Slovníček pojmů - Mastné kyseliny
Určité tuky, rozlišují se na nasycené mastné kyseliny, které jsou při pokojové teplotě pevné, a nenasycené mastné kyseliny, které jsou kapalnénebo roztíratelné. Některé mastné kyseliny si tělo dokáže vytvářet samo. Esenciální čili nenasycené mastné kyseliny, například kyseliny linolovou a linolenovou, však musí přijímat v potravě, protože je nedokáže samo vytvářet, potřebuje je však pro syntézu několika tělu vlastních látek. Rostlinné jedlé oleje, například slunečnicový, sojový nebo lněný, ale i rybí tuk, mají obzvláště vysoký obsah esenciálních mastných kyselin
Aktuálně v diskusích
Zkuste se podívat na web vlasy-levne. Mají kvalitní materiál k prodlužování vlasů.
Olina
Dobrý večer, berete nějaký doplněk stravy na vlasy? Začínají mi s věkem ztrácet na kvalitě, jsem z toho zoufalá
Kateřina
Taky jsem nedávno pořídila dioptrické brýle z luxbryle a jsem naprosto spokojená
Jiřka
Brýle proti modrému světlu mám už nějakou dobu a je to značný rozdíl je mít a nemít. Nemám po celém dni tak vysušené a bolavé oči, takže rozhodně to... (zkráceno)
Simona
Já jsem byla velmi spokojená s těma bělícíma páskama. Po doužívání celého balení jsem měla zuby o dost bělejší.
Radka