Diskuse - Panikářky 8
Janča, 29.03.2008 19:44:16, IP: ***.***.245.61, #42287Marti, určitě se budu radit s doktorkou, půjdu jí navštívit asi za 14 dní. Mám jenom dotaz. Až nebudu brát AD a chytne mě zase panická porucha, zabere rivotril?Kdybych do toho spadla podruhé, je to horší?AD zaberou později? Napište prosím, jaké máte zkušenosti, vím, že u každého je to jiné, ale stejně napište.díky
???????, 29.03.2008 19:57:14, IP: ***.***.25.47, #42291MIRUŠKO, jedno to jméno je opravdu moje, jsem ráda, že sis vzpomněla, je mi to moc líto, že ti není dobře, ale víš co, já jsem nikdy přes den nespala, te´d už asi druhý měsíc spím, pokud můžu stále a jsem z toho nervozní, protože jsem k smrti unavená a nemám důvod, nedělám nic tak vysilujícího, je to zvláštní a to, že nevěříš doktorům, se ti vůbec nedivím, ono jim je stejně zcela jedno, jak se člověk cítí, já bych to shrnula do jedné věty: poraď a pomož si sám",je to smutné, ale je to tak, takže moc ti držím palečky ,ať je ti líp pa .....
Mirka, 30.03.2008 8:38:45, IP: ***.***.113.254, #42386??????-je to zvláštní, že nás tak postihla ta únava. No snad to přejde, mě už se dnes vstávalo trochu líp.A máš pravdu, mám zkušenost, že pomoct si musím jen sama, i když někdy to jde ztuha.Tak se drž a zase se ozvi!!! Pá M
Mirka, 30.03.2008 8:46:42, IP: ***.***.113.254, #42387Jani, vůbec nepřemýšlej o tom, že by tě nějaká panika po vysazení chytla, pokud se teď cítíš dobře. Je možné, že už ti bude pořád dobře a panika už tě nikdy nebude zlobit.
A není důvod aby ti Rivotril a AD opakovaně nezabraly. Ale tak vůbec neuvažuj. Ty jsi teď zdravá a užívej si to. M
Janča, 30.03.2008 11:08:51, IP: ***.***.245.61, #42395Ahoj Mirko asi je dobře, že jsi mi takh..e odpověděla, nikdy nevíš, co to s tebou udělá.Je to blbost, že se takhle ptám, ale v podstatě, když se ptám lidí, co trpí pan. por.,tak se to všem vrátilo.Někomu dříve, někomu později. Chci být připravená, ale to vlastně nejde.To počasí mě taky zmáhá.Teď vařím rodině oběd a ještě jsem se rozhodla upéct štrůdl.Ještě jsem zavolala švagrový jestli se mnou po obědě nepojede někam do obchodu.Už teď jsem utahaná co jsem si to všechno naplánovala.Čekej Mirko až to zase odejde.Mějte se
Mirka, 30.03.2008 11:20:05, IP: ***.***.113.254, #42398Jančo, podle toho , co píšeš , mám pocit, že ještě nejsi úplně v pořádku. Proč vysazuješ AD?
A ještě jsem ti chtěla napsat, že znám lidi s panickou poruchou, kterým se to po léčbě AD už nevrátilo. Tak nehaž flintu do žita. M
Janča, 30.03.2008 11:32:46, IP: ***.***.245.61, #42399Mirko, měla jsem tak hrozný stavy, že už je nikdy nechci zpátky, ale to je nás asi většina, aproto, když vysadím, tak jdu zase do neznáma.Měla jsem i stavy,že mi něco druhýho říkalo, ať už se tady na to vykašlu. Dneska mi to už přijde nepochopitelný, že jsem to takový měla, ale musím si přiznat, že to bylo špatný.Teď jsem v poho, akorát to počasí na mě taky funguje, rodinu mám perfektní, děti ...akorát se soudím se stavební firmou 9 let, to mám ale asi taky zvládnutý.AD chci vysadit, že už nemám ty záchvaty,jako ze začátku-bušení srdce,strach ze smrti....
Mirka, 30.03.2008 12:06:37, IP: ***.***.113.254, #42405Jani, určitě tě chápu. Jen ten, kdo to zažil, pochopí, co je to za hrůzu a jak to člověku ničí život. .
Jestli už se cítíš aspoň půl roku NAPROSTO stejně jako před tím, než jsi dostala paniku, tak můžeš pomalu zkoušet vysazovat, pokud ti to tvůj psychiatr doporučil.Že se to vrátí, pusť naprosto z hlavy.Tak ahoj a užij si dnes krásného dne.Buď ráda, že je ti dobře. Hodně lidí tady na diskusích to tak nemá ani s AD.M
Janča, 30.03.2008 18:37:41, IP: ***.***.245.61, #42518Nejhorší na tom je Mirko, že já už ani nevím, jak jsem se měla před tím, hrozně jsem se změnila, nebaví mě přemýšlet, pohodlnější je pro mě nemyslet, jsem flegmatičtější, věci řeším jinak, než před tím.V něčem je to lepší, ale připadá mi, že to nejsem já.Takhle na mě působí AD.Ale aspoň nemám ty záchvaty,to je perfektní.Taky mám 5 kg navíc, hrozně mi chutná jíst, ale to je něco za něco.Nejvíc mi to jde do břicha.Jsem vysoká,docela štíhlá, ale břicho mám jak v pátým.Musím s tím něco udělat.Zatím pa,odpočívejte všichni
Mirka, 31.03.2008 7:46:26, IP: ***.***.158.236, #42586Jani, 5 kg navíc není tak hrozné. Někdo po AD přibere i 15 kg.
