Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    

Diskuse - Alkoholismus zcela vážně

sledující...., 12.07.2010 7:57:53, IP: ***.***.60.236, #95918
Na této diskuzi jsem skončila včera ráno !!!
JCskutečný, 12.07.2010 8:00:32, IP: ***.***.54.254, #95919
Já vím, moje sledující. To jsou jen takové ranní hrátky. Máme, ale zase krásně, né ???
No, 12.07.2010 8:19:36, IP: ***.***.217.2, #95920
už jsem to tu psal, koníčky, cvičit, běhat, posilovat, psát na diskuze a tak dále.
co, 12.07.2010 8:27:29, IP: ***.***.165.36, #95922
kdy odpovíš co syn martin smradlavý od hoven jak fekálem vyváží hovna po vsích,psal jsi to ty sám to povýšil už byl u tene proč jsi ho nechal tak mlátit nevlastnímu fotříkovi že skončil na půllitrech rumu a neurolech zapíjí je lahváčem ve slevě?To má v genech po tobě dědovi pradědovi jen odpověz
No, 12.07.2010 8:34:51, IP: ***.***.54.254, #95924
Tak s tím plně souhlasím.
Jen by mělo být doplněno - psát na diskuze - slušně, pochválit, podpořit, nenadávat.
Jswou v mém okolí někteří, kteří toto vše se minimálně snaží dělat a výsledky nejsou 100procentní. Asi tam není ta vůle úplně, prostě dosud nedokázali to co Vy. Tam jim poraďte, jak na to. Těch lákadel je tolik. Můj názor je, že se musí zlepšit ta vnější podpora. Stále se píše nekouřit, ale vše podpůrné je tak drahé, če člověk musí nabýt dojmu, že ...asi stát a asi ani zdravotnictví, nechce aby všichni najednou přestali. Každý jsme jiný (a to je dobře, jinak by byl svět nudný) a všichni nemohou, jako Vy, to překonat pouze svojí silnou vůlí. I Vy jste musel někde v sobě čerpat tu duševní sílu. To poraďte. Odepisovat si minuty, dny, týdny, měsíce a roky čistoty nebo je nějaký jiný lepší a zaručenější způsob ???
Říká se, že tyto závislosti jsou doživotní. Mluví se o doživotní abstinenci - ne, že mohou prohlásit (a je jedno jestli je to po 15ti nebo 30ti letech) jsou nekuřák či úplný abstinent. To dejte do pléna, jak na to ?? Jinak jste pro všechny nedostižitelný a pak vzniká spíše naštvání a nedůvěra. Příklad, který by mohl pomoci, který nadává a vystupuje jako nedosažitelný lidem moc nepomůže. Každý ví, že udělal chybu nebo chyby. To je minulost, nyní chtějí být v etapě zlepšení a zde nadávky a sprostoty ne jejich osobu jim mnoho nemohou.
JC a ML, 12.07.2010 8:44:12, IP: ***.***.165.36, #95927
odpověz ty zničený život chlastem kouřemmladý po tobě také tak co je mu má neuroly zapíjí lahváčem proč mu nevysvětlíš že tak se to neděllá
Nora, 12.07.2010 9:26:35, IP: ***.***.217.2, #95928
Nechce se mně věřit, že ty neuroly a pivo někdo zvládá, je v pořádku?Pracuje?
NORA atd., 12.07.2010 10:11:43, IP: ***.***.54.254, #95929
Je jasná, že na toto se odpovědi nedostane. A ptám se proč ? Proč se zabývat případem, na který nikdo a ani vlastní nemůže být hrdý.
Každý někdy udělá chybu, tak proč se v tom stále matlat.

Změňme to trochu.

Uvedu příklad.
Měli jsme kolegu. Padal do toho fest. Při obědě se již skoro nenajedl, jak se mu třásla ruka. Domluvy, poukazování na rodinu, přemlouvání...nic nepomáhalo. Byl prostě jednou nohou v léčebně.
A přitom byl dobrej, schopnej, kamarád, no perfect.
