Diskuse - chlamydie
jenny.fer, 13.08.2009 22:48:24, IP: ***.***.43.128, #79096naprostý souhlas
Také jsem tu nemoc měla (mám?), 01.09.2009 13:24:33, IP: ***.***.144.217, #79625Nevím, kde jste k té informaci přišla, ale naprosto bych s tou teorií souhlasila.
Když mi byly před mnoha roky po nejrozličnějších mnohaměsíčních testech a vyšetřeních zjištěny chlamydie, vůbec jsem tehdy netušila, že jde mj. o pohlavní chorobu a proč ze mě odborníci poté stále páčili, jaké potíže má partner a koukali nedůvěřivým okem, když jsem jim opakovala, že posledního partnera jsem měla před ca 9-10 lety, přičemž jsme byli partneři 6 let. Po zdlouhavé léčbě antibiotiky potíže posléze víceméně pominuly. Víceméně - drobné problémy mám dosud, ale už se v tom raději nevrtám, protože bych se musela zcvoknout.
V době léčení jsem žila v dlouhodobém pracovním i osobním stresu a zdravotní potíže byly tak komplexní, že jsem už rezignovala. Když po 3 letech stres na čas pominul, odezněla i většina symptomů. Ale během roku se objevily jiné, rovněž připisované mj. chlamydiím.
Potěšil, no "potěšil"..., mě asi před 2 roky pořad ČRo na toto téma, kam telefonovali i posluchači. Mnozí popisovali přesně totéž, co někteří ze zdejších diskutujících - totiž že vlastně k této chorobě pohlavním stykem nepřišli. Jakýsi pan MVDr. říkal, že u něho to bylo po letech - konečně - kvalifikováno před uznáním ID jako nemoc z povolání (byla zjištěna v chronickém stadiu, a to nikoli plicní a aniž by pracoval s drůbeží či okrasným ptactvem. Bylo usouzeno, že ji chytil od koček. Prakticky to samé, co tvrdila jiná z postižených posluchaček.
Takže všem postiženým, i sobě, držím palce, aby, když už není lépe, nebylo hůř. A také aby se už konečně vědci a farmacie zvetili ke skutečně serióznímu zásadnímu výzkumu a odpovídající medikaci.
Varováním před HIV, kterou osobně v naší kotlině považuji za smrtelnou nemoc feťáků a nezodpovědných promistkuitních až primitivních jedinců, a "vynalézáním", výrobou a dovozem udržovacích medikamentů před stadiem AIDS neskrblí, ale že mezi tím klidně může být polovina národa už od dětského věku vyřazena z provozu díky chlamydiím, to je pro ně nepodstatná brnkačka.
riki, 10.09.2009 12:46:19, IP: ***.***.13.77, #80050Nezbývá mi než souhlasit...Ignorace doktorů je nezkutečná, chlamýdie kromě pohlavně přenosné formy prakticky neléčí a lidé potom trpí tisíci dalších komplikací...ach jo, já mám dlouhodobě zvýšené hladiny IgG a IgA a žadý lékař je doposud neléčil...Můžu poprosit o radu jaké ATB a na jak dlouhou dobu jsi použila?
Sandra, 15.09.2009 20:26:47, IP: ***.***.216.96, #80234Ignorace doktoru je naprosto priserna a to ne jen vuci chlamidiim. Oni na vas vetsinou jen rychle mrknout,podle prvotnich priznaku vas hodi do jedny skatulky a zacnou lecbu, ktera nikam nevede. Samozrejme nesypme popel na hlavu vsem lekarum. Clovek se musi snazit chodit na doporuceni. Jinak ja jsem chodila na gynekologii k jedny moc fajn doktorce a ta mi jeste k ATB dala Wobenzym. Uz je to docela dlouho, takze presny nazev antibiotik vam nereknu, ale v teto kombinaci mi to prospelo. Dobrou
doktorka, 16.09.2009 1:48:02, IP: ***.***.212.150, #80242Ještě horší je ta ignorance hypochondrů, kteří místo toho, aby vyhledali doporučeného psychiatra, nadávají na internetu na údajně neschopné doktory, vymáhají antibiotika tam, kde jsou naprosto na nic a za účelem vymáhání neindikovaných a někdy dokonce nebezpečných léků si zakládají občanská sdružení.
