Na vzrůstající počet duševních nemocí mohou mít vliv i změny ve stravování. V posledních 50 letech se jí méně syrových potravin a více nasycených tuků a cukru. Britští odborníci to spojují s nárůstem zejména depresí a poruch paměti. Ne všichni dietologové považují tuto studii za přesvědčivou. Britští vědci ale tvrdí, že deprese souvisí s malou konzumací ryb. Tělu pak chybí nenasycené mastné kyseliny omega-3, které mají vliv na mozek. Před Alzheimerovou chorobou může chránit údajně vysoký podíl zeleniny ve stravě. U hyperaktivních dětí byl zjištěn nedostatek železa a mastných kyselin. Studie "Výživa duše" uvádí, do jaké míry se v uplynulých 50 letech změnil poměr mezi vitamíny, minerály a tuky v lidské stravě. Velkochov skotu zavedl do zemědělství pesticidy a změnil složení tuku v tělech zvířat pěstovaných na maso. Například kuřata jsou nyní vykrmena k porážce v polovičním čase než před 30 lety. Jejich maso tenkrát obsahovalo méně tuku, dnes až 22 procent. Lidé konzumu jí stále více hotových jídel. Stoupá tím příjem nasycených tuků, které zpomalují mozkovou činnost.
(čtk)(zdroj: ihned.cz)
Na hubnutí se mi osvědčili doplňky stravy s obsahem kofeinu, ten nakopne metabolismus a dodá energii. Někdy stačí klasická káva. Podle mě se ale hodí... (zkráceno)
Je to určitě lepší, protože nevíš co bude tvému miminku vyhovovat. To Um s colostrem je od značky Colvia, tak se můžeš podívat :-)
Děkuji za trochu inspirace, budu ráda, když tu přibude i od dalších uživatelů nějaké nápady pro svačinky. Vidíš jogurty bych také mohla dávat :-)
Taky kupuju jen Bobíka - je výborný a hlavně má dobré složení bez éček.
Ahoj co dáváte svým dětem na svačinky i do školy prosím? Přijde mi, že dětem chystám pořád to stejné dokola :-(.