Diskuse - Multifokální brýle - zkušenosti
Na co si dát pozor při nákupu brýlí, 07.09.2015 23:27:14, IP: ***.***.16.82, #195571co na Karlíka?
Demagogu, 07.09.2015 23:34:34, IP: ***.***.37.252, #195572nejvíc o morálce mluví a na morálku poukazují amorální grázlíci, Karlík
Grázle, 08.09.2015 0:18:24, IP: ***.***.16.82, #195574a vvrací ti tvé jednání někdo?
Na co si dát pozor při nákupu MF brýlí
Podle zkušenosti většiny lidí. Hlavně na kamenné optiky, protože i přes to že jsou vybaveným veškerým potřebným zařízením nedokáží zhotovit kvalitní brýle a lidé si na ně musejí zvykat nebo z nich mají těžítka vyreklamovat je je problém a to nehovoříme o nehorázném předražení. Na rozdíl od toho IT optiky dokáží zhotovit kvalitní brýle s kterými nejsou problémy a to i přes skutečnost že jak poukazují někteří kamenní optici stačí jim o jeden parametr méně! V ní se dozvíš co je to plocha. Jistě na této ploše přesně vyznačíš polohu bodu, který má hodnotu x = 3 a hodnota y není známá. Takhle probíhá totiž centrace brýlových skel u internetových optik, které tu s Davidem Ondrejkovičem doporučujete. Karlík Jestli to nebude třeba tím že pro lidská těla zpravidla platí určité proporce jak už kdysi ukázal jistý malíř. Dále Karlík perlí. Proto, aby čitatelé této diskuse nenaletěli jako ty, při nákupu multifokálních brýlí, tu publikuji články, kde jim vysvětluji, na co si mají dávat pozor při nákupu brýlí. Karlík je nutno dodat že lidé naletěli v kamenné optice která dokázala změřit veškeré nutné paramety, IT optice tu zatím nenaletěl nikdo. Proto je moudré nakupovat tam kde lidé nemají s předraženým zbožím problém tedy v IT optikách.
Proč je Karlík amorální Grázl, 08.09.2015 0:46:27, IP: ***.***.16.82, #195575má smysl se to snažit pochopit a nebo ho prostě jen tak brát???
Nediskutovat s Karlíkem, 08.09.2015 6:06:39, IP: ***.***.93.152, #195580Lidi nedisktujte s Karlíkem, vždyť on právě tohle chce. Je to evidentně psychicky narušený jedinec a nemocný člověk. Vyžívá se v tom jak vám "vyvrací" vaše zjevně vážně nemíněné provokace, točí se na detailech a dvojích významech a cpe do toho tu svou předraženou reklamu. Ignorujte to co píše a jen sem pořád kopírujte nějaký svůj text - je úplně jedno jaký.
Anonym, 08.09.2015 6:10:06, IP: ***.***.93.156, #195581Jelikož reklamní agresor vystupující zde jako "Karlík" již toto diskusní vlákno dávno zničil (důkaz najdete na předchozích stovkách stran), tak nemyslím, že by jej ještě někdo četl. Rozhodl jsem se tedy zničit "Karlíka" jeho vlastní zbraní (tedy CTRL+C a CTRL+V), protože tím už nenapáchám žádnou škodu. I kdyby to mělo trvat 20 let, tak sem neustále na poslední místo budu dávat tento svůj příspěvek s REÁLNOU ZKUŠENOSTÍ člověka, který si ve svých 47 letech byl nucen pořídit své první multifokální brýle pro trvalé nošení. Příspěvek budu v případě nových informací mírně upravovat, takže na poslední straně vlákna čtěte VŽDY TEN POSLEDNÍ - bude tam VŠE - od začátku až do konce. Nevidím důvod ustupovat reklamním agresorům a nechávat jim prostor pro jejich spamy.*************Mé první brýle jsem vybíral opatrně, protože jsem věděl, že budou drahé a přitom vím, že existují lidé (asi 5 %), kteří si na ně nikdy nezvyknou. Trochu hůře jsou na tom ti, kteří mají na jednom oku tzv. "cylindr" - těch si na MF brýle zvykne ještě o něco méně. Já cylindr mám a žádný problém jsem neměl. Nejvhodnější pro MF brýle je, když máte rozdíl mezi dálkou a blízkem (čtením) v absolutní hodnotě menší než 1,5. Důležité je dobré proměření - lékař má na vás času relativně málo, tak ho zkuste ukecat, ať to udělá fakt pečlivě, protože jde o dost peněz. Doporučuji pak ještě nechat se přeměřit v nějaké lepší optice, ovšem z opatrnosti doporučuji ZA PENÍZE, abyste měli jistotu, že Vám dají ty správné a nezkreslené výsledky i tehdy, pokud si nekoupíte brýle u nich. Rozhodně doporučuji z opatrnosti první nákup v kamenné pobočce nějaké kvalitní oční optiky - ideálně tam, kde vás měřili (mne měřili přes hodinu v MK Optik poblíž metra Budějovická v Praze a tam jsem také nakupoval). Je třeba brýle přizpůsobil i Vašim aktivitám - např. pokud pracujete z 90% času dne na PC jako já, musíte to říci. To vše se přes internet udělat nedá a pokud jsou to vaše PRVNÍ MF brýle, považoval bych za risk jít napoprvé do internetové optiky.