Diskuse - rakovina slinivky břišní
frank, 17.03.2013 0:43:20, IP: ***.***.34.172, #175302Dnes vecer mi mozna umre maminka a babicka.Rakovinu ji nasli ve stadiu da se rict bez ohrozeni na zivote a to pred deseti lety.Prodelala ozareni stim,ze vse je v poradku.Nejsem doktor a ani nechci,protoze dle meho nazuru je to v pripade rakoviny cesta k zbohatnuti kterou postizeni musi trpet.Od ozarek a spatne operci jistym doktorem ktery si rekl o 10 tis.korun s tim,ze se pokusi o nejlepsi,je to to nejhorsi co muze zazadat clovek kteryby tuto profesi vykonava.Slovo drzost a neucta je minium popsani.Od te doby maminka podstoupila spoustu operaci ktere ji stav pouze a jen zhorsil.Jsem ve stavu,ze nevim co vlastne maminko dostalo tak blizko k smrti jestli rakovina nebo system ktery s rakovinou neuspesne tak dlouha leta bojuje(mozna zamerne)mozna je to zamer jak se zbavit narustajici populace,pravda muze byt kdekoli.Je mi hrozne lito lidi kteri teto nemoci deno dene podlehaji a blizci kteri tim trpi.Mou jedinou zbrani je vnutit mozku neustalim presvedcovani,ze je to zivot,kteremu se musime postavit a ne podlehnout uz jenom proto,ze mame deti sestry a dalsi na kterych nam zalezi.Podlehnout stresu a tlaku v teto situaci je nepristupne(samozdrejme lehce receno)ale momentalne je to ma jedina moznost jak tim vsim utrpenim projit.Jsme v dobe kdy kazdy preje pouze to spatne a to taky mame,filmy bez vyznamu,zbrane ,nasily,utrpeni pomoc ktera neni.Zijeme jen sami pro sebe mame pouze sve rodiny a dalsi nas nezajimaji.Fakt.Pred 4 roky jsem jsem se dostal do stavu kdy se mi nechtelo zit,proc taky nemate nikoho kolem sebe nebo jsem mel a neumel najit cestu.Prace,pivo,ale v zaveru nic jineho,smysl zivota zadny.Tehdy jsem mel sen kdy jsem prosil boha aby si me vzal z tohohle sveta,misto toho mi rekl nevim jestli buh nebo tvurce snu mozek,ze budu mit dve deti a ze nikam nepujdu.Od te doby mam partnera ktereho sem nikdy nemiloval a ted miluju,protoze mi dal dve deti a ukazal ze kdyz nekoho milujete a jste milovan je to to nejkrasnejsi na svete.Lidi si musi vazit jeden druheho a pak mozna dojde na celem svete ke zmene.Dokaze te si predstavit,ze by jste aspon z casti miloval ostatni jak svou rodinu co by byl za raj na svete?Mozna to sem nepatri mozna ano je to jen muj nazor a pocity.Maminku uz nam nejspis nic nevrati k zivotu,mozna je to ta cesta kterou jsem nasel jak si vazit blizkych a milovat.Mozna je to cesta nas vsech si uvedomit,ze by jsme se vsichni meli zmenit.dal bych za to vsechno,aby moje deti zily ve svete bez zasti,zavisti a zla
Radim, 17.03.2013 18:30:35, IP: ***.***.213.74, #175320Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je možné dostat rakovinu slinivky již ve 20 letech? Přibližně 5 měsíců mám chvilkové bolesti pod levým žebrem a obávám se diagnózy. Děkuji
Danina, 20.03.2013 20:51:54, IP: ***.***.95.173, #175408Dobrý den Franku. Málo teď na tyto stránky chodím, protože od chvíle, kdy jsem zde i já hledala pomoc a radu se hodně změnilo. Skoro se dá některým Vaším větám dát za pravdu (že lidé si navzájem přejí jen zlé). Myslím, že často je to spíš bezradnost jak obstát v dnešní zbytečně uspěchané době. Zastavíme se až přijdou chvíle, jakou právě prožíváte.Závěr Vašeho příspěvku mne přesvědčil, že z Vás mluví velká bolest, která prostě musí ven. Tak to má být. Můj muž na stejnou nemoc zemřel téměř před rokem. Neobviňujte lékaře, že maminku nevyléčili. Slinivka je zrádná a zatím si s ní nikdo neví rady. Je to vždy jen boj s časem. Ten čas se však dá díky pomoci dobrých lékařů a lidí okolo prožít dobře. Lékař, který s tímto vědomím od Vás vzal peníze by měl vrátit diplom a přestat léčit! Zapomněl na co přísahal, když mu ten diplom dávali. Chtěl opravdu pomáhat lidem?