Je fajn, že ti to pomohlo na paniku, někomu se ani toto nezadaří.Ale jak píšeš, je to něco za něco. A jak říká jedna má známá-AD nejsou pro každého.
Tak ať je ti i po vysazování dobře! M
Janča, 31.03.2008 8:16:43, IP: ***.***.245.61, #42587Ahoj Mirko, zdá se mi to, nebo ne, už sem nechodí tolik lidí jako dříve.Ty jsi stále věrná, jak je to možné?Když jsem tady byla před rokem, tak jsi tady taky byla.Ty jseš v pohodě?Já mám švagrovou a ta v tom taky jede., ale už po druhé, takže se navzájem doplňujeme a pomáháme si.Mirko, přeji ti pěkný den a díky , že jseš tady.pa
Mirka, 31.03.2008 12:03:35, IP: ***.***.158.236, #42610Ahoj Barboro, dík za informaci ale bohužel s tou angličtinou si až tak netykám , abych si přečetla odborný článek. Ale většinou už toho o svém problému víme všichni teoreticky hodně ale ještě to zvládnout v praxi. A o tom to hlavně je.
Měj se hezky a někdy napiš, jak ti to jde a co je tam napsané.M
Barbora, 31.03.2008 14:05:05, IP: ***.***.190.239, #42624Mirka,
Tak predovsetkym je tam dokonaly subor ako sa vlastne uzkost prejavuje, to bolo pre mna najdolezitejsie, to rozdelenie u nas na generalizovanu, panicku, obsandatno kompulzivnu a s depresiou, nie je az take presne, ja si pamatam ked mi oznamili ze trpim uzkostou, tak som absolutne netusila co to ta uzkost vlastne je a vsetky priznaky sa mi zdali podobne inej chorobe, tak som priserne vela casu stravila pozorovanim sama seba a vsetkych priznakov a potom som sialene vyhladavala na internete ci nemam hadam uz schizofreniu nebodaj tazku depresiu, infarkt a pod a upadala do prisernych depresii, ked tam ludia pisali ako im lieky nezaberaju abo zaberaju. Myslim si ze aspon v mojom pripade to bola silna neinformovanost, ktora sposobila este vacsie uzkosti a z toho prameniace vacsie telesne priznaky, az som cele dni travila len zaoberanim sa sama sebou a mala som pocit ze sa stracam a vycitala si ze sa nevenujem aj inym veciam. Lenze po precitani tej stranky, ktoru napisal clovek ktory 10 rokov sam prekonaval uzkosti a tiez poskusal vsetko, pretoze si myslim ze informacie od neho budu doveryhodnesie nez od nejakeho lekara ktory nikdy uzkostou netrpel. Po precitani jeho postrehov som sa nasla a zistila ze to naozaj funguje ale veeelmi pomalicky, je to len obrana vasho tela, ani sa necudujte ze sa brani, ked ho zavalite tolkymi myslienkami, ja si vzdy pri tych desnych myslienkach a strasnych priznakoch kdesi v hlbke hovorim - mam svoje telo rada, chuda len sa brani, to prejde nech to trva akokolvek dlho, ale vzdy to prejde a ak priznaky nemam tak sa snazim si v duchu spravit z nich srandu a najst v nich daco pozivne nieco co mi daco dava, viem znie to nezmyselne ale mam to odskusane a funguje to, proste spravit so svojej choroby prednost a nie nocnu moru, pretoze viem z vlastnej skusenosti, ze lieky vas ucinne zbavia priznakov ale to co je vo vasej dusi a mysli vam zostane zakryte pod nimi a musite sa to naucit akceptovat a prestat si robit z toho prisernost. Budem vas informovat o mojich uspechoch ci neuspechoch, ide to veeelmi pomalicky ale mam pocit, ze ked som si toto uvedomila, spravila som dost dolezity krok k vylieceniu a zmierila sa s tym ze ziadna zazracna tabletka proste neexistuje, drzim vam vsetkym moje mile palce, papa
Mirka, 31.03.2008 14:13:14, IP: ***.***.158.236, #42628Ahoj Barboro, je fajn, že jsi se zase ozvala a byla bych moc ráda, kdyby jsi napsala , jak to postupně zvládáš, případně nějaké rady , postřehy.
Pravda je, že pokud přijdou ojedinělé potíže, dá se to zvládnou, chvíli vydržet. Horší jsou ty celodenní, obtěžující nepříjemné pocity, kdy člověk nedělá nic jiného, než jím čelí a ten den nestojí za nic.
Ještě by mě zajímalo, bereš AD/antidepresiva/?
Měj se hezky M
Mirka, 31.03.2008 14:16:04, IP: ***.***.158.236, #42629Ještě něco-v žádném případě se mi nezadaří, udělat si ze své nemoci přednost a popravdě , ani bych nechtěla.