************Asi po týdnu jsem měl brýle hotové.*******První dojem: Trochu se se mnou houpal svět a při pohybu hlavou se monitor PC měnil v kosodélník, ale zvykl jsem si za cca 3 dny. Je třeba si uvědomit, že zatímco přes klasické brýle vidíte na JEDNU vzdálenost DOBŘE a zároveň na VŠECHNY OSTATNÍ VZDÁLENOSTI ŠPATNĚ, tak MF brýlemi vidíte na VŠECHNY vzdálenosti DOBŘE, ale na každou z nich JINOU ČÁSTÍ BRÝLÍ (tedy MF brýle jsou vlastně dvoje či troje běžné v jedněch obroučkách). Takže PODSTATA komfortu MF brýlí není v tom, že by Vám nahradily vlastní a mladé oči, ale v tom, že už nemusíte pořád s sebou tahat brýle na čtení nebo dvoje brýle v případě, že máte oční vadu i na dálku či na střední vzdálenost, ale máte pořád jedny a tytéž brýle trvale na sobě a k naprostému komfortu při čtení či sledování čehokoli vám stačí jen nepatrný pohyb očima či hlavou. JAKMILE S TÍMHLE ZAČNETE POČÍTAT, ZVYKNETE SI RYCHLE. Auto jsem s MF brýlemi řídil čtvrtý den a úplně bez problémů - myslím, že bych to zvládl už dřív. Letadlo jako zdejší reklamní agresor "Karlík" nemám, takže nemohu posoudit. Při jízdě autem nebyl problém ani ve zpětných zrcátkách. Trošku obtížnější to bylo při stmívání a ve tmě, ale nakonec to taky šlo.***********Po pár dnech jsem si na své nové brýle zvykl tak, že už jsem bez nich nedokázal být. Proto jsem se rozhodl si objednat brýle ZÁLOŽNÍ pro případ, že by se mi ty mé rozbily, ztratily, nebo že bych je musel reklamovat či z jiného důvodu být několik dnů bez nich. Vzal jsem všechny své naměřené parametry, k tomu jsem si ještě sám před zrcadlem s pravítkem přeměřil vzdálenost středů očí (návod je obvykle v IT optikách jako video, nebo už tu vzdálenost dostanete napsanou z té kamenné optiky, kde jste koupili své první MF brýle). K internetovému nákupu jsem zvolil jednu z nich, ale alternativ na internetu najdete dost. Mé ZÁLOŽNÍ brýle mne vyšly pár korun přes tisícovku, ale mohl jsem mít i levnější. Nejsou asi tolik odolné a robustní, ale vidět je přes ně prakticky stejně, antireflexní úpravu mají a UV filtr také (ověřeno pod UV lampou). Jediný rozdíl, kterého jsem si všiml je ten, že ve vnějších zpětných zrcátkách v autě v nich nepřečtu registrační značku auta, ale to málokdo potřebuje. Dále jsem si po několika dnech střídání obou brýlí povšiml, že na těch z IT optiky o malinko více ulpívá prach a při dešti z něj nestékají tak ochotně a beze stop jednotlivé kapky. Ale rozhodně ty brýle z IT optiky budou plnit zamýšlenou roli ZÁLOŽNÍCH brýlí k plné spokojenosti.
Já doporučuji Gutalax, 08.09.2015 8:12:10, IP: ***.***.181.248, #195582Jelikož reklamní agresor vystupující zde jako "Karlík" již toto diskusní vlákno dávno zničil (důkaz najdete na předchozích stovkách stran), tak nemyslím, že by jej ještě někdo četl. Rozhodl jsem se tedy zničit "Karlíka" jeho vlastní zbraní (tedy CTRL+C a CTRL+V), protože tím už nenapáchám žádnou škodu. I kdyby to mělo trvat 20 let, tak sem neustále na poslední místo budu dávat tento svůj příspěvek s REÁLNOU ZKUŠENOSTÍ člověka, který si ve svých 47 letech byl nucen pořídit své první multifokální brýle pro trvalé nošení. Příspěvek budu v případě nových informací mírně upravovat, takže na poslední straně vlákna čtěte VŽDY TEN POSLEDNÍ - bude tam VŠE - od začátku až do konce. Nevidím důvod ustupovat reklamním agresorům a nechávat jim prostor pro jejich spamy.