Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Diskuse > Zdravotní potíže, nemoci > Multifokální brýle - zkušenosti

Diskuse - Multifokální brýle - zkušenosti

David Ondrejkovič je hrdina, 06.09.2015 19:19:19, IP: ***.***.37.252, #195471
Náš latentní astigmatik nám v příspěvku - "Vlastní zbraň je prevít, 5.9.2015 23:57:12, IP: ***.***.38.114, #195452" popisuje do jakého šel strašného rizika. V příspěvku uvádí - "...Mé první brýle jsem vybíral opatrně, protože jsem věděl, že budou drahé a přitom vím, že existují lidé (asi 5 %), kteří si na ně nikdy nezvyknou. Trochu hůře jsou na tom ti, kteří mají na jednom oku tzv. "cylindr" - těch si na MF brýle zvykne ještě o něco méně. ..." K těm 5%, kteří si na multifokální skla nezvyknou. Oční lékaři často straší pacienty například s tupozrakostí nebo s priznatickou korekcí, že si nikdy na multifokální brýle nezvyknou, většinou je problém v tom, že nejsou schopni pacienta s těmito diagnózami vykorigovat a než aby ho poslali k optometristovi, tak si vymýšlí hlouposti. Je skupina diagnóz, kde je multifokální sklo problematické, ale astygmatismus a ještě k tomu latentní k nim nepatří. Astygmatismem je postiženo 70% lidí v populaci. Co je to astygmatismus - deformační vada rohovky - rohovkový astygmatismus a/nebo deformační vada nitrooční čočky - čočkový astygmatismus. Díky této vadě nevidí astygmatik bod jako bod, ale v určitém směru, který je dán osou této vady ho má více či méně protažený. No a řešení - torická brýlová čočka. Ale proč to nevyužít v masáži na těchto stránkách a tak Vám David předestře, jakou hroznou vadu má, jak mohl být v těch 5% co si nikdy nezvyknou, vlastně ve více než 5%, on je astygmatik a u nich je přeci to zvykání složitější a pak následuje happi end, zvykl si a dokonce i na ty levné multifokály z internetové optiky. Davide, to co je u torických čoček a je jedno jestli jsou to čočky jednoohniskové a nebo víceohniskové, nutné dodržet, je přesnost centrace těchto čoček a to jak horizontální tak vertikální. Ty si pro stanovení horizontální centrace, kterou jsi uvedl do formuláře internetové oční optiky použil tu nejnepřesnější metodu a ještě jsi neeliminoval paralaktickou odchylku, takže tebou naměřená pupilární distance měla značnou chybu. Vertikální parametr centrace si nezadal vůbec, protože jsi ho změřit nemohl, v brýlích z internetové optiky máš zabroušeno to nejlevnější základní multifokální sklo a tvrdíš, že koukání přes tyto brýle je skoro stejné jako přes přesně vycentrované a na tebe upravené brýle s velmi slušnými standardními čočkami od spol Hoya? Karlík
MF brýle nejsou vlastní oči, 06.09.2015 22:10:48, IP: ***.***.93.152, #195476
Jelikož reklamní agresor vystupující zde jako "Karlík" již toto diskusní vlákno dávno zničil (důkaz najdete na předchozích stovkách stran), tak nemyslím, že by jej ještě někdo četl. Rozhodl jsem se tedy zničit "Karlíka" jeho vlastní zbraní (tedy CTRL+C a CTRL+V), protože tím už nenapáchám žádnou škodu. I kdyby to mělo trvat 20 let, tak sem neustále na poslední místo budu dávat tento svůj příspěvek s REÁLNOU ZKUŠENOSTÍ člověka, který si ve svých 47 letech byl nucen pořídit své první multifokální brýle pro trvalé nošení. Příspěvek budu v případě nových informací mírně upravovat, takže na poslední straně vlákna čtěte VŽDY TEN POSLEDNÍ - bude tam VŠE - od začátku až do konce. Nevidím důvod ustupovat reklamním agresorům a nechávat jim prostor pro jejich spamy.*************Mé první brýle jsem vybíral opatrně, protože jsem věděl, že budou drahé a přitom vím, že existují lidé (asi 5 %), kteří si na ně nikdy nezvyknou. Trochu hůře jsou na tom ti, kteří mají na jednom oku tzv. "cylindr" - těch si na MF brýle zvykne ještě o něco méně. Já cylindr mám a žádný problém jsem neměl. Nejvhodnější pro MF brýle je, když máte rozdíl mezi dálkou a blízkem (čtením) v absolutní hodnotě menší než 1,5. Důležité je dobré proměření - lékař má na vás času relativně málo, tak ho zkuste ukecat, ať to udělá fakt pečlivě, protože jde o dost peněz. Doporučuji pak ještě nechat se přeměřit v nějaké lepší optice, ovšem z opatrnosti doporučuji ZA PENÍZE, abyste měli jistotu, že Vám dají ty správné a nezkreslené výsledky i tehdy, pokud si nekoupíte brýle u nich. Rozhodně doporučuji z opatrnosti první nákup v kamenné pobočce nějaké kvalitní oční optiky - ideálně tam, kde vás měřili (mne měřili přes hodinu v MK Optik poblíž metra Budějovická v Praze a tam jsem také nakupoval). Je třeba brýle přizpůsobil i Vašim aktivitám - např. pokud pracujete z 90% času dne na PC jako já, musíte to říci. To vše se přes internet udělat nedá a pokud jsou to vaše PRVNÍ MF brýle, považoval bych za risk jít napoprvé do internetové optiky.