Diskuse - Deprese v těhotenství
evinaH., 17.06.2012 20:52:57, IP: ***.***.180.185, #164348Irčo, zdravím a gratuluju - úspěšný rok studia za Tebou, no vidíš!
Irča, 17.06.2012 21:51:44, IP: ***.***.38.66, #164351Teď jsem se koukala na reakci na mne, ale budu radši pak nechodit dál. Tady jde o to, že ta diskuse je na něco tematicky zaměřená a člověk má o tom pak tendenci přemýšlet dnem i nocí, teda alespoń já. Tak se holky drže a já se taky budu snažit. Mějte se,
eicul, 18.06.2012 14:27:09, IP: ***.***.215.123, #164380Tak se taky drž IRČO a aspon jednou za čas dej vědět jak se maš jo.Tady je to sice pořad stejny,ale maš pravdu pokud tě to nabada pořad nad tim přemyšlet je to pak těžky,ja teda nad tim až tak nepřemyšlim.Držim palce a měj se krasně!!!
Bibina, 18.06.2012 17:16:47, IP: ***.***.8.231, #164388Ahojte holky jak tady čtu tak tady kecáte o všem možném ale o depresích v těhonství málo.Jsem již starší ročník a prožila jsem si v těhotenstvé " p r a v é deprese.Myslím si většina z vás má jen trochu zplašené hormony a špatnou náladu,která je u těhulek skoro normální. Já jsem ve 3 měsíci dosta la atakový záchvat úzkosti se silnou tachykardi / šílená rychlost tep srdc e/ a od té doby to začlo: skoro žádný spánek, stálý úzkostný strach, třes v celém těle, neklid, stálý pláč, smutek nemohla jsem dojít do práce ťakže část jsem byla na nemocenské/ no prostě děs a hrůza...Stálá vyčerpanost a spánek nepřicházel jen občas na chvíli. O depresích se tenkrát nemluvil o tak jsem nevěděla co je se mnou prostě jsem to už nebyla já...,a doktor mi nic nedal prý by to škodilo dítěti. Trpěla jsem hrozně a chtěla jsem radši už umřít...No sice jsem to do porodu přežila ale dítě bylo malinké i když donošené mělo 2,30 kg asi jsem ho tímto trápila. Nebudu to dál rozvádět syn přežil i kdýž v pubertě měl dost psych.problémů, pomočování, bázlivý atd. dnes je už přes 40 roků a celkem dobrý. Žádné z vás bych takovéto těhotenství nepřála... opravdu. Jestli jste některá měla podobné příznaky tak napište příspěvek at vím že jsem toto neprožívala jenom já ...
eicul, 19.06.2012 20:35:37, IP: ***.***.215.123, #164447Bibino,to co pišeš měla moje mamka,upně to same,jen ji tehda v 80satych letech nikdo nic nepředepsal a babička ji řekla at to nikomu neřika že ji zavřou do blazince a mě ji po porodu vezmou,tak trpěla a trpěla.Přežila,pak měla ještě brachu a pak ty šilene depky až před 10-15lety a od te doby se léčí,je jina doba.My tady pišem,musela by sis najet na uplny začatek abys věděla kdo co ma,spiše si ty stranky tady udržujem,že vime o sobě navzajem a vime že se podpořime když je nam ouvej,jinak ty klasicky hnusny depkyy kdy sem ja osobně do sebe nedostala ani kolečko salamu při chuzi sem se třasla a pod peřinou zimnice že by i postel nadskakovala sem prožila mimo těhotenstvi,vlastně rok před tim.Těhu mě bylo naopak docentem z Prahy doporučené.Jinak už to zažit nechci a ja osobně sem sem začla chodit při druhem těhu a jen z toho že sem potřebovala podporu a nevěděla kam psat,chtěla sem komunikaci s někkym kdo to zažil.Ale co jsi za ročnik,pišeš sym 40let tak hadam něco po 50satce že...mé mamce je 51let a ja sem 81ročnik.Určitě zas napiš rada si počtu přiběhy jinych.Vnoučatka jsou?A jak si vše zvladla po porodu,řekla si o tom někomu?
eicul, 23.06.2012 23:23:03, IP: ***.***.215.119, #164619Nikde...nikdo :-)
Jak je holky,my se vratily před hodkou z akce,zapijena miminka,ale Vaneska ma opět střevni potiže tak to nebylo ono.Ja dostala Zoloft a zatim oki,tak uvidim jak to pujde dal,ale podle dr.mě to opravdu zpustila antikoncepce a až 3měsice muže trvat než si hormony sednou jak maji,tak mě raději dala leky.