*************Mé první brýle jsem vybíral opatrně, protože jsem věděl, že budou drahé a přitom vím, že existují lidé (asi 5 %), kteří si na ně nikdy nezvyknou. Trochu hůře jsou na tom ti, kteří mají na jednom oku tzv. "cylindr" - těch si na MF brýle zvykne ještě o něco méně. Já cylindr mám a žádný problém jsem neměl. Nejvhodnější pro MF brýle je, když máte rozdíl mezi dálkou a blízkem (čtením) v absolutní hodnotě menší než 1,5. Důležité je dobré proměření - lékař má na vás času relativně málo, tak ho zkuste ukecat, ať to udělá fakt pečlivě, protože jde o dost peněz. Doporučuji pak ještě nechat se přeměřit v nějaké lepší optice, ovšem z opatrnosti doporučuji ZA PENÍZE, abyste měli jistotu, že Vám dají ty správné a nezkreslené výsledky i tehdy, pokud si nekoupíte brýle u nich. Rozhodně doporučuji z opatrnosti první nákup v kamenné pobočce nějaké kvalitní oční optiky - ideálně tam, kde vás měřili (mne měřili přes hodinu v MK Optik poblíž metra Budějovická v Praze a tam jsem také nakupoval). Je třeba brýle přizpůsobil i Vašim aktivitám - např. pokud pracujete z 90% času dne na PC jako já, musíte to říci. To vše se přes internet udělat nedá a pokud jsou to vaše PRVNÍ MF brýle, považoval bych za risk jít napoprvé do internetové optiky.************Asi po týdnu jsem měl brýle hotové.*******První dojem: Trochu se se mnou houpal svět a při pohybu hlavou se monitor PC měnil v kosodélník, ale zvykl jsem si za cca 3 dny. Je třeba si uvědomit, že zatímco přes klasické brýle vidíte na JEDNU vzdálenost DOBŘE a zároveň na VŠECHNY OSTATNÍ VZDÁLENOSTI ŠPATNĚ, tak MF brýlemi vidíte na VŠECHNY vzdálenosti DOBŘE, ale na každou z nich JINOU ČÁSTÍ BRÝLÍ (tedy MF brýle jsou vlastně dvoje či troje běžné v jedněch obroučkách). Takže PODSTATA komfortu MF brýlí není v tom, že by Vám nahradily vlastní a mladé oči, ale v tom, že už nemusíte pořád s sebou tahat brýle na čtení nebo dvoje brýle v případě, že máte oční vadu i na dálku či na střední vzdálenost, ale máte pořád jedny a tytéž brýle trvale na sobě a k naprostému komfortu při čtení či sledování čehokoli vám stačí jen nepatrný pohyb očima či hlavou. JAKMILE S TÍMHLE ZAČNETE POČÍTAT, ZVYKNETE SI RYCHLE. Auto jsem s MF brýlemi řídil čtvrtý den a úplně bez problémů - myslím, že bych to zvládl už dřív. Letadlo jako zdejší reklamní agresor "Karlík" nemám, takže nemohu posoudit. Při jízdě autem nebyl problém ani ve zpětných zrcátkách. Trošku obtížnější to bylo při stmívání a ve tmě, ale nakonec to taky šlo.***********Po pár dnech jsem si na své nové brýle zvykl tak, že už jsem bez nich nedokázal být. Proto jsem se rozhodl si objednat brýle ZÁLOŽNÍ pro případ, že by se mi ty mé rozbily, ztratily, nebo že bych je musel reklamovat či z jiného důvodu být několik dnů bez nich. Vzal jsem všechny své naměřené parametry, k tomu jsem si ještě sám před zrcadlem s pravítkem přeměřil vzdálenost středů očí (návod je obvykle v IT optikách jako video, nebo už tu vzdálenost dostanete napsanou z té kamenné optiky, kde jste koupili své první MF brýle). K internetovému nákupu jsem zvolil jednu z nich, ale alternativ na internetu najdete dost. Mé ZÁLOŽNÍ brýle mne vyšly pár korun přes tisícovku, ale mohl jsem mít i levnější. Nejsou asi tolik odolné a robustní, ale vidět je přes ně prakticky stejně, antireflexní úpravu mají a UV filtr také (ověřeno pod UV lampou). Jediný rozdíl, kterého jsem si všiml je ten, že ve vnějších zpětných zrcátkách v autě v nich nepřečtu registrační značku auta, ale to málokdo potřebuje. Dále jsem si po několika dnech střídání obou brýlí povšiml, že na těch z IT optiky o malinko více ulpívá prach a při dešti z něj nestékají tak ochotně a beze stop jednotlivé kapky. Ale rozhodně ty brýle z IT optiky budou plnit zamýšlenou roli ZÁLOŽNÍCH brýlí k plné spokojenosti.
Karlík je morálně narušený člověk, 08.09.2015 8:23:22, IP: ***.***.181.248, #195584Karlík má klapky na očích, proto nemá cenu s ním o čemkoli diskutovat. Je to reklamní agent - argumentace ho nezajímá. Neustále opakuje své snobské mantry a pohrdá všemi, kdo pokládají nepříjemné otázky typu "proč je to tak zbytečně drahé". Každého, kdo okamžitě nekoupí jím propagovaný výrobek URÁŽÍ a označuje za Harpagona. Neustále dává najevo své pohrdání každým, kdo nedokáže vydělat aspoň 100 tisíc měsíčně. Kdo nemá na vlastní letadlo (nebo aspoň na létání jako hobby) je u něj sprostý lůzr, který si nezaslouží dobře vidět. Je mi z něj na zvracení. Ignorujte ho, blokujte ho a zahlcujte to tady jakýmkoli balastním textem, jen aby ten asociální D.E.B.I.L. nedostal příležitost tu ty své morální zvratky šířit!