Zirtek, 29.09.2009 12:00:04, IP: ***.***.6.1, #80711Dobrý den, rád bych se zeptal,jak je to s životností chlamydií mimo lidský organismus, přesněji řečeno na vibrátoru, je nutné ho vyhodit v případě, že není jisté zda byla partnerka nakažena při jeho použití? Dá se případně něčím vydezinfikovat? Děkuji...
Petr, 03.11.2009 15:20:38, IP: ***.***.33.136, #82077Dobrý den.Mám vleklé zdravotní potíže.Bolesti kloubů,únavový syndrom a bolesti podbřišku.Z krevních testů vyšly vysoké hodnoty IGg.Což mi doktorka řekla, že je má každý druhý.Což vím, ale také vím, že to může znamenat že mé tělo je zamořeno plicní formou chlamidií v kriptické fázi a podle příznaků je to nejpravděpodobnější, protože jsem byl na všech možných vyšetřeních a jediná možnost je právě cpn.Můj problém tkví hlavně v tom, že mě muj lékař poslal do Fakultní nemocnice v Porubě na infekční, kde mi řekli že mít plicní formu chlamidí je v pořádku a že tam léčí jen tu formu pohlavní.Četl jsem tuny odborných i neodborných článku na toto téma.Vím o celé téhle problematice a také vím, že se jedná o mé zdraví.Rád bych bojoval sám, ale bohužel si sám ATB dle těch amerických protokolů naordinovat nemohu.Žádám o radu, kde v okolí Ostravy se nalézá lékař či oddělení , které by mi mohlo pomoci.Děkuji
Formol, 04.11.2009 0:43:49, IP: ***.***.212.150, #82103imho jsi četl jen tuny odborně a neodborně se tvářících hoaxů.
star, 04.11.2009 9:58:03, IP: ***.***.144.55, #82113před 2roky mi byly zjištěny chlamýdie,týden jsem brala antibiotika.Před měsícem jsem si nechala dělat opět testy na chlamýdie a jsem čistá....nechápu jak je to možné,,když jsou lidé např..chlamýdie info...a dopují se antibiotikama roky.Jak je možné,že jsem se jich zbavila????
ina, 10.11.2009 2:11:12, IP: ***.***.121.187, #82384No,jistě je to možné.Záleží ovšem,jak ti tehdy chlam.zjistili a jaké testy sis ted nechávala dělat.Můžeš to upřesnit?
ina, 10.11.2009 2:12:52, IP: ***.***.121.187, #82385No,jistě je to možné.Záleží ovšem,jak ti tehdy chlam.zjistili a jaké testy sis ted nechávala dělat.Můžeš to upřesnit?
Jana, 10.11.2009 20:11:41, IP: ***.***.152.48, #82427Přesně tak, záleží na testech. Pokud se jedná o stěr z čípku na gyndě, tak po téhle léčbě je u většiny žen negativní...ale to neznamená, že to není v těle a že to nebude dál škodit-chlamydie mám opakovaně negativní už 7 let, ale v moči to mám, krevní testy jakoby negativní...a z toho 5 let žádné problémy, reinfekce je u mě vyloučená, takže asi tak, samozřejmě ses z toho mohla vyléčit, ale taky ne, podle testů z gyndy fakt nejde soudit.
Jana, 10.11.2009 20:13:25, IP: ***.***.152.48, #82428Přesně tak, záleží na testech. Pokud se jedná o stěr z čípku na gyndě, tak po téhle léčbě je u většiny žen negativní...ale to neznamená, že to není v těle a že to nebude dál škodit-chlamydie mám opakovaně negativní už 7 let, ale v moči to mám, krevní testy jakoby negativní...a z toho 5 let žádné problémy, reinfekce je u mě vyloučená, takže asi tak, samozřejmě ses z toho mohla vyléčit, ale taky ne, podle testů z gyndy fakt nejde soudit.
total, 10.11.2009 22:52:06, IP: ***.***.89.110, #82433Formole, pokud nedokážeš vyléčit chlamydie za 14 dní, tak si nehraj na helpera a nespamuj ....
lukas, 12.11.2009 15:48:34, IP: ***.***.63.133, #82504formole jak vysvetlis, ze jsem porad nemocnej s priznaky chripky? cpn jsem mel prokazane uz nekdy v roce 2002 a kdykoli si necham udelat znovu testy elisou, zjistim, ze mam zvysene IgA a IgG. znovu onemocnim vzdy tak po 14 dnech az 2 mesicich. podle zadneho protokolu jsem se nikdy nelecil, ale jak ma clovek vydelavat penize nebo shanet praci kdyz je porad "na hromade" s vysokyma horeckama? poradis?