Diskuse - Alkoholismus zcela vážně
děkuji, 13.07.2010 13:50:13, IP: ***.***.165.56, #96039za odpovězení,na otázky.Je to pravda pijete,léčíte se,věříte v rodinu muže/či manželku.Jsou to právě tito lidé (někdy),kteří Vás donutí znovu začat pít.Začnou Vám to vyčítat,stydět se za Vás.Co následuje,boj sám se sebou,výčitky,nenávist sám sebe.Vlastně se honí myšlenky proč ,jsem se snažil,pro koho,kvůli komu?
Tak se sáhne po láhvy znovu,je to rychlejší pád než před tím.
A jde to zase od začátku,Vy jste tam kde jste!Což pro Vás je vítězstvím.
Jsou i případy,kdy celá rodina alkoholika bere,pořád věří a on se upíjí sám.
Rodina smutná,protože je tam ten ,démon který nedá volně dýchat.
Nikdo není dokonalý,ani já,proto si pomáhejme bude nám líp.
Když se koukáte,vždyť pijí 12-13leté děti.
Servírka,řekne na otázku"Proč jim nalívá"?
Odpověd zní"Myslela ,že to kupují rodičům".
Pro mne tato odpověd není adekvátní!zd
KP, 13.07.2010 13:55:30, IP: ***.***.21.114, #96042Jestli to byla odpověď na můj příspěvek, tak je to s tebou horší než se všeobecně myslí. Jsi chudák.
Co to tady pořád píše o doktorce a svoloči?
hihi, 13.07.2010 13:58:04, IP: ***.***.21.114, #96043Nazdar Zdeno, teda vlastně JCskut.....ty jsi opravdu neskutečný.
jo, 13.07.2010 14:35:37, IP: ***.***.165.54, #96049máš velmikrásnou duši,cit bolezt umíš pohladit po duši z tebe čišíupřímnost a trápení
Tak, 13.07.2010 14:44:09, IP: ***.***.217.2, #96050tu nebreč, vynadej, udej servírku.Neotravuj s blbostma, čestnáZD, dz.S mužem se rozvést nechceš, majetek je ve hře, radši si hraješ na trpitelku, doufáš, že muž umře????Hrdinko!
KK, 13.07.2010 15:27:42, IP: ***.***.127.230, #96052umřem všici ity i jc každý i zd zdena dáša iva,ivetka,ml,emele pepa
JC, 13.07.2010 15:31:01, IP: ***.***.127.230, #96053zdeničko nedej se máš lidi cotě maj rádi
JCskutečný, 13.07.2010 15:33:41, IP: ***.***.129.91, #96054Moje milá Zdeničko .To už tak bohužel v životě je. Servírku napomen .Co se týká Tvého muže ,když jsi si ho brala tak nepil ?.Co se to stalo,co spustilo to pití? Rodina pořád věří a ty taky? Kolik je ted už dětem ? Oni věří? Je nějaká šance že se sebou něco udělá ? Anebo ,myslíš ,že ho dožene práce.Pracuje? Co dělá ? Co rodiče Tvé i jeho děkuji
JC, 13.07.2010 15:37:06, IP: ***.***.129.91, #96055Nepiš za mě ,jsem plnoletý a umím psát sám za sebe.
JCskutečný, 13.07.2010 16:03:50, IP: ***.***.129.91, #96057Ano všichni umřem ale někdo dříve a proč? Protože se uchlastá,uhulí. Rakovina si vybírá svou další obět .Přednost mají kuřáci a opilci . Když si prohlédneme statistiky tak přednost mají právě vy kuřáci a pijani. Máte ale šanci -položte cigarety a přestante chlastat. Vydržíte déle žít. Umírání na lůžku s vědomím ,že jsme se sami zahrabali je skličující .Představte si máte rakovinu ,ležíte venku je hezky a slyšíte z nedalekého koupaliště u nemocnice výskot hrajících si dětí. Slyšíte jak skáčí a dovádí léto je tady .Prázdniny .Vy máte také prázdniny ale celoživotní, upoutáni na lůžku. Čumíte do stropu a čekáte až Vás sestřičky zase posraného omyjí a převléknou. Morfium už nezabírá a ani tmavé sluneční brýle nedokáží zastavit vaše horké slzy. Čekáte a je to dlouhé čekání. Pro Vás smrt vysvobození ,ale ona si dává na čas. Dává Vám ještě vychutnat ten zbytek vašeho zbabraného života. Necháte se spálit ? A co s majetkem co jste pracně vybudovali chata ,auto ,kdo s ním bude asi jezdit ? No kdo asi,nový milenec Vaší ženy si bude užívat bazénu a i Vaší krásné ženušky .Tak si klidně vypalujte a čekejte až Vám doktor oznámí .Pane máte rakovinu plic,prostaty,konečníku ,jater,hrtanu, a máte rok života a ten máte na to aby jste se rozloučili .Hezký den všem