Na co si dát pozor při nákupu MF brýlí, 08.09.2015 8:42:18, IP: ***.***.16.82, #195585Podle zkušenosti většiny lidí. Hlavně na kamenné optiky, protože i přes to že jsou vybaveným veškerým potřebným zařízením nedokáží zhotovit kvalitní brýle a lidé si na ně musejí zvykat nebo z nich mají těžítka vyreklamovat je je problém a to nehovoříme o nehorázném předražení. Na rozdíl od toho IT optiky dokáží zhotovit kvalitní brýle s kterými nejsou problémy a to i přes skutečnost že jak poukazují někteří kamenní optici stačí jim o jeden parametr méně! V ní se dozvíš co je to plocha. Jistě na této ploše přesně vyznačíš polohu bodu, který má hodnotu x = 3 a hodnota y není známá. Takhle probíhá totiž centrace brýlových skel u internetových optik, které tu s Davidem Ondrejkovičem doporučujete. Karlík Jestli to nebude třeba tím že pro lidská těla zpravidla platí určité proporce jak už kdysi ukázal jistý malíř. Dále Karlík perlí. Proto, aby čitatelé této diskuse nenaletěli jako ty, při nákupu multifokálních brýlí, tu publikuji články, kde jim vysvětluji, na co si mají dávat pozor při nákupu brýlí. Karlík je nutno dodat že lidé naletěli v kamenné optice která dokázala změřit veškeré nutné paramety, IT optice tu zatím nenaletěl nikdo. Proto je moudré nakupovat tam kde lidé nemají s předraženým zbožím problém tedy v IT optikách.
Zlomky, 08.09.2015 9:01:46, IP: ***.***.181.248, #195586Čitatelé a jmenovatelé jsou ve zlomcích a u Karlíka. Všude jinde jsou čtenáři :-)
Já doporučuji Aspirin, 08.09.2015 9:35:07, IP: ***.***.181.248, #195588Jelikož reklamní agresor vystupující zde jako "Karlík" již toto diskusní vlákno dávno zničil (důkaz najdete na předchozích stovkách stran), tak nemyslím, že by jej ještě někdo četl. Rozhodl jsem se tedy zničit "Karlíka" jeho vlastní zbraní (tedy CTRL+C a CTRL+V), protože tím už nenapáchám žádnou škodu. I kdyby to mělo trvat 20 let, tak sem neustále na poslední místo budu dávat tento svůj příspěvek s REÁLNOU ZKUŠENOSTÍ člověka, který si ve svých 47 letech byl nucen pořídit své první multifokální brýle pro trvalé nošení. Příspěvek budu v případě nových informací mírně upravovat, takže na poslední straně vlákna čtěte VŽDY TEN POSLEDNÍ - bude tam VŠE - od začátku až do konce. Nevidím důvod ustupovat reklamním agresorům a nechávat jim prostor pro jejich spamy.*************Mé první brýle jsem vybíral opatrně, protože jsem věděl, že budou drahé a přitom vím, že existují lidé (asi 5 %), kteří si na ně nikdy nezvyknou. Trochu hůře jsou na tom ti, kteří mají na jednom oku tzv. "cylindr" - těch si na MF brýle zvykne ještě o něco méně. Já cylindr mám a žádný problém jsem neměl. Nejvhodnější pro MF brýle je, když máte rozdíl mezi dálkou a blízkem (čtením) v absolutní hodnotě menší než 1,5. Důležité je dobré proměření - lékař má na vás času relativně málo, tak ho zkuste ukecat, ať to udělá fakt pečlivě, protože jde o dost peněz. Doporučuji pak ještě nechat se přeměřit v nějaké lepší optice, ovšem z opatrnosti doporučuji ZA PENÍZE, abyste měli jistotu, že Vám dají ty správné a nezkreslené výsledky i tehdy, pokud si nekoupíte brýle u nich. Rozhodně doporučuji z opatrnosti první nákup v kamenné pobočce nějaké kvalitní oční optiky - ideálně tam, kde vás měřili (mne měřili přes hodinu v MK Optik poblíž metra Budějovická v Praze a tam jsem také nakupoval). Je třeba brýle přizpůsobil i Vašim aktivitám - např. pokud pracujete z 90% času dne na PC jako já, musíte to říci. To vše se přes internet udělat nedá a pokud jsou to vaše PRVNÍ MF brýle, považoval bych za risk jít napoprvé do internetové optiky.************Asi po týdnu jsem měl brýle hotové.