************Asi po týdnu jsem měl brýle hotové.*******První dojem: Trochu se se mnou houpal svět a při pohybu hlavou se monitor PC měnil v kosodélník, ale zvykl jsem si za cca 3 dny. Je třeba si uvědomit, že zatímco přes klasické brýle vidíte na JEDNU vzdálenost DOBŘE a zároveň na VŠECHNY OSTATNÍ VZDÁLENOSTI ŠPATNĚ, tak MF brýlemi vidíte na VŠECHNY vzdálenosti DOBŘE, ale na každou z nich JINOU ČÁSTÍ BRÝLÍ (tedy MF brýle jsou vlastně dvoje či troje běžné v jedněch obroučkách). Takže PODSTATA komfortu MF brýlí není v tom, že by Vám nahradily vlastní a mladé oči, ale v tom, že už nemusíte pořád s sebou tahat brýle na čtení nebo dvoje brýle v případě, že máte oční vadu i na dálku či na střední vzdálenost, ale máte pořád jedny a tytéž brýle trvale na sobě a k naprostému komfortu při čtení či sledování čehokoli vám stačí jen nepatrný pohyb očima či hlavou. JAKMILE S TÍMHLE ZAČNETE POČÍTAT, ZVYKNETE SI RYCHLE. Auto jsem s MF brýlemi řídil čtvrtý den a úplně bez problémů - myslím, že bych to zvládl už dřív. Letadlo jako zdejší reklamní agresor "Karlík" nemám, takže nemohu posoudit. Při jízdě autem nebyl problém ani ve zpětných zrcátkách. Trošku obtížnější to bylo při stmívání a ve tmě, ale nakonec to taky šlo.***********Po pár dnech jsem si na své nové brýle zvykl tak, že už jsem bez nich nedokázal být. Proto jsem se rozhodl si objednat brýle ZÁLOŽNÍ pro případ, že by se mi ty mé rozbily, ztratily, nebo že bych je musel reklamovat či z jiného důvodu být několik dnů bez nich. Vzal jsem všechny své naměřené parametry, k tomu jsem si ještě sám před zrcadlem s pravítkem přeměřil vzdálenost středů očí (návod je obvykle v IT optikách jako video, nebo už tu vzdálenost dostanete napsanou z té kamenné optiky, kde jste koupili své první MF brýle). K internetovému nákupu jsem zvolil jednu z nich, ale alternativ na internetu najdete dost. Mé ZÁLOŽNÍ brýle mne vyšly pár korun přes tisícovku, ale mohl jsem mít i levnější. Nejsou asi tolik odolné a robustní, ale vidět je přes ně prakticky stejně, antireflexní úpravu mají a UV filtr také (ověřeno pod UV lampou). Jediný rozdíl, kterého jsem si všiml je ten, že ve vnějších zpětných zrcátkách v autě v nich nepřečtu registrační značku auta, ale to málokdo potřebuje.
Zkušenosti lidí ukazují, 07.09.2015 9:05:30, IP: ***.***.16.82, #195478
že to nejhorší na trhu můžete najít jen v kamenných optikách, na IT optiky si defakto nikdo nestěžuje. Tolik fakta.
Pozor na nákupy v kamenných optikách, 07.09.2015 9:39:45, IP: ***.***.16.82, #195480
Podle reálných zkušeností vás opravdu mohou finančně položit ceny jsou tam neskutečně přemrštěné obdobně jako bývají na akcí pro seniory. Jedna a ta samá věc za několikanásobné ceny. Začíná to blbým kouskem silonu na brýle který je 66x předražen.
David Ondrejkovič - Komplexní osobní zkušenost, 07.09.2015 10:01:21, IP: ***.***.181.248, #195481
Jelikož reklamní agresor vystupující zde jako "Karlík" již toto diskusní vlákno dávno zničil (důkaz najdete na předchozích stovkách stran), tak nemyslím, že by jej ještě někdo četl. Rozhodl jsem se tedy zničit "Karlíka" jeho vlastní zbraní (tedy CTRL+C a CTRL+V), protože tím už nenapáchám žádnou škodu. I kdyby to mělo trvat 20 let, tak sem neustále na poslední místo budu dávat tento svůj příspěvek s REÁLNOU ZKUŠENOSTÍ člověka, který si ve svých 47 letech byl nucen pořídit své první multifokální brýle pro trvalé nošení. Příspěvek budu v případě nových informací mírně upravovat, takže na poslední straně vlákna čtěte VŽDY TEN POSLEDNÍ - bude tam VŠE - od začátku až do konce. Nevidím důvod ustupovat reklamním agresorům a nechávat jim prostor pro jejich spamy.*************Mé první brýle jsem vybíral opatrně, protože jsem věděl, že budou drahé a přitom vím, že existují lidé (asi 5 %), kteří si na ně nikdy nezvyknou. Trochu hůře jsou na tom ti, kteří mají na jednom oku tzv. "cylindr" - těch si na MF brýle zvykne ještě o něco méně. Já cylindr mám a žádný problém jsem neměl. Nejvhodnější pro MF brýle je, když máte rozdíl mezi dálkou a blízkem (čtením) v absolutní hodnotě menší než 1,5. Důležité je dobré proměření - lékař má na vás času relativně málo, tak ho zkuste ukecat, ať to udělá fakt pečlivě, protože jde o dost peněz. Doporučuji pak ještě nechat se přeměřit v nějaké lepší optice, ovšem z opatrnosti doporučuji ZA PENÍZE, abyste měli jistotu, že Vám dají ty správné a nezkreslené výsledky i tehdy, pokud si nekoupíte brýle u nich. Rozhodně doporučuji z opatrnosti první nákup v kamenné pobočce nějaké kvalitní oční optiky - ideálně tam, kde vás měřili (mne měřili přes hodinu v MK Optik poblíž metra Budějovická v Praze a tam jsem také nakupoval). Je třeba brýle přizpůsobil i Vašim aktivitám - např. pokud pracujete z 90% času dne na PC jako já, musíte to říci. To vše se přes internet udělat nedá a pokud jsou to vaše PRVNÍ MF brýle, považoval bych za risk jít napoprvé do internetové optiky.