ***.***.27.254, #51149Ahoj moji přátelé!Tak jsme se rozhodli, že vyrazíme na chaloupku, tak se vám ozvu až o víkendu, zatím všem mím přátelům přeji, at se máte hezky, a máte dny plné radosti
LUBOŠI
myslím moc na Tebe, napiš prosím jak se máš, máme o Tebe starost
Držím Ti moc palce a moc bych si přála, aby si se cítil dobře
MALÍŘKO
poslala jsem Ti mejla, myslím na Tebe a moc Ti držím palečky
PÉŤO
poslala jsem Ti mejla a fotečky, doufám, že Ti došli, těším se na Tvou odpověd :)
zdravím ROMANKU ,MARCELKU přeji krásný den, plný sluníčka a pohodové nálady
LINDO
to je zajímavé, co si napsala o tom denním stacionáři.Tohle je právě pro obsedantně kompulsivní lidi, máme se naučit, jak s tím žít a jak to omezit anebo jak se úplně zbavit nemoci.Organizuje to doktor, kerý se na tuto nemoc zaměřuje.Jak to porbíhá a s kolika lidmi, to opravdu právě netuším.Myslíš, že Ti to něco dalo i přímo k depresi?
Lindo, děkuji za Tvé zkušenosti, přeju Ti krásný a slunečný den plný radosti, veselí a štěstí a držím Ti palce!
Silva, 28.05.2008 11:21:37, IP: ***.***.158.236, #51151Zdravím vás všechny tady- Romanku, Malířku, Ninu, Petra a všechny ,kteří trpěli anebo trpí. Bohužel vám musím napsat, že můj stav se ani po víc jak měsíci braní Zoloftu vůbec nezměnil. Mé dny probíhají stále tak, jak jsem vám psala poprve.Povzbudilo by mě aspoň sebemenší zlepšení ale nepřichází.
Asi to ale ještě není pořád ta hrůza , kterou jste si prošli někteří vy. Včera jsem docela v pohodě absolvovala výlet na kole 20 km. Ale bez Neurolu o půl jedenácté ani rana. Myslím, že na hodně těžkou depresi by ale necelá půlka Neurolu 0,1 mg nepomohla. Ale nemyslete, ani s tou půlkou Neurolu to není žádná hitparáda ale dá se žít.
Kdy už tomu utrpení bude konec? Myslíte, že ještě může ten Zoloft zabrat? Od včerejška jsem ho zvýšila ještě o půlku na noc.Doufám, že si necpu do těla ještě víc něčeho, co mi zatím evidentně škodí.
Moc vás všechny zdravím a myslím na vás milí spolutrpitelé. Zatím nejsem schopna pozorně přečíst vaše příspěvky, abych mohla reagovat i na vaše problémy. Promiňte, že píši jen sobecky o sobě.
Držte se přátelé!!!!!!!
Silva, 28.05.2008 11:26:43, IP: ***.***.158.236, #51152A ještě jsem vám chtěla napsat, že když jsem včera jela na tom kole v tom horku kolem 17 hodině, tak jsem větší kopce , které jsemdřív vyjela tlačila, protože případné velké zrychlení pulsu by mi mohlo vyvolat paniku. Zvlášť, když chvíli nemohu popadnout dech.
Halina, 28.05.2008 12:02:15, IP: ***.***.9.57, #51155Tak rozhodně nenazývám dítě uslintaným autistou......to byla ironie na jednoho d**ila, co narážel na to že se nestarám o svýho retardovanýho chudáka.....žádnýho uslintanýho autistu nemám.
A tohle i nadále předvádějí anonymy......bojí se podepsat srabi ....na ženatém:
Re: Ženatý milenec1111111111 111111111111111, 28.5.2008 10:49
Jediný koho se člověk štítí seš Ty Halino.To je hrozný jak taková špína jako seš ty si myslí,že je správné co dělá.Spousta lidí by se z tebe pozvracelo blbko Hajzlino.Takovej kanál a ženská k tomu,ten smard a špína se šíří kolem tebe jako mor.