*******První dojem: Trochu se se mnou houpal svět a při pohybu hlavou se monitor PC měnil v kosodélník, ale zvykl jsem si za cca 3 dny. Je třeba si uvědomit, že zatímco přes klasické brýle vidíte na JEDNU vzdálenost DOBŘE a zároveň na VŠECHNY OSTATNÍ VZDÁLENOSTI ŠPATNĚ, tak MF brýlemi vidíte na VŠECHNY vzdálenosti DOBŘE, ale na každou z nich JINOU ČÁSTÍ BRÝLÍ (tedy MF brýle jsou vlastně dvoje či troje běžné v jedněch obroučkách). Takže PODSTATA komfortu MF brýlí není v tom, že by Vám nahradily vlastní a mladé oči, ale v tom, že už nemusíte pořád s sebou tahat brýle na čtení nebo dvoje brýle v případě, že máte oční vadu i na dálku či na střední vzdálenost, ale máte pořád jedny a tytéž brýle trvale na sobě a k naprostému komfortu při čtení či sledování čehokoli vám stačí jen nepatrný pohyb očima či hlavou. JAKMILE S TÍMHLE ZAČNETE POČÍTAT, ZVYKNETE SI RYCHLE. Auto jsem s MF brýlemi řídil čtvrtý den a úplně bez problémů - myslím, že bych to zvládl už dřív. Letadlo jako zdejší reklamní agresor "Karlík" nemám, takže nemohu posoudit. Při jízdě autem nebyl problém ani ve zpětných zrcátkách. Trošku obtížnější to bylo při stmívání a ve tmě, ale nakonec to taky šlo.***********Po pár dnech jsem si na své nové brýle zvykl tak, že už jsem bez nich nedokázal být. Proto jsem se rozhodl si objednat brýle ZÁLOŽNÍ pro případ, že by se mi ty mé rozbily, ztratily, nebo že bych je musel reklamovat či z jiného důvodu být několik dnů bez nich. Vzal jsem všechny své naměřené parametry, k tomu jsem si ještě sám před zrcadlem s pravítkem přeměřil vzdálenost středů očí (návod je obvykle v IT optikách jako video, nebo už tu vzdálenost dostanete napsanou z té kamenné optiky, kde jste koupili své první MF brýle). K internetovému nákupu jsem zvolil jednu z nich, ale alternativ na internetu najdete dost. Mé ZÁLOŽNÍ brýle mne vyšly pár korun přes tisícovku, ale mohl jsem mít i levnější. Nejsou asi tolik odolné a robustní, ale vidět je přes ně prakticky stejně, antireflexní úpravu mají a UV filtr také (ověřeno pod UV lampou). Jediný rozdíl, kterého jsem si všiml je ten, že ve vnějších zpětných zrcátkách v autě v nich nepřečtu registrační značku auta, ale to málokdo potřebuje. Dále jsem si po několika dnech střídání obou brýlí povšiml, že na těch z IT optiky o malinko více ulpívá prach a při dešti z něj nestékají tak ochotně a beze stop jednotlivé kapky. Ale rozhodně ty brýle z IT optiky budou plnit zamýšlenou roli ZÁLOŽNÍCH brýlí k plné spokojenosti.
Lhář David Ondrejkovič varuje, 08.09.2015 10:56:52, IP: ***.***.109.113, #195598„Karlík je morálně narušený člověk, 8.9.2015 8:23:22, IP: ***.***.181.248, #195584,
Karlík má klapky na očích, proto nemá cenu s ním o čemkoli diskutovat. Je to reklamní agent - argumentace ho nezajímá. Neustále opakuje své snobské mantry a pohrdá všemi, kdo pokládají nepříjemné otázky typu "proč je to tak zbytečně drahé". Každého, kdo okamžitě nekoupí jím propagovaný výrobek URÁŽÍ a označuje za Harpagona. Neustále dává najevo své pohrdání každým, kdo nedokáže vydělat aspoň 100 tisíc měsíčně. Kdo nemá na vlastní letadlo (nebo aspoň na létání jako hobby) je u něj sprostý lůzr, který si nezaslouží dobře vidět. Je mi z něj na zvracení. Ignorujte ho, blokujte ho a zahlcujte to tady jakýmkoli balastním textem, jen aby ten asociální D.E.B.I.L. nedostal příležitost tu ty své morální zvratky šířit!“ *** toto sem vložil náš drahý David Ondrejkovič, který používá i tuto IP adresu viz příspěvek – „Máš to marný, 7.9.2015 15:09:01, IP: ***.***.181.248, #195506, Karlíku máš to marný, to už nikdo nečte! Já sem jen cca jednou za hodinu nepravidelně kouknu a když ten poslední příspěvek není můj, tak ho sem znovu vložím ze schránky….“**** David Ondrejkovič, který tu dále tvrdí v příspěvku: „Anonym, 5.9.2015 13:29:59, IP: ***.***.93.156, #195444, který odeslal ze svého mobilního připojení k síti prowaidera tvrdí" "...Letadlo jako zdejší reklamní agresor "Karlík" nemám, takže nemohu posoudit..." 