Diskuse - Panická porucha
hynek, 06.11.2014 8:31:39, IP: ***.***.202.136, #189722nežerte tyhle svinstva, obzvlášt Zoloft, je to silně návykové, na celém světě spousta psychicky labilních lidí, co polykalo tuhle zrůdnost, spáchalo sebevraždu, za to by měl jít celej farmaceutický průmysl sedět ...
bombik, 13.01.2015 11:12:28, IP: ***.***.226.186, #190677Irene00 jdi s tim do haje
market, 13.01.2015 11:35:18, IP: ***.***.135.194, #190678Presne reklamy sem nepatri tady je diskuze
Anonym, 13.01.2015 18:55:46, IP: ***.***.252.254, #190689!!!
Jenda, 25.02.2015 18:38:55, IP: ***.***.4.70, #191328Zdravím
taky trpím touto poruchou asi půl roku. Začalo to tím že mi byla diagnostikována borelioza, kterou jsem ve finále vůbec neměl od té doby to začalo brnění rukou, nohou zesláblost, zrychlený tep. Tak jsem začal lítat po doktorech odběry krve moč, ekg, sono jater a břicha vše bylo ale v pořádku, no tak jsem pořád nějak trpěl někdy to bylo horší někdy lepší, když se člověk rozptýlý tak na to nemyslí a bylo to docela v pohodě. Včera jsem jel z práce a asi kilometr před barákem jsem skoro omdlel začali mě brnět ruce nohy, jazyk ruce jsem měl tak zakřečovaný že jsem ani nemoh vymačkat 155. Domů jsem se nějak doplazil no asi na mě byl hroznej pohled, no ale po asi 10 min. to přešlo trošku jsem se uklidnil tak jsem se doplácal k obvodnímu ten mi napsal doporučení na neurologii a už se jelo.Tam jsem v nervech čekal asi hodinu, po hodině jsem vlez do ordinace paní doktorka se na mě jen tak pousmála a říká no jo dneska nejste první to máte z nervů a ten kolaps z dneška byl způsobenej rychlým dýcháním, tak se mi tak ulevilo že to není nic vážnýho třeba poškozenej mozek nebo srdce z toho jsem měl noční můry to jsem se budil propocenej vystresovanej, dostal jsem 2 balení MAGNOSLOVU,že by mě to mělo po nějaký době povolit chtěla mi napsat i nějaké antidepresiva ale to já nechci to kdyby bylo uplně nejhůř, celou dobu jsem nevěděl co mi je teď jsem dostal odpověď.Pořád si mám omílat nic to není nejde o život jsou to jen nervy, a kdyby mě zase chytal nějaký takovýhle záchvat zhluboka dýchat do pytlíku tak doufám že to zabere. Všem přeji hodně štěstí a zdaru
EB1804, 04.03.2015 10:32:11, IP: ***.***.236.106, #191487Ahojte, beriem Serlift uz 3 mesiace, naposledy mi zvysil davku na 75 mg. Stavy ako tocenie hlavy, busenie srdca, tlak na hrudniku uz nemavam. Ale mam hrozny strach, ze mi preskoci, ze sa zblaznim. Mali ste to uz niekto? Ja mam tieto stavy az teraz ako som zacala brat AD. Dakujem, E.
Iveta, 09.04.2015 12:47:10, IP: ***.***.117.52, #192343Ahojte lidicky chtela jsem se zeptat ma nekdo skusenosti s Paroxetin pharma 20mg .. za jak dlouho je ucinek ...dekuji za odpovet...
bobulka, 12.05.2015 8:28:16, IP: ***.***.92.63, #193103chtěla bych se zeptat.přestala jsem užívat Grandaxin a začala jsem hubnout,ale nikde jsem se nedočetla,jestli je to opravdu možné.nemá někdo s tímhle zkušenost?
ila, 19.05.2015 21:17:08, IP: ***.***.141.199, #193279Ahoj Ivetko brala jsem paroxetin zabral mi za 2:az 3 Měšice,brala jsem ho 3 roky a pak mi přestal zabírat a jaké mas příznaky PP?
ila, 19.05.2015 21:17:29, IP: ***.***.141.199, #193280Ahoj Ivetko brala jsem paroxetin zabral mi za 2:az 3 Měšice,brala jsem ho 3 roky a pak mi přestal zabírat a jaké mas příznaky PP?