Zkusili jsme a dali jsme mu služební auto, ale pod plnou odpovědkou, na ostro pod smlouvou.
Každé ráno dechovka, přes den i naprosto zbytečně, dvakrát, třikrát výjezd, i kdyby to bylo jen pro zmrzlinu kolegům. A nyní by nám líbal ruce. Je v poho, normálka, na mok ani nevzpomene a je za vodou. Sice stále jako permanentní řidič a právě proto dnes již po nějaké chuti ani nevzdechne.
Jo a ještě jsme zrušili jakékoliv oslavy, svátky, narozky - bomboška, kytka a odchod.
V tomto případě to zafungovalo.
To jsme byli , ale parta, horší ten, kdo bojuje úplně sám.
zdena, 12.07.2010 10:45:36, IP: ***.***.165.56, #95931
Vám jen úcta a poděkování.Měli jste onoho kamaráda,natolik rádi že přijal pomocnou ruku.Já mám opačnou zkušenost,kamárádi ho volají na jedno a u jednoho,to nikdy nezůstane.To ví,že je léčen.zd
Cidro, 12.07.2010 10:54:13, IP: ***.***.118.27, #95932
Zdeno, tak to potom nejsou žádní kamarádi, ale h**zli, když ho svádí k chlastu.
JC, 12.07.2010 11:07:51, IP: ***.***.129.91, #95934
Dobrý den .Máte velmi slušný ,kultivovaný hezký příspěvek. Na začátku Vám musím říci ne všechny příspěvky jsou ode mne JCskut. někdo píše i za moji osobu ,nebo za sledující. budu se snažit Vám odpovědět .Kouření a alkoholismus jsou závislosti ,které si sami vypěstujeme .Dědičné mohou být ale zase kdo? Můj děda z Jižní Moravy pil .můj otec právě ,že to viděl doma tak ne .Můj otec nekouřil a ani nepil. Ted k té podpoře .Musí se změnit přístup státu a nekompromisně dát stop cigaretám ,kouření. Tabákové monopoly nepreferovat a když jde zákaz kouření v Řecku a všude jinde a tvrdé omezení proč to nejde u nás ? Lákadel je spousta ale to přeci neznamená ,že podlehneme. Je také spousta věcí ,které si nemohu koupit .Ale než vyhodit peníze za cigarety ,tak radši krásnou dovolenou. Jsou priority a záleží komu dají lidé přednost ,jestli zdraví anebo nemocnici. V sobotu za mnou byl prodavačka ,nyní se stará o muže ležáka ,který měl dvojitý baypass a přesto kouřil dál i přes zákaz lékařů. Prodavačka moje druhá máma, dívám se jak ji bere sebou a ničí. Kuřáci jsou bezohlední a nezasluhují soucit. Kdysi jsem byl také tak sobecký ,je to pryč ale pocit viny ,že jsem také kdysi kouřil dětem pod nos s ničil jim zdraví ,zůstal. Musíte se tomu postavit ,přeci jde o to uznat ,že "kouření škodí zdraví" Píšete zde o inteligenci ,tak si ji dokažte .Někteří zde mi sprostě nadávají .Dobře tak dokažte to co já a položte cigarety.Nikdo jiný než vy sami Vám nepomůže ,jde o to aby vy sami jste pochopili ,že jedinná cesta je, položit cigaretu.Určitě na to máte ,jenom to v sobě najít .Najít ten pud sebezáchovy a pevné vůle ,zapnout všechen svůj rozum .Říci si co Vám vlastně to kouření dává. Neuklidní Vás stejně musíte své životní problémy vyřešit sami .Je to jenom útěk z řešení aspon chvilku.Zrovna tak s alkoholem .na chvíly (údajně dobře)ale problém nezmizí .Duševní sílu jsem čerpal ze svého zpackaného života .Osamocen,zrazen nejbližší ,které jsem dal vše co jsem mohl ..