Re: Ženatý milenec Kikina, 28.5.2008 11:18
Halino, ta tvoje rodina, no to je něco. Ani se nedivím, že jsi na tom psychicky tak špatně a dosmrti poznamenaná. A co manžel ? To musel být teda taky řízek. Však už jen ty tvé postižené děti, to mluví samo za sebe.
Malina, 28.05.2008 12:11:11, IP: ***.***.158.236, #51157Vyjímečně souhlasím s Halinou, že to jsou velice škaredé příspěvky.Takhle psat o dítěti a mužovi, kteří za to nemohou. Ale bohužel, kdo seje vítr, ten sklízí bouři.
A nechte si , prosím vás tyto "povídání" na ženatého milence. Na jiné dikuse nezatahujte. Tady nejsou žádní lidé, kteří loví milence ale zápasí se svoji deptající nemocí. To stejné panikáři
DEJTE UŽ POKOJ OBĚ STRANY!!!!.
Halina, 28.05.2008 12:17:54, IP: ***.***.9.57, #51158No já jsem s tím nezačala ....za mnou přišla Romana a urážela mě na ženatém, jako řada jiných ...........a tady je tak drzá, že to zapírá a ještě schvaluje to hnusné chování milenek.........tím se opět prozradila.....milenku, která tahá manžela od depresivní manželky nikdo litovat nebude, kromě Romany.............takže Romana at se stěhuje pryč, je to lhářka a zlý člověk.
Luboš, 28.05.2008 12:27:45, IP: ***.***.106.66, #51160Ahoj,nemám sílu číst,mám v sobě neklid,určitě se vrátím zpátky,vidí co se se mnou děje,ale já teď potřebuju klid a prášky,L.
VŠEM od ROMANY, 28.05.2008 12:32:46, IP: ***.***.68.88, #51161Silvi, já si myslím, že pokud jsi zvládla vyjet na kole a ještě k tomu takovou celkem štreku, že to zlepšení JE. Je strašně důležité, že jsi se k tomu donutila, s potvorou depresí bych toto nikdy nezvládla. Ani bych si pro kolo nedošla do sklepa - takže jsi dobrá a myslím to vážně - půlka Neurolu není moc, ani celý 0,5 denně není moc, brala jsem ve špatném a bolavém období 0,5 mg třikrát denně a k tomu AD - ta ale nejsou návyková. Vůbec nepropadej beznaději, i když lék bereš už měsíc. Může nastoupit účinek později - mně se to lámalo až po osmi týdnech a taky si řekni - nezabírá ani poté, nevadí, poradím se s doktorem a zkusí jiný ... dostaneš se z toho, věř mi, smutné je, že to bolestné období trvá dlouho a je to pro Tebe takový nápor, investuješ tolik sil a energie ubývá .... jen ještě vydrž !
Ninuško, to jsem ráda, žes napsala, myslela jsem na Tebe - moc Ti držím palce! nezkusíš na pár dní změnu prostředí - třeba lázně nebo ozdravný pobyt ? Za pokus zajít za dobrou psycholožkou určitě stojí za to - zkus to. Někteří jsou opravdu schopní. Já jsem toto nezkusila, ale vím o jiných případech, kdy psycholog nebo skupinová terapie pomohly. Zkusila jsem jednu homeopatku v Praze, kterou mi doporučili známí v zimě - jela jsem tam hlavně s tím, že v důsledku deprese jsem trpěla dysfunkcí vnitřního orgánu - no, byl to močový měchýř, měla jsem problémy jako při zánětu, ale zánět to nebyl, šlo o neurogenní dysfunkci, tedy problém úzce spjatý s depresí. Proto, jak jsem trpěla vím, o čem píše Tonička, když píše o bolestech těla - jdou opravdu ruku v ruce s bolestí duše. Docela bych v tomto věřila východní medicíně, akupunktuře, čínské medicíně, vím o případech, kdy pomohla ... moc držím palečky a piš nám Ninuško !
