Diskuse - rakovina slinivky břišní
katy, 04.04.2016 22:13:10, IP: ***.***.128.29, #199523Pro Evussa: kašlete na dietu a dopřejte tatínkovi vše co má rád, jen po každěm jídle ať si dá pankreloan....nezapomeňte na plzeňské pivo...je to koktejl vitamínů...žijte pro každý nový den.... na nic se nepřipravujte....můj tatínek bojoval rok.... bohužel vyhrát nejde, ale zpětně lituji každého dne, který jsme si spolu nějak neužili.... Držte se a bojujte....
Anonym, 30.06.2016 21:36:19, IP: ***.***.52.65, #200971 Andrea, 10.07.2016 2:19:42, IP: ***.***.51.192, #201087Ahojte. . Mojej mamicke 54 rocnej diagnostikovali rakovinu pankreasu adenokarcinom 31.03.2016 ..Zacalo sa to silnymi krcami ako pri bolesti zlcnika,hnacky,nevolnost,nevysvetlitelne chudnutie..okamzite jej bola navrhnuta operacia, kedze nador mal byt podla lekarov 3 cm..a nebola pritomna zltacka..operaciu mamicka podstupila 15.aprila a cela nasa rodina dufala,ze ju z toho dostaneme... po operacii lekar oznamil,ze mamke odstranili cely zlcnik a dali jej svorky na zaludok aby sa mohla aspon najest pretoze nador bol skryty a neoperovatelny na cievach a velkost tumoru v tom case bola 10 cm ..prognoza max rok zivota. Cela nasa rodina zijeme v zahranici tak sme sa traja surodenci vratili domov aby sme mamke poskytli starostivost ktoru potrebuje...po zotaveni z operacii bola odporucena na onkologiu s paliativnou chemoterapiou ktoru nasa mamka odmietla..so surodencami sme sa dohodli ze si mamicku a otecka ktory ked sa dozvedel ze mamka ma rakovinu dostal srdcovy infarkt vezmeme k nam do zahranicia aby sme cas ktory mamke ostava stravili spolu dnes je 10.07.2016 mamka vazila 100 kil pred diagnozou dnes vazi 60 uz pomaly nic neje...je na morfiovych naplastiach a morfiovom sirupe sme s nou kazdy den ..a hlavne vnucarka zabezpecili sme jej cancer support paliativnu liecbu a sestricky ktore k maminke chodia jej pomahaju neskutocne a s laskou chodia k nam domov a robia co nam na ociach vidia...zabezpecili jej polohovaciu postel stol prenostne wc staraju sa aby nemala ziadne bolesti ani nezvraciala. Ale kazdym dnom je to horsie horsie a vacsinu dna mamka prespi nevladze uz chodit ..a pohlad na nu ubija tak ze by som tu celu chorobu preniesla na mna aj ked viem ze nemozem ze sa neda a ze nesmiem pre moje deti. Vsetkych nas to velmi boli ta bezmocnost a kolko tu s nami este bude a modlime sa aby sa netrapila... dnes uz viem jedno...v akomkolkek stadiu by jej rakovinu pankresu podchytili prognozy su aj tak velmi zle a je tam boj s casom...mamka podla mojho nazoru urobila najlepsie rozhodnutie ze nepodstupila chemoterapiu a neznicila ju este skor. Metastazy uz mame na peceni oblickach lymfatickych uzlinach plucach a nadoblickach....a stale je s nami ako dlho nevieme ale som vdacna za kazdy jeden den a kazde jej pohladenie za to ze mozem pocut jej hlas..nechcem brat nadej lebo ta umiera posledna my sme tu chorobu tak isto prijat nechceli strieda sa stale plac hnev otazky preco potom nadej ze co ked mozno mozno sa stane zazrak a skusali sme rozne alternativne liecby ktore mozno kupia trochu casu ale bohuzial zdravie nevratia nie pri tejto diagnoze. Jedna z najhorsich rakovin celkovo kvoli tichej rakovinw ktora sa vo vacsine pripadov odhali az vo velmi neskorych stadiach.... a tiez som si stale hovorila mne a mojej rodine sa take nieco urcite nestalo a stalo v tej najhorsej forme...vsetkym prajem hlavne vela lasky trezlivosti a sily.