Říká se "Co tě nepose..to tě posílí. Byl jsem na samém dně a Vám říkám .Vy nemusíte až tam dopadnout .Bolí ztráta dětí ,rodiny a najednou zjistíte ,že jste sice ztratil vše ,tedy skoro vše .Zůstal, a jste VY . Vaše osobnost ,Váš život. najdenou si uvědomíte jak je vše malé a ubohé a co by jste za to dali ,kdyby šlo život vrátit a že už určitě by jste se zachovali lépe. Ted vím a nemusím se ho ptát .Jiří ,kamarád leží v pokoji doma na posteli v teple a uprostřed svých myšlenek .Není už bohužel návratu ,vše už bylo vyřčeno a uděláno. V jeho mysli -že já jsem toho Honzu neposlechl .Je pozdě a mě zůstal vztek ,že zahodil nejen podzim života svůj ale i mé druhé maminky ,ted služky doživotní. Tito nemocní ležáci jsou totiž vztekem bez sebe .,Vztek a bezmocnost to až do konce jejich hloupě zmařeného života. Ptám se CHCETE DOPADNOUT TAKÉ TAK? Pak ,když už je ta rakovina ,tak je bohužel pozdě. A toto Vám říkám všem .Jste rozumní? Vůbec neodepisuji minuty měsíce ,roky. Mám v tom nepořádek vím asi 29 let bez cigaret a 14 let bez alkoholu ,ale přátelé to není vůbec důležité .Já totiž vůbec jsem to nestačil to nekuřáctví sledovat. najednou Vám uteče život a vy zjistíte bud. Prokouřil jsem si ho a prolil hrdlem .V mlžném oparu ten život utekl jako voda. Víte co je asi nejhorší ? Když pak děláte rekapitulaci svého života ,tak hodnotíte a bud čisté svědomí vůči sami sobě anebo najednou zjistíte ,že život utekl jako voda a Vám zůstali jenom těmi cigaretami poškozené zdraví. Ano pracovat na sobě a zkusit cvičit ,jinou životosprávu, objevit to kouzlo čistého vzduchu ,dýchání,čisté záclony, dech ,a vůbec máte konečně pocit svobodného rozhodnutí. Začnete si seb více vážit ale musíte vy sami. Ty rádoby podpůrné pomůcky jsou k ničemu. Postavte se tmu čelem a neschovávejte se za champix ( údajně má dle amerických studii vedlejší psychické účinky) Prostudoval jsem spousty literatury o závislostech a o disulfiram (antabus) o dalších a mohu zodpovědně říci Vy sami jste sobě nejlepším lékařem . Já tenkrát ( chudáček malý) opuštěn a na štědrý den na pařezu v lese .Před sebou rozsvícené město a já bez dárku pro sebe. Pro sebe člověka ,který pracoval soboty ,neděle jsem neměl nic .Vše pryč. A v takové chvíly objevíte v sobě to čemu se říká PEVNÉ ROZHODNUTÍ ,PEVNÁ VŮLE. Je a existuje ne že ne .Vy sami jste určitě kvalitní lidé jen Vám to nikdo neřekl a vy sami sobě ? Tenkrát jsem řekl svým velmi dobrým známým PŘESTÁVÁM KOUŘIT. Pracoval jsem V Praze chodil na Kampu a vlastně po montážích máte známé po celém světě.Přátelé mě nenabízeli a nechali mě v tom sami at ukáži jestli si stojím za svým slovem. mášli dobrého přítele máš víc než on se říká. A také jsem psal do novin fejetony a napadlo mne napsat do :Mladého Světa Sally .Článek se jmenoval JAK JSEM PŘESTAL KOUŘIT. Je o ve zkrácené a upravené zde. Pokud tedy nasadíte nekuřáctví ,tak jděte tvrdě za svým rozhodnutím. Je dokonce napsané ,jak se bude měnit stav Vašeho vnitřku. Plet popelavá se vyčistí, chut k jídlu ( ta se dám ohlídat) cévy ,plíce, kůže ,vlasy a další a další .To Vám bude pomáhat ta viditelná změna a vy pochopíte tu výhodu a najednou utečou měsíce ,roky a vy jste velmi spokojeni sami se sebou. Začněte si více věřit ono totiž nejde jenom o to nekuřáctví ale o to Vaše velké JÁ . To ,že jsme se nechal unést omlouvám se.Pro mne není zatěžko se omluvit ,když zhřeším. Vidím totiž opravdu slušný dotaz a proč bych se v zájmu neomluvil ,že, Tak zkuste se tomu postavit a přeji Vám úspěch Váš úspěch .Klidně zde řekněte PŘESTÁVÁM KOUŘIT Měli by jste tu odvahu ,za týden říci .Já jsem selhal ,selhala? Je to totiž zase jenom o psyché o duši .