************Asi po týdnu jsem měl brýle hotové.*******První dojem: Trochu se se mnou houpal svět a při pohybu hlavou se monitor PC měnil v kosodélník, ale zvykl jsem si za cca 3 dny. Je třeba si uvědomit, že zatímco přes klasické brýle vidíte na JEDNU vzdálenost DOBŘE a zároveň na VŠECHNY OSTATNÍ VZDÁLENOSTI ŠPATNĚ, tak MF brýlemi vidíte na VŠECHNY vzdálenosti DOBŘE, ale na každou z nich JINOU ČÁSTÍ BRÝLÍ (tedy MF brýle jsou vlastně dvoje či troje běžné v jedněch obroučkách). Takže PODSTATA komfortu MF brýlí není v tom, že by Vám nahradily vlastní a mladé oči, ale v tom, že už nemusíte pořád s sebou tahat brýle na čtení nebo dvoje brýle v případě, že máte oční vadu i na dálku či na střední vzdálenost, ale máte pořád jedny a tytéž brýle trvale na sobě a k naprostému komfortu při čtení či sledování čehokoli vám stačí jen nepatrný pohyb očima či hlavou. JAKMILE S TÍMHLE ZAČNETE POČÍTAT, ZVYKNETE SI RYCHLE. Auto jsem s MF brýlemi řídil čtvrtý den a úplně bez problémů - myslím, že bych to zvládl už dřív. Letadlo jako zdejší reklamní agresor "Karlík" nemám, takže nemohu posoudit. Při jízdě autem nebyl problém ani ve zpětných zrcátkách. Trošku obtížnější to bylo při stmívání a ve tmě, ale nakonec to taky šlo.***********Po pár dnech jsem si na své nové brýle zvykl tak, že už jsem bez nich nedokázal být. Proto jsem se rozhodl si objednat brýle ZÁLOŽNÍ pro případ, že by se mi ty mé rozbily, ztratily, nebo že bych je musel reklamovat či z jiného důvodu být několik dnů bez nich. Vzal jsem všechny své naměřené parametry, k tomu jsem si ještě sám před zrcadlem s pravítkem přeměřil vzdálenost středů očí (návod je obvykle v IT optikách jako video, nebo už tu vzdálenost dostanete napsanou z té kamenné optiky, kde jste koupili své první MF brýle). K internetovému nákupu jsem zvolil jednu z nich, ale alternativ na internetu najdete dost. Mé ZÁLOŽNÍ brýle mne vyšly pár korun přes tisícovku, ale mohl jsem mít i levnější. Nejsou asi tolik odolné a robustní, ale vidět je přes ně prakticky stejně, antireflexní úpravu mají a UV filtr také (ověřeno pod UV lampou). Jediný rozdíl, kterého jsem si všiml je ten, že ve vnějších zpětných zrcátkách v autě v nich nepřečtu registrační značku auta, ale to málokdo potřebuje.
Je smutné se dívat na to, 07.09.2015 10:05:35, IP: ***.***.16.82, #195482
jaká je neochota optiků zamyslet se nad cenotvorbou a udělat si kalkulace nebo si je vyžádat u dodavatelů. Nakupují ať to stojí co to stojí a platit to pak za ně má pacient. Je třeba uvolnit trh s brýlemi a pustit do něj konkurenci současný monopol poškozuje pacienty.
Demagogu, 07.09.2015 12:10:51, IP: ***.***.109.113, #195487
který své příspěvky vkládáš z IP adres: IP: ***.***.16.82, IP: ***.***.17.107. Na straně 134 máš - "Aktuální příručku pro Demagoga X." Tam ty i tvůj spolulicitátor David Ondrejkovič, najdete řadu odpovědí na Vaše otázky. +++++ Demagogu, v příspěvcích : "Odpověď pro Grázla 001, 3.9.2015 19:44:58, IP: ***.***.16.82, #195369, s IP: ***.***.16.82, IP: ***.***.17.107"; "Odpověď pro Grázla 002, 3.9.2015 21:15:26, IP: ***.***.16.82, #195372, s IP: ***.***.16.82, IP: ***.***.17.107"; "Odpověď pro Grázla 003, 4.9.2015 8:22:28, s IP: ***.***.16.82, IP: ***.***.17.107" , jsi nám prozradil, jak se sám nazýváš. Musím přiznat, že nejsi nic svému jménu dlužen - viz tvé příspěvky: "Zkušenosti lidí ukazují, 7.9.2015 9:05:30, IP: ***.***.16.82, #195478"; "Pozor na nákupy v kamenných optikách, 7.9.2015 9:39:45, IP: ***.***.16.82, #195480"; Je smutné se dívat na to, 7.9.2015 10:05:35, IP: ***.***.16.82, #195482". Proto, aby čitatelé této diskuse nenaletěli jako ty, při nákupu multifokálních brýlí, tu publikuji články, kde jim vysvětluji na co si mají dávat pozor při nákupu brýlí. Karlík
David Ondrejkovič - Komplexní osobní zkušenost, 07.09.2015 12:35:21, IP: ***.***.181.248, #195488
David Ondrejkovič - Komplexní osobní zkušenost, 07.09.2015 13:43:47, IP: ***.***.181.248, #195490