Andrea, 10.07.2016 2:20:40, IP: ***.***.51.192, #201088Ahojte. . Mojej mamicke 54 rocnej diagnostikovali rakovinu pankreasu adenokarcinom 31.03.2016 ..Zacalo sa to silnymi krcami ako pri bolesti zlcnika,hnacky,nevolnost,nevysvetlitelne chudnutie..okamzite jej bola navrhnuta operacia, kedze nador mal byt podla lekarov 3 cm..a nebola pritomna zltacka..operaciu mamicka podstupila 15.aprila a cela nasa rodina dufala,ze ju z toho dostaneme... po operacii lekar oznamil,ze mamke odstranili cely zlcnik a dali jej svorky na zaludok aby sa mohla aspon najest pretoze nador bol skryty a neoperovatelny na cievach a velkost tumoru v tom case bola 10 cm ..prognoza max rok zivota. Cela nasa rodina zijeme v zahranici tak sme sa traja surodenci vratili domov aby sme mamke poskytli starostivost ktoru potrebuje...po zotaveni z operacii bola odporucena na onkologiu s paliativnou chemoterapiou ktoru nasa mamka odmietla..so surodencami sme sa dohodli ze si mamicku a otecka ktory ked sa dozvedel ze mamka ma rakovinu dostal srdcovy infarkt vezmeme k nam do zahranicia aby sme cas ktory mamke ostava stravili spolu dnes je 10.07.2016 mamka vazila 100 kil pred diagnozou dnes vazi 60 uz pomaly nic neje...je na morfiovych naplastiach a morfiovom sirupe sme s nou kazdy den ..a hlavne vnucarka zabezpecili sme jej cancer support paliativnu liecbu a sestricky ktore k maminke chodia jej pomahaju neskutocne a s laskou chodia k nam domov a robia co nam na ociach vidia...zabezpecili jej polohovaciu postel stol prenostne wc staraju sa aby nemala ziadne bolesti ani nezvraciala. Ale kazdym dnom je to horsie horsie a vacsinu dna mamka prespi nevladze uz chodit ..a pohlad na nu ubija tak ze by som tu celu chorobu preniesla na mna aj ked viem ze nemozem ze sa neda a ze nesmiem pre moje deti. Vsetkych nas to velmi boli ta bezmocnost a kolko tu s nami este bude a modlime sa aby sa netrapila... dnes uz viem jedno...v akomkolkek stadiu by jej rakovinu pankresu podchytili prognozy su aj tak velmi zle a je tam boj s casom...mamka podla mojho nazoru urobila najlepsie rozhodnutie ze nepodstupila chemoterapiu a neznicila ju este skor. Metastazy uz mame na peceni oblickach lymfatickych uzlinach plucach a nadoblickach....a stale je s nami ako dlho nevieme ale som vdacna za kazdy jeden den a kazde jej pohladenie za to ze mozem pocut jej hlas..nechcem brat nadej lebo ta umiera posledna my sme tu chorobu tak isto prijat nechceli strieda sa stale plac hnev otazky preco potom nadej ze co ked mozno mozno sa stane zazrak a skusali sme rozne alternativne liecby ktore mozno kupia trochu casu ale bohuzial zdravie nevratia nie pri tejto diagnoze. Jedna z najhorsich rakovin celkovo kvoli tichej rakovinw ktora sa vo vacsine pripadov odhali az vo velmi neskorych stadiach.... a tiez som si stale hovorila mne a mojej rodine sa take nieco urcite nestalo a stalo v tej najhorsej forme...vsetkym prajem hlavne vela lasky trezlivosti a sily.
Orbrin, 13.07.2016 12:11:26, IP: ***.***.88.249, #201148Dobry den, chtel jsem se zeptat zda by nekdo poradil. Za posledni dva mesice jsem zhubl 10 kg. Vsechny testy krve ok( CRPkolem 1, sedimentace ok.) UT, kolono, gastro ok. Stolice kašovita. Jsem extremne unaveny (hospitalizovan na 14 dni), extremne se potim, skoro nevstanu z postele, a cca 5 mes mě boli bedra. Jsem objednan cca za 1 mes na PETCT, bojim se rakoviny slinivky, muze mi nekdo poradit v jakych oblastech boli bedra pri rakovine slinivky? (Krece brich mivam max 1xza mesic ). Předem děkuji
Anonym, 13.07.2016 20:48:37, IP: ***.***.242.248, #201158málo informací, neléčí se tady mikroparaziti např. chlamydie a ta stojí za každou nemocí :-(
Orbrin, 14.07.2016 10:04:57, IP: ***.***.88.249, #201170Dělali mi moc 2x ,krev asi 15x ,stolici 4x na vše ..nenaslo se nic..
