Diskuse - Multifokální brýle - zkušenosti
Petr Jan, 13.06.2016 10:59:35, IP: ***.***.177.229, #200627Mám druhé MF brýle, a to od Optika do domu. nejen že jsem oproti cenám či tu někteří uvádí levnější, ale jsou prostě kvalitní. První jsem si koupil se slevou od známe, a stály 17000 Kč. Co čert nechtěl, upadli mi, a svezly se po betonu a odřely se skla. Byl jsem z toho zklamaný, ale objevil jsem toho Optika do domu, a přijel poradce s kufrem, vybral brýle a byly myslím i s předpisem pro pojišťovnu asi za 6500 Kč. Jelikož jsem si i po pár dnech odvykl, po dodání jsem je nasadil , kulatí věci jsem viděl že jsou šišaté, ale asi za dva tři dny si to mozek přebral, a už je vše OK. Myslím si že je to jen o tom zvyknutí, či přeprogramování mozku. Když jsem je měl poprvé, dokonce mě i bolelo za krkem, jelikož se u toho musí jinak točit hlavou, aby jsem využil ty místa kudy koukat na čtení, do dálky do PC. třeba když koukám z mostu, musím více předklonit hlavu, ale díky tomu že je už mám asi 6 roků, mozek už podvědomě dává povely a já vidím vše Ok a to bez toho abych nad tím přemýšlel. Před tím jsem nosil a střídal dvoje, teď je ale nesundám, nosím je pořád, a je to perfektní, beru ty brýle nejen jako pro zlepšení zraku, ale i jako ochranu očí před úrazem, prostě je nesundám. Dokonce v nic ležím a koukám na TV jelikož už vím kudy a nikterak mě to neobtěžuje, ale správně na TV v této poloze bychom měli mít normálně na dálku, abychom viděli celou brejlí. Ale já už snad ani jiné nemám, ani to nezkouším, v hlavě mám nahraný program na multifokální čočky/brýle, a tak to nechci zase přehrávat jak v PC. Na multifokální brýle nedám dopustit, je to ohromná pomoc pro všechny kteří mají problémy s viděním. Ale fakt je ten, že asi nejsou pro každého, ale hlavně se musí každý zeptat optika, jestli on myslí, že bychom je mohli mít, a taky aby při měření o tom oční lékař věděl že chceme jít do MF. Měření je prvotní a důležité, a hlavně asi u očního lékaře. optik už s tím nic neudělá, ten jen vyrobí brýle s tím, co je na receptu.
Petr Jan, 13.06.2016 10:59:48, IP: ***.***.177.229, #200628Mám druhé MF brýle, a to od Optika do domu. nejen že jsem oproti cenám či tu někteří uvádí levnější, ale jsou prostě kvalitní. První jsem si koupil se slevou od známe, a stály 17000 Kč. Co čert nechtěl, upadli mi, a svezly se po betonu a odřely se skla. Byl jsem z toho zklamaný, ale objevil jsem toho Optika do domu, a přijel poradce s kufrem, vybral brýle a byly myslím i s předpisem pro pojišťovnu asi za 6500 Kč. Jelikož jsem si i po pár dnech odvykl, po dodání jsem je nasadil , kulatí věci jsem viděl že jsou šišaté, ale asi za dva tři dny si to mozek přebral, a už je vše OK. Myslím si že je to jen o tom zvyknutí, či přeprogramování mozku. Když jsem je měl poprvé, dokonce mě i bolelo za krkem, jelikož se u toho musí jinak točit hlavou, aby jsem využil ty místa kudy koukat na čtení, do dálky do PC. třeba když koukám z mostu, musím více předklonit hlavu, ale díky tomu že je už mám asi 6 roků, mozek už podvědomě dává povely a já vidím vše Ok a to bez toho abych nad tím přemýšlel. Před tím jsem nosil a střídal dvoje, teď je ale nesundám, nosím je pořád, a je to perfektní, beru ty brýle nejen jako pro zlepšení zraku, ale i jako ochranu očí před úrazem, prostě je nesundám. Dokonce v nic ležím a koukám na TV jelikož už vím kudy a nikterak mě to neobtěžuje, ale správně na TV v této poloze bychom měli mít normálně na dálku, abychom viděli celou brejlí. Ale já už snad ani jiné nemám, ani to nezkouším, v hlavě mám nahraný program na multifokální čočky/brýle, a tak to nechci zase přehrávat jak v PC. Na multifokální brýle nedám dopustit, je to ohromná pomoc pro všechny kteří mají problémy s viděním. Ale fakt je ten, že asi nejsou pro každého, ale hlavně se musí každý zeptat optika, jestli on myslí, že bychom je mohli mít, a taky aby při měření o tom oční lékař věděl že chceme jít do MF. Měření je prvotní a důležité, a hlavně asi u očního lékaře. optik už s tím nic neudělá, ten jen vyrobí brýle s tím, co je na receptu.