Musím vlastně ještě doplnit, že návštěva té homeopatky mi taky dost dala, pomohla mi s tělesnými problémy a tím se mírnily i ty duševní, ovšem bez AD by to asi nešlo, aspoń si to myslím ...
Kollerko, to nic, včera jsem Ti napsala v krátkosti, protože na Tebe myslím a obdivuju, jak se se a vším vypořádáváš - vždyť je toho na Vás tady děvčata v mnoha případech naloženo tolik, - zvládat děti, mnohé z Vás k tomu práci při D a jiných obtížích, mnohde sobectví a nepochopení okolí, nezájem vlastní rodiny - Lindu moc obdivuju s čím se pere a ona to zvládne taky - klobouk dolů před Vámi, děvčata !!!!!
Malířko, moc Tě pozdravuju, doufám, že se cítíš lépe, budeš mít v poště ode mně asi takový dlouhatánský e-mail ze včera ....
Leńule, Aničko, Toni, Lindi, Kristalko, Luboši, Jajdo - přeju hodně, hodně sil a myslím na Vás.
Gabčo, Anetko, Alko, Georgi, Milu, Hraběnko - čtete nás ještě ? Myslím na vás, mějte se hezky, písněte nám ....
Zdravím i všechny ostatní, samozřejmě, a Marcelku - ať Ti sluníčko v duši už vydrží napořád a Petra - hezký den kamaráde !
Všem Vám chci napsat jednu věc - jsem osočovaná ze lži, a to v tom smyslu, že o depresi nic nevím, nikdy jsem jí netrpěla a nevím nic o lécích -
Ne, nikdy jsem Vám NELHALA, depresí jsem prošla a vzala mi, jak jsem psala ve dvojí atace deset měsíců života, které mi nikdo nevrátí. Chtěla bych říct jedno - poté, co o depresi vím, je to pro mně téma až příliš vážné a svým způsobem až posvátné, že bych nikdy o ní nemohla lhát, navíc nechápu, proč bych psala, že jsem byla nemocná, pokud by to nebyla pravda. Lhát o věci jako je deprese je takové rouhání, že ač nejsem klasicky věřící člověk představující si Boha jako starého dědečka s vousy na obláčku, který řídí dění Vesmíru, ale svůj druh víry v něco mezi nebem a zemí v sobě po celý svůj život nosím, že lež o depresi je rouhání nejhoršího kalibru. Můj otec mi řekl jednu věc - že věřil v Boha, dokud nezemřela maminka - pak věřit přestal nebo spíše věří, ale nevěří v jeho pomoc nám ubohým smrtelníkům, když vidí zlo a nemoci a utrpení na zemi a nechává to vše být - my Boha nezajímáme. Přesto vše si myslím - že slovy pana Havla Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí, věřím v pozitivní sílu, která řídí tento svět i světy jiné a právě pro tuto sílu, zákonitost se nikdy nebudu rouhat a zneužívat slova DEPRESE. Je to moc vážné, moc bolavé a moc citlivé .... JE TO NĚCO, CO MUŽE ČLOVĚKA ZNIČIT NEBO TAKY POSÍLIT A OČISTIT, něco, co mně změnilo život, žebříček hodnot, pohled na život a na sebe samu - o takové věci se nedá lhát - to nepochopí, kdo neprožil depresi, nebo ji neprožívá, nebo ji prožívá či prožil jeho blízký - a takový člověk nemá co dělat na této diskuzi, zvláště pak, pokud nepíše slušně a píše zcela mimo téma s cílem ubližovat.
S jedinou výjimkou ( H ) Vás mám ráda, ze srdce Vám i Vašim blízkým přeji brzký návrat do plnohodnotného života a vyjděte posíleni !!!!!
Romana.
Aneta, 28.05.2008 12:53:27, IP: ***.***.41.2, #51166Ahoj moji milí, moc Vás zdravím a myslím na Vás. Musím si přečíst vše v klidu, Teď jsem to jen přelétla. Dneska mě čeká připomenout manželovi, že má zítra termín k psychiatrovi, bojím se reakce a jestli tam půjde.