Jinak dobry,sem rada že je hezky,a že se pořad něco děje.Za tyden bude naši malé první rok,hrozně to uteklo.Evo,neviš asi co Nikol že?
eicul, 24.06.2012 10:09:06, IP: ***.***.215.163, #164621Evi,tak dnes rano mirné zhoršeni po zoloftu,mirně mě spustil depku,zatim jen slabou a snad to nepujde dal huř,asi jak si tělo začlo přijmat ty leky,ale neni to jako u seropramu.Vzala sem i oxazepam raději tak uvidim jak zvladnu těch prvnich par dnu.Jinak u mě je klasika že jak se lečim tak nejim,takže z 83.5kg mam už 79kg to je asi jediny co vidim pozitivně,jinak si beru za přiklad tebe a Karen že taky měla ona i ty lečbu a psalo se jak vam je huř a tet už je vše oki,tak vas pokladam za přiklad,docela se těšim až mě někdo tady odepiše,je to jak sme četovali Karen že?aspon tady čekame podporu když ji nemame někdy v rodině :-)
evinaH., 24.06.2012 22:01:17, IP: ***.***.180.185, #164647ahoj, já sem tuhle psala a nešlo to sem dát, tak jsem se na pak vykašlala. Taky by mě zajímalo co holky dělají. Hlavně Nikol...
Nikol, 25.06.2012 16:52:21, IP: ***.***.95.194, #164669Sorry, ale nemam vubec cas zapinat laptop. Honicka, akorat dneska je mi soufl od zaludku, tak jsem doma. Ja jsem v pohode. Vyndala jsem telisko akorat ted porad menstruuju, nemenstruuju uz mesic, tak jsem vysadila i minipilulku a uvidim, kdyz se to nesrovna, tak jdu zpatky k doktorovi. Minulou stredu jsem byla v Londyne a dikybohu za bezpecnostni pasy v autobuse, protoze jsme bourali, nastesti se nikomu nic nestalo akorat byl zruseny autobus. Mame doma obdobi proc? tak silime. S manzelem je primeri.
evinaH., 26.06.2012 7:59:31, IP: ***.***.180.185, #164705No super, Nikol se ozvala a ještě je příměří. Gratuluju. Je fajn, že se to srovnalo. Já osobně šílím taky.Včera jsem vzala holky do města, potřebovala jsem vyřídit pár úřadů, dvě reklamace a tak. Samozřejmě jsem toho stihla půlku, holka chtěla brýle, jedna optika málem vedle druhý, všechny se mi zdály dost drahý na to, aby brejle někde za měsíc zapomněla.Nakonec jsem do jedný zašla, tam si madam nemohla vybrat. Já si promluvila s chlapíkem o tom, že když jezdím na kole se slunečníma brýlema, nic nevidím. Výsledek? Holka brýle za dva tisíce, já za 1500... Brejle za 1500 - no, frajeřina. V půlce dne už obě děti protivný - i přes to, že průběžně dostávaly jídlo, sladkosti, pití, byly jsme ve dvou zverimexech a pod.