Petr Jan, 13.06.2016 10:59:50, IP: ***.***.177.229, #200629Mám druhé MF brýle, a to od Optika do domu. nejen že jsem oproti cenám či tu někteří uvádí levnější, ale jsou prostě kvalitní. První jsem si koupil se slevou od známe, a stály 17000 Kč. Co čert nechtěl, upadli mi, a svezly se po betonu a odřely se skla. Byl jsem z toho zklamaný, ale objevil jsem toho Optika do domu, a přijel poradce s kufrem, vybral brýle a byly myslím i s předpisem pro pojišťovnu asi za 6500 Kč. Jelikož jsem si i po pár dnech odvykl, po dodání jsem je nasadil , kulatí věci jsem viděl že jsou šišaté, ale asi za dva tři dny si to mozek přebral, a už je vše OK. Myslím si že je to jen o tom zvyknutí, či přeprogramování mozku. Když jsem je měl poprvé, dokonce mě i bolelo za krkem, jelikož se u toho musí jinak točit hlavou, aby jsem využil ty místa kudy koukat na čtení, do dálky do PC. třeba když koukám z mostu, musím více předklonit hlavu, ale díky tomu že je už mám asi 6 roků, mozek už podvědomě dává povely a já vidím vše Ok a to bez toho abych nad tím přemýšlel. Před tím jsem nosil a střídal dvoje, teď je ale nesundám, nosím je pořád, a je to perfektní, beru ty brýle nejen jako pro zlepšení zraku, ale i jako ochranu očí před úrazem, prostě je nesundám. Dokonce v nic ležím a koukám na TV jelikož už vím kudy a nikterak mě to neobtěžuje, ale správně na TV v této poloze bychom měli mít normálně na dálku, abychom viděli celou brejlí. Ale já už snad ani jiné nemám, ani to nezkouším, v hlavě mám nahraný program na multifokální čočky/brýle, a tak to nechci zase přehrávat jak v PC. Na multifokální brýle nedám dopustit, je to ohromná pomoc pro všechny kteří mají problémy s viděním. Ale fakt je ten, že asi nejsou pro každého, ale hlavně se musí každý zeptat optika, jestli on myslí, že bychom je mohli mít, a taky aby při měření o tom oční lékař věděl že chceme jít do MF. Měření je prvotní a důležité, a hlavně asi u očního lékaře. optik už s tím nic neudělá, ten jen vyrobí brýle s tím, co je na receptu.
Petr Jan, 13.06.2016 10:59:53, IP: ***.***.177.229, #200630Mám druhé MF brýle, a to od Optika do domu. nejen že jsem oproti cenám či tu někteří uvádí levnější, ale jsou prostě kvalitní. První jsem si koupil se slevou od známe, a stály 17000 Kč. Co čert nechtěl, upadli mi, a svezly se po betonu a odřely se skla. Byl jsem z toho zklamaný, ale objevil jsem toho Optika do domu, a přijel poradce s kufrem, vybral brýle a byly myslím i s předpisem pro pojišťovnu asi za 6500 Kč. Jelikož jsem si i po pár dnech odvykl, po dodání jsem je nasadil , kulatí věci jsem viděl že jsou šišaté, ale asi za dva tři dny si to mozek přebral, a už je vše OK. Myslím si že je to jen o tom zvyknutí, či přeprogramování mozku. Když jsem je měl poprvé, dokonce mě i bolelo za krkem, jelikož se u toho musí jinak točit hlavou, aby jsem využil ty místa kudy koukat na čtení, do dálky do PC. třeba když koukám z mostu, musím více předklonit hlavu, ale díky tomu že je už mám asi 6 roků, mozek už podvědomě dává povely a já vidím vše Ok a to bez toho abych nad tím přemýšlel. Před tím jsem nosil a střídal dvoje, teď je ale nesundám, nosím je pořád, a je to perfektní, beru ty brýle nejen jako pro zlepšení zraku, ale i jako ochranu očí před úrazem, prostě je nesundám. Dokonce v nic ležím a koukám na TV jelikož už vím kudy a nikterak mě to neobtěžuje, ale správně na TV v této poloze bychom měli mít normálně na dálku, abychom viděli celou brejlí. Ale já už snad ani jiné nemám, ani to nezkouším, v hlavě mám nahraný program na multifokální čočky/brýle, a tak to nechci zase přehrávat jak v PC. Na multifokální brýle nedám dopustit, je to ohromná pomoc pro všechny kteří mají problémy s viděním. Ale fakt je ten, že asi nejsou pro každého, ale hlavně se musí každý zeptat optika, jestli on myslí, že bychom je mohli mít, a taky aby při měření o tom oční lékař věděl že chceme jít do MF. Měření je prvotní a důležité, a hlavně asi u očního lékaře. optik už s tím nic neudělá, ten jen vyrobí brýle s tím, co je na receptu.