Peťka, 22.05.2015 12:10:41, IP: ***.***.4.67, #193329Krásný den všem, jednak chci moc poděkovat za tyhle stránky, když mi bylo nejhůř, mockrát mi vlily naději do žil. Příspěvky typu "nežerte ta svinstva" samozřejmě nemyslím, kdo nezažil PP, nepochopí. A upřímně, raději žít s antidepresivy než mít tělo krásně čisté bez chemie - a zakopané pod zemí. Myšlenky na sebevraždu bohužel také patří k této nemoci :-(
Ráda bych také přispěla radou, co funguje na mně, třeba tím někomu taky pomůžu: beru AD Argofan 150 ráno, na noc Tritticco 25. Někdy je lépe, někdy na umření. Ale žiju. Jednou měsíčně chodím na psychoterapii, sama si ji platím a nelituju, dělám si tak pořádek v hlavě. Hodně mi pomáhají různá relaxační cvičení (na internetu najdete hafo), prostě naučit se uvolňovat hlavu a soustředit se na dýchání. Skvělé jsou také sebepoznávací knihy např. od Wayna Dyera, hlavně "Život v harmonii", tam koukám, když mi není dobře. Jóga je také skvělá, i ona dokáže zklidnit hlavu. Zkusila jsem i aromaterapii, vůně přímo namíchaná na mé problémy, super. Kineziologie taky, hezky mě to zharmonizovalo :-) A samozřejmě první pomoc - v kabelce mám neustále Neurol a když už je opravdu ZLE (jak zle, pochopí jen panikáři), tak si ho šlehnu a vím, že je to přechodné, že zase bude líp. A ono je!! :-)
Jo a ještě jedno doporučení: Roger Baker - Jak překonat panické ataky - to by měla být povinná četba pro všechny s PP i jejich nejbližší, je tam přesně vysvětleno, co a proč se nám děje.Ta mi otevřela oči.
Lidičky držte/držme se! Vždyť i díky těmto diskuzím vidíme, kolik je mezi námi fajn lidí, nejsme v tom sami :-) A ještě přidávám jednu mantru, kterou si říkám v krizi: "HŮŘ UŽ BYLO". Mějte se! Peťka
Anonym, 23.05.2015 7:12:57, IP: ***.***.252.249, #193334to jsou hlouposti :-D
Anejka, 17.06.2015 18:28:40, IP: ***.***.168.50, #193821Dobrý den, vůbec nevím, kam mám své problémy napsat, nemám ponětí čím trpím, možná bych měla napsat na jiné stránky, ale zkusím to tady. Začnu asi tím, že jednou za čas se mi stane v noci, že z ničeho nic nemohu dýchat, mám strašný pocit, že se udusím, že umírám, musím si otevřít okno, potřebuji čerstvý vzduch, ale ani to většinou nepomáhá. Potom se jdu třeba napít, projít po domě, ale někdy trvá hrozně dlouho, než tento stav odezní. Uplyne třeba 4-5 hodin a já stále nemohu usnout, myslím na dýchání, které je pro mě při normálním stavu úplně běžnou věcí, kterou neřeším. Ještě navíc si dávám ruku na srdce, jestli mi vůbec bije a snažím se nahmatat si tep, který vůbec necítím, přijdu si jako na pokraji smrti a jakoby mimo sebe. Jsem z toho zoufalá, nevím, jak to řešit, k doktorům nemám důvěru, tento stav jsem měla naposled tuto neděli, bylo to příšerné.Měla jsem i takovou tíhu na hrudi, která trvala i následující den v práci. Mimochodem pracuji jako recepční, mám i noční služby, často mě bolívá i krční páteř i mezi lopatkami. Myslím si , že to mám psychické tyto potíže, v práci mám dost stresu, bývám unavená z lidí, i noční práce je náročnější.
Jinak mívám i dost proměnlivé nálady, bývám zlá, protivná, i když nemám důvod a pak mě to mrzí.
Mívám i úzkostné stavy, mám strach o svou rodinu, že mi někdo zemře. Tyto myšlenky mívám hodně. Hodně se bojím i o svého psa, kterého někdy v noci kontroluji, jestli dýchá. Nebo mám nějaký špatný sen, když jsem po noční, pak se s hrůzou probudím a musím ho zkontrolovat, jestli žije. Byla bych ráda, kdyby se mi někdo ozval s podobnými problémy, jsem z toho celkem nešťastná, narušuje mi to můj život a také tím ubližuji mému příteli, mrzí mě to. Už jsem měla i sebevražedné myšlenky.:-((
Anonym, 17.06.2015 19:11:11, IP: ***.***.252.249, #193823Anejko ! tady se nedá psát, lidi jsou zlí, ale popisuješ napadení chlamydií , léčba trvá hodně dlouho
Anonym, 17.08.2015 20:26:06, IP: ***.***.128.73, #194776