Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Hubnutí > Nadváha? Naučte se vařit, ne hladovět, za asistence Dr.Petra Fořta,CSc.

Nadváha? Naučte se vařit, ne hladovět, za asistence Dr.Petra Fořta,CSc.

14.01.2010 / Rubrika: Hubnutí

AbecedaZdraví.cz ve spolupráci s abcDietou Vás zvou na jedinečný kurz vaření s tématem nadváha, diety a hubnutí, pod vedením RNDr. Petra Fořta CSc., nenechte si ujít tuto revoluční novinku.

Název:
Nadváha? Naučte se vařit, ne hladovět, za asistence dr.Petra Fořta,CSc., autora publikací o zdravé výživě a člena týmu TV pořadu Pod pokličkou.

Datum:
13.02.2010 - 16.02.2010
Čas: 11:00 - 15:30

Místo konání:
Studio Divoká vařečka - www.divokavarecka.cz


Dr. Petr Fořt                   Michal Barták


 

  • Trápí vás nadváha?
  • Víte, že základní problém je v tom, JAK se stravujete?
  • Víte, že hlavní důvod je ve vaší hlavě?
  • Chcete pomoci při rozhodnutí „něco s tím udělat“?
  • Máte problém CO a JAK vařit?
  • Nevíte přesně, které potraviny konzumovat a jak je použít při přípravě pokrmů?
  • Možná ještě nevíte, že dietní jídelníček není hladovka.
  • Možná nevíte, že se můžete dobře najíst když se budete pravidelně „pohybovat“.
  • Víte, že tuky nejsou tím nejhorším?
  • Možná jste už pochopili, že každý je jiný – proto nelze použít „univerzální redukční dietu.
  • Možná nevíte, že je nutné dbát nejenom na množství, ale především na kvalitu potravin.
To vše se dozvíte v našem dvoudenním kurzu, jehož garantem a lektorem nebude nikdo jiný než

Mediálně známá osobnost – dr.Petr Fořt,CSc. autor publikací o zdravé výživě, člen týmu ČTV v pořadu Pod pokličkou, privátní konzultant pro léčebnou výživu a obezitu.


Program kurzu č.1 - 13.2.2010 (11:00-15:30)

  • Odborná přednáška dr.Petra Fořta,CSc. (Kdo je dietolog RNDr. Petr Fořt, CSc. se dočtete na konci stránky)
  • Ukázky přípravy pokrmů vhodných pro redukci nadváhy a skladbě redukčního jídelníčku
  • Ochutnávky pokrmů
  • Prostor pro diskuzi
Během celého programu, vám bude zdarma k dispozici občerstvení (káva, čaj, minerální voda, víno)

Program kurzu č. 2 - 15.2. nebo 16.2.2010 (16:30- 21:30)


Náplní druhého dne je především "trénink" v praxi, jinými slovy - praktická příprava pokrmů vhodných pro redukční dietu.

Co se na kurzu naučíte:

  • Připravovat chutné pokrmy vhodné pro redukční dietu
  • Vytvořit denní jídelníček
  • Plánovat týdenní jídelníček
  • Vhodně ošetřovat a tepelně upravovat suroviny
  • Zásady v rozpoznávání vhodných surovin pro redukci nadváhy v praxi

Co se naučíte vařit:
  • Cuketová omeleta plněná bylinkovým tvarohem
  • Pikantní avokádové ragů
  • Tatarák z tuňáka
  • Bramborovo - porkové cappuccino
  • Domácí bazalkové pappardelle a další varianty těstovin
  • Tomatovo-zeleninová omáčka
  • Jehněčí kýta na červeném víně
  • Domácí jahodová zmrzlina


(ke všem pokrmům obdrží ůčastníci originální receptůry)


Během celého programu vám bude zdarma k dispozici občerstvení (káva, čaj, minerální voda, víno)

Cena za dvoudenní kurz........................ 3900Kč


(Při rezervaci obou programů, poznamenejte prosím do poznámek rezervačního formuláře datum kurzu č. 2, které Vám více vyhovuje)

Při zakoupení jednotlivých kurzů samostatně cena činí:

Kurz č. 1.............................................. 3000Kč
Kurz č. 2.............................................. 1900Kč


(V případě rezervace pouze jednotlivých kurzů, poznamenejte prosím tuto skutečnost do poznámek v rezervačním formuláři s datumem dne, který máte v úmyslu navštívit)

Rezervovat tento kurz vaření



Kdo je dietolog RNDr. Petr Fořt, CSc.

