Diskuse - Bio potraviny
Přeskočit na nejnovější příspěvek
Inka, 16.02.2006 21:12:49, IP: ***.***.62.51, #91To by ale nemohly bejt tak drahý. A hlavně se musí shánět všude možně,a kdo ví, kdo to pěstuje a jak. Myslíš si, že se to všechno dá opravdu kontrolovat,odpovídá-li to té kategorii BIO?
Kcharl, 17.02.2006 9:43:04, IP: ***.***.119.114, #94Asi se to moc kontrolovat neda. A jistotu urcite nemame, ale u ceho v tomto svete mame jistotu? Myslim, ze je to lepsi nez normalni potraviny. Kazdopadne musime brat v potaz i druhy aspekt zdrave vyzivy - Ver a vira tva te uzdravi, neco na tom rozhodne je
Kája, 16.03.2006 20:54:23, IP: ***.***.62.51, #163Kontrolovat se třeba fakt moc nedají, ale mnohdy lépe chutnají a to je to hlavní. Vždyť i ze zeleniny a pvpce koupených na trhu poznáš jaké jsou a potom chodíš pořád k tomu stejnému prodejci. Je škoda, žea se to u nás více nepodporuje.
Helena, 19.03.2006 18:27:28, IP: ***.***.62.51, #171Když vidím v těch zdravých restauracích ten jídelní lístek, tak je mi zle hned. Nic mi tam nechutnalo. Nechápu, jak to může někdo jíst.
Terezka, 22.03.2006 20:11:52, IP: ***.***.62.51, #183Vaše podlomené zdraví pivo upevní a spraví.Tak je to správné - neřešit jídlo zdravé či nezdravé, jíst všeho s mírou, občas si dát dobré červené víno, pivko, a je po problémech. Lidi, kteří se moc pozorují a hlídají,pokud nejsou opravdu nemocní,jsou děsně protivní a nedá se s nimi vyjít. A hlaavně jsou strašně "chytrý".
píďalka, 17.05.2006 10:00:32, IP: ***.***.87.104, #391Nejlepší je znát se s "vlastním"sedlákem,vědět že je slušný člověk ,že ví on co dělat,nejlepší je to přímo na vesnici z drobných zdrojů,přece si ty lidi nebudou cpát chemii do toho co sami jedí(vlastní zkušenost),a cena?Ono se z prdu nic taky neudělá,....Navíc domácí hovězí,vepřové,králíček,čerstvá teď utržená zelenina....jahody...pohoda ....
Dana, 14.08.2006 19:46:12, IP: ***.***.128.7, #865Bio potraviny jsou skutecne peclive kontrolovany a je kolem toho tolik papirovani, ze se spousta zemedelcu jen kvuli tomu nechce odhodlat prejit na bio zemedelskou produkci. Rozdil mezi bio a nebio je ale skutecne znatelny. Zkuste napr. uvarit fazole nebo jine lusteniny z obchodu. Na vode, v ktere je varime se tvori spousta sumu. Kdyz varite bio, tak nic. Ze nekomu moc bio nechutna, nebo jidlo v bio restauracich, tak to je tim, ze jsou zvykli na mnohem vyssi davky cukru, tuku nebo soli. Taky si telo hodne zvykne na chut nezdraveho jidla a pak si mysli, ze kdyz ji zdrave, tak to neni dobre a nechutna mu to. Je to jen predsudek. Pestuji ovoce a zeleninu na zahrade. Nepouzivam chemikalie na jejich vypestovani. S chuti potravin v obchodech se to neda srovnat. Ma to vse vyraznou chut. V obchode podle chuti nepoznate kedlubnu od okurky, pokud se na ne nepodivate. Zkuste bio znovu. I za tu vyssi cenu to za to stoji. Nebo si pestujte bio sami!
Karla, 15.08.2006 19:17:04, IP: ***.***.51.116, #866Nemá každý možnost si vypěstovat vlastní potraviny nebo nemá babičku na venkově..., už dnes se tím ale budeme zabývat, jak nejlépe se k biopotravinám dostaneme. Tím myslím nejen z obchodu. Nezdravější jsou potraviny vypěstované NE pro zisk. Nikdy nad tím nepřemýšlíme, kolik práce dá vypěstovat brambory bez chemie. A tak jsem vedle květin konečně zasadila i brambory, mrkev, porek a další zeleninu a moc si na ních pochutnáváme...
Pavlína, 24.02.2007 21:46:48, IP: ***.***.203.165, #3487Vážím si lidí, kteří bio produkty produkují, protože já bych to sama nedokázala. Podle mého názoru jsou to lidi, kteří se nesnaží zbohatnout jako druzí, protože asi z toho zbohatnout ani nejde, ale snaží se něco udělat dobrého pro naše zdraví a naši přírodu, která nám naše chování vůči ní vrací.
Renáta, 19.03.2007 23:13:22, IP: ***.***.27.148, #4972pochopíš až onemocníš,rozhodnutí je vždy jen na tobě
bgnethki, 18.02.2008 13:03:20, IP: ***.***.72.222, #35917Necum:D