Petr Jan, 13.06.2016 11:00:34, IP: ***.***.177.229, #200631Mám druhé MF brýle, a to od Optika do domu. nejen že jsem oproti cenám či tu někteří uvádí levnější, ale jsou prostě kvalitní. První jsem si koupil se slevou od známe, a stály 17000 Kč. Co čert nechtěl, upadli mi, a svezly se po betonu a odřely se skla. Byl jsem z toho zklamaný, ale objevil jsem toho Optika do domu, a přijel poradce s kufrem, vybral brýle a byly myslím i s předpisem pro pojišťovnu asi za 6500 Kč. Jelikož jsem si i po pár dnech odvykl, po dodání jsem je nasadil , kulatí věci jsem viděl že jsou šišaté, ale asi za dva tři dny si to mozek přebral, a už je vše OK. Myslím si že je to jen o tom zvyknutí, či přeprogramování mozku. Když jsem je měl poprvé, dokonce mě i bolelo za krkem, jelikož se u toho musí jinak točit hlavou, aby jsem využil ty místa kudy koukat na čtení, do dálky do PC. třeba když koukám z mostu, musím více předklonit hlavu, ale díky tomu že je už mám asi 6 roků, mozek už podvědomě dává povely a já vidím vše Ok a to bez toho abych nad tím přemýšlel. Před tím jsem nosil a střídal dvoje, teď je ale nesundám, nosím je pořád, a je to perfektní, beru ty brýle nejen jako pro zlepšení zraku, ale i jako ochranu očí před úrazem, prostě je nesundám. Dokonce v nic ležím a koukám na TV jelikož už vím kudy a nikterak mě to neobtěžuje, ale správně na TV v této poloze bychom měli mít normálně na dálku, abychom viděli celou brejlí. Ale já už snad ani jiné nemám, ani to nezkouším, v hlavě mám nahraný program na multifokální čočky/brýle, a tak to nechci zase přehrávat jak v PC. Na multifokální brýle nedám dopustit, je to ohromná pomoc pro všechny kteří mají problémy s viděním. Ale fakt je ten, že asi nejsou pro každého, ale hlavně se musí každý zeptat optika, jestli on myslí, že bychom je mohli mít, a taky aby při měření o tom oční lékař věděl že chceme jít do MF. Měření je prvotní a důležité, a hlavně asi u očního lékaře. optik už s tím nic neudělá, ten jen vyrobí brýle s tím, co je na receptu.
