Diskuse - DEPRESE I. - nová diskuze
Lola, 03.12.2008 12:35:55, IP: ***.***.159.50, #68391hezký den všem Malířko, Romanko, Kika, Evaku a všem ostatním lidičkám. Nebyla jsem tady delší dobu, řešila jsem své rodinné trable a snad bude líp. Nedejde se tady znechutit jednou osobou, vždyť to jde nečíst příspěvky označené nějakým jménem. Holky napíšu vám SZ příští týden. Zatím se všichni držte a užívejte si předvánočního času. A na zlé a zatrpklé lidi se vykašlete. Hezký den
Luboš, 03.12.2008 20:05:24, IP: ***.***.233.151, #68422Ahoj,jsem rád mezi hodnými lidmi,míváme setkávání a jsme tam všichni z jednoho těsta,usmíváme se na sebe a máme radost,když přijde někdo,kdo ze zdravotních důvodů delší čas nebyl.Už se moc těším na vánoční setkání,kdy to bude jako o Štědrém dnu,až na toho kapra a salát,to budou chlebíčky apod.Cukroví každý přinese,přijdou nám zahrát koledy,zazpíváme si,připravý nám malý dárečky a je to bezva.Personál je super,co se o nás duševně nemocné stará,jsou to lidi,kteří to dělají s láskou a pochopením pro každého.Kéž by se tak chovaly k sobě i lidé v běžném životě a neubližovaly si.
Jarčo,jsme na tom asi stejně,jen bych se měl přinutit na vycházky s pejskem,pořád to odkládám,teď si říkám od Nového roku,tak jsem na sebe zvědavej.Ale ta únava.A v pátek si dojdu k ortopedovi,protože se mi kolena v poslední době dost zhoršujou,co je mi platný že mám nohy svalnatý,když je v kolenou problém,silně bolí,kéž by to byl jenom zánět,nebo voda prej se tam taky tvoří.
Těším se,že si tady po pauze zase budeme krásně psát.Ahoj.Luboš.
Michal, 04.12.2008 10:53:40, IP: ***.***.115.46, #68457Dobrý den jsem v této diskuzi nováčkem. Jak to tak vypadá trpím také úskostně depresívním syndromem. Mé pocity jsou svíravý pocit na hrudi, pocení, roztržitost, bolesti páteře a hlavy, hučení v úších a celková psychická a fysická únava. Přitom se pořád trápím z čeho můžu mít depku, vždyť práci zatím mám a jsem v ní celkem spokojen, život mně taky celkem vychází, ale přesto jsem neustále ve zkroušené náladě a necítím se ve své kůži. Doma si myslí, že jsem hypochondr a že se mi nechce dělat, ale tak to není a těžko se jim to vysvětluje, když to nzažili. Před půldruhým měsícem jsem se rozhodl navštívit psychiatra Mudr. Novotnouv Litomyšli. Probrala se mnou všechny potíže a napsala mně SEROXAT a doporučiala psychoterapii. Tam jsem bohužel ještě nebyl, jelikož do toho přišel ještě zánět močových cest. Jinak můj stav po užívání AD Seroxat je pořád stejný a nepozoruji na sobě žádné zlepšení. Nejhorší je to vždycky ráno a dopoledne a lepší se to malinko až večer to pak člověk blbě usíná a když konečně zabere, tak se mu zdají kolikrát takový voloviny, že si říká, kde se to v té hlavě bere. Vím, že deprese je běh na dlouhou trať a pevně doufám, že se mi snad konečně jednou udělá lépe a vrátím se do normálního života.
Drobek, 05.12.2008 11:51:52, IP: ***.***.192.172, #68581Ahoj Michale.Z vlastní zkušenosti ti mohu potvrdit, že deprese je opravdu běh na dlouhé trati. Ale jako každá trať má svůj počátek, tak má taky i svůj konec. A to je potěšující, ne?Neboj, s pomocí zpřízněných duších (které se kolem nás vždycky vyskytnou), s pomocí léků a dobrých doktorů (které si člověk může intuitivně vyhledat) to určitě zvládneš.A na nejbližší okolí se nezlob. Ono je to pro ně opravdu těžko uchopitelné.Sežeň si nějakou knížku (dobrý autor je Praško), napřed si ji přečti sám a pak ji dej přečíst i jim. Může to pomoci.Nebo je vezmi sebou k psychiatrovi. Ten jim může pomoci taky.Tak držím palce a hodně síly, trpělivosti a štěstí ...