20. srpna 2015 to tu tento mesiáš tvrdil poprvé, mesiáš, který 20 let pracoval na ŘLP a tvrdil, že je na jedno oko tupozraký a dnes také tvrdí - "Karlíkovo vlastnictví, 5.9.2015 10:03:28; Takže Karlík je evidentně spoluvlastníkem společnosti provozující tento web a dostává prachy za "šíření slávy" Essiloru. Proto v jeho příspěvcích není žádná konkrétní adresa prodejny jen neustálé reklamy ..." Takže letadlo nevlastním, mám pilotní průkaz jako spousta dalších lidí v této republice, nevlastním ani nespolupracuji s tímto webem a proč tu není uveden název našich očních optik - my si reklamu tady dělat nemusíme a ani nechceme a proč tu jsem, to je jednoduché - v této diskusi musí být odborník, sami si jistě uděláte názor na Demagoga a Davida, který hledá vlákno a přitom Vás masíruje opěvováním internetových optik, toho nejhoršího co na trhu s oční optikou je. Ta jeho masáž je taková hodně černá komedie, na jedné straně uvádí - ".... Rozhodně doporučuji z opatrnosti první nákup v kamenné pobočce nějaké kvalitní oční optiky - ideálně tam, kde vás měřili ....... Je třeba brýle přizpůsobil i Vašim aktivitám - např. pokud pracujete z 90% času dne na PC jako já, musíte to říci. To vše se přes internet udělat nedá a pokud jsou to vaše PRVNÍ MF brýle, považoval bych za risk jít napoprvé do internetové optiky....", aby pak vše popřel - "....Vzal jsem všechny své naměřené parametry, k tomu jsem si ještě sám před zrcadlem s pravítkem přeměřil vzdálenost středů očí (návod je obvykle v IT optikách jako video, nebo už tu vzdálenost dostanete napsanou z té kamenné optiky, kde jste koupili své první MF brýle). K internetovému nákupu jsem zvolil jednu z nich, ale alternativ na internetu najdete dost. Mé ZÁLOŽNÍ brýle mne vyšly pár korun přes tisícovku, ale mohl jsem mít i levnější..." Jak je zřejmé, při nákupu v internetové optice už nebylo důležité uvést, pro optimální výběr multifokálního skla, že 90% pracovní doby sedí u počítače, z hlediska centrace v internetové optice stačí zadat jen parametr centrace - pupilární distanci - osa x, hodnota centrace v ose y je přeci k ničenu, vždyť centraci provádíme jen v dvourozměrném prostoru a u multifokálních skel, aby fungovala, nesmí být celkový chyba centrace jak v ose x, tak v ose y větší než + - 1 mm ... To vše není důležité, to důležité Vám David zdůrazní zde:" ... Nejsou asi tolik odolné a robustní, ale vidět je přes ně prakticky stejně, antireflexní úpravu mají a UV filtr také (ověřeno pod UV lampou). Jediný rozdíl, kterého jsem si všiml je ten, že ve vnějších zpětných zrcátkách v autě v nich nepřečtu registrační značku auta, ale to málokdo potřebuje." Takže tento odborník Vám tu doporučuje základní multifokální skla, v nichž máte už i na dálku v periferii značné rozostření obrazu, produkt, který když není opravdu velmi přesně vycentrován, tak nefunguje, ale stal se zázrak u Davida funguje, u Demagoga ne. Jo a pro zjištění kvalita UV filtru se používá spektrální analýza ono totiž nás zajímá jak daná brýlová čočka eliminuje vlnové délky celého spektra světla, které označujeme jako UV záření. Náš génius David to zvládne tzv. ˇUV lampou". Karlík
Anonym, 08.09.2015 11:32:50, IP: ***.***.93.160, #195603Jelikož reklamní agresor vystupující zde jako "Karlík" již toto diskusní vlákno dávno zničil (důkaz najdete na předchozích stovkách stran), tak nemyslím, že by jej ještě někdo četl. Rozhodl jsem se tedy zničit "Karlíka" jeho vlastní zbraní (tedy CTRL+C a CTRL+V), protože tím už nenapáchám žádnou škodu. I kdyby to mělo trvat 20 let, tak sem neustále na poslední místo budu dávat tento svůj příspěvek s REÁLNOU ZKUŠENOSTÍ člověka, který si ve svých 47 letech byl nucen pořídit své první multifokální brýle pro trvalé nošení. Příspěvek budu v případě nových informací mírně upravovat, takže na poslední straně vlákna čtěte VŽDY TEN POSLEDNÍ - bude tam VŠE - od začátku až do konce. Nevidím důvod ustupovat reklamním agresorům a nechávat jim prostor pro jejich spamy.