Můžete mi, prosím, napsat, co se stane, když se člověk neléčí, může D sama odeznít a jestli ano, za jak dlouho?
Jinak já se cítím mnohem lépe, každý den mám nějaký program a už mě to i těší. Dokonce už ani nemám ten sevřený pocit, návaly a bušení srdce, když má přijít a záchvaty breku, že zase poslal sms, že nepřijde. Něco se ve mě láme, jsem z toho sama překvapená, ale je to určitě dobře, jinak bych se z toho snad zbláznila.
Dneska je nádherně, snad je dobře na duši i Vám. Mějte se krásně!
Anetce od Romany, 28.05.2008 12:59:56, IP: ***.***.68.88, #51167Anetko, potešilo mně tvoje psaní, hlavně, že se cítíš dobře - drž se !! A z deprese se možná jde dostat bez léků s pomocí bylinek jako je třesalka, relaxací, sportem, meaditací, ale určitě jen spíš z lehké formy deprese - střední a těžká deprese potřebuje nutně AD - psychofarmaka.
Měj se moc hezky, měj slunce v duši i nad hlavou, udělala jsi mi radost !!! Romana.
Halina, 28.05.2008 13:26:26, IP: ***.***.9.57, #51171Samozřejmě že jsi lhala Romano ...tady jsi psala citlivě jako zrovna ted a zároven mě urážela ne ženatém.........jsi lhářka a píšeš pod několika nicky , hrabe ti asi.........admin to vidí také, vidí tvojí IP......a zroivna před chvilkou jsi psala že jsem urážela lidi na ženatém............no jasně, takových žen, co trápí depresivní manželky se každý štítí......jen ty né, protože jsi stejná !!Ty jsi zničila tuhle diskuzi, nemělas za mnou lízt!!A ostatní také.........místo aby to uznali lžou s tebou......každý vidí že jsi Kopretina.
Halina, 28.05.2008 13:29:04, IP: ***.***.9.57, #51172Další anonymy na ženatém co se bojí podepsat :
Re: Ženatý milenec čtenáři, 28.5.2008 12:50
Halino, jsem s některými lidmi v kontaktu mimo diskuze - e-mailem a telefonicky a pravdou je, že oni se štítí Tebe.
Pořád píšeš, že holek tady se každýštítí - kdo každý - vyjmenuj ty lidi, kteří se děvčat tady štítí - nebo lžeš a jsi jen obyčejná lhářka, která píše pod mnoha jmény ?
Nemáš právo kecat tady holkám do života, nestarej se, žij v klidu se zající a prostě žij a nech žít. T
Ty sis opravdu do dnešního dne nevšimla, že tě tady na diskuzích nikdo nemá rád, že tady není nikdo ochoten tě poslouchat - ty tvoje kydy, že nic jak píšeš o jiných v reálku nemají, jen ty máš, stokrát omleté fráze proložené infantilním prča a p**el a hlína , že doma na tebe dlabou tak se tady realizuješ tím, že se doživotně nalepíš na net ?
Nenapadlo tě, že když o neznámých lidech píšeš, že jsou trapky, svině, dementi, blbky, zoufalky, debílci, že shazuješ sama sebe ? Že ses neskutečně shodila tím, žes nazvala svoje dítě - svou krev - uslintaným autistou a nedá se to vzít zpátky, kdyby ses třeba zbláznila ? Nechápeš, že když označuješ lidi, že jsou opuštěni a nic nemají, že oni za tvými zády si telefonují a e-mailem si vyměňují obrázky svých mužů, lásek, dětí, obrázků přírody, z dovolených a jsou mimo tvou cenzuru dnes a denně, že prostě ti nikdo ani slovo ani věřit nemůže, i kdyby chhtěl ? Vždyť lidi z jiných diskuzí spolu komunikují o spoustě věcí, o kterých nechtějí, aby je četl někdo jako ty, mimo diskuze cestami, které nenarušíš .......copak ti fakt ještě nedošlo, že jsi úplně mimo mísu ?