Jelikož reklamní agresor vystupující zde jako "Karlík" již toto diskusní vlákno dávno zničil (důkaz najdete na předchozích stovkách stran), tak nemyslím, že by jej ještě někdo četl. Rozhodl jsem se tedy zničit "Karlíka" jeho vlastní zbraní (tedy CTRL+C a CTRL+V), protože tím už nenapáchám žádnou škodu. I kdyby to mělo trvat 20 let, tak sem neustále na poslední místo budu dávat tento svůj příspěvek s REÁLNOU ZKUŠENOSTÍ člověka, který si ve svých 47 letech byl nucen pořídit své první multifokální brýle pro trvalé nošení. Příspěvek budu v případě nových informací mírně upravovat, takže na poslední straně vlákna čtěte VŽDY TEN POSLEDNÍ - bude tam VŠE - od začátku až do konce. Nevidím důvod ustupovat reklamním agresorům a nechávat jim prostor pro jejich spamy.*************Mé první brýle jsem vybíral opatrně, protože jsem věděl, že budou drahé a přitom vím, že existují lidé (asi 5 %), kteří si na ně nikdy nezvyknou. Trochu hůře jsou na tom ti, kteří mají na jednom oku tzv. "cylindr" - těch si na MF brýle zvykne ještě o něco méně. Já cylindr mám a žádný problém jsem neměl. Nejvhodnější pro MF brýle je, když máte rozdíl mezi dálkou a blízkem (čtením) v absolutní hodnotě menší než 1,5. Důležité je dobré proměření - lékař má na vás času relativně málo, tak ho zkuste ukecat, ať to udělá fakt pečlivě, protože jde o dost peněz. Doporučuji pak ještě nechat se přeměřit v nějaké lepší optice, ovšem z opatrnosti doporučuji ZA PENÍZE, abyste měli jistotu, že Vám dají ty správné a nezkreslené výsledky i tehdy, pokud si nekoupíte brýle u nich. Rozhodně doporučuji z opatrnosti první nákup v kamenné pobočce nějaké kvalitní oční optiky - ideálně tam, kde vás měřili (mne měřili přes hodinu v MK Optik poblíž metra Budějovická v Praze a tam jsem také nakupoval). Je třeba brýle přizpůsobil i Vašim aktivitám - např. pokud pracujete z 90% času dne na PC jako já, musíte to říci. To vše se přes internet udělat nedá a pokud jsou to vaše PRVNÍ MF brýle, považoval bych za risk jít napoprvé do internetové optiky.************Asi po týdnu jsem měl brýle hotové.*******První dojem: Trochu se se mnou houpal svět a při pohybu hlavou se monitor PC měnil v kosodélník, ale zvykl jsem si za cca 3 dny. Je třeba si uvědomit, že zatímco přes klasické brýle vidíte na JEDNU vzdálenost DOBŘE a zároveň na VŠECHNY OSTATNÍ VZDÁLENOSTI ŠPATNĚ, tak MF brýlemi vidíte na VŠECHNY vzdálenosti DOBŘE, ale na každou z nich JINOU ČÁSTÍ BRÝLÍ (tedy MF brýle jsou vlastně dvoje či troje běžné v jedněch obroučkách). Takže PODSTATA komfortu MF brýlí není v tom, že by Vám nahradily vlastní a mladé oči, ale v tom, že už nemusíte pořád s sebou tahat brýle na čtení nebo dvoje brýle v případě, že máte oční vadu i na dálku či na střední vzdálenost, ale máte pořád jedny a tytéž brýle trvale na sobě a k naprostému komfortu při čtení či sledování čehokoli vám stačí jen nepatrný pohyb očima či hlavou. JAKMILE S TÍMHLE ZAČNETE POČÍTAT, ZVYKNETE SI RYCHLE. Auto jsem s MF brýlemi řídil čtvrtý den a úplně bez problémů - myslím, že bych to zvládl už dřív. Letadlo jako zdejší reklamní agresor "Karlík" nemám, takže nemohu posoudit. Při jízdě autem nebyl problém ani ve zpětných zrcátkách. Trošku obtížnější to bylo při stmívání a ve tmě, ale nakonec to taky šlo.***********Po pár dnech jsem si na své nové brýle zvykl tak, že už jsem bez nich nedokázal být. Proto jsem se rozhodl si objednat brýle ZÁLOŽNÍ pro případ, že by se mi ty mé rozbily, ztratily, nebo že bych je musel reklamovat či z jiného důvodu být několik dnů bez nich. Vzal jsem všechny své naměřené parametry, k tomu jsem si ještě sám před zrcadlem s pravítkem přeměřil vzdálenost středů očí (návod je obvykle v IT optikách jako video, nebo už tu vzdálenost dostanete napsanou z té kamenné optiky, kde jste koupili své první MF brýle). K internetovému nákupu jsem zvolil jednu z nich, ale alternativ na internetu najdete dost. Mé ZÁLOŽNÍ brýle mne vyšly pár korun přes tisícovku, ale mohl jsem mít i levnější. Nejsou asi tolik odolné a robustní, ale vidět je přes ně prakticky stejně, antireflexní úpravu mají a UV filtr také (ověřeno pod UV lampou). Jediný rozdíl, kterého jsem si všiml je ten, že ve vnějších zpětných zrcátkách v autě v nich nepřečtu registrační značku auta, ale to málokdo potřebuje. Dále jsem si po několika dnech střídání obou brýlí povšiml, že na těch z IT optiky o malinko více ulpívá prach a při dešti z něj nestékají tak ochotně a beze stop jednotlivé kapky. Ale rozhodně ty brýle z IT optiky budou plnit zamýšlenou roli ZÁLOŽNÍCH býlí k plné spokojenosti.