Ovšem nervy mi vytekly až ráno... Malá má totiž super zvyk - mně vyžene z postele div né v pět ráno a pak je protivná, leze po mně, že chce mlíčko a ještě spinkat a když to není - HEKÁ! Stojí, válí se po posteli horní polovinou těla a heká a fňuká. Ptám se, jestli chce na záchod, jíst... samozřejmě nechce nic. Tak jsem ji od plic dneska seřvala - zažívám to skoro každý den. Když vidím sestřenky, sousedky jak pohodový mají děti - upadnou, vstanou, běží dál...Závidím.
evinaH., 01.07.2012 18:49:02, IP: ***.***.180.185, #164946ahojte... Tak co vedra? Jak to na vás působí? My máme rockovej festival za barákem - už třetí den, takže nejsem vyspalá, dítě je protivný, druhý je celej den v tahu a já jsem... roztěkaná, to je to slovo - nádobí umytý z poloviny, úklid načatej a nedodělanej a pod...
eicul, 01.07.2012 23:45:12, IP: ***.***.47.236, #164955Tak uplně stejny je to u nas,ale spiš jen tim stylem že tady mame techno party už po třeti za tři tydny takže mazec,je někde v lese,nikdo nevi kde přesně,sila.Jinak Evi Zoloft mě rychle začal pusobit ani sem nebyla plačtiva,ani se mě nerozjela deplka,jen se mě motala hlava prvni dny a tet už oki,takže zase jim,funguju,vařim,hraju s dětma a cely vikend sem s rodinou ztravila na kole.Jinak vedra mě vadi,ja mam rada jaro ale todle ne,mala se boji do bazenku ma zachvat breku tak je to k prdu ani s ni nemužu do vody,zkoušim to nenasilně,ale nic.A Bulharsko se bliží tak snad mě t y dopky už se nějak vic nerozjedou když beru leky.Pisnu ti zas meilika až budu stihat v tydnu jo.pa a drž se :-)
evinaH., 02.07.2012 12:48:28, IP: ***.***.180.185, #164974eicul - super. Já festival nakonec taky přežila, i když včera už nervy pracovaly dost... Já roztěkaná, malá protivná... No, chci si zajet jeen den do lesa na borůvky na kole, tak k tomu sbírám odvahu. Nevím, jestli dneska, nebo ve čtvrtek... Mějte se všechny fajn a veselý léto!
Vedra teda nemusím, ale to sluníčko mám ráda, tak jsem se asi 20 minut i opalovala včera dopoledne.
evinaH., 02.07.2012 13:42:38, IP: ***.***.180.185, #164980jasně, já to tak mám rozhodně. Rozbourám to njakou činností - když bylo na kole fajn, proč to nezkusit i dneska...Třeba se ta dobrá nálada zase vykřeše...
karen, 02.07.2012 21:29:13, IP: ***.***.174.89, #165011ahojky holky tak jste tu takový osamělý:-). Já myslím, že výkyvy má každej akorát mi už z toho máme depku:-) jiný zase jen blbou naladu. Eicul už jsem ti psala na face, ale nevim jestli ti to došlo blblo mi to. Tak jsem byla poprvý u novýho psychouše a nevim holky měla jsem z něj divnej pocit. přišlo mi, že jen předepisuje léky. bylo tam tolik lidí, ale jak někdo vešel do ordinace byl snad během tří minut zase venku s receptem. Já byla zvyklá pokecat, ale někdy mi to i vadilo lezl mi hodně do soukromí, ale tohle mi přišlo zase divný. Chodím k jeho dceři- je to psycholog. A tenkrát se dá říct, že mi pomohl, že mi poradil před porodem nevysazovat. Ale první návštěva trvala asi deset patnáct min, dýl určitě ne. na nic se neptal dětství, rodina no prostě nic jen jak je doma a vysvětlil mi co znamená deprese což už vím a pak mi četl co znamená moje jméno??? no není to drsný? jo a Eicul napsal mi zoloft měla jsem sertralin, ale je to to samý. myslela jsem, že třeba snížíme dávku no a on mi řekl a to podotýkám, že mi tykal, že to budu brát hodně hodně dlouho, že když se to opakuje jsou ty propady hlubší a hlubší. tak se mi zdá, že to budu asi brát pořád. nevím asi se musím v sobě s tim smířit.už nevim buď jsem taková, že v tom moc šťourám nebo nevim, ale tohle se mi moc nezdálo.zase jsem si myslela, že když má tady ten nějakou zkušenost s těhulema, tak půjdu k němu.tenkrát mě hrozně uklidnil