*************Mé první brýle jsem vybíral opatrně, protože jsem věděl, že budou drahé a přitom vím, že existují lidé (asi 5 %), kteří si na ně nikdy nezvyknou. Trochu hůře jsou na tom ti, kteří mají na jednom oku tzv. "cylindr" - těch si na MF brýle zvykne ještě o něco méně. Já cylindr mám a žádný problém jsem neměl. Nejvhodnější pro MF brýle je, když máte rozdíl mezi dálkou a blízkem (čtením) v absolutní hodnotě menší než 1,5. Důležité je dobré proměření - lékař má na vás času relativně málo, tak ho zkuste ukecat, ať to udělá fakt pečlivě, protože jde o dost peněz. Doporučuji pak ještě nechat se přeměřit v nějaké lepší optice, ovšem z opatrnosti doporučuji ZA PENÍZE, abyste měli jistotu, že Vám dají ty správné a nezkreslené výsledky i tehdy, pokud si nekoupíte brýle u nich. Rozhodně doporučuji z opatrnosti první nákup v kamenné pobočce nějaké kvalitní oční optiky - ideálně tam, kde vás měřili (mne měřili přes hodinu v MK Optik poblíž metra Budějovická v Praze a tam jsem také nakupoval). Je třeba brýle přizpůsobil i Vašim aktivitám - např. pokud pracujete z 90% času dne na PC jako já, musíte to říci. To vše se přes internet udělat nedá a pokud jsou to vaše PRVNÍ MF brýle, považoval bych za risk jít napoprvé do internetové optiky.************Asi po týdnu jsem měl brýle hotové.*******První dojem: Trochu se se mnou houpal svět a při pohybu hlavou se monitor PC měnil v kosodélník, ale zvykl jsem si za cca 3 dny. Je třeba si uvědomit, že zatímco přes klasické brýle vidíte na JEDNU vzdálenost DOBŘE a zároveň na VŠECHNY OSTATNÍ VZDÁLENOSTI ŠPATNĚ, tak MF brýlemi vidíte na VŠECHNY vzdálenosti DOBŘE, ale na každou z nich JINOU ČÁSTÍ BRÝLÍ (tedy MF brýle jsou vlastně dvoje či troje běžné v jedněch obroučkách). Takže PODSTATA komfortu MF brýlí není v tom, že by Vám nahradily vlastní a mladé oči, ale v tom, že už nemusíte pořád s sebou tahat brýle na čtení nebo dvoje brýle v případě, že máte oční vadu i na dálku či na střední vzdálenost, ale máte pořád jedny a tytéž brýle trvale na sobě a k naprostému komfortu při čtení či sledování čehokoli vám stačí jen nepatrný pohyb očima či hlavou. JAKMILE S TÍMHLE ZAČNETE POČÍTAT, ZVYKNETE SI RYCHLE. Auto jsem s MF brýlemi řídil čtvrtý den a úplně bez problémů - myslím, že bych to zvládl už dřív. Letadlo jako zdejší reklamní agresor "Karlík" nemám, takže nemohu posoudit. Při jízdě autem nebyl problém ani ve zpětných zrcátkách. Trošku obtížnější to bylo při stmívání a ve tmě, ale nakonec to taky šlo.***********Po pár dnech jsem si na své nové brýle zvykl tak, že už jsem bez nich nedokázal být. Proto jsem se rozhodl si objednat brýle ZÁLOŽNÍ pro případ, že by se mi ty mé rozbily, ztratily, nebo že bych je musel reklamovat či z jiného důvodu být několik dnů bez nich. Vzal jsem všechny své naměřené parametry, k tomu jsem si ještě sám před zrcadlem s pravítkem přeměřil vzdálenost středů očí (návod je obvykle v IT optikách jako video, nebo už tu vzdálenost dostanete napsanou z té kamenné optiky, kde jste koupili své první MF brýle). K internetovému nákupu jsem zvolil jednu z nich, ale alternativ na internetu najdete dost. Mé ZÁLOŽNÍ brýle mne vyšly pár korun přes tisícovku, ale mohl jsem mít i levnější. Nejsou asi tolik odolné a robustní, ale vidět je přes ně prakticky stejně, antireflexní úpravu mají a UV filtr také (ověřeno pod UV lampou). Jediný rozdíl, kterého jsem si všiml je ten, že ve vnějších zpětných zrcátkách v autě v nich nepřečtu registrační značku auta, ale to málokdo potřebuje. Dále jsem si po několika dnech střídání obou brýlí povšiml, že na těch z IT optiky o malinko více ulpívá prach a při dešti z něj nestékají tak ochotně a beze stop jednotlivé kapky. Ale rozhodně ty brýle z IT optiky budou plnit zamýšlenou roli ZÁLOŽNÍCH brýlí k plné spokojenosti.
Karlík nosí multifokální skla Varilux, 08.09.2015 11:35:40, IP: ***.***.181.248, #195604...a proto nechcete-li být tak neuvěřitelně odporní jako on, VYHÝBEJTE SE JIM!