David Ondrejkovič - Komplexní osobní zkušenost, 07.09.2015 13:44:49, IP: ***.***.181.248, #195491
Jelikož reklamní agresor vystupující zde jako "Karlík" již toto diskusní vlákno dávno zničil (důkaz najdete na předchozích stovkách stran), tak nemyslím, že by jej ještě někdo četl. Rozhodl jsem se tedy zničit "Karlíka" jeho vlastní zbraní (tedy CTRL+C a CTRL+V), protože tím už nenapáchám žádnou škodu. I kdyby to mělo trvat 20 let, tak sem neustále na poslední místo budu dávat tento svůj příspěvek s REÁLNOU ZKUŠENOSTÍ člověka, který si ve svých 47 letech byl nucen pořídit své první multifokální brýle pro trvalé nošení. Příspěvek budu v případě nových informací mírně upravovat, takže na poslední straně vlákna čtěte VŽDY TEN POSLEDNÍ - bude tam VŠE - od začátku až do konce. Nevidím důvod ustupovat reklamním agresorům a nechávat jim prostor pro jejich spamy.*************Mé první brýle jsem vybíral opatrně, protože jsem věděl, že budou drahé a přitom vím, že existují lidé (asi 5 %), kteří si na ně nikdy nezvyknou. Trochu hůře jsou na tom ti, kteří mají na jednom oku tzv. "cylindr" - těch si na MF brýle zvykne ještě o něco méně. Já cylindr mám a žádný problém jsem neměl. Nejvhodnější pro MF brýle je, když máte rozdíl mezi dálkou a blízkem (čtením) v absolutní hodnotě menší než 1,5. Důležité je dobré proměření - lékař má na vás času relativně málo, tak ho zkuste ukecat, ať to udělá fakt pečlivě, protože jde o dost peněz. Doporučuji pak ještě nechat se přeměřit v nějaké lepší optice, ovšem z opatrnosti doporučuji ZA PENÍZE, abyste měli jistotu, že Vám dají ty správné a nezkreslené výsledky i tehdy, pokud si nekoupíte brýle u nich. Rozhodně doporučuji z opatrnosti první nákup v kamenné pobočce nějaké kvalitní oční optiky - ideálně tam, kde vás měřili (mne měřili přes hodinu v MK Optik poblíž metra Budějovická v Praze a tam jsem také nakupoval). Je třeba brýle přizpůsobil i Vašim aktivitám - např. pokud pracujete z 90% času dne na PC jako já, musíte to říci. To vše se přes internet udělat nedá a pokud jsou to vaše PRVNÍ MF brýle, považoval bych za risk jít napoprvé do internetové optiky.************Asi po týdnu jsem měl brýle hotové.*******První dojem: Trochu se se mnou houpal svět a při pohybu hlavou se monitor PC měnil v kosodélník, ale zvykl jsem si za cca 3 dny. Je třeba si uvědomit, že zatímco přes klasické brýle vidíte na JEDNU vzdálenost DOBŘE a zároveň na VŠECHNY OSTATNÍ VZDÁLENOSTI ŠPATNĚ, tak MF brýlemi vidíte na VŠECHNY vzdálenosti DOBŘE, ale na každou z nich JINOU ČÁSTÍ BRÝLÍ (tedy MF brýle jsou vlastně dvoje či troje běžné v jedněch obroučkách). Takže PODSTATA komfortu MF brýlí není v tom, že by Vám nahradily vlastní a mladé oči, ale v tom, že už nemusíte pořád s sebou tahat brýle na čtení nebo dvoje brýle v případě, že máte oční vadu i na dálku či na střední vzdálenost, ale máte pořád jedny a tytéž brýle trvale na sobě a k naprostému komfortu při čtení či sledování čehokoli vám stačí jen nepatrný pohyb očima či hlavou. JAKMILE S TÍMHLE ZAČNETE POČÍTAT, ZVYKNETE SI RYCHLE. Auto jsem s MF brýlemi řídil čtvrtý den a úplně bez problémů - myslím, že bych to zvládl už dřív. Letadlo jako zdejší reklamní agresor "Karlík" nemám, takže nemohu posoudit. Při jízdě autem nebyl problém ani ve zpětných zrcátkách. Trošku obtížnější to bylo při stmívání a ve tmě, ale nakonec to taky šlo.***********Po pár dnech jsem si na své nové brýle zvykl tak, že už jsem bez nich nedokázal být. Proto jsem se rozhodl si objednat brýle ZÁLOŽNÍ pro případ, že by se mi ty mé rozbily, ztratily, nebo že bych je musel reklamovat či z jiného důvodu být několik dnů bez nich. Vzal jsem všechny své naměřené parametry, k tomu jsem si ještě sám před zrcadlem s pravítkem přeměřil vzdálenost středů očí (návod je obvykle v IT optikách jako video, nebo už tu vzdálenost dostanete napsanou z té kamenné optiky, kde jste koupili své první MF brýle). K internetovému nákupu jsem zvolil jednu z nich, ale alternativ na internetu najdete dost. Mé ZÁLOŽNÍ brýle mne vyšly pár korun přes tisícovku, ale mohl jsem mít i levnější. Nejsou asi tolik odolné a robustní, ale vidět je přes ně prakticky stejně, antireflexní úpravu mají a UV filtr také (ověřeno pod UV lampou). Jediný rozdíl, kterého jsem si všiml je ten, že ve vnějších zpětných zrcátkách v autě v nich nepřečtu registrační značku auta, ale to málokdo potřebuje. Dále jsem si po několika dnech střídání obou brýlí povšiml, že na těch z IT optiky o malinko více ulpívá prach a při dešti z něj nestékají tak ochotně a beze stop jednotlivé kapky. Ale rozhodně ty brýle z IT optiky budou plnit zamýšlenou roli ZÁLOŽNÍCH brýlí k plné spokojenosti.