Anonym, 14.07.2016 10:29:46, IP: ***.***.242.248, #201171chlamydii nikdo nehledá a nechce hledat, to je ta naše věda , víc tady psát nemůžu.
Ivana, 20.07.2016 11:15:35, IP: ***.***.145.14, #201270Dobrý den, manžel má rakovinu těla slinivky a meta v játrech. Operace zamítnuta, pouze paliativní léčba - chemoterapie. Máte někdo zkušenosti s chemoterapií, která je podávána 46 hodin doma? Každé dva týdny 46 hodin..... děkuju.
niky, 09.08.2016 22:13:03, IP: ***.***.165.152, #201517pro Ivanu: Dobrý den, manželovi přišli na rakovinu slinivky + meta v játrech v 4/2016, operace již nebyla možná, podstoupili jsme 6cyklů chemo, vždy jednou za 14 dní, na 48hodin. Protože manžel ze začátku chemo špatně snášel, byl vždy tři dny hospitalizován v nemocnici, pak už snášel lépe, tak vždy dostal část chemo na lůžku v nemocnici a pak "vyfasoval" taštičku, v které měl baňku s chemo, a mohl bý doma, jen jsme když dokapalo museli přijít do nemocnice na odpojení.
Ivana, 12.08.2016 10:44:01, IP: ***.***.145.14, #201553Niky, my to máme úplně stejně, ale úplně. A co po těch chemo? Co vyšetření??? Moc děkuju.
niky, 12.08.2016 12:03:36, IP: ***.***.165.152, #201554Ivana: přestože na začátku byli doktoři hodně opatrní a spíše pesimističtí, tak nyní máme po kontrolním CT po 6ti prodělaných chemo, nádor na slinivce se zmenšil :-) a meta v játrech jsou stejné. Příští týden nastupujeme na další serii chemo, stejné složení, protože bylo účinné a na ty játra nás chtějí poslat do Ostravy, na speciální nůž, který tyto metastázi dokáže odtranit, ale toto nám nabídli až po první serii chemo, není na to vhodný každý pacient. Takže nyní čekáme, až dostaneme termín do Ostravy a sbíráme síly na další chemo :-)
Ivana, 12.08.2016 12:27:01, IP: ***.***.145.14, #201555Niky: To jsou skvělé zprávy pro Vás i pro mě :-) My jdeme teprve na třetí a manžel to snáší celkem dobře a dokonce se mu vrátila barva do obličeje :-) Doufám, že budeme úspěšní jako vy, moc si to přeju. Děkuju za ty dobré zprávy, moc.
niky, 12.08.2016 12:41:36, IP: ***.***.165.152, #201557Ivana: proto jsem Vám ty zprávy napsala, aby jste věděli, že možné je všechno....Doktoři často používají suchou statistiku (nedivím se jim), ale každej člověk je jinej, a hodně záleží i na tom, koho má okolo sebe :-) Jinak manželovi dost pomáhá mátový slazený čaj (celý život je prakticky na kávě, tak nám chvilku trvalo si zvyknout) a když mu bylo hodně špatně, jedl piškoty, ty jediný dokázal udržet....ale to si asi musí člověk vyzkoušet, co mu vyhovuje. Když jsme začínali s touhle nemocí bojovat, hledala jsem na nettu a něco se opravdu osvědčilo. Můžu se zeptat jaký jste ročník? Manžel 68....
Ivana, 12.08.2016 12:46:43, IP: ***.***.145.14, #201558Niky: Manžel je 74. ročník :-o Vůbec jsme to nečekali. Ale on řekl, že se z toho dostane a bojuje. Opravdu tomu věří a to je důležité. A potom co jste mi dneska napsala, je mi fakt líp. Kéž bysme to měli stejně. Jak velký měl nádor, když Vám to zjistili?