JC, 12.07.2010 11:08:13, IP: ***.***.129.91, #95935
Dobrý den .Máte velmi slušný ,kultivovaný hezký příspěvek. Na začátku Vám musím říci ne všechny příspěvky jsou ode mne JCskut. někdo píše i za moji osobu ,nebo za sledující. budu se snažit Vám odpovědět .Kouření a alkoholismus jsou závislosti ,které si sami vypěstujeme .Dědičné mohou být ale zase kdo? Můj děda z Jižní Moravy pil .můj otec právě ,že to viděl doma tak ne .Můj otec nekouřil a ani nepil. Ted k té podpoře .Musí se změnit přístup státu a nekompromisně dát stop cigaretám ,kouření. Tabákové monopoly nepreferovat a když jde zákaz kouření v Řecku a všude jinde a tvrdé omezení proč to nejde u nás ? Lákadel je spousta ale to přeci neznamená ,že podlehneme. Je také spousta věcí ,které si nemohu koupit .Ale než vyhodit peníze za cigarety ,tak radši krásnou dovolenou. Jsou priority a záleží komu dají lidé přednost ,jestli zdraví anebo nemocnici. V sobotu za mnou byl prodavačka ,nyní se stará o muže ležáka ,který měl dvojitý baypass a přesto kouřil dál i přes zákaz lékařů. Prodavačka moje druhá máma, dívám se jak ji bere sebou a ničí. Kuřáci jsou bezohlední a nezasluhují soucit. Kdysi jsem byl také tak sobecký ,je to pryč ale pocit viny ,že jsem také kdysi kouřil dětem pod nos s ničil jim zdraví ,zůstal. Musíte se tomu postavit ,přeci jde o to uznat ,že "kouření škodí zdraví" Píšete zde o inteligenci ,tak si ji dokažte .Někteří zde mi sprostě nadávají .Dobře tak dokažte to co já a položte cigarety.Nikdo jiný než vy sami Vám nepomůže ,jde o to aby vy sami jste pochopili ,že jedinná cesta je, položit cigaretu.Určitě na to máte ,jenom to v sobě najít .Najít ten pud sebezáchovy a pevné vůle ,zapnout všechen svůj rozum .Říci si co Vám vlastně to kouření dává. Neuklidní Vás stejně musíte své životní problémy vyřešit sami .Je to jenom útěk z řešení aspon chvilku.Zrovna tak s alkoholem .na chvíly (údajně dobře)ale problém nezmizí .Duševní sílu jsem čerpal ze svého zpackaného života .Osamocen,zrazen nejbližší ,které jsem dal vše co jsem mohl ..Říká se "Co tě nepose..to tě posílí. Byl jsem na samém dně a Vám říkám .Vy nemusíte až tam dopadnout .Bolí ztráta dětí ,rodiny a najednou zjistíte ,že jste sice ztratil vše ,tedy skoro vše .Zůstal, a jste VY . Vaše osobnost ,Váš život. najdenou si uvědomíte jak je vše malé a ubohé a co by jste za to dali ,kdyby šlo život vrátit a že už určitě by jste se zachovali lépe. Ted vím a nemusím se ho ptát .Jiří ,kamarád leží v pokoji doma na posteli v teple a uprostřed svých myšlenek .Není už bohužel návratu ,vše už bylo vyřčeno a uděláno. V jeho mysli -že já jsem toho Honzu neposlechl .Je pozdě a mě zůstal vztek ,že zahodil nejen podzim života svůj ale i mé druhé maminky ,ted služky doživotní. Tito nemocní ležáci jsou totiž vztekem bez sebe .,Vztek a bezmocnost to až do konce jejich hloupě zmařeného