Pro všechny, co řeší ty nepříjemné příspěvky. Myslím si, že člověk má právo volby - co k sobě nechá dojít, jak na to reguje, jak si to v hlavě připustí. Odpustě dotyčné osobě, popřejte jí všechno co nejlepší a už se jí vůbec nezybývejte. Je to její život a její problém.
Zdravím tímto všechny lidičky na této diskusi. Přeji pohodu a pěkný den. SUBHAM ASTU SARVADŽAGATAM (sťastny ať jsou všechny bytosti). Drobek
Drobek, 05.12.2008 11:53:32, IP: ***.***.192.172, #68582Ahoj Michale.Z vlastní zkušenosti ti mohu potvrdit, že deprese je opravdu běh na dlouhé trati. Ale jako každá trať má svůj počátek, tak má taky i svůj konec. A to je potěšující, ne?Neboj, s pomocí zpřízněných duších (které se kolem nás vždycky vyskytnou), s pomocí léků a dobrých doktorů (které si člověk může intuitivně vyhledat) to určitě zvládneš.A na nejbližší okolí se nezlob. Ono je to pro ně opravdu těžko uchopitelné.Sežeň si nějakou knížku (dobrý autor je Praško), napřed si ji přečti sám a pak ji dej přečíst i jim. Může to pomoci.Nebo je vezmi sebou k psychiatrovi. Ten jim může pomoci taky.Tak držím palce a hodně síly, trpělivosti a štěstí ...
Pro všechny, co řeší ty nepříjemné příspěvky. Myslím si, že člověk má právo volby - co k sobě nechá dojít, jak na to reaguje, jak si to v hlavě připustí. Odpustě dotyčné osobě, popřejte jí všechno co nejlepší a už se jí vůbec nezabývejte. Je to její život a její problém.
Zdravím tímto všechny lidičky na této diskusi. Přeji pohodu a pěkný den. SUBHAM ASTU SARVADŽAGATAM (sťastny ať jsou všechny bytosti). Drobek
Pozdrav, 05.12.2008 13:08:36, IP: ***.***.173.78, #68584Je mi líto, že už nepíší staří známí a kamarádi z diskuze, ale lze to chápat. Zdravím Michala a Drobka s přání všeho dobrého a pro Michala hodně sil - vím, jaké to je, ale věřím, že to bude jen nepříjemná epizoda v Tvém životě. Prošla jsem tím a je to za mnou. Když jsem to zvládla já a mnozí jiní - zvládneš to taky - jsem o tom přesvědčená.
Zdravím všechny milé duše tady, pokud ještě chodí aspoň někdo někdy číst. Za tuto diskuzi budu vděčná už vždycky, dala mi hodně - sílu, energii, povzbuzení, kamarády, poct, že odbří lidé ještě žijí, že v trablech se čas od času neocitám sama a že dost lidí rozumí ... a vědí ...
Mějte se co njelépe v předvánočním čase !
S láskou Romana.
Pozdrav, 05.12.2008 13:10:08, IP: ***.***.173.78, #68585Je mi líto, že už nepíší staří známí a kamarádi z diskuze, ale lze to chápat. Zdravím Michala a Drobka s přání všeho dobrého a pro Michala hodně sil - vím, jaké to je, ale věřím, že to bude jen nepříjemná epizoda v Tvém životě. Prošla jsem tím a je to za mnou. Když jsem to zvládla já a mnozí jiní - zvládneš to taky - jsem o tom přesvědčená.
Zdravím všechny milé duše tady, pokud ještě chodí aspoň někdo někdy číst. Za tuto diskuzi budu vděčná už vždycky, dala mi hodně - sílu, energii, povzbuzení, kamarády, pocit, že dobří lidé ještě žijí, že v trablech se čas od času neocitám sama a že dost lidí rozumí ... a vědí ...
Mějte se co nejlépe v předvánočním čase !
S láskou Romana.
KÁMOŠI, 05.12.2008 13:43:49, IP: ***.***.36.172, #68587Také já zdravím všechny ty, co sem psali, pomáhali jeden druhému. Taky jsem si mohla vylít srdíčko, postěžovat si a hledat oporu. Bylo mě zde dobře, do té doby než se objevil člověk, který nám do ran sypal sůl. Škoda tak krásné diskuze, ale už asi ztratila smysl. I já přeji všem krásnou předsváteční náladu, pěkné svátky v pohodě s veselou myslí. Mám vás ráda.
