Recept na Cheesecake, který zvládnete připravit sami.
Jednoduchá záležitost, tento recept mám již mnohokrát vyzkoušený a upravený.
Sušenky rozdrtíme v mixeru nebo ručně v silném sáčku paličkou na maso nebo válečkem opravdu nadrobno. Přidáme ořechy, které jsme si v mixéru rozdrtili na menší kousky, které nám pak pěkně v puse křupnou, ne tedy najemno. Vše promícháme s rozehřátým máslem.
Připravenou hmotu na korpus za pomoci lžíce rovnoměrně navrstvíme na dno formy, vytvoříme i nízké okraje. Dáme do lednice ztuhnout. Lze i do mrazáku, když se hodně spěchá.
Mléčné přísady s cukrem, vanilkovým cukrem, špetkou soli a celými vejci důkladně promícháme buď ručně nebo v mixéru.
Já peču v předehřáté troubě na 140 stupňů hodinu a půl, ale po hodině dort kontrolujte, každá trouba peče jinak. Dort je hotový ve chvíli, kdy náplň po okrajích zezlátne a uprostřed se ještě lehce chvěje.
Po vychladnutí zdobíme buď zakysanou smetanou nebo lesními plody, či jiným ovocem, čokoládovou polevou, citronovou polevou, jak má kdo nejraději.
Při míchání používejte metličku nebo robot
„Při míchání směsi je ideální používat metličku nebo směs spojit v robotu. Směs ale mícháme, nešleháme, jinak bude cheesecake plný bublin. Volte proto vždy nejnižší rychlost“.
Ingredience přidávejte postupně
K sýru nejdříve přisypte cukr a míchejte do jeho úplného rozpuštění. Teprve potom postupně vmíchejte vejce.
Vodní lázeň
Pečení s vodní lázni je nutné proto, aby cheesecake nepraskl a nevysušil se. Můžete dortovou formu obalit alobalem a položit přímo do vodní lázně. Já dávám na dno trouby vysoký pekáč naplněný vodou a splní to stejnou službu.
Dort je hotový dříve, než zhnědne
„Při pečení by dort by neměl vůbec zhnědnout. Že je hotový, poznáte podle toho, že se ve středu stále trochu třese. Pokud ho dopečete do stavu, kdy bude zcela pevný, bude přepečený, pravděpodobně vysušený a může i praskat“.
Cheesecake nechte chladnout pomalu
Upečený cheesecake nechte pomalu zchladnout ve vypnuté, otevřené troubě. Teplotní šok by totiž mohl v některých případech způsobit praskání.
Vyndávejte studený
Z formy je ideální dort vyndávat až po vychlazení.
Dobrou chuť!
Na hubnutí se mi osvědčili doplňky stravy s obsahem kofeinu, ten nakopne metabolismus a dodá energii. Někdy stačí klasická káva. Podle mě se ale hodí... (zkráceno)
Je to určitě lepší, protože nevíš co bude tvému miminku vyhovovat. To Um s colostrem je od značky Colvia, tak se můžeš podívat :-)
Děkuji za trochu inspirace, budu ráda, když tu přibude i od dalších uživatelů nějaké nápady pro svačinky. Vidíš jogurty bych také mohla dávat :-)
Taky kupuju jen Bobíka - je výborný a hlavně má dobré složení bez éček.
Ahoj co dáváte svým dětem na svačinky i do školy prosím? Přijde mi, že dětem chystám pořád to stejné dokola :-(.