JCskutečný, 13.07.2010 16:18:52, IP: ***.***.129.91, #96058Poslal jsem Vám pro potěšení .Všem kuřákům a opilcům .JC skutečnost
je, 13.07.2010 16:25:20, IP: ***.***.127.230, #96059to smutné leč pravdivé.Já jsem už psala vše.Bylo to dáno v posměch,spojováno s Tebou.Ano rád se napil i dříve.Pak začal chodit s kamarády na jedno,protože se mu smáli,že mi pomáhá i s praním.Vždy říkal,že máme aspoň času víc na děti a sebe.Pak do toho spadl,léčil se,nepomohlo,pak znovu.Nyní marodí,rodiče nemá,já jen matku.Dcera půjde druhý rok na školu,druhá první,syn základní škola.Nyní jsem si řekla buď se dostane na dno a vyhrabe se,vzpamatuje.nebo nemoc postoupí a sám se zahrabe.Má vše ke šťastnému životu:Jo za servírkou nepůjdu,viděla jsem to v televizních novinách.Opatruj se.Ostatním hezké léto. zd
..., 13.07.2010 16:56:51, IP: ***.***.54.254, #96060Ufff. Tedy pane, to co jste napsal (16:03) je tedy dost, ale dost brutus.
Neříkám, že se to nemůže stát nebo se nestává, ale takhle, aby se řlověk bál a měl noční deprese.
Ovšem, takhle může dopadnout i člověk co nekouří a nepije.
Slyšel jste někdy, jak vypadají plíce nekuřáka, který je odkázán na městskou hromadnou dopravu a tráví hodně času v blízkosti městského provozu ??
To bychom nesměli, ale už vůbec nic.
Nekouříte, nepijete, jste dobrej. Teď další krok, například přestat jíst.
Myslím, že takhle to nejde.
Rozumím, že chcete zapůsobit a vnutit lidem , ať se zamyslí nad svým jednáním, ale toto mě dalo, zatáhnout do toho výskot dětí, jak někdo oblažuje vdovu po mě, to je tedy síla.
To je tvrdší než jsem viděl v nemo, kdy člověku s ucpáváním cév, dávali na pokoj pouze lidi s amputovanými končetinami, aby měl stále na očích , jak může dopadnout.
Ale byli tam i lidé, kteří nic neporušovali a také to na ně dolehlo.
JCskutečný, 13.07.2010 17:17:40, IP: ***.***.129.91, #96061Napsal jsem to i z vlastního pohledu. kdysi jsme byl v nemocnici v Českém Krumlově na interně .Když jsem procházel chodbou s prosklenou stěnou s pohledem na rozkvetlou zahradu plnou kvítí a jara ,vyhnul jsem se vozíku ,kdy seděl jeden mladý muž ,tmavé brýle a pohled upřený na tu krásnou zahradu plnou kvítí. Z pod tmavých brýlí mu stékali zrazující slzy ,kterí se mu kutáleli jako hrachy po líci. Cítil jsem ten pohled plný smutku a beznaděje .Sestřičky jsem znal a najednou jsem chtěl vědět proč uprostřed krásného slunného dne ,takový smutek ,takový bol. Už mu nezabírá ani morfium ,má bolesti a já v tu chvíly věděl ,že ta bolest není tělesná ale duševní ,že už ví a lituje .Očima se loučil s tou nádhernou přírodou a já si tu chvíly uvědomil tu hroznou skutečnost. Proto Vám všem jsem zde psal a snažil se aby jste se aspon zamysleli proč jsem psal 29 a 14 . Ten mladý muž s rakovinou by totiž žil ,kdyby ,to kdyby .každý má šanci to zastavit ,zkusit se postavit tomu hroznému kouření a chlastu. Ono žít se chce ale tam jsme viděl umírání v přímém přenosu. Co se týká úvah co například s dárky ,které koupil rodině kamarád a který si šlápl do prázdna při sváření na baráku , je třeba zvrhlost ale co bydleli jsme spolu a znali i své rodiny .I to je život. Tak snad zase mne nenapadnete ,napsal jsme to v dobré víře ,když už nezabralo 29 a 14 tak aspon hrozba . Hezký den . tedy zbytek dne .Zdeničko přeji Ti výdrž ,naděje umírá poslední ,já vím omáčka ,ale co říci?
?, 13.07.2010 17:41:34, IP: ***.***.114.236, #96063Bože, bože,takovou dobu jsem tu nebyl a vše při starém....
že vás to baví...