Absolvent Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Od absolutoria pracoval převážně v lékařských oborech - klinické biochemii, experimentální imunochemii na pražské lékařské fakultě a poté 20 let jako vědecký pracovník v oboru fyziologie a dietologie vrcholového sportu. Je autorem desítek vědeckých prací, zabývajících se fyziologií a biochemií sportu. Příležitostně přednáší na obou českých fakultách tělesné výchovy a sportu. V letech 1995-1999 spolumajitel firmy Nutrend (produkce doplňků výživy a speciálních produktů pro výživu sportovců) a autor rozsáhlého sortimentu na trhu až dosud velmi úspěšných potravinových doplňků vlastní koncepce, realizovaných firmou NUTREND. Autor produktů SPEED8 a TurboFat Killer. Spoluautor stimulujícího nápoje KAMIKAZE. Dopisovatel magazínů, věnujících se sportu a životnímu stylu, včetně polského magazínu Swiat kulturystyky. Již pátým rokem spolupracovník ČT pro pořad, věnovaný výživě, s názvem „Pod pokličkou". Soukromý poradce pro výživu profesionálních sportovců a pro léčebnou výživu (včetně obezity). Autor vědecko-populárních publikací, zabývajících se výživou.
Seznam knižních publikací:

    * Výživa a sport (1990)
    * Výživa nejen pro kulturisty (1998)
    * Výživa hlavně pro kulturistiku a fitness (1999)
    * Moderní výživa pro děti (1999)
    * Zdravá výživa nejen pro ženy (1999)
    * Recepty a výživové tabulky nejen pro sportovce (2000)
    * Co ještě nevíte o výživě (2001)
    * Obezitě odzvoněno (2001)
    * Jak stárnout pomalu (2001)
    * Výživa v otázkách a odpovědích (2001)
    * Sport a správná výživa (2002)
    * Co jíme a pijeme aneb výživa pro 3.tisíciletí (2003)
    * Stop dětské obezitě (2004)
    * Zdraví a potravní doplňky (2005)

Další články z rubriky
Hubněte s rozmyslem a vyvarujte se jojo efektu

Hubněte s rozmyslem a vyvarujte se jojo efektu

11.09.2024 / Rubrika: Hubnutí
Po extrémně rychlém snížení hmotnosti můžete rychle vystřízlivět. Není ničím neobvyklým, že se vám váha vrátí zpět i s několika kily navíc. Jojo efektu se přitom lze poměrně snadno vyhnout.
Jak předcházet přibírání během podzimu?

Jak předcházet přibírání během podzimu?

03.11.2022 / Rubrika: Hubnutí
Zdá se vám, že s příchodem podzimu nemáte na nic náladu? Přitom toho ještě potřebujete tolik stihnout, než se ohlásí paní Zima. Nejste v tom sami, mnozí z nás by nejradši usedli do křesla ke krbu se šálkem čaje v ruce a užívali si tepla a pohody. Zní to sice krásně, na našem těle by se to ale nepříjemně projevilo, a to nejen ukládáním zásob na horší časy.
Další články z rubriky Hubnutí...
Aktuálně v diskusích
Na téma: Hubnutí
31.3.14:49
110 reakcí

Hubnutí po 45. roku

No tak to je krásná práce, také by mě stačilo tak 20 kilo a byla bych spokojená. Pročítala jsem si to a dost mě to navnadilo, když jsem si četla i ty... (zkráceno)

Lenka
7.2.20:04
21 reakcí

Jsou spalovače tuků k něčemu?

Ahojky za mě nejlepší spalovač tuků je pohyb :-) Mám dobrou zkušenost se spalováním například při běhu, kdo nerad běhá venku tak jsou pásy ve... (zkráceno)

Sára
7.2.19:19
16 reakcí

Zeštíhlení pasu

Fialko taky mám s touto značkou dobrou zkušenost, vše odtud opravdu kvalitní

Magda
7.2.19:10
44 reakcí

Dietní plán

Ahoj sháním dobrou sportovní podprsenku a zaujaly mě dragonfly podprdy, má někdo doma?

Erika
24.1.19:58
16 reakcí

Jak zhubnout

Ahoj Bety, přímo bezvadně. Věci jsou z elastanu s lycrou, takže když se potím oblečení mi nesmrdí a nepáchne jako třeba u bavlněných triček

Amber
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.