Petr Jan, 13.06.2016 11:00:36, IP: ***.***.177.229, #200632Mám druhé MF brýle, a to od Optika do domu. nejen že jsem oproti cenám či tu někteří uvádí levnější, ale jsou prostě kvalitní. První jsem si koupil se slevou od známe, a stály 17000 Kč. Co čert nechtěl, upadli mi, a svezly se po betonu a odřely se skla. Byl jsem z toho zklamaný, ale objevil jsem toho Optika do domu, a přijel poradce s kufrem, vybral brýle a byly myslím i s předpisem pro pojišťovnu asi za 6500 Kč. Jelikož jsem si i po pár dnech odvykl, po dodání jsem je nasadil , kulatí věci jsem viděl že jsou šišaté, ale asi za dva tři dny si to mozek přebral, a už je vše OK. Myslím si že je to jen o tom zvyknutí, či přeprogramování mozku. Když jsem je měl poprvé, dokonce mě i bolelo za krkem, jelikož se u toho musí jinak točit hlavou, aby jsem využil ty místa kudy koukat na čtení, do dálky do PC. třeba když koukám z mostu, musím více předklonit hlavu, ale díky tomu že je už mám asi 6 roků, mozek už podvědomě dává povely a já vidím vše Ok a to bez toho abych nad tím přemýšlel. Před tím jsem nosil a střídal dvoje, teď je ale nesundám, nosím je pořád, a je to perfektní, beru ty brýle nejen jako pro zlepšení zraku, ale i jako ochranu očí před úrazem, prostě je nesundám. Dokonce v nic ležím a koukám na TV jelikož už vím kudy a nikterak mě to neobtěžuje, ale správně na TV v této poloze bychom měli mít normálně na dálku, abychom viděli celou brejlí. Ale já už snad ani jiné nemám, ani to nezkouším, v hlavě mám nahraný program na multifokální čočky/brýle, a tak to nechci zase přehrávat jak v PC. Na multifokální brýle nedám dopustit, je to ohromná pomoc pro všechny kteří mají problémy s viděním. Ale fakt je ten, že asi nejsou pro každého, ale hlavně se musí každý zeptat optika, jestli on myslí, že bychom je mohli mít, a taky aby při měření o tom oční lékař věděl že chceme jít do MF. Měření je prvotní a důležité, a hlavně asi u očního lékaře. optik už s tím nic neudělá, ten jen vyrobí brýle s tím, co je na receptu.
Petr Jan, 13.06.2016 11:00:36, IP: ***.***.177.229, #200633Mám druhé MF brýle, a to od Optika do domu. nejen že jsem oproti cenám či tu někteří uvádí levnější, ale jsou prostě kvalitní. První jsem si koupil se slevou od známe, a stály 17000 Kč. Co čert nechtěl, upadli mi, a svezly se po betonu a odřely se skla. Byl jsem z toho zklamaný, ale objevil jsem toho Optika do domu, a přijel poradce s kufrem, vybral brýle a byly myslím i s předpisem pro pojišťovnu asi za 6500 Kč. Jelikož jsem si i po pár dnech odvykl, po dodání jsem je nasadil , kulatí věci jsem viděl že jsou šišaté, ale asi za dva tři dny si to mozek přebral, a už je vše OK. Myslím si že je to jen o tom zvyknutí, či přeprogramování mozku. Když jsem je měl poprvé, dokonce mě i bolelo za krkem, jelikož se u toho musí jinak točit hlavou, aby jsem využil ty místa kudy koukat na čtení, do dálky do PC. třeba když koukám z mostu, musím více předklonit hlavu, ale díky tomu že je už mám asi 6 roků, mozek už podvědomě dává povely a já vidím vše Ok a to bez toho abych nad tím přemýšlel. Před tím jsem nosil a střídal dvoje, teď je ale nesundám, nosím je pořád, a je to perfektní, beru ty brýle nejen jako pro zlepšení zraku, ale i jako ochranu očí před úrazem, prostě je nesundám. Dokonce v nic ležím a koukám na TV jelikož už vím kudy a nikterak mě to neobtěžuje, ale správně na TV v této poloze bychom měli mít normálně na dálku, abychom viděli celou brejlí. Ale já už snad ani jiné nemám, ani to nezkouším, v hlavě mám nahraný program na multifokální čočky/brýle, a tak to nechci zase přehrávat jak v PC. Na multifokální brýle nedám dopustit, je to ohromná pomoc pro všechny kteří mají problémy s viděním. Ale fakt je ten, že asi nejsou pro každého, ale hlavně se musí každý zeptat optika, jestli on myslí, že bychom je mohli mít, a taky aby při měření o tom oční lékař věděl že chceme jít do MF. Měření je prvotní a důležité, a hlavně asi u očního lékaře. optik už s tím nic neudělá, ten jen vyrobí brýle s tím, co je na receptu.