David Ondrejkovič tu lže, 07.09.2015 14:05:48, IP: ***.***.109.113, #195493
V příspěvku Anonym, 5.9.2015 13:29:59, IP: ***.***.93.156, #195444, který odeslal ze svého mobilního připojení k síti prowaidera tvrdí" "...Letadlo jako zdejší reklamní agresor "Karlík" nemám, takže nemohu posoudit..." 20. srpna 2015 to tu tento mesiáš tvrdil poprvé, mesiáš, který 20 let pracoval na ŘLP a tvrdil, že je na jedno oko tupozraký a dnes také tvrdí - "Karlíkovo vlastnictví, 5.9.2015 10:03:28; Takže Karlík je evidentně spoluvlastníkem společnosti provozující tento web a dostává prachy za "šíření slávy" Essiloru. Proto v jeho příspěvcích není žádná konkrétní adresa prodejny jen neustálé reklamy ..." Takže letadlo nevlastním, mám pilotní průkaz jako spousta dalších lidí v této republice, nevlastním ani nespolupracuji s tímto webem a proč tu není uveden název našich očních optik - my si reklamu tady dělat nemusíme a ani nechceme a proč tu jsem, to je jednoduché - v této diskusi musí být odborník, sami si jistě uděláte názor na Damagoga a Davida, který hledá vlákno a přitom Vás masíruje opěvováním internetových optik, toho nejhoršího co na trhu s oční optikou je. Ta jeho masáž je taková hodně černá komedie, na jedné straně uvádí - ".... Rozhodně doporučuji z opatrnosti první nákup v kamenné pobočce nějaké kvalitní oční optiky - ideálně tam, kde vás měřili ....... Je třeba brýle přizpůsobil i Vašim aktivitám - např. pokud pracujete z 90% času dne na PC jako já, musíte to říci. To vše se přes internet udělat nedá a pokud jsou to vaše PRVNÍ MF brýle, považoval bych za risk jít napoprvé do internetové optiky....", aby pak vše popřel - "....Vzal jsem všechny své naměřené parametry, k tomu jsem si ještě sám před zrcadlem s pravítkem přeměřil vzdálenost středů očí (návod je obvykle v IT optikách jako video, nebo už tu vzdálenost dostanete napsanou z té kamenné optiky, kde jste koupili své první MF brýle). K internetovému nákupu jsem zvolil jednu z nich, ale alternativ na internetu najdete dost. Mé ZÁLOŽNÍ brýle mne vyšly pár korun přes tisícovku, ale mohl jsem mít i levnější..." Jak je zřejmé, při nákupu v internetové optice už nebylo důležité uvést, pro optimální výběr multifokálního skla, že 90% pracovní doby sedí u počítače, z hlediska centrace v internetové optice stačí zadat jen parametr centrace - pupilární distanci - osa x, hodnota centrace v ose y je přeci k ničenu, vždyť centraci provádíme jen v dvourozměrném prostoru a u multifokálních skel, aby fungovala, nesmí být celkový chyba centrace jak v ose x, tak v ose y větší než + - 1 mm ... To vše není důležité, to důležité Vám David zdůrazní zde:" ... Nejsou asi tolik odolné a robustní, ale vidět je přes ně prakticky stejně, antireflexní úpravu mají a UV filtr také (ověřeno pod UV lampou). Jediný rozdíl, kterého jsem si všiml je ten, že ve vnějších zpětných zrcátkách v autě v nich nepřečtu registrační značku auta, ale to málokdo potřebuje." Takže tento odborník Vám tu doporučuje základní multifokální skla, v nichž máte už i na dálku v periferii značné rozostření obrazu, produkt, který když není opravdu velmi přesně vycentrován, tak nefunguje, ale stal se zázrak u Davida funguje, u Demagoga ne. Jo a pro zjištění kvalita UV filtru se používá spektrální analýza ono totiž nás zajímá jak daná brýlová čočka eliminuje vlnové délky celého spektra světla, které označujeme jako UV záření. Náš génius David to zvládne tzv. ˇUV lampou". Karlík
David Ondrejkovič je hrdina, 07.09.2015 14:12:24, IP: ***.***.109.113, #195494
Náš latentní astigmatik nám v příspěvku - "Vlastní zbraň je prevít, 5.9.2015 23:57:12, IP: ***.***.38.114, #195452" popisuje do jakého šel strašného rizika. V příspěvku uvádí - "...Mé první brýle jsem vybíral opatrně, protože jsem věděl, že budou drahé a přitom vím, že existují lidé (asi 5 %), kteří si na ně nikdy nezvyknou. Trochu hůře jsou na tom ti, kteří mají na jednom oku tzv. "cylindr" - těch si na MF brýle zvykne ještě o něco méně. ..." K těm 5%, kteří si na multifokální skla nezvyknou. Oční lékaři často straší pacienty například s tupozrakostí nebo s priznatickou korekcí, že si nikdy na multifokální brýle nezvyknou, většinou je problém v tom, že nejsou schopni pacienta s těmito diagnózami vykorigovat a než aby ho poslali k optometristovi, tak si vymýšlí hlouposti. Je skupina diagnóz, kde je multifokální sklo problematické, ale astygmatismus a ještě k tomu latentní k nim nepatří. Astygmatismem je postiženo 70% lidí v populaci. Co je to astygmatismus - deformační vada rohovky - rohovkový astygmatismus a/nebo deformační vada nitrooční čočky - čočkový astygmatismus. Díky této vadě nevidí astygmatik bod jako bod, ale v určitém směru, který je dán osou této vady ho má více či méně protažený. No a řešení - torická brýlová čočka. Ale proč to nevyužít v masáži na těchto stránkách a tak Vám David předestře, jakou hroznou vadu má, jak mohl být v těch 5% co si nikdy nezvyknou, vlastně ve více než 5%, on je astygmatik a u nich je přeci to zvykání složitější a pak následuje happi end, zvykl si a dokonce i na ty levné multifokály z internetové optiky. Davide, to co je u torických čoček a je jedno jestli jsou to čočky jednoohniskové a nebo víceohniskové, nutné dodržet, je přesnost centrace těchto čoček a to jak horizontální tak vertikální. Ty si pro stanovení horizontální centrace, kterou jsi uvedl do formuláře internetové oční optiky použil tu nejnepřesnější metodu a ještě jsi neeliminoval paralaktickou odchylku, takže tebou naměřená pupilární distance měla značnou chybu. Vertikální parametr centrace si nezadal vůbec, protože jsi ho změřit nemohl, v brýlích z internetové optiky máš zabroušeno to nejlevnější základní multifokální sklo a tvrdíš, že koukání přes tyto brýle je skoro stejné jako přes přesně vycentrované a na tebe upravené brýle s velmi slušnými standardními čočkami od spol Hoya? Karlík