života. Ptám se CHCETE DOPADNOUT TAKÉ TAK? Pak ,když už je ta rakovina ,tak je bohužel pozdě. A toto Vám říkám všem .Jste rozumní? Vůbec neodepisuji minuty měsíce ,roky. Mám v tom nepořádek vím asi 29 let bez cigaret a 14 let bez alkoholu ,ale přátelé to není vůbec důležité .Já totiž vůbec jsem to nestačil to nekuřáctví sledovat. najednou Vám uteče život a vy zjistíte bud. Prokouřil jsem si ho a prolil hrdlem .V mlžném oparu ten život utekl jako voda. Víte co je asi nejhorší ? Když pak děláte rekapitulaci svého života ,tak hodnotíte a bud čisté svědomí vůči sami sobě anebo najednou zjistíte ,že život utekl jako voda a Vám zůstali jenom těmi cigaretami poškozené zdraví. Ano pracovat na sobě a zkusit cvičit ,jinou životosprávu, objevit to kouzlo čistého vzduchu ,dýchání,čisté záclony, dech ,a vůbec máte konečně pocit svobodného rozhodnutí. Začnete si seb více vážit ale musíte vy sami. Ty rádoby podpůrné pomůcky jsou k ničemu. Postavte se tmu čelem a neschovávejte se za champix ( údajně má dle amerických studii vedlejší psychické účinky) Prostudoval jsem spousty literatury o závislostech a o disulfiram (antabus) o dalších a mohu zodpovědně říci Vy sami jste sobě nejlepším lékařem . Já tenkrát ( chudáček malý) opuštěn a na štědrý den na pařezu v lese .Před sebou rozsvícené město a já bez dárku pro sebe. Pro sebe člověka ,který pracoval soboty ,neděle jsem neměl nic .Vše pryč. A v takové chvíly objevíte v sobě to čemu se říká PEVNÉ ROZHODNUTÍ ,PEVNÁ VŮLE. Je a existuje ne že ne .Vy sami jste určitě kvalitní lidé jen Vám to nikdo neřekl a vy sami sobě ? Tenkrát jsem řekl svým velmi dobrým známým PŘESTÁVÁM KOUŘIT. Pracoval jsem V Praze chodil na Kampu a vlastně po montážích máte známé po celém světě.Přátelé mě nenabízeli a nechali mě v tom sami at ukáži jestli si stojím za svým slovem. mášli dobrého přítele máš víc než on se říká. A také jsem psal do novin fejetony a napadlo mne napsat do :Mladého Světa Sally .Článek se jmenoval JAK JSEM PŘESTAL KOUŘIT. Je o ve zkrácené a upravené zde. Pokud tedy nasadíte nekuřáctví ,tak jděte tvrdě za svým rozhodnutím. Je dokonce napsané ,jak se bude měnit stav Vašeho vnitřku. Plet popelavá se vyčistí, chut k jídlu ( ta se dám ohlídat) cévy ,plíce, kůže ,vlasy a další a další .To Vám bude pomáhat ta viditelná změna a vy pochopíte tu výhodu a najednou utečou měsíce ,roky a vy jste velmi spokojeni sami se sebou. Začněte si více věřit ono totiž nejde jenom o to nekuřáctví ale o to Vaše velké JÁ . To ,že jsme se nechal unést omlouvám se.Pro mne není zatěžko se omluvit ,když zhřeším. Vidím totiž opravdu slušný dotaz a proč bych se v zájmu neomluvil ,že, Tak zkuste se tomu postavit a přeji Vám úspěch Váš úspěch .Klidně zde řekněte PŘESTÁVÁM KOUŘIT Měli by jste tu odvahu ,za týden říci .Já jsem selhal ,selhala? Je to totiž zase jenom o psyché o duši .