Anonym, 08.09.2015 11:37:07, IP: ***.***.181.248, #195605Jelikož reklamní agresor vystupující zde jako "Karlík" již toto diskusní vlákno dávno zničil (důkaz najdete na předchozích stovkách stran), tak nemyslím, že by jej ještě někdo četl. Rozhodl jsem se tedy zničit "Karlíka" jeho vlastní zbraní (tedy CTRL+C a CTRL+V), protože tím už nenapáchám žádnou škodu. I kdyby to mělo trvat 20 let, tak sem neustále na poslední místo budu dávat tento svůj příspěvek s REÁLNOU ZKUŠENOSTÍ člověka, který si ve svých 47 letech byl nucen pořídit své první multifokální brýle pro trvalé nošení. Příspěvek budu v případě nových informací mírně upravovat, takže na poslední straně vlákna čtěte VŽDY TEN POSLEDNÍ - bude tam VŠE - od začátku až do konce. Nevidím důvod ustupovat reklamním agresorům a nechávat jim prostor pro jejich spamy.*************Mé první brýle jsem vybíral opatrně, protože jsem věděl, že budou drahé a přitom vím, že existují lidé (asi 5 %), kteří si na ně nikdy nezvyknou. Trochu hůře jsou na tom ti, kteří mají na jednom oku tzv. "cylindr" - těch si na MF brýle zvykne ještě o něco méně. Já cylindr mám a žádný problém jsem neměl. Nejvhodnější pro MF brýle je, když máte rozdíl mezi dálkou a blízkem (čtením) v absolutní hodnotě menší než 1,5. Důležité je dobré proměření - lékař má na vás času relativně málo, tak ho zkuste ukecat, ať to udělá fakt pečlivě, protože jde o dost peněz. Doporučuji pak ještě nechat se přeměřit v nějaké lepší optice, ovšem z opatrnosti doporučuji ZA PENÍZE, abyste měli jistotu, že Vám dají ty správné a nezkreslené výsledky i tehdy, pokud si nekoupíte brýle u nich. Rozhodně doporučuji z opatrnosti první nákup v kamenné pobočce nějaké kvalitní oční optiky - ideálně tam, kde vás měřili (mne měřili přes hodinu v MK Optik poblíž metra Budějovická v Praze a tam jsem také nakupoval). Je třeba brýle přizpůsobil i Vašim aktivitám - např. pokud pracujete z 90% času dne na PC jako já, musíte to říci. To vše se přes internet udělat nedá a pokud jsou to vaše PRVNÍ MF brýle, považoval bych za risk jít napoprvé do internetové optiky.************Asi po týdnu jsem měl brýle hotové.*******První dojem: Trochu se se mnou houpal svět a při pohybu hlavou se monitor PC měnil v kosodélník, ale zvykl jsem si za cca 3 dny. Je třeba si uvědomit, že zatímco přes klasické brýle vidíte na JEDNU vzdálenost DOBŘE a zároveň na VŠECHNY OSTATNÍ VZDÁLENOSTI ŠPATNĚ, tak MF brýlemi vidíte na VŠECHNY vzdálenosti DOBŘE, ale na každou z nich JINOU ČÁSTÍ BRÝLÍ (tedy MF brýle jsou vlastně dvoje či troje běžné v jedněch obroučkách). Takže PODSTATA komfortu MF brýlí není v tom, že by Vám nahradily vlastní a mladé oči, ale v tom, že už nemusíte pořád s sebou tahat brýle na čtení nebo dvoje brýle v případě, že máte oční vadu i na dálku či na střední vzdálenost, ale máte pořád jedny a tytéž brýle trvale na sobě a k naprostému komfortu při čtení či sledování čehokoli vám stačí jen nepatrný pohyb očima či hlavou. JAKMILE S TÍMHLE ZAČNETE POČÍTAT, ZVYKNETE SI RYCHLE. Auto jsem s MF brýlemi řídil čtvrtý den a úplně bez problémů - myslím, že bych to zvládl už dřív. Letadlo jako zdejší reklamní agresor "Karlík" nemám, takže nemohu posoudit. Při jízdě autem nebyl problém ani ve zpětných zrcátkách. Trošku obtížnější to bylo při stmívání a ve tmě, ale nakonec to taky šlo.***********Po pár dnech jsem si na své nové brýle zvykl tak, že už jsem bez nich nedokázal být. Proto jsem se rozhodl si objednat brýle ZÁLOŽNÍ pro případ, že by se mi ty mé rozbily, ztratily, nebo že bych je musel reklamovat či z jiného důvodu být několik dnů bez nich. Vzal jsem všechny své naměřené parametry, k tomu jsem si ještě sám před zrcadlem s pravítkem přeměřil vzdálenost středů očí (návod je obvykle v IT optikách jako video, nebo už tu vzdálenost dostanete napsanou z té kamenné optiky, kde jste koupili své první MF brýle). K internetovému nákupu jsem zvolil jednu z nich, ale alternativ na internetu najdete dost. Mé ZÁLOŽNÍ brýle mne vyšly pár korun přes tisícovku, ale mohl jsem mít i levnější. Nejsou asi tolik odolné a robustní, ale vidět je přes ně prakticky stejně, antireflexní úpravu mají a UV filtr také (ověřeno pod UV lampou). Jediný rozdíl, kterého jsem si všiml je ten, že ve vnějších zpětných zrcátkách v autě v nich nepřečtu registrační značku auta, ale to málokdo potřebuje. Dále jsem si po několika dnech střídání obou brýlí povšiml, že na těch z IT optiky o malinko více ulpívá prach a při dešti z něj nestékají tak ochotně a beze stop jednotlivé kapky. Ale rozhodně ty brýle z IT optiky budou plnit zamýšlenou roli ZÁLOŽNÍCH brýlí k plné spokojenosti.