Petr Jan, 13.06.2016 11:00:39, IP: ***.***.177.229, #200634Mám druhé MF brýle, a to od Optika do domu. nejen že jsem oproti cenám či tu někteří uvádí levnější, ale jsou prostě kvalitní. První jsem si koupil se slevou od známe, a stály 17000 Kč. Co čert nechtěl, upadli mi, a svezly se po betonu a odřely se skla. Byl jsem z toho zklamaný, ale objevil jsem toho Optika do domu, a přijel poradce s kufrem, vybral brýle a byly myslím i s předpisem pro pojišťovnu asi za 6500 Kč. Jelikož jsem si i po pár dnech odvykl, po dodání jsem je nasadil , kulatí věci jsem viděl že jsou šišaté, ale asi za dva tři dny si to mozek přebral, a už je vše OK. Myslím si že je to jen o tom zvyknutí, či přeprogramování mozku. Když jsem je měl poprvé, dokonce mě i bolelo za krkem, jelikož se u toho musí jinak točit hlavou, aby jsem využil ty místa kudy koukat na čtení, do dálky do PC. třeba když koukám z mostu, musím více předklonit hlavu, ale díky tomu že je už mám asi 6 roků, mozek už podvědomě dává povely a já vidím vše Ok a to bez toho abych nad tím přemýšlel. Před tím jsem nosil a střídal dvoje, teď je ale nesundám, nosím je pořád, a je to perfektní, beru ty brýle nejen jako pro zlepšení zraku, ale i jako ochranu očí před úrazem, prostě je nesundám. Dokonce v nic ležím a koukám na TV jelikož už vím kudy a nikterak mě to neobtěžuje, ale správně na TV v této poloze bychom měli mít normálně na dálku, abychom viděli celou brejlí. Ale já už snad ani jiné nemám, ani to nezkouším, v hlavě mám nahraný program na multifokální čočky/brýle, a tak to nechci zase přehrávat jak v PC. Na multifokální brýle nedám dopustit, je to ohromná pomoc pro všechny kteří mají problémy s viděním. Ale fakt je ten, že asi nejsou pro každého, ale hlavně se musí každý zeptat optika, jestli on myslí, že bychom je mohli mít, a taky aby při měření o tom oční lékař věděl že chceme jít do MF. Měření je prvotní a důležité, a hlavně asi u očního lékaře. optik už s tím nic neudělá, ten jen vyrobí brýle s tím, co je na receptu.
Petr Jan, 13.06.2016 11:00:54, IP: ***.***.177.229, #200635Mám druhé MF brýle, a to od Optika do domu. nejen že jsou oproti cenám či tu někteří uvádí levnější, ale jsou prostě kvalitní. První jsem si koupil se slevou od známe, a stály 17000 Kč. Co čert nechtěl, upadli mi, a svezly se po betonu a odřely se skla. Byl jsem z toho zklamaný, ale objevil jsem toho Optika do domu, a přijel poradce s kufrem, vybral brýle a byly myslím i s předpisem pro pojišťovnu asi za 6500 Kč. Jelikož jsem si i po pár dnech odvykl, po dodání jsem je nasadil , kulatí věci jsem viděl že jsou šišaté, ale asi za dva tři dny si to mozek přebral, a už je vše OK. Myslím si že je to jen o tom zvyknutí, či přeprogramování mozku. Když jsem je měl poprvé, dokonce mě i bolelo za krkem, jelikož se u toho musí jinak točit hlavou, aby jsem využil ty místa kudy koukat na čtení, do dálky do PC. třeba když koukám z mostu, musím více předklonit hlavu, ale díky tomu že je už mám asi 6 roků, mozek už podvědomě dává povely a já vidím vše Ok a to bez toho abych nad tím přemýšlel. Před tím jsem nosil a střídal dvoje, teď je ale nesundám, nosím je pořád, a je to perfektní, beru ty brýle nejen jako pro zlepšení zraku, ale i jako ochranu očí před úrazem, prostě je nesundám. Dokonce v nic ležím a koukám na TV jelikož už vím kudy a nikterak mě to neobtěžuje, ale správně na TV v této poloze bychom měli mít normálně na dálku, abychom viděli celou brejlí. Ale já už snad ani jiné nemám, ani to nezkouším, v hlavě mám nahraný program na multifokální čočky/brýle, a tak to nechci zase přehrávat jak v PC. Na multifokální brýle nedám dopustit, je to ohromná pomoc pro všechny kteří mají problémy s viděním. Ale fakt je ten, že asi nejsou pro každého, ale hlavně se musí každý zeptat optika, jestli on myslí, že bychom je mohli mít, a taky aby při měření o tom oční lékař věděl že chceme jít do MF. Měření je prvotní a důležité, a hlavně asi u očního lékaře. optik už s tím nic neudělá, ten jen vyrobí brýle s tím, co je na receptu.