..., 12.07.2010 11:08:45, IP: ***.***.54.254, #95936
Na to je každá odpověď těžká.
Myslím si, že to je přesně to co musí překonat vůlí, silnou vůlí.
Ale překonat se to dá, určitě dá. Tan tlak je (dle mě) nárazový, dá se mu vyhnout nebo důrazně negovat.
To kuřáci jsou na tom hůře. V každém filmu si někdo zapálí, na každém rohu čmoudí a někde i dokonce partneři doma ať již ohleduplně nebo necitlivě. Tam ta vůle musí být daleko, ale daleko větší.
JC a ML, 12.07.2010 11:18:52, IP: ***.***.165.53, #95938
jc odpověz na to proč ten martin tak chlastá a neuroly zapíjí lahváčem navíc báfá jednu za druhou nekopírujte odpovězte nadanou otázku proxsím e
...., 12.07.2010 11:35:18, IP: ***.***.54.254, #95940
No vidíte pane, že to jde.
Musím si však všimnout počátku vašeho příspěvku.
Právě jste uznal, že jste sledující. To nic, stejně to většina tuší.
Ano v poslední době někdo píše pod vaším pseudonymem. Ale ohlédněte se za těmito dny a uznejte, že značně pokleslo množství a gradaci Vašich nadávek. Vnitřně si přiznejte, že když do toho půjdem slešně, dá se něčeho dosáhnout.
Pane, i kdyby jeden jediný člověk se na dobré obrátil, má toto fórum význam.

Musím uznat, a ten kdo prošel Vaše příspěvky
na všech těchto fórech si mohl složit ty jednotlivé střípky, že jste asi neměl lehký život. Ale můj názor je , že uzavřít se do sebe a lít zlost a sprostoty na jiné nemá význam.

Řekněme si, ano jste borec - 29+14 jen silou vůle. Musíme smeknout.

Ale zde dost, ty lidi potřebují pomocnou radu a ne opakování, jak jsem dobrej a že na Vás nemaj.
Zopakuji, každý jsme jiný a někdo to prostě bez berličky nedokáže, nebo ty berličky ho posunou alespoň o týden nebo měsíc dál.
Každej nemá tu vůli jako Vy. A navíc za těch skoro 30let se změnila doba, těch lákadel, ale i informací je mnohem a mnohem více.

Toho vašeho "ležáka" je mě skutečně líto. Ale dám Vám popsaný příklad.

Člověk taky po baypassu, hrozba amputace nohy, skoro nepohybující se, striktní zákaz kouření. Dodržoval, bojoval, také jen vůlí. Projevila se na něm odvrácená tvář nekouření - tlouštka. Když to již vypadalo nadějně, najednou nutnost rekonstrukce (z viny doktorů) baye. A lékaři, myslíte, že podne i jen vlídné slůvko a tom zatím úspěšném boji ?? ne, naopak nadávání , člověče, víte, že tlouštka je pro nás ještě horší než nějaké kouření ???
No a co nyní, co by jste radil.
Jý si myslím, že se nedá paušalizovat a říci, když jsem to vydržel já, musíte to vydržet taky.
To musí být případ od případu.
A jestli jste , tak studoval literaturu, tak se ptám na Váš názor. myslíte, že vnější pomoc společnosti (myšleno stát, zdravotnictví) je pro odvykající dostatečná a odpovídající ???

Alkoholik skončí v léčebně pod stálým odborným dohledem a s kolegy, kteří jsou na tom stejně a má i podporu. Kuřák bojuje denodenně sám a všichni (nebo většina) mu to mnoho neulehčí a lékařská pomoc - drahé prášky, náplasti, žvýkačky nebo pro sychr antidepresiva.
Jaký je tedy na tento pohled z jiného úhlu Váš názor.
Jinak ale moc díky za poslední "slušný" příspěvek
        Předchozí   1 .. 248249250251252253254 .. 1077      Následující
Přidat příspěvek k tématu Alkoholismus zcela vážně
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.