AntiKarlík, 07.09.2015 14:16:08, IP: ***.***.181.248, #195496
Tak už jen 9858 stran a Karlíka máme z krku :-) Jelikož reklamní agresor vystupující zde jako "Karlík" již toto diskusní vlákno dávno zničil (důkaz najdete na předchozích stovkách stran), tak nemyslím, že by jej ještě někdo četl. Rozhodl jsem se tedy zničit "Karlíka" jeho vlastní zbraní (tedy CTRL+C a CTRL+V), protože tím už nenapáchám žádnou škodu. I kdyby to mělo trvat 20 let, tak sem neustále na poslední místo budu dávat tento svůj příspěvek s REÁLNOU ZKUŠENOSTÍ člověka, který si ve svých 47 letech byl nucen pořídit své první multifokální brýle pro trvalé nošení. Příspěvek budu v případě nových informací mírně upravovat, takže na poslední straně vlákna čtěte VŽDY TEN POSLEDNÍ - bude tam VŠE - od začátku až do konce. Nevidím důvod ustupovat reklamním agresorům a nechávat jim prostor pro jejich spamy.*************Mé první brýle jsem vybíral opatrně, protože jsem věděl, že budou drahé a přitom vím, že existují lidé (asi 5 %), kteří si na ně nikdy nezvyknou. Trochu hůře jsou na tom ti, kteří mají na jednom oku tzv. "cylindr" - těch si na MF brýle zvykne ještě o něco méně. Já cylindr mám a žádný problém jsem neměl. Nejvhodnější pro MF brýle je, když máte rozdíl mezi dálkou a blízkem (čtením) v absolutní hodnotě menší než 1,5. Důležité je dobré proměření - lékař má na vás času relativně málo, tak ho zkuste ukecat, ať to udělá fakt pečlivě, protože jde o dost peněz. Doporučuji pak ještě nechat se přeměřit v nějaké lepší optice, ovšem z opatrnosti doporučuji ZA PENÍZE, abyste měli jistotu, že Vám dají ty správné a nezkreslené výsledky i tehdy, pokud si nekoupíte brýle u nich. Rozhodně doporučuji z opatrnosti první nákup v kamenné pobočce nějaké kvalitní oční optiky - ideálně tam, kde vás měřili (mne měřili přes hodinu v MK Optik poblíž metra Budějovická v Praze a tam jsem také nakupoval). Je třeba brýle přizpůsobil i Vašim aktivitám - např. pokud pracujete z 90% času dne na PC jako já, musíte to říci. To vše se přes internet udělat nedá a pokud jsou to vaše PRVNÍ MF brýle, považoval bych za risk jít napoprvé do internetové optiky.************Asi po týdnu jsem měl brýle hotové.*******První dojem: Trochu se se mnou houpal svět a při pohybu hlavou se monitor PC měnil v kosodélník, ale zvykl jsem si za cca 3 dny. Je třeba si uvědomit, že zatímco přes klasické brýle vidíte na JEDNU vzdálenost DOBŘE a zároveň na VŠECHNY OSTATNÍ VZDÁLENOSTI ŠPATNĚ, tak MF brýlemi vidíte na VŠECHNY vzdálenosti DOBŘE, ale na každou z nich JINOU ČÁSTÍ BRÝLÍ (tedy MF brýle jsou vlastně dvoje či troje běžné v jedněch obroučkách). Takže PODSTATA komfortu MF brýlí není v tom, že by Vám nahradily vlastní a mladé oči, ale v tom, že už nemusíte pořád s sebou tahat brýle na čtení nebo dvoje brýle v případě, že máte oční vadu i na dálku či na střední vzdálenost, ale máte pořád jedny a tytéž brýle trvale na sobě a k naprostému komfortu při čtení či sledování čehokoli vám stačí jen nepatrný pohyb očima či hlavou. JAKMILE S TÍMHLE ZAČNETE POČÍTAT, ZVYKNETE SI RYCHLE. Auto jsem s MF brýlemi řídil čtvrtý den a úplně bez problémů - myslím, že bych to zvládl už dřív. Letadlo jako zdejší reklamní agresor "Karlík" nemám, takže nemohu posoudit. Při jízdě autem nebyl problém ani ve zpětných zrcátkách. Trošku obtížnější to bylo při stmívání a ve tmě, ale nakonec to taky šlo.***********Po pár dnech jsem si na své nové brýle zvykl tak, že už jsem bez nich nedokázal být. Proto jsem se rozhodl si objednat brýle ZÁLOŽNÍ pro případ, že by se mi ty mé rozbily, ztratily, nebo že bych je musel reklamovat či z jiného důvodu být několik dnů bez nich. Vzal jsem všechny své naměřené parametry, k tomu jsem si ještě sám před zrcadlem s pravítkem přeměřil vzdálenost středů očí (návod je obvykle v IT optikách jako video, nebo už tu vzdálenost dostanete napsanou z té kamenné optiky, kde jste koupili své první MF brýle). K internetovému nákupu jsem zvolil jednu z nich, ale alternativ na internetu najdete dost. Mé ZÁLOŽNÍ brýle mne vyšly pár korun přes tisícovku, ale mohl jsem mít i levnější. Nejsou asi tolik odolné a robustní, ale vidět je přes ně prakticky stejně, antireflexní úpravu mají a UV filtr také (ověřeno pod UV lampou). Jediný rozdíl, kterého jsem si všiml je ten, že ve vnějších zpětných zrcátkách v autě v nich nepřečtu registrační značku auta, ale to málokdo potřebuje. Dále jsem si po několika dnech střídání obou brýlí povšiml, že na těch z IT optiky o malinko více ulpívá prach a při dešti z něj nestékají tak ochotně a beze stop jednotlivé kapky. Ale rozhodně ty brýle z IT optiky budou plnit zamýšlenou roli ZÁLOŽNÍCH brýlí k plné spokojenosti.