Petr Jan, 13.06.2016 11:00:59, IP: ***.***.177.229, #200636Mám druhé MF brýle, a to od Optika do domu. nejen že jsou oproti cenám či tu někteří uvádí levnější, ale jsou prostě kvalitní. První jsem si koupil se slevou od známe, a stály 17000 Kč. Co čert nechtěl, upadli mi, a svezly se po betonu a odřely se skla. Byl jsem z toho zklamaný, ale objevil jsem toho Optika do domu, a přijel poradce s kufrem, vybral brýle a byly myslím i s předpisem pro pojišťovnu asi za 6500 Kč. Jelikož jsem si i po pár dnech odvykl, po dodání jsem je nasadil , kulatí věci jsem viděl že jsou šišaté, ale asi za dva tři dny si to mozek přebral, a už je vše OK. Myslím si že je to jen o tom zvyknutí, či přeprogramování mozku. Když jsem je měl poprvé, dokonce mě i bolelo za krkem, jelikož se u toho musí jinak točit hlavou, aby jsem využil ty místa kudy koukat na čtení, do dálky do PC. třeba když koukám z mostu, musím více předklonit hlavu, ale díky tomu že je už mám asi 6 roků, mozek už podvědomě dává povely a já vidím vše Ok a to bez toho abych nad tím přemýšlel. Před tím jsem nosil a střídal dvoje, teď je ale nesundám, nosím je pořád, a je to perfektní, beru ty brýle nejen jako pro zlepšení zraku, ale i jako ochranu očí před úrazem, prostě je nesundám. Dokonce v nic ležím a koukám na TV jelikož už vím kudy a nikterak mě to neobtěžuje, ale správně na TV v této poloze bychom měli mít normálně na dálku, abychom viděli celou brejlí. Ale já už snad ani jiné nemám, ani to nezkouším, v hlavě mám nahraný program na multifokální čočky/brýle, a tak to nechci zase přehrávat jak v PC. Na multifokální brýle nedám dopustit, je to ohromná pomoc pro všechny kteří mají problémy s viděním. Ale fakt je ten, že asi nejsou pro každého, ale hlavně se musí každý zeptat optika, jestli on myslí, že bychom je mohli mít, a taky aby při měření o tom oční lékař věděl že chceme jít do MF. Měření je prvotní a důležité, a hlavně asi u očního lékaře. optik už s tím nic neudělá, ten jen vyrobí brýle s tím, co je na receptu.
Anonym, 13.06.2016 11:01:07, IP: ***.***.177.229, #200637Mám druhé MF brýle, a to od Optika do domu. nejen že jsou oproti cenám či tu někteří uvádí levnější, ale jsou prostě kvalitní. První jsem si koupil se slevou od známe, a stály 17000 Kč. Co čert nechtěl, upadli mi, a svezly se po betonu a odřely se skla. Byl jsem z toho zklamaný, ale objevil jsem toho Optika do domu, a přijel poradce s kufrem, vybral brýle a byly myslím i s předpisem pro pojišťovnu asi za 6500 Kč. Jelikož jsem si i po pár dnech odvykl, po dodání jsem je nasadil , kulatí věci jsem viděl že jsou šišaté, ale asi za dva tři dny si to mozek přebral, a už je vše OK. Myslím si že je to jen o tom zvyknutí, či přeprogramování mozku. Když jsem je měl poprvé, dokonce mě i bolelo za krkem, jelikož se u toho musí jinak točit hlavou, aby jsem využil ty místa kudy koukat na čtení, do dálky do PC. třeba když koukám z mostu, musím více předklonit hlavu, ale díky tomu že je už mám asi 6 roků, mozek už podvědomě dává povely a já vidím vše Ok a to bez toho abych nad tím přemýšlel. Před tím jsem nosil a střídal dvoje, teď je ale nesundám, nosím je pořád, a je to perfektní, beru ty brýle nejen jako pro zlepšení zraku, ale i jako ochranu očí před úrazem, prostě je nesundám. Dokonce v nic ležím a koukám na TV jelikož už vím kudy a nikterak mě to neobtěžuje, ale správně na TV v této poloze bychom měli mít normálně na dálku, abychom viděli celou brejlí. Ale já už snad ani jiné nemám, ani to nezkouším, v hlavě mám nahraný program na multifokální čočky/brýle, a tak to nechci zase přehrávat jak v PC. Na multifokální brýle nedám dopustit, je to ohromná pomoc pro všechny kteří mají problémy s viděním. Ale fakt je ten, že asi nejsou pro každého, ale hlavně se musí každý zeptat optika, jestli on myslí, že bychom je mohli mít, a taky aby při měření o tom oční lékař věděl že chceme jít do MF. Měření je prvotní a důležité, a hlavně asi u očního lékaře. optik už s tím nic neudělá, ten jen vyrobí brýle s tím, co je na receptu.