Že jsi jen vytřeštěná strachy, že tě nakonec každý pošle do prčic, když pozná, co jsi zač - a lidi tady nejsou hloupí, věř, že to mnozí poznali a jiní poznají velmi brzy, oni totiž člou nejen, co kopíruješ jako trapný chudák, ale i to, cos zplodila a to je věru často na silný žaludek ....
Re: Ženatý milenec ......................................., 28.5.2008 13:00
Jak nikomu neskodíš Halčo,dyt ty narušuješ psychiku už těch narušených zajíčků co za Tebou chodí jen za sexem a pobavením.... Když tak dobře vše víš a znáš, tak jsi se jistě už někde dočetla v psychologii,či v PSYCHIATRII, že muž,který se zamiluje do starší ženy má UCHYLKU, ktera je v něm zakodovaná od dětsví( zavislost na sve matce) a tento mladík by měl navštívit psychiatra, protože tento jev není normální a vymyká se společnosti...Ted sud co je dobre a co zlé... Jestli mi neveříš najdu ti v odborne literatuře a skopčím VZTAH mladeho muže a postarší ženy...Opravdu to není normalní,věř mi...A nevyvrátíš mi to...Neodsuzuj druhé, zamysli se nad sebou... Sebekritika je dobrá věc, ale obyčejně přichazí pozdě....A ty jsi na stejné lodi s ostatními, protože neděláš nic dobrého, ba naopak škodíš....Sama jsi ráda že je o tebe zajem,ale na druhe straně.......... čauky
Halina, 28.05.2008 13:36:22, IP: ***.***.9.57, #51174Tady jsou lidé, kteří nadávali milenkám, např:
Re: Ženatý milenec Richard, 7.11.2007 17:42
Tak děvenky Vás mít doma,tak Vám přidám více práce a myslím,že byste si vážily svých protějšků.Žádná nemáte doma žáden závažný,nevyřešitelný problém,tak proč své protějšky taháte za nos?Myslíte si,že oni by netoužili po opravdové lásce?Tak žijí jen v domněnkách a iluzích,že o ně stojíte a Vy děláte tohle.Fuj,je mi z Vás zle,jste sobecké mrchy!Dones domu prachy a nech mě žít jak já chci.Ubohost!
Re: Ženatý milenec Richard, 8.11.2007 16:29
Děvenky s ostrýma zubama,diskuse je zde veřejná a já jsem řekl jen svůj názor,takže mě nečtěte pokud se Vám můj názor nelíbí.Nemáte právo mě vyhazovat nebo zakazovat mi vstoupit do diskuse.Svět je pestrobarevný a je třeba ho tak chápat,ale Vy jste zaslepené jen svou pravdou.Ani jedna v útoku jste se mě nesnažila přesvědčit,že nemám pravdu,jen sprostě kopete.Proč?Tohle je u vás diskuse?Ahá,já nevěděl,tak pardon dámy
.Re: Ženatý milenec 4 chacha, 6.2.2008 09:10
Ivčo, promiň, ale jsi krááááva. Raději ubližujeme jen sobě. Fakt, vymatlaná hlavička. Tak proč si ubližujete? Proč se na to nevykašlete? Jste obyčejný sobci a nic víc. A ještě tady každýho přesvědčuješ, jak jsi svatá
Re: Ženatý milenec 4 chacha, 6.2.2008 09:24
milá Sarah, ty radši mlč. S jedním žiješ a s druhým chceš dítě. A ještě chceš, aby tě druzí litovali. Jsi obyčejná, vychcaná šmudla
Re: Ženatý milenec 4 Sarah, 6.2.2008 09:48
Milé chacha, ty mne nemůžeš nas*at)) o ničí lítost nestojím, to obdiv bych si zasloužila))) já jsem šmudla a ty vymydlinkovanej mozeček, jdi si psát s Halinou, budete si rochňat. Chichi a Chacha, dobrá dvojka
Miluna, 28.05.2008 13:54:44, IP: ***.***.243.204, #51181HALINO,SKOČ DO ZDI!!!!!!!!!!!!!!!!