AntiKarlík, 07.09.2015 14:25:45, IP: ***.***.40.254, #195500
Tak už jen 9858 stran a Karlíka máme z krku :-) Jelikož reklamní agresor vystupující zde jako "Karlík" již toto diskusní vlákno dávno zničil (důkaz najdete na předchozích stovkách stran), tak nemyslím, že by jej ještě někdo četl. Rozhodl jsem se tedy zničit "Karlíka" jeho vlastní zbraní (tedy CTRL+C a CTRL+V), protože tím už nenapáchám žádnou škodu. I kdyby to mělo trvat 20 let, tak sem neustále na poslední místo budu dávat tento svůj příspěvek s REÁLNOU ZKUŠENOSTÍ člověka, který si ve svých 47 letech byl nucen pořídit své první multifokální brýle pro trvalé nošení. Příspěvek budu v případě nových informací mírně upravovat, takže na poslední straně vlákna čtěte VŽDY TEN POSLEDNÍ - bude tam VŠE - od začátku až do konce. Nevidím důvod ustupovat reklamním agresorům a nechávat jim prostor pro jejich spamy.*************Mé první brýle jsem vybíral opatrně, protože jsem věděl, že budou drahé a přitom vím, že existují lidé (asi 5 %), kteří si na ně nikdy nezvyknou. Trochu hůře jsou na tom ti, kteří mají na jednom oku tzv. "cylindr" - těch si na MF brýle zvykne ještě o něco méně. Já cylindr mám a žádný problém jsem neměl. Nejvhodnější pro MF brýle je, když máte rozdíl mezi dálkou a blízkem (čtením) v absolutní hodnotě menší než 1,5. Důležité je dobré proměření - lékař má na vás času relativně málo, tak ho zkuste ukecat, ať to udělá fakt pečlivě, protože jde o dost peněz. Doporučuji pak ještě nechat se přeměřit v nějaké lepší optice, ovšem z opatrnosti doporučuji ZA PENÍZE, abyste měli jistotu, že Vám dají ty správné a nezkreslené výsledky i tehdy, pokud si nekoupíte brýle u nich. Rozhodně doporučuji z opatrnosti první nákup v kamenné pobočce nějaké kvalitní oční optiky - ideálně tam, kde vás měřili (mne měřili přes hodinu v MK Optik poblíž metra Budějovická v Praze a tam jsem také nakupoval). Je třeba brýle přizpůsobil i Vašim aktivitám - např. pokud pracujete z 90% času dne na PC jako já, musíte to říci. To vše se přes internet udělat nedá a pokud jsou to vaše PRVNÍ MF brýle, považoval bych za risk jít napoprvé do internetové optiky.************Asi po týdnu jsem měl brýle hotové.*******První dojem: Trochu se se mnou houpal svět a při pohybu hlavou se monitor PC měnil v kosodélník, ale zvykl jsem si za cca 3 dny. Je třeba si uvědomit, že zatímco přes klasické brýle vidíte na JEDNU vzdálenost DOBŘE a zároveň na VŠECHNY OSTATNÍ VZDÁLENOSTI ŠPATNĚ, tak MF brýlemi vidíte na VŠECHNY vzdálenosti DOBŘE, ale na každou z nich JINOU ČÁSTÍ BRÝLÍ (tedy MF brýle jsou vlastně dvoje či troje běžné v jedněch obroučkách). Takže PODSTATA komfortu MF brýlí není v tom, že by Vám nahradily vlastní a mladé oči, ale v tom, že už nemusíte pořád s sebou tahat brýle na čtení nebo dvoje brýle v případě, že máte oční vadu i na dálku či na střední vzdálenost, ale máte pořád jedny a tytéž brýle trvale na sobě a k naprostému komfortu při čtení či sledování čehokoli vám stačí jen nepatrný pohyb očima či hlavou. JAKMILE S TÍMHLE ZAČNETE POČÍTAT, ZVYKNETE SI RYCHLE. Auto jsem s MF brýlemi řídil čtvrtý den a úplně bez problémů - myslím, že bych to zvládl už dřív. Letadlo jako zdejší reklamní agresor "Karlík" nemám, takže nemohu posoudit. Při jízdě autem nebyl problém ani ve zpětných zrcátkách. Trošku obtížnější to bylo při stmívání a ve tmě, ale nakonec to taky šlo.***********Po pár dnech jsem si na své nové brýle zvykl tak, že už jsem bez nich nedokázal být. Proto jsem se rozhodl si objednat brýle ZÁLOŽNÍ pro případ, že by se mi ty mé rozbily, ztratily, nebo že bych je musel reklamovat či z jiného důvodu být několik dnů bez nich. Vzal jsem všechny své naměřené parametry, k tomu jsem si ještě sám před zrcadlem s pravítkem přeměřil vzdálenost středů očí (návod je obvykle v IT optikách jako video, nebo už tu vzdálenost dostanete napsanou z té kamenné optiky, kde jste koupili své první MF brýle). K internetovému nákupu jsem zvolil jednu z nich, ale alternativ na internetu najdete dost. Mé ZÁLOŽNÍ brýle mne vyšly pár korun přes tisícovku, ale mohl jsem mít i levnější. Nejsou asi tolik odolné a robustní, ale vidět je přes ně prakticky stejně, antireflexní úpravu mají a UV filtr také (ověřeno pod UV lampou). Jediný rozdíl, kterého jsem si všiml je ten, že ve vnějších zpětných zrcátkách v autě v nich nepřečtu registrační značku auta, ale to málokdo potřebuje. Dále jsem si po několika dnech střídání obou brýlí povšiml, že na těch z IT optiky o malinko více ulpívá prach a při dešti z něj nestékají tak ochotně a beze stop jednotlivé kapky. Ale rozhodně ty brýle z IT optiky budou plnit zamýšlenou roli ZÁLOŽNÍCH brýlí k plné spokojenosti.
Kalkulace ceny semifiniše, 07.09.2015 14:30:27, IP: ***.***.17.107, #195501
Napřed si spočítejme materiálové náklady, za základní materiál se dá považovat polykarbonát je to poměrně běžný materiál používaný snad od 50tých let minulého století, běžně se používá na ochranná zasklení na zimních stadionech, autobusových zastávek a pod ve své dutinkové podobě jej budete znát ze zastřešení bazénů skleníků a pod. 1m čtvereční 15 mm silného polykarbonátu stojí 3208 Kč bez DPH pokud by jsme použili pro semifiniš kolečko o průměru 80 mm z jednoho m čtverečního bychom jich udělali 144 ks materiál na jeden semifiniš příjde na 22,27 Kč vezmemeli v úvahu že na brýlová skla se dají použít i méněkvalitní odřezky a velikost a tlouˇštka bloku je také nadstandartní lze předpokládat že je reálné se touto cenou dostat na cca polovinu. 11Kč je tedy reálná cena materiálu pro výrobu tzv. semifiniše potažmo jednoho brýlového skla.
        Předchozí   1 .. 100101102103104105106 .. 188      Následující
Přidat příspěvek k tématu Multifokální brýle - zkušenosti
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.