Petr Jan, 13.06.2016 11:01:09, IP: ***.***.177.229, #200638Mám druhé MF brýle, a to od Optika do domu. nejen že jsou oproti cenám či tu někteří uvádí levnější, ale jsou prostě kvalitní. První jsem si koupil se slevou od známe, a stály 17000 Kč. Co čert nechtěl, upadli mi, a svezly se po betonu a odřely se skla. Byl jsem z toho zklamaný, ale objevil jsem toho Optika do domu, a přijel poradce s kufrem, vybral brýle a byly myslím i s předpisem pro pojišťovnu asi za 6500 Kč. Jelikož jsem si i po pár dnech odvykl, po dodání jsem je nasadil , kulatí věci jsem viděl že jsou šišaté, ale asi za dva tři dny si to mozek přebral, a už je vše OK. Myslím si že je to jen o tom zvyknutí, či přeprogramování mozku. Když jsem je měl poprvé, dokonce mě i bolelo za krkem, jelikož se u toho musí jinak točit hlavou, aby jsem využil ty místa kudy koukat na čtení, do dálky do PC. třeba když koukám z mostu, musím více předklonit hlavu, ale díky tomu že je už mám asi 6 roků, mozek už podvědomě dává povely a já vidím vše Ok a to bez toho abych nad tím přemýšlel. Před tím jsem nosil a střídal dvoje, teď je ale nesundám, nosím je pořád, a je to perfektní, beru ty brýle nejen jako pro zlepšení zraku, ale i jako ochranu očí před úrazem, prostě je nesundám. Dokonce v nic ležím a koukám na TV jelikož už vím kudy a nikterak mě to neobtěžuje, ale správně na TV v této poloze bychom měli mít normálně na dálku, abychom viděli celou brejlí. Ale já už snad ani jiné nemám, ani to nezkouším, v hlavě mám nahraný program na multifokální čočky/brýle, a tak to nechci zase přehrávat jak v PC. Na multifokální brýle nedám dopustit, je to ohromná pomoc pro všechny kteří mají problémy s viděním. Ale fakt je ten, že asi nejsou pro každého, ale hlavně se musí každý zeptat optika, jestli on myslí, že bychom je mohli mít, a taky aby při měření o tom oční lékař věděl že chceme jít do MF. Měření je prvotní a důležité, a hlavně asi u očního lékaře. optik už s tím nic neudělá, ten jen vyrobí brýle s tím, co je na receptu.
Anonym, 13.06.2016 11:01:12, IP: ***.***.177.229, #200639Mám druhé MF brýle, a to od Optika do domu. nejen že jsou oproti cenám či tu někteří uvádí levnější, ale jsou prostě kvalitní. První jsem si koupil se slevou od známe, a stály 17000 Kč. Co čert nechtěl, upadli mi, a svezly se po betonu a odřely se skla. Byl jsem z toho zklamaný, ale objevil jsem toho Optika do domu, a přijel poradce s kufrem, vybral brýle a byly myslím i s předpisem pro pojišťovnu asi za 6500 Kč. Jelikož jsem si i po pár dnech odvykl, po dodání jsem je nasadil , kulatí věci jsem viděl že jsou šišaté, ale asi za dva tři dny si to mozek přebral, a už je vše OK. Myslím si že je to jen o tom zvyknutí, či přeprogramování mozku. Když jsem je měl poprvé, dokonce mě i bolelo za krkem, jelikož se u toho musí jinak točit hlavou, aby jsem využil ty místa kudy koukat na čtení, do dálky do PC. třeba když koukám z mostu, musím více předklonit hlavu, ale díky tomu že je už mám asi 6 roků, mozek už podvědomě dává povely a já vidím vše Ok a to bez toho abych nad tím přemýšlel. Před tím jsem nosil a střídal dvoje, teď je ale nesundám, nosím je pořád, a je to perfektní, beru ty brýle nejen jako pro zlepšení zraku, ale i jako ochranu očí před úrazem, prostě je nesundám. Dokonce v nic ležím a koukám na TV jelikož už vím kudy a nikterak mě to neobtěžuje, ale správně na TV v této poloze bychom měli mít normálně na dálku, abychom viděli celou brejlí. Ale já už snad ani jiné nemám, ani to nezkouším, v hlavě mám nahraný program na multifokální čočky/brýle, a tak to nechci zase přehrávat jak v PC. Na multifokální brýle nedám dopustit, je to ohromná pomoc pro všechny kteří mají problémy s viděním. Ale fakt je ten, že asi nejsou pro každého, ale hlavně se musí každý zeptat optika, jestli on myslí, že bychom je mohli mít, a taky aby při měření o tom oční lékař věděl že chceme jít do MF. Měření je prvotní a důležité, a hlavně asi u očního lékaře. optik už s tím nic neudělá, ten jen vyrobí brýle s tím, co je na receptu.
