Diskuse - Mléko - nezdravé!
____!, 29.07.2008 8:37:59, IP: ***.***.132.203, #58696Formol je paranoidní.
Formol, 29.07.2008 12:50:17, IP: ***.***.65.7, #58716Vulgárně píši, že jste blbec, který ještě nepochopil, že názor je hezká věc, ale klíčová jsou fakta a důkazy. Názor bez důkazu je jen prázdné tlachání - a pokud někdo svůj nízor předhazuje jako jistotu, je jen blbec nebo demagog. Není vulgární ani agresivní nazývat věci pravými jmény.
IPol., 29.07.2008 14:01:19, IP: ***.***.235.12, #58719Bláboly polovzdělance.
mejla, 05.08.2008 12:41:44, IP: ***.***.57.182, #59421Jezdím občas napříč republikou a musím konstatovat, že podél hlavních tahů se moc krav nepase, ani ve městech (narozdíl od Indie:) obvykle nejsou vidět, ale stačí zajet pár kilometrů mimo hlavní trasy a ve spoustě vesnic je vidět krávy na loukách (záleží i na počasí, v zimě většinou ne:) Jen nemůžeme mít jednu pasoucí se krávu na každý metr čtvereční, proto nejsou moc vidět:) Myslím si, že to vyjde levněji mít krávy venku na sluníčku, než jim nonstop svítit, dovážet potravu a uklízet po nich.
mejla, 05.08.2008 13:49:35, IP: ***.***.57.182, #59422Výše napsaná reakce se vztahovala k mnohem dřívějšímu příspěvku, jen zde bohužel nefunguje řazení podle vláken .(
Po přečtení celé diskuze se musím zastat všech stran - lidé, kteří mají problém s trávením mléka nebo konkrétního typu mléka určitě existují a pravděpodobně nejde jen o psychický dojem, alergii lze mít na spoustu látek (chem. prvky, sluneční záření (? slyšel jsem o ní v médiích, ale nesedí mi k tomu to, že alergie je "...nepřiměřená reakce imunitního systému organizmu na látky, se kterými se běžně setkáváme v našem prostředí (cs.wikipedia.org/wiki/Alergie) fotony patří z pohledu fyziky mezi pole, nikoliv látky). Musím se trochu zastat i Frmola, on chce být přesný a věcný a nepodléhat neprokázaným informacím, nicméně ten lidský přístup by, pokud chce být lékařem měl taky zvážit - některé výpady byly opravdu dost drsné a v reálu by mohl narazit obličejem třeba na pěst rozzuřené matky :) To, že má někdo jiný názor, o kterém tvrdí, že je vědecký (věda má taky svůj vývoj a některé pravdy po čase opouští.), ačkoliv je třeba nesprávný, nikoho neopravňuje k vulgárnímu nadávání - chovejme se prosím k sobě jako lidé, přestože nás tu zastupují anonymní písmena.) Frmole, myslím si, že víte co dotyční chtějí říct a dokázal byste poopravit jejich chybná tvrzení, ukázat, která část tvrzení není logická, pravdivá apod. a uvést místo toho jak se předpokládá, že to je. Navíc nebylo objeveno úplně vše a také nebyly zkoumány úplně všechny jevy a souvislosti - to snad ani nikdy nebude možné:) Tak si prosím nikdo neberme patent na pravdu ;)
Ad. mléko - nechutná mi samotné, ale můžu se utlouct po silném a přeslazeném kakau udělaném z krabicového mléka (potřebuju ho téměř každé ráno) biomléko mi naopak moc nevoní, asi mi už moc připomíná vůni krav :)
Formol, 05.08.2008 14:40:55, IP: ***.***.65.7, #594251. Alergie na sluneční záření vzniká např. tak, že záření modifikuje konformaci některých normálních struktur a ty potom rozpozná imunitní systém jako cizí.
2. Lidský přístup mám k pacientům - pokud někdo něco tvrdí na internetu (nebo i jinak), není mým pacientem a mám k němu naprosto stejný přístup, jaký mám ke kolegům tvrdícím něco o léčbě - tedy dokaž, že to tak je, nebo dokaž, proč by to tak mělo být, nebo neotravuj vzduch nepodloženými teoriemi. Tady nejde o názor, jde o fakta. Pokud je názor bez jakékoliv podpory empirických dat (a jeho zastánci se o takovou podporu ani nesnaží, nebo si ji dokonce vymýšlejí), nejde o žádný názor, ale o sprostou lež v kabátě názoru.