Lola, 05.12.2008 14:12:26, IP: ***.***.159.50, #68589holky a kluci, vždyť příspěvky té osoby jednoduše ingnorujte, nemusíte je číst - jak to dělá hodně lidí. Když vidíte její nick, tak to přeskočte. Neplýtvejte svým časem a energii na spoustu nesmyslů a zlých slov. Přeji vám hezký den a celý víkend. A ať vám dnes Mikuláš nadělí samé dobrůtky a odnese si sebov tu černou paní, která vám ničí život.
Michal, 05.12.2008 14:40:37, IP: ***.***.115.46, #68593Děkuji všem za podporu a doufám, že to nějak zvládnu. Příští čtvrtek jdu opět na kontrolu. Jinak dneska jsem měl omotivní výstup s matkou, která stále nemůže přenést přes srdce, že bych měl chodit k psychiatrovi, protože podle ní psychiatr rovná se blázinec. Stále si vede svou máš to všechno od páteře a nikdo ji nevysvětlí, že je tomu naopak, že všechny fyzické potíže včetně bolestí zad jsou zřejmě spojeny s mým současným rozpoložením. Štve mě to. Kdyby alespoň už ty prášky trochu zabíraly. Zatím jsem pořád v útlumu a člověk neví, zda se jedná o průvodní jevy deprese, či o vedlejší účinky léku. No musím to z doktorkou všechno probrat. Ještě jednou díky za Vaše slova podpory a pochopení.
Renata, 05.12.2008 17:47:48, IP: ***.***.4.138, #68600ahojík Michale, jak dlouho bereš AD a jaké? Já byla dneska poprvé u psychiatra a dostala jsem Citalon na depresi, takže jsem úplně na začátku. Byla jsem po něm taková utlumená ospalá a nakonec jsem usnula asi na hodinu, ale jinak nic necítím jen je mi nevolno, ale to mi bylo i tak...písni prosím pár řádečků...papa Renata
Renata, 05.12.2008 17:49:14, IP: ***.***.4.138, #68601ahojík Michale, jak dlouho bereš AD a jaké? Já byla dneska poprvé u psychiatra a dostala jsem Citalon na depresi, takže jsem úplně na začátku. Byla jsem po něm taková utlumená ospalá a nakonec jsem usnula asi na hodinu, ale jinak nic necítím jen je mi nevolno, ale to mi bylo i tak...písni prosím pár řádečků...papa Renata
Michal, 05.12.2008 17:58:34, IP: ***.***.115.46, #68603Ahoj Renato beru SEROXAT asi 6 týdnů a zatím žádné zlepšení. Člověk neví jestli je ještě brzo a jde tedy ještě o symptomy nemoci, či o vedlejší účinky AD. Příští čtvrtek jdu na kontrolu a tak to musím s doktorkou probrat. Jinak mám jít ještě na psychoterapii tak uvidím. Měj se pokud možno fajn. Michal
Míša, 05.12.2008 19:33:18, IP: ***.***.31.52, #68608Ahoj, jsem tady taky nováček a chtěla bych se zeptat...Brala jsem 15 měsíců apocytal 20mg a ted jsem začala s vysazováním..jsem na 10mg/denně. Minulý pátek jsem se opila (asi 10 malých piv a 3 panáky) a dodnes mám zase takové divné pocity...úzkost....atd. chci se zeptat jestli je to normální a vše se zase vrátí do normálu...třeba do pár dní...děkuji za odpověd.
Prcek, 05.12.2008 19:49:39, IP: ***.***.24.216, #68612Dobrý večer..jsem tu nová a chtéla bych radu..Už asi dva roky mám problémy s dýcháním,chodila jsem po doktorech a výsledek byl že to mám ze stresu.2 roky jsem brala léky ale už je asi 3 měsíce neberu.Posledních 14 dní se to tak zhoršilo,že jsem si u obvodního lékaře nechala napsat celkové vyšetření.Ten mě poslal na plicní a diagnoza zněla že mám astma.Dostala jsem dýchátko a potom se mi to strašně zhoršilo,už týden se nemůžu pořádně nadechnout..Dneska jsem znovu byla na plicním a místo dýchátka mě dal léky.Testy jsem prej měla dobré,tak teda už vážně nevím co mi je..Strašně mě to trápí a chtěla bych vědět jestli má někdo stejné problémy jako já.Děkuji předem za odpovědi..