Přeji Vám hodně sil a lásky Vaší milující rodiny.
damav, 03.04.2013 22:02:04, IP: ***.***.245.1, #175810Zdravím, rád bych přidal zkušenost s průběhem a koncem této zrádnosti. A nezlobte se, že budu jen upřímný. Tahle rakovina je prakticky neřešitelnou situací celé medicíny. Operace není možná z důvodu anatomického uložení nádoru - zasahuje do několika životně důležitých orgánů současně. Navíc je velice agresivní. Způsobuje totální nechutenství a tudíž rychlé oslabení organismu. Nádor rychle ucpává žlučovody, zastavuje tak trávení a člověka nenechá, aby se pokusil alespoň o zastavení nemoci pomocí chemoterapie. V případě mého otce ještě k tomu všemu totálně zdecimoval zápal plic. Vše trvalo 5 měsíců. Poslední týden byl nejkrutější - odcházel nám doslova před očima. Všem kdo bojují s tímto svinstvem přeji více zdaru a méně komplikací.
pavla, 20.04.2013 20:38:08, IP: ***.***.133.185, #176435Taky jsem si to , co píšete prožila na vlastní kůži, tedy kůži mé maminky, která s touto nemocí bojovala , a bohužel ani ona nevyhrála. Ani nevíte , jak vám rozumím , ale bohužel vám neumím pomoci, jenom s vámi soucítit. Sice žijeme život bez války, ale tu válku si děláme sami v sobě, ve svém chování k druhým,Tak nějak nevím, kdy láska a pravda zvítězí, ale myslel to dobře pan Havel. Přeji vám , abyste tu hrůzu překonal, a hlavně abyste našel radost ve své rodině a prosím , nepřestávejte věřit.
Leňa, 24.04.2013 22:04:42, IP: ***.***.51.71, #176785Zítra proběhne operace mé maminky u které byl nástup této nemoci velmi rychlý ,moc věřím,že to zvládne.Ale přečetla jsem spoustu článků které mě nepotěšily prognoza není dobrá.Věříme celá rodinaže to lékaři i maminka zvládnou ,protože teď nám nic jiného nezbývá přeji vám všem hodně víry...
Václava, 25.04.2013 9:10:39, IP: ***.***.64.129, #176799Přeji Vám, Leňo i Moniko, hodně naděje a úspěšné prodloužení života vašich milých blízkých. Dobrá zpráva je, že lékaři je chtějí odoperovat. Pokud by byly metastázy, nebo nádor neoperabilní bylo by to horší. Držte se. Zdravím Václava
Galina, 27.04.2013 9:25:45, IP: ***.***.142.223, #176849Já se přidávám k p. Václavě a přeji hodně síly
smutnenka, 17.05.2013 23:52:28, IP: ***.***.210.183, #177525Mamince byla tato nemoc v pokrocilem stadiu diagnostikovana asi pred mesicem a pul. Od pristiho tydne zacnou s chemoterapi, maminka trpi velkymi bolestmi a nyni uziva naplasti proti bolesti v davce 100ug. Ja ziji sama s malym za mesic dvouletym mimi v UK. Koupila jsem nam letenky domu na pristi tyden jen nevim jestli nase pritomnost nebude maminku jeste vice vycerpavat.... . Maly je strasne divoky... Nevim jestli je to rozumne. S maminkou se jinak vidime pres Skype ale v poslednich dnech malo protoze cely den lezi. Mamince je 56 let a otci 71 let.
evca, 04.06.2013 11:06:36, IP: ***.***.22.96, #177969Dobry den,tak jsme minuly tyden vyprovodili maminku na posledni cestu :-( uz ji nic neboli bojovala s touto zakernou nemoci rok a 14dni byla to nase velka bojovnice
SimonaS, 05.06.2013 11:54:28, IP: ***.***.70.110, #177996Evco uprimnou soustrast. Obdivuji vasi maminku, ze se na tak dlouho dokazala nemoci postavit. Moje mi odesla prakticky dva mesice od diagnozy. Ted zas pro zmenu musite bojovat vy a zvladnou maminky odchod. I kdyz z vlastni zkusenosti vim, ze se s tim clovek docela nevyrovna nikdy...
Václava, 06.06.2013 9:20:12, IP: ***.***.64.129, #178010Také já se přidávám k projevení soustrasti, milá Evčo. Žít s tím tak dlouho musí být opravdu peklo pro nemocného. Ty bolesti jsou velké a zničující a mnohdy špatně reagující na tišící prostředky. Ale snad jí držela naděje, že se to obrátí k lepšímu, že se stane zázrak. Při této nemoci slinivky se zázraky nekonají Můj milovaný manžel odešel 2 měsíce od diagnózy.
Jana, 07.06.2013 23:40:41, IP: ***.***.96.9, #178044Zdravím Vás všechny...mému tatínkovi byla diagnostikována rakovina slinivky asi před 3 týdny. Nádor má na 3 místech slinivky a v uzlinách..a tak byl teď v pondělí na prvním chomu. Kupodivu se mu strašně ulevilo. Za tři dny jde na další. Začátkem září by se mělo opakovat sono, zda se nádor stahuje a bude moci být provedená operace. Moje pocity jsou snad nepopsatelné...je mu 55 let, v životě neměl jedinou neschopenku...dřel do úmoru jen aby nás uživil. A tohle má za to. život je tak nefér...strašně se bojím!!!!
Niky, 08.06.2013 11:07:17, IP: ***.***.209.87, #178049Bohužel tohle se v životě stává hodně často, těma nejhoršíma nemocema onemocní lidi, kteří celý život dřeli v práci od nevidím do nevidím a kdejakej lempl línej s vyleženýma penězma je čilej a zdravej. Bodejď ne, když celej život hov.no dělá s prominutím.
., 09.06.2013 17:59:48, IP: ***.***.252.251, #178067Milka: je to vina zdravotnictví, tenkrát se to dalo řešit, mám také podobné zkušenosti, ale dej pozor na svoje zdraví