3. Dostatečným poopravením je, že pro dané tvrzení (např. o obecné škodlivosti mléka) nejsou žádné nevylhané důkazy. Vydávání názoru o škodlivosti za prokázaný fakt je tedy lež - a nevím, proč bych neměl nazývat věci pravými jmény. Lhář pro mě bude vždycky lhářem a ne osobou s odlišným názorem, kterému věří navzdory tomu, že nemá ani náznak důkazu.
mejla, 07.08.2008 14:36:07, IP: ***.***.57.182, #59615Pokud místní debatéry berete jako sobě rovné, tak tento postoj chápu. Mám ještě dva dotazy:
1.je pro organismus lepší plnotučné, polotučné nebo odtučněné mléko?
2.Sice to sem nepatří, ale částečně to souvisí - nevím už přesný zdroj a tak nevím zda je to pravdivá informace - v mikrovlnce dochází ke ztrátě nutriční hodnoty jídla. Jaký účinek má mikrovlnné záření a co dokáže způsobit? Zničí buňky? Dokáže rozložit molekulu?
mejla, 07.08.2008 14:39:48, IP: ***.***.57.182, #59616Ještě doplnění toho druhého dotazu - děje se něco s mlékem, které projde mikrovlnným ohřevem? Mám na mysli kvalitativní změnu - např. zničení vitamínů, pokud ano, má klasický ohřev rozdílný účinek?
Formol, 08.08.2008 14:06:00, IP: ***.***.65.7, #597151. vzhledem k tomu, že se lidé moc nehýbají a že odtučněné mléko je hnus, je asi nejlepší polotučné ;)
2. možná může mikrovlnka snižovat obsah některých vitamínů, ale nemělo by jít o zásah nijak drastický. Obecně může docházet (při intenzitách záření v mikrovlnce) k rozbití méně stabilních vazeb, ale to se v trávicím traktu děje tak jako tak..
3. Nejsem si jistý, ale myslím, že jsem psal o zahlenění organizmu a o jednotném pojmu hlen. Hlen je pojem popisný - vhodnější latinský výraz je mucus, sputum je vyhašlaný hlen z plic. Látka, kterou lze popisně nazvat hlenem je normálně i patologicky přítomna v celém těle (ale podle místa a funkce má různé složení i původ). Je fakt, že staří internisté (1.republika) tento pojem používali, nicméně dnes nemá smysl. A použití pojmu, který nemá smysl, je blbost, ne?
xy, 14.08.2008 11:43:54, IP: ***.***.161.43, #60255Prosím, uveď studii k výroku, že odtučněné mléko je hnus a že pojem sputum dnes nemá smysl. Dík.
seymy, 03.11.2008 20:39:01, IP: ***.***.106.146, #66243Rada bych reagovala na Vas nazor, ze trvanlive mleko v krabicich (tedy UHT mleko = mleko osetrene vysokoteplotni upravou) obsahuje konzervanty. Neni tomu tak, ze zakona ( Vyhlaska ministerstva zdravotnictvi 53 / 2002 Sb.) nesmi mleko (pasterovane ani sterilovane) obsahovat zadne pridatne latky. Vysoka trvanlivost mleka v tetrapacích je dána pouze vysokou teplotou použitou při zpracování (mléko se zahřeje na teplotu okolo 135°C na dobu několika sekund, takovou teplotu nepřežijí mikroorganismy v mléce obsažené).
Formol, 04.11.2008 11:44:12, IP: ***.***.212.150, #66286to Seymy - ty konzervanty jsou asi homeopaticky ředěné - a o to jsou účnnější :D:D:D:D
to Formol, 21.11.2008 11:00:28, IP: ***.***.95.85, #67591Jaký pojem má smysl použít pro sopel, hmotu, která tvoří výtok atd ?
Karel, 21.11.2008 11:27:04, IP: ***.***.132.178, #67594Jak jde do tuhého, tak Formol neporadí a zde klábosí o ničem. Me opravdu zklamal.
Diskuse: Baclofen
..., 21.11.2008 16:38:59, IP: ***.***.73.138, #67623Megazdroje vapniku jsou slunecnicove seminka, mak, nebo sezam.