Anonym, 13.06.2016 11:01:17, IP: ***.***.177.229, #200640Mám druhé MF brýle, a to od Optika do domu. nejen že jsou oproti cenám či tu někteří uvádí levnější, ale jsou prostě kvalitní. První jsem si koupil se slevou od známe, a stály 17000 Kč. Co čert nechtěl, upadli mi, a svezly se po betonu a odřely se skla. Byl jsem z toho zklamaný, ale objevil jsem toho Optika do domu, a přijel poradce s kufrem, vybral brýle a byly myslím i s předpisem pro pojišťovnu asi za 6500 Kč. Jelikož jsem si i po pár dnech odvykl, po dodání jsem je nasadil , kulatí věci jsem viděl že jsou šišaté, ale asi za dva tři dny si to mozek přebral, a už je vše OK. Myslím si že je to jen o tom zvyknutí, či přeprogramování mozku. Když jsem je měl poprvé, dokonce mě i bolelo za krkem, jelikož se u toho musí jinak točit hlavou, aby jsem využil ty místa kudy koukat na čtení, do dálky do PC. třeba když koukám z mostu, musím více předklonit hlavu, ale díky tomu že je už mám asi 6 roků, mozek už podvědomě dává povely a já vidím vše Ok a to bez toho abych nad tím přemýšlel. Před tím jsem nosil a střídal dvoje, teď je ale nesundám, nosím je pořád, a je to perfektní, beru ty brýle nejen jako pro zlepšení zraku, ale i jako ochranu očí před úrazem, prostě je nesundám. Dokonce v nic ležím a koukám na TV jelikož už vím kudy a nikterak mě to neobtěžuje, ale správně na TV v této poloze bychom měli mít normálně na dálku, abychom viděli celou brejlí. Ale já už snad ani jiné nemám, ani to nezkouším, v hlavě mám nahraný program na multifokální čočky/brýle, a tak to nechci zase přehrávat jak v PC. Na multifokální brýle nedám dopustit, je to ohromná pomoc pro všechny kteří mají problémy s viděním. Ale fakt je ten, že asi nejsou pro každého, ale hlavně se musí každý zeptat optika, jestli on myslí, že bychom je mohli mít, a taky aby při měření o tom oční lékař věděl že chceme jít do MF. Měření je prvotní a důležité, a hlavně asi u očního lékaře. optik už s tím nic neudělá, ten jen vyrobí brýle s tím, co je na receptu.
Marci, 21.06.2016 22:16:18, IP: ***.***.202.205, #200778Uvažovala jsem o koupi MF-už jsem měla v optice vybrané rámečky i skla, proběhlo hodinové měření optometristou. Pak jsem se dočetla o Zennioptical. Objednala jsem brýle dle posledního naměřeného předpisu. Dorazily za 14 dní. Jsou skvělé!!!Za 3 dny už jsem jezdila na kole, čtvrtý sedla do auta a bylo to v pohodě. Jenže ouha. Pátý den oči už nějak přestaly sloužit, bolely, domnívám se, že mě optometrista zbytečně přidal dioptrie na dálku. Jak bych musela být zklamaná, kdybych objednala c Čechách za 20 000 Kč.
Takže si budu znova objednávat na Zenni, akorát zůstanu u svých původních hodnot